Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

hashimtachi

#76 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by hashimtachi »

Debilizam
preludezalude

#77 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by preludezalude »

Kraj price wrote:
seln wrote: Jarane, izvini, ne mogu da ne primjetim kako opravdavas ovog papka.
Ljubomorni na sta? Na njegov trbuh? Seljacku odjecu?
Ljudi su kivni jer se zvanicna lica ponasaju kao kabadahije. Kompleksi su cudo.
Ne opravdavam ga uopste nego pokusavam biti realan za razliku od vecine....
Imate svoje misljenje koje necete promjenit jer ovakve likove ocigledno mrzite i ako vam nista nisu uradili...
Izgleda da si "slucajno" fulio dio kad sam u prvom postu rekao kako ne podrzavam one sto ugrozavaju ostale ucesnike u saobracaju....
Znaci,da nacrtam....ne podrzavam njegovo preticanje preko pune linije,voznju iznad dozvoljene brzine ali ne smatram lose sto je izasao i upozorio provokatora iza da se vise ne ljepi...
Sve ovo sto si napisao si u pravu. Ali, u ovom slucaju ovaj seljak u premaloj majici nije upozorio provokatora iza, vec mu je od samog pocetka prijetio batinama. Sasvim normalno bi bilo da se je legitimisao i rekao da ne prilazi vozilu koje je sluzbeno ili .... Medjutim, seljacina je odmah nasrnuo na fizicke prijetnje. Sa ovakvim nastupom ce prije ili kasnije naletjeti na runjav nos koji ce ga patosirati ekspresno.
preludezalude

#78 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by preludezalude »

Alfons Kauders wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
homega wrote:
Ako političar i njegov nabildani krkan meni jebe mater u autu i ugrožava mi život gurajući me u stranu na cesti, ili mi, jurcajući s prijeda svojom audi-zvijeri, istiskuje i zadnju kap krvi iz želuca, onda i ja imam pravo i njemu jebat mater i to dvostruko. I jebem mu mater!

Konačno, i od mojih para voze se obojica i plaću primaju obojica :oops:
Jos na po ceste stala krmeca glava! Misle da su boga za muda ufatili sto voze ove pobacaje od politicara i sto mogu upalit rotaciju. Ne sklanjam im se, makar me u tvorzas bacili. Kakvi su to debili.

I jos kad ih krenu branit dezurni na ovom forumu, ko mi ljubomorni :D

Dobro je japanski ambasador rekao. Ali kakav narod takva vlast :bih:
Ja se sklanjam samo hitnoj, muriji i vatrogascima. Zoharima u crnim autima s rotacijama se nikad nisam sklonio niti cu. I boli me kurac sto cinim prekrsaj, jer oni cine deset prekrsaja na kilometar. To gledam kao svoj doprinos sigurnosti u saobracaju.

A vidi ti mangupa, dosao liku da otvara vrata, upada u auto i prijeti. Genije. SIPA ocito ima odlicno obucen i inteligentan kadar - dva puta dva metka u noge kroz vrata, onda nonsalantno do njegovog auta, otmica/likvidacija osobe pod zastitom u roku od 30 sekundi bez gubitaka i ugrozavanja civila.

Nobelovac, nema sta.

Kad vidim kakva nam je murija, tacno mi bude zao sto sam ganjao skolu i radio. Mozes spaliti predsjednistvo, likvidirati politicare, pljackati banke - i osim ako nisi totalni debil nikad te nece uhvatit. A i ako te uhvate, tu je Omar i nagodno tuzilastvo koje ce napraviti par banalih gresaka, taman dovoljno da mimo pritvora nikad ne odsluzis nista.
Bravo. Isti sam takav. Ne dajem im pardona. Ako imaju policijsku pratnju, sklonim se u stranu i pustim ih. Ako nemaju policijsku pratnju, isti smo. Prije mozda godinu dana sam imao slicaj slucaj. Stize me auto sa upaljenim "blinkerima". Samo je jedno auto i nabija se uz moj zadnji kraj. Posto i ja volim malo ostriju voznju, on nema sanse da me prestigne uz karaulu. Stizemo do radova na onom dijelu gdje rade most, tu je semafor i dolazimo na crveno. Zaustavljamo se i ja vidim u retrovizoru da vozac izlazi iz vozila i ide prema meni. Covjek u odijelu, nalickan.... E rekoh sam sebi, sad cemo vidjeti kome opanci a kome obojci. On pokuca na prozor, ja spustih prozor i rekoh izvolite.... On kako ugleda Glock u mom krilu, tako se okrenu i vrati u svoje auto. Ma sega ziva kako je to izgledalo.
Tercius

