Josip Broz TITO

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Prince

Post by Prince »

Ma yebo Tita...
Baš gledam Stocharov plakat, i kontam jest to super sve bilo, i na kraju ugledam Edhema Bičakčića na plakatu i iznerviram se. Mrzim izjednačavanje Šešelja i Bičakčića, SDA i SDS, i na kraju Bošnjaka sa Srbima i Hrvatima. Ni Bičakčić, ni SDA, ni Bošnjaci nisu ubijali. Bez obzira što sam ja socijaldemokrata, to me fakat nervira.
U svakom slučaju, ne volim ni Tita, tako da podržavam ovaj čin. Neka mu izgrade statuu u Beogradu, ionako je sve dao tom gradu :lol: .
JBT

Post by JBT »

"pa to ti je jotovanje jarane kad jedno slovo prelazi u drugo
valjda zbog mekoce izgovora nisam bas siguran ali tako nesto

provjeri..."

-A ja mislio da se radi o palatelizaciji. Bas sam papak.

"nisam prepotentan kad kazem da sam od tita pametniji jer on i nije nesto pametan , da mi je da budem pametniji od nekoga ko je mnogo pametan a tito to nije, a bolji sam radnik od njega u to se smijem zaklet !

ne znam koji je taj bradonja ja bih tita prebacio tamo gdje je rodjen nek i pociva u groblju!-mezarju, nek pociva ko i ostali svijet, sta je on bolji da bude izdvojen? nista!"

-Nemas ti pojma. Ima kod nas jedna izreka: "Umislilo govno da je srce."
Nemoj da te ovo vrijedja, to je cisto figurativno. Kao i sve izreke.
Nego, da li si ti cuo za pojam institucije? Recimo, kraljevi u europskim zemljama su ljudi kao i svi drugi, ali su kraljevi i time su institucije te drzave. Naslov kralja su dobili nasljednim putem. Tito je bio institucija. I nije je naslijedio. Sam ju je zaradio. Zato, ako ne mozes doseci taj nivo onda se poklopi i tishu, jer se u suprotnom provaljujes, a jos uz to ako se pojavi neki psiholog na forumu moze ti jos kakvu, nedajboze, ruznu dijagnozu priljepit pa te ni svi srbijanski mitovi i legende nece oprat.

Inace, licnost koju sam spomenuo trenutno sjedi u Haag-u a svojevremeno je hodao oko Dedinja i nosao glogovo kolac i dolazio je u skupstinu Srbije naoruzan. Jako naprednih ideja, zavisno iz kojeg ugla gledas.
Znas li sad o kome se radi?
baba

Post by baba »

De Amina idi na avliju i izvjetri dimije, puno si se usprdila.
JBT

Post by JBT »

I jako je zelio bradu ali je nije mogao imat jer je imao mahanu.
meho_puzic

Post by meho_puzic »

Tito bio obicni krimos, samo se zaduzivo. Bilo nam je fino dok su strane pare dolazile, kad se pipa zatvorila onda smo poceli da trazimo alternative. I evo gdje smo zavrsili. Ljepota nema sta.
Aristokrata

Post by Aristokrata »

Prince wrote:Ma yebo Tita...
Baš gledam Stocharov plakat, i kontam jest to super sve bilo, i na kraju ugledam Edhema Bičakčića na plakatu i iznerviram se. Mrzim izjednačavanje Šešelja i Bičakčića, SDA i SDS, i na kraju Bošnjaka sa Srbima i Hrvatima. Ni Bičakčić, ni SDA, ni Bošnjaci nisu ubijali. Bez obzira što sam ja socijaldemokrata, to me fakat nervira.
U svakom slučaju, ne volim ni Tita, tako da podržavam ovaj čin. Neka mu izgrade statuu u Beogradu, ionako je sve dao tom gradu :lol: .
a ko je ubio 30 000-50 000 srba?

da nisu izvrsli samoubistvo?
sta je bilo super pa i tito je bio u zatvoru
a bio je i austrougarski vojnik, i sto bih ga ja volio, da je bio neki covjek oslobodio bi jasenovac!
Aristokrata

Post by Aristokrata »

JBT wrote:"pa to ti je jotovanje jarane kad jedno slovo prelazi u drugo
valjda zbog mekoce izgovora nisam bas siguran ali tako nesto

provjeri..."

