Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

karanana

#51 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by karanana »

a da liku nije ovaj debeli izaso i zaprijetio mu, ovaj video ne bi ni bio na youtubu ili bi bio ali ne bi provukao paznju. a to sto lik sa svojom makinom takodjer krsi zakon i prati debelog, to nije bitno.
karanana

#52 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by karanana »

dječak sa šibicama wrote:Kakvo bolan vozilo FUP-a?

Znas li ti sta je policijsko vozilo?

Napucani Audiji sa rotacijama nisu policijska vozila, nigdje nemaju sluzbenu oznaku policije, nemaju pratnju sluzbenih vozila policije, dakle karina obicna a ne policija.
zasto onda takva auta uopste imaju rotaciju? sta te rotacije znace? jesu li ilegalne?
dječak sa šibicama

#53 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by dječak sa šibicama »

Ako u pratnji nema sluzbenih vozila policije, rotacije ne znace nista osim da pokazu kako je u koloni neki budza, ministar, ukratko receno.

Procitajte zakon.
Kraj price

#54 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Kraj price »

Trece auto golf ako se ne varam u pratnji ovog ima gore rotaciju.
nightvision

#55 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by nightvision »

Kraj price wrote:Ako iz svog stana jebes mater politicaru trebala bi doci policija i obrisat sa tobom patos....ko si ti da mu jebes mater?Druga je stvar ako ovako licno utices na njega kao i sigurnost onih koje vozi konstantnim ljepljenjem iza...Mislim da je to posao tjelohranitelja jer je ugrozen zivot onog koji je u tom vozilu...
na prvom mjestu vozac onakvim svojim divljanjem na cesti dovodi u opasnost zivot lica kojeg prevozi kao i ostalih ucesnika u saobracaju. to sto ti ocigledno iz nekih razloga opravdavas takvo ponasanje je razmisljanje nekoga ko se ili bavi slicnim poslom, ili ima nekoga bliskog ko se bavi slicnim poslom. da li bi i dalje opravdavao ovakvo ponasanje da ti jedna ovakva kockasta glava satare dijete na cesti.? ili bi im jebao mater?
Kraj price

#56 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Kraj price »

nightvision wrote:
Kraj price wrote:Ako iz svog stana jebes mater politicaru trebala bi doci policija i obrisat sa tobom patos....ko si ti da mu jebes mater?Druga je stvar ako ovako licno utices na njega kao i sigurnost onih koje vozi konstantnim ljepljenjem iza...Mislim da je to posao tjelohranitelja jer je ugrozen zivot onog koji je u tom vozilu...
na prvom mjestu vozac onakvim svojim divljanjem na cesti dovodi u opasnost zivot lica kojeg prevozi kao i ostalih ucesnika u saobracaju. to sto ti ocigledno iz nekih razloga opravdavas takvo ponasanje je razmisljanje nekoga ko se ili bavi slicnim poslom, ili ima nekoga bliskog ko se bavi slicnim poslom. da li bi i dalje opravdavao ovakvo ponasanje da ti jedna ovakva kockasta glava satare dijete na cesti.? ili bi im jebao mater?
Kad procitas ostalo sto sam pisao onda donosi ovakve zakljucke i postavljaj ovakva pitanja...
Na pamet pricas.
uzemljivac

#57 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by uzemljivac »

dječak sa šibicama wrote:Ako u pratnji nema sluzbenih vozila policije, rotacije ne znace nista osim da pokazu kako je u koloni neki budza, ministar, ukratko receno.

Procitajte zakon.