#79 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Tercius »

Radi oštrijih vozača uz Karaulu,Ivan i sl.sa glockovima ispod sjedista ja bi umjesto radara browninge postavio...
razonoda

#80 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by razonoda »

sta je GLOCK? :?
Danguba

#81 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Danguba »

homega

#82 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by homega »

Tercius wrote:Radi oštrijih vozača uz Karaulu,Ivan i sl.sa glockovima ispod sjedista ja bi umjesto radara browninge postavio...
Djelotvornije je pronaći razlog guranju Glock-ova pod sjedišta i motiv oštrini vožnje, preispitati sve okolnosti i rješiti i te probleme. Browninzima samo ćeš dovesti "topove" na Karaule.

Probleme treba rješavati u granicama pravnih normi, nikako još više ih provocirati. Državu treba jačati gdje god i kako god, jer samo jaka državna uprava i sistem, može urediti divljanje društva
Last edited by homega on 09/11/2014 17:14, edited 1 time in total.
razonoda

#83 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by razonoda »

Danguba wrote:
razonoda wrote:sta je GLOCK? :?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/austrijs ... /141106016
:lol: HVALA. hm jel iko probo --radi li? :-)
razonoda

#84 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by razonoda »

homega wrote:
Tercius wrote:Radi oštrijih vozača uz Karaulu,Ivan i sl.sa glockovima ispod sjedista ja bi umjesto radara browninge postavio...
Djelotvornije je pronaći razlog guranju Glock-ova pod sjedišta i motiv oštrini vožnje, preispitati sve okolnosti i rješiti i te probleme. Browbibzima samo ćeš dovesti "topove" na Karaule.

Probleme treba rješavati u granicama pravnih normi, nikako još više ih provocirati. Državu treba jačati gdje god i kako god, jer samo jaka državna uprava i sistem, može urediti divljanje društva
Divljanje drustva ili drzavnog aparata? :?
Tercius

#85 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Tercius »

homega wrote:
Djelotvornije je pronaći razlog guranju Glock-ova pod sjedišta i motiv oštrini vožnje, preispitati sve okolnosti i rješiti i te probleme. Browninzima samo ćeš dovesti "topove" na Karaule.

A dobro ja to malo na segu/salu/posalicu sa browinzima.Usavrsavanje pravnih normi,regulativa i jacanje pravnog sistema ja bas to i ponavljam ko papagaj na vise tema ovog foruma samo eto neko to protumaci kako je njemu/njoj najlakse.Neko ce reci kultura ponasanja, neko opet povezuje socijalne prilike, neko opet rat, mislim mi smo takvi kakvi smo i tesko da ce se svjest ljudi promjeniti samo eto sto svaki dan citamo o nekakvim pizdarijama po ulici.Ako nema sankcije onda nista tabadziju sto drzi Glock pod sjedistem i jurca niz Ivan ili uz Karaulu nece sprijeciti da to ne radi.Mislim zakon je dao da tabadzije mogu posjedovati vatreno oruzje, ali taj zakon izgleda presmjesno obzirom na prilike u nasoj nam drzavi.Primjer, ne znam koja drzava Amerike,gdje je nabavka i nosenja vatrenog oruzja tolko liberlana da ti municiju haman vracaju na trafici umjesto kusura, ali slucajem da ti policija nadje pistolj sa metkom u cijevi isti taj zakon te prepoznaje kao da si pocinio KD ubistvo u pokusaju pa izvoli od 7 do 15 godina robije.
Drinski

#86 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Drinski »

homega wrote:
Slažem se. Iz zakona treba izbaciti pravo političarima na jurcanje automobilima bez poštivanja saobraćajnih propisa.