-A ja mislio da se radi o palatelizaciji. Bas sam papak.

"nisam prepotentan kad kazem da sam od tita pametniji jer on i nije nesto pametan , da mi je da budem pametniji od nekoga ko je mnogo pametan a tito to nije, a bolji sam radnik od njega u to se smijem zaklet !

ne znam koji je taj bradonja ja bih tita prebacio tamo gdje je rodjen nek i pociva u groblju!-mezarju, nek pociva ko i ostali svijet, sta je on bolji da bude izdvojen? nista!"

-Nemas ti pojma. Ima kod nas jedna izreka: "Umislilo govno da je srce."
Nemoj da te ovo vrijedja, to je cisto figurativno. Kao i sve izreke.
Nego, da li si ti cuo za pojam institucije? Recimo, kraljevi u europskim zemljama su ljudi kao i svi drugi, ali su kraljevi i time su institucije te drzave. Naslov kralja su dobili nasljednim putem. Tito je bio institucija. I nije je naslijedio. Sam ju je zaradio. Zato, ako ne mozes doseci taj nivo onda se poklopi i tishu, jer se u suprotnom provaljujes, a jos uz to ako se pojavi neki psiholog na forumu moze ti jos kakvu, nedajboze, ruznu dijagnozu priljepit pa te ni svi srbijanski mitovi i legende nece oprat.

Inace, licnost koju sam spomenuo trenutno sjedi u Haag-u a svojevremeno je hodao oko Dedinja i nosao glogovo kolac i dolazio je u skupstinu Srbije naoruzan. Jako naprednih ideja, zavisno iz kojeg ugla gledas.
Znas li sad o kome se radi?
e dobro bolan rekosam da nisambassiguran il jotovanje il palatalizacija ne znam vec nemogu jasve pamtit.
a jel prrva il drugapalatalizacija... :) ( araspitat cuse da li si u pravu)

znam da se u monarhjamakruna nasledjuje.

ma sta mi velicas broza jel ko mu je dao titulu marsala?
ko?
on je sam sebi daO!
a bio kaplar!?
e jest napredov'o halal mu vjera...
pa ja sami kao vojnik veci od njega u svakom pogledu i casniji sam od njega , i ja nisam ubijao svoj narod kao on sto je radio u drugom sv.ratu¨
i nemoj vise slicnih izreka inace nema vise price
muha_sa

Post by muha_sa »

NA NOGE
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Aristokrata wrote:
a ko je ubio 30 000-50 000 srba?

da nisu izvrsli samoubistvo?
Pa kad krenes pljackat tudju drzavu to ti je kao samoubistvo...yebiga do njih je
Maajka

Post by Maajka »

NISAM NI ZNAO KOJI JE TO BIO BANDIT, ALI DOBRO MRTAV JE !!!!
muha_sa

Post by muha_sa »

NA NOGE I TITU SPOMINJAT
muha_sa

Post by muha_sa »

NA NOGE I TITU SPOMINJAT
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Prince wrote:Ma yebo Tita...
Princ socijaldemokrata... ImageImageImage
Prince

Post by Prince »

Bobi, pazi da se ne ugušiš u smogu tvog grada.
JBT

Post by JBT »

AAAAA, opet se ljutis. Ako TI nastavis tako, onda nema vise price. Ne volim ljutiti ljude. A pogotovo djecu (ako se u tome pronaliz).

Pazi, jako je riskantno kritikovati nekoga u zivotu ko je imao bolju prestandu, i to jos dokazano, od tebe samog. Riskantno je jer te covjek uvijek moze upitat: "A sta si ti to postigao u zivotu pa da si toliko kompetentan, da bi mogao nekoga kritikovat?"