Code: Select all

24. Vozila pod pratnjom 
Član 125. 
(1) Vozilima pod pratnjom, u skladu s ovim Zakonom, podrazumijevaju se vozila kojima je dodijeljena pratnja policije ili vojne policije, s posebnim motornim vozilima opremljenim uređajima za davanje posebnih zvučnih i svjetlosnih znakova crvene i plave boje, i to za vrijeme dok se ti znakovi daju. 
(2) Vozač koji na putu susretne vozilo ili kolonu vozila pod pratnjom i vozač kojeg sustigne vozilo ili kolona vozila pod pratnjom dužni su ustupiti prvenstvo prolaza, omogućiti nesmetan prolaz, a, po potrebi, zaustaviti vozilo, umjesto dugih svjetala noću upotrijebiti kratka svjetla za osvjetljavanje puta, strogo se pridržavati naredbi koje im daju lica iz pratnje i kretanje nastaviti tek pošto prođu sva vozila pod pratnjom. 
(3) Vozila pod pratnjom imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva druga vozila (član 49.), osim u odnosu na vozila koja se kreću raskrsnicom na kojoj je saobraćaj reguliran svjetlosnim saobraćajnim znakovima ili znakovima ovlaštenog lica, i na njih se ne primjenjuju odredbe o ograničenju brzine (čl. 44. i 46.), zabrani preticanja i obilaženja kolone vozila (član 61. stav (1) tačka 1.) i zabrani presijecanja kolone pješaka (član 80.), pod uvjetom da ne ugrožavaju sigurnost drugih učesnika u saobraćaju. 
(4) Da bi omogućili nesmetan prolaz vozilima iz stava (1) ovog člana, pješaci su se dužni skloniti s kolovoza dok ta vozila prođu. 
http://www.dkpt.ba/organizaciona_strukt ... ageIndex=1

Image

Vozilo Federalne policije nije policijsko vozilo?
nightvision

#58 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by nightvision »

uzemljivac wrote:Vozilo Federalne policije nije policijsko vozilo?
I gdje ti u onoj koloni vidis vozilo federalne policije? Jel ti sta jasnije zasto zakon kaze

1) Vozilima pod pratnjom, u skladu s ovim Zakonom, podrazumijevaju se vozila kojima je dodijeljena pratnja policije ili vojne policije, s posebnim motornim vozilima opremljenim uređajima za davanje posebnih zvučnih i svjetlosnih znakova crvene i plave boje, i to za vrijeme dok se ti znakovi daju.

Po tvojoj logici svako vozilo s blinkerima je vozilo u pratnji. Ali nije, i zato i zakon jasno kaze POLICIJA ili VOJNA POLICIJA. Svi valjda znaju kako izgleda i kako je obiljezeno policijsko vozilo, a i vozilo vojne policje.
Ona vozila sasvim lako mogu pripadati voznom parku nekog ministarstva, nabacili blinkere i sad se seljacina kurci jer ima za ledjima neko vanago politicara.
Samo retard moze dati podrsku ovim retardima sa blinkerima.
korisnik.1

#59 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by korisnik.1 »

Zakon je u ovom slučaju jasan a to što se sankcije ne primjenjuju to je druga stvar.

Isto ovako je mogao neki budžovan sa debelim džepom uzeti 3 auta i nabaciti ove blinkere na auta, i s time tjerati druge da se maknu. Ne znam da li bi ste se složili sa time i da li bi opravdavali ?
Desila mi se slična situacija gdje je iza mene audi a4 ona starija generacija 2001-2002 god, upalio ove blinkere, na prvu sam i pomislio murija al' vidim ne izbacuje ono lizalo nit ima onih digitalnih oznaka "prati me", tako da je morao čekati da nema ništa iz suprotnog pravca da pretekne. Poslije isključio ta svjetla.

Drugo nadam se da će ova gorila biti sankcionisana, a i ostali učesnici "kolone" jer ovo očigledno nisu sposobni ljudi čim se ovaj lik uspio ubaciti između njih. Malo mi je žao i njega, jer će i on dobiti kaznu zbog učinjenih prekršaja :-D
Edin H.

#60 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Edin H. »

Nije los fol ako imas kakvu zvijer od auta nabaviti roataciju, da ti plebs ne smeta :razz:
Tercius

#61 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Tercius »

Sto se tice konkretnog slucaja nakon ove nazovimo konverzacije primjetio sam jos dva vozila od koje je jedno cak imalo i rotacije na krovu sto ukazuje na to da su ta vozila bila u koloni, dok se ovaj borac za pravdu nije ubacio izmedju njih.Po meni ovaj vozac/pratilac je ispravno postupio jer njegovo nije da ispravlja krive drine nego da radi svoj posao tj.da stiti tog kojeg vec vozi ili kojeg prati.A ovom gospodinu i onima koji dijele slicne stavove porucio bi nek se ovako zaljepe pratnji Americke ambasade ili OHR-a i neka ih provociraju na ovaj nacin al obavezno da snime to sve bas bi volio vidjeti epilog.
Danguba