Ko su, da bi bili iznad svih, da pretiču kolone, preko pune linije, da prolaze kroz crveno, da sijeku pješačke prelaze :?
Nema toga u zakonu, u zakonu stoji da su učesnici u saobraćaju duzni da se pridržavaju samo naredbi osoba iz vozila koja pružaju pratnju. Ovdje nije niti bilo pratnje.

Kraj price wrote: Ne opravdavam jurcanje i preticanje preko pune,ugrozavanje drugih ucesnika u saobracaju,ali cemu onda tjelohranitelji ako nekad nece odreagovat kad im se nesto ucini sumnjivo?Po meni je ovaj lik korektno odreagovao jer se doticni ljepio konstantno za njih tacnije provocirao.
Nema on njega sta da pita.
On je duzan da „izvede“ štićenu osobu iz opasne situacije i po potrebi je zaštititi, a za ovakve slučajeve se dojavi MUP-u koji dalje postupa. To su trebali naučiti na kursu, ali dzaba je… mozda je predavač i predavao a ovaj smatra da moze raditi sta hoće.
Kraj price wrote: Da nije trebo mozda mu kupit kilo kafe,secera,bombonjeru sve fino zamotat,dat mu i zamolit ga da se ne ljepi?Sa stokom ne mozes drugacije vidis da dodatno provocira kao slobodno drug,nebi li ga ovaj opalio i osto bez posla...
Imaju pravila službe.
Ja sam stjecajem okolnosti član discipl. komisije jednog organa. Meni bi ovaj ostao bez posla.
Kraj price wrote:
Tvoj zakljucak je ovo sa kojim se ne slazem....
Ako iz svog stana jebes mater politicaru trebala bi doci policija i obrisat sa tobom patos....ko si ti da mu jebes mater?
Evo, ja redovno jebem mater političarima, kada vidim da vlast toleriše vodanje pasa bez brnjice.
Neka mi slobodno dođu na vrata da im jebem i oca i majku.
klixoris wrote: Prema zakonu, vozila odnosno kolona pod pratnjom je samo ona kojoj je dodijeljena zvanicna policijska pratnja, a to je patrolno policijsko vozilo sa vidno istaknutim oznakama i iskljucivo crveno/plavom UPALJENOM rotacijom. Koloni sa takvom pratnjom ste DUZNI da se sklonite i omogucite neometan prolaz.
Ova civilna, crna, bijesna auta na koje su pokacili kojekakve bljeskalice i rotacije, po zakonu nisu policijska vozila ! Tretiraju se kao civilna i nisi duzan da im se sklanjas sa puta, koliko god oni bljeskali i svirali !
Primarno iz razloga sto svako moze staviti rotaciju na svoj auto i voziti kao kamikaza ,a to nije dozvoljeno !

Dodatno, na ovom snimku se prvenstveno vidi da ova pratnja nije radila svoj posao. Ispravna pratnja sastavljena od vise vozila, vozi "defanzivno" i na nacin koji onemogucava potencijalnom "uljezu" da se ubaci u kolonu.

Nazalost, u nasoj nakaradnoj drzavi je sve moguce pa tako i ova stoka uglavnom ima veca prava cak i od policije
Eh, moj druze, previse trazis…
Tercius wrote:Sto se tice konkretnog slucaja nakon ove nazovimo konverzacije primjetio sam jos dva vozila od koje je jedno cak imalo i rotacije na krovu sto ukazuje na to da su ta vozila bila u koloni, dok se ovaj borac za pravdu nije ubacio izmedju njih.Po meni ovaj vozac/pratilac je ispravno postupio jer njegovo nije da ispravlja krive drine nego da radi svoj posao tj.da stiti tog kojeg vec vozi ili kojeg prati.A ovom gospodinu i onima koji dijele slicne stavove porucio bi nek se ovako zaljepe pratnji Americke ambasade ili OHR-a i neka ih provociraju na ovaj nacin al obavezno da snime to sve bas bi volio vidjeti epilog.
A kako da ga štiti?