Naravno, na Titovo djelo ima napada sa svih strana. Dovoljno je pogledati sastav i kapacitet tih ljudi pa da se shvati koliko su ti napadi slabi i lazni.
Jarane, Tito je covjek koji je dosao do toga da sebe moze imenovati za marshala a da pritom to cijeli svijet prihvati. Ne samo Juga. Tito je covjek koji je drzao plemena na uzdima da se ne bi klala izmedju sebe. Tito je izgradio drzavu koja je bila respektovana u svijetu, Tito je samostalno stojao izmedju NATO-a i Varshavskog pakta u godinama najjaceg hladnog rata. Tito ti je roditeljima dao mogucnost da te podignu. Tito je dao granice sadasnjih drzava. Tito ti je sprijecio da se Bosnjacima uradi ono sto je uradjeno bugarskim muslimanima. Tito ti je mozda omogucio da zivis, jer da ga nije bilo mozda te ne bi imao ko rodit. I jos mnogo, mnogo toga......
Tito je istorija. Nema ga. Ali kad od te istorije opet pocnemo ucit, tad cemo bit Europa. Ovako smo samo divlja plemena, negdje tamo na brdovitom Balkanu.
DiplomataSaSela

muha_sa wrote:NA NOGE I TITU SPOMINJAT
Do kad cemo stajat
JBT

Post by JBT »

.... i radi se o prvoj palatelizaciji. Druga je ch, zh, sh.
Prince

Post by Prince »

Yebo vas Tito...
Trebalo mu je samo 27 godina vladavine, pa da Bošnjacima omogući kakvo - takvo izjašnjavanje.
JBT

Post by JBT »

"NISAM NI ZNAO KOJI JE TO BIO BANDIT, ALI DOBRO MRTAV JE !!!!"

-I ti si Maajka mogao sa Seseljem onaj glogov kolac malo pronosat. I kamerom se snimit. Klaunovi su dobro placeni. Relativno. U poredjenju sa drugima. Pjevacima. Balkanskim.
muha_sa

Post by muha_sa »

DiplomataSaSela wrote:
Do kad cemo stajat
Možeš sjest
JBT

Post by JBT »

"Trebalo mu je samo 27 godina vladavine, pa da Bošnjacima omogući kakvo - takvo izjašnjavanje."

-Poslusaj tatu. Prihvati se knjige.
Fair Life

Post by Fair Life »

Aristokrata wrote:evo zasto das am imao odresene ruke kao on i da sam vladao 40 godina
ja ti tvrdim da bi moja juga bila mnogo bolja i naprednija drzava od njegove, na kraju krajeva , pametniji sam od njega (on i nije nesto pametan),a i bolji sam radnik , a to je vec nesto!

ne bih mu rusio spomenike nikadA PA nisam ja vandal a jedino bih mu grob pomjerio iz beograda i prebacio ga u kumrovec!

ma neradim care nikako u svici sam nacrno i nema posla trenutno...
Image
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Aristokrata wrote: e dobro bolan rekosam da nisambassiguran il jotovanje il palatalizacija ne znam vec nemogu jasve pamtit.
a jel prrva il drugapalatalizacija... :) ( araspitat cuse da li si u pravu)
znam da se u monarhjamakruna nasledjuje.
ma sta mi velicas broza jel ko mu je dao titulu marsala?
ko?
on je sam sebi daO!
a bio kaplar!?
e jest napredov'o halal mu vjera...
pa ja sami kao vojnik veci od njega u svakom pogledu i casniji sam od njega , i ja nisam ubijao svoj narod kao on sto je radio u drugom sv.ratu¨
i nemoj vise slicnih izreka inace nema vise price
Image
:D Ovo je jedno zdrijebe, ..... mladi konj. Ime mu je ARISTOKRATA. :D
:D Svaka slicnost sa odredjenim likom je namjerna. :D
DiplomataSaSela

muha_sa wrote:
DiplomataSaSela wrote:
Do kad cemo stajat
Možeš sjest
Vala se nastajah...zbog tog Tite
meho_puzic

Post by meho_puzic »

Sa ovim slikama samo dokazujete vas primitivitet, tesko cete omalovaziti nekoga sa ovim, samo sebe pravite budalom.
Post Reply