A sto se tice OHR i ambasada, pa to je opet do policije koja to toleriše.
Zasto onaj iz MUP-a ne zaustavi xy vozilo ambasade i kaze: gospodo, vi upalili rotacije, u redu, a gdje vam je policijska pratnja. I zajebi imunitet, tamo su većinom naši vozači.
Tercius wrote: Mene licno ko god prati odredjeno vrijeme sto u vozilu sto pjeske ja ga smatram potencijalnom prijetnjom po moju bezbjednost, a da ne spominjem tumacenja
Da.
I sta ti uradiš?

Da rezmiramo, ako je ovaj vozac nesto loše uradio, ima mehanizam za to, a ovaj junačina iz MUP-a je trebao dobiti otkaz.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#87 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by _BataZiv_0809 »

Politicari koji se osjecaju ugrozeno od vlastitog naroda i trebaju crne pile i vozace kabadahije... :bih:
Henry Chinaski

#88 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Henry Chinaski »

Nisam još uspio upratiti ko je buldog i u čijoj je pratnji bio? Mislim da javnost to treba znati.
A javnost treba tražiti i sankcije za istog.

A ovi koji su u cijeloj priči stali u odbranu pratnje, a napadaju snimatelja, znamo za koga rade i u čijoj su službi na forumu.

Naravno da snimatelj ima saobraćajnih prekršaja i za to bi trebao dobiti novčanu kaznu. Međutim, isti taj snimatelj, daje platu smradu koji hoće da ga bije.

Dakle: Ko je lik i koga vozi?
prog321

#89 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by prog321 »

Da mene neko prati autom i ja bih mu usao u facu. A onda sta bude da bude.
Henry Chinaski

#90 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Henry Chinaski »

prog321 wrote:Da mene neko prati autom i ja bih mu usao u facu. A onda sta bude da bude.
Ti si se izgleda ubio za državne službe? Samo moraš još malo pure jesti...
Drinski

#91 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Drinski »

prog321 wrote:Da mene neko prati autom i ja bih mu usao u facu. A onda sta bude da bude.
i ja bih da naguzim ovu..
http://www.index.hr/black/clanak/jos-je ... 80770.aspx

al, ne mogu.
prog321

#92 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by prog321 »

Kulture u ponasanju nije na odmet.
Ali nekad je sila fakat neizbjezna.
Henry Chinaski

#93 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Henry Chinaski »

Drinski wrote:
i ja bih da naguzim ovu..
http://www.index.hr/black/clanak/jos-je ... 80770.aspx

al, ne mogu.
Ja bih je odveo da se najede...
Dozer

#94 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Dozer »

C,c,c... Da se malo igramo...

Ja koliko vidim na snimku, tu se radi o koloni vozila, pa da vidimo sta je tu po pravilima, a sta nije.

1. Ukoliko se radilo o vozilu/ima "pod pratnjom", tada je u pratnji obavezno i bar jedno obiljezeno policijsko vozilo sa rotacijama, a ja to ovdje ne vidim.
2. Sami blinkeri na crnoj limuzini ne znace nista, pa ma ko da se u njoj vozi. Takvo vozilo nije nista bitnije u saobracaju od bilo kojeg drugog vozila.
3. Ukoliko se radilo o vozilu pod pratnjom i u kojem se nalazi VIP, tada se to vozilo NI U KOJEM slucaju ne smije zaustavljati ukoliko se procijeni bilo kakva prijetnja.
4. Ukoliko je ovo bilo jedno od vozila pratnje u kojem nije bio VIP, posto je bilo prvo u koloni ni ono se NI U KOJEM slucaju ne smije zaustavljati jer na taj nacin zaustavlja i cijelu kolonu, a s njom i vozilo u kojem VIP JESTE, i na taj nacin od VIP-a se pravi staticna meta.
5. Izlazak bilo kojeg clana obezbjedjenja iz bilo kojeg vozila kolone pod pratnjom je - striktno zabranjeno.
6. Ukoliko postoji ili je procijenjena neka prijetnja na cesti, tada se vozilo s VIP-om i prvim vozilom pratnje (ukoliko je vise od jednog vozila u pratnji), odmice od prijetnje najvecom mogucom brzinom, a drugo vozilo svojim "tijelom" blokira prijetnju i/ili je izbacuje sa ceste, za sta postoje vrlo precizne procedure i nacini.
7. Ukoliko je vozilo pod pratnjom samo jednog vozila (sto jeste moguce, ali ne ako se radi o bitnom politicaru, pa samim tim to vozilo onda i ne mora imati pratnju), tada to vozilo zauzima zadnju poziciju (iza vozila s VIP-om), i radi isto kao u tacki 6, a vozilo s VIP-om se samo udaljava sto je brze moguce, ali nikad potpuno izvan vidokruga prateceg vozila.

Ja ovo iz licnog iskustva ;)

A ovo na snimku je najobicnija budalastina, i to iz vise razloga.
Prvo, jer nigdje nema policijskog vozila u pratnji.
Drugo, jer se zaustavilo prvo vozilo u koloni.
Trece, jer je VOZAC tog vozila napustio vozilo, sto se NE RADI ni pod kakvim okolnostima.
Cetvrto, jer je VIP bio kao glineni golub cijelo to vrijeme, a trajalo je preko 15 sec.

Ukratko, ovo je slika i prilika kako se taj posao NE RADI, i sasvim lijepo pokazuje i dokazuje da vozaci i tjelohranitelji nasih politicara nemaju blage veze s tim poslom, nego su to samo najobicniji mazlovi kockastih glava koji su preko rodjacko-politickih talova dobili posao i vaze za "zajebane". U sustini su obicni kokosari.
Last edited by Dozer on 10/11/2014 11:04, edited 1 time in total.
Radio Sarajevo

#95 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Radio Sarajevo »

Ukratko, ovo je slika i prilika kako se taj posao NE RADI, i sasvim lijepo okazuje i dokazuje da vozaci i tjelohranitelji nasih politicaran nemaju blage veze s tim poslom, nego su to samo najobicniji mazlovi kockastih glava koji su preko rodjacko-politickih talova dobili posao i vaze za "zajebane". U sustini su obicni kokosari.
Svaki tjelohranitelj je običan kokošar.
Drinski

#96 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Drinski »

Nemoj tako.
Zamisli kako bi ovaj reagovao na ove iz druzina Benjanimina, Ćela, Eleza, Turkovića i sl. Ja mislim da bi se oni "namah" prevaspitali.
Seoskivaralica

#97 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Seoskivaralica »

:thumbup: :mrgreen:
broj dva

#98 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by broj dva »

Ovo je za svaku pohvalu, kultura na zavidnom nivou.
Prvo je zaustavio automobil. Jeste da je bilo na prometnoj cesti ali zar nije bolje zaustaviti i napraviti kolonu iza sebe nego vozit dok si iznerviran, jer onda si nepazljiv i los vozac.
Onda je kulturno prisao vozacu i dao mu dobronamjerno usmeno upozorenje da korigira svoje ponasanje prema vladajucim standardima drustva prije nego mu razbije picku.
Jer ko je vidio vozit direktno iza automobila nasi politicki lidera, zar nismo svi do sada shvatili da smo stoka sitnog zuba ?
Dozer

#99 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Dozer »

Seoskivaralica wrote::thumbup: :mrgreen:
Pa... GLOCK je GLOCK... :lol: :lol: :lol:
E sad, biraj jedan od mase modela - Compact, 17, 19, 21, Auto, sa/bez suspenzera, u 9, .357, .40, .44, .45 cal...bujrum :lol: :lol: :lol:
Post Reply