#62 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Danguba »

Tercius wrote:Sto se tice konkretnog slucaja nakon ove nazovimo konverzacije primjetio sam jos dva vozila od koje je jedno cak imalo i rotacije na krovu sto ukazuje na to da su ta vozila bila u koloni, dok se ovaj borac za pravdu nije ubacio izmedju njih.Po meni ovaj vozac/pratilac je ispravno postupio jer njegovo nije da ispravlja krive drine nego da radi svoj posao tj.da stiti tog kojeg vec vozi ili kojeg prati.A ovom gospodinu i onima koji dijele slicne stavove porucio bi nek se ovako zaljepe pratnji Americke ambasade ili OHR-a i neka ih provociraju na ovaj nacin al obavezno da snime to sve bas bi volio vidjeti epilog.
Upravo tako i time treba pricu zavrsiti.

Juce hocu da prijedjem cestu i u tom momentu nailazi policijski kombi. Stanem na trotoaru i cekam da oni prodju. Umjesto da prodju oni se pocese okretati na sred ceste, upalise rotaciju i uletise u kruzni tok koji je bio nekih dvadesetak metara od mene. Malo im je bilo sto su ukljucili rotaciju jer su odmah zaglavili u kruznom, pale sirenu i preko trotoara zaobilaze druga auta. Prvo sto mi je palo na pamet, neka oruzana pljacka, neko kidnapovanje ili nesto kada sekunde odlucuju. Pozurim da prijedjem cestu i da ispratim taj famozni kombi. Oni uletise na jedan parking iza trznog centra i jurnjaju po njemu da bi se zaustavili pored nekog ''manjeg'' auta i istrcali iz kombija. Za upravljacem tog autica vidio sam nekog starca kako im vadi papire...Dalje me nista nije ni interesovalo. Ono sto sam mislio da je ispostavilo se totalno beznacajno. Vjerovatno covjek nacinio saobracajni prekrsaj, ovi ga opomenuli da ih prati i posto su se oni skinuli na drugi, on je produzio i iskljucio se na trecem izlazu iz kruznog toka. Da im ne bi pobjegao :-) ovi stvorili citavu frku.

Navodim ovo kao jedan plastican primjer ''sile'' bez potrebe...i to sam ja trebao snimati i sada na nekom forumu tabiriti ''sta su oni smjeli a sta ne''. Ma sve smiju a to nije moja briga.

Tako bi i ovaj ispravljao krive Drine(vozi 100 gdje je 50 i cini iste prekrsaje kao obezbjedjenje...) a ne zna da se nista ne pita. O odgovornosti vozaca obezbjedjenja ce neko drugi da odlucuje a ovaj ce nahebati, to sigurno znam.

p.s. mnogi zaboravljaju koliko je nasih gradjana glavom platilo od raznih stranih kabadahija na nasim cestama i da ni jedan nije odgovarao. zato, pamet u glavu, skloni se od zla ako nece ono od tebe i ne trazi sebi posla bez potrebe.
homega

#63 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by homega »

Tercius wrote:Sto se tice konkretnog slucaja nakon ove nazovimo konverzacije primjetio sam jos dva vozila od koje je jedno cak imalo i rotacije na krovu sto ukazuje na to da su ta vozila bila u koloni, dok se ovaj borac za pravdu nije ubacio izmedju njih.Po meni ovaj vozac/pratilac je ispravno postupio jer njegovo nije da ispravlja krive drine nego da radi svoj posao tj.da stiti tog kojeg vec vozi ili kojeg prati.A ovom gospodinu i onima koji dijele slicne stavove porucio bi nek se ovako zaljepe pratnji Americke ambasade ili OHR-a i neka ih provociraju na ovaj nacin al obavezno da snime to sve bas bi volio vidjeti epilog.
Brzom vožnjom iza automobila u kojem nije vidljivo ko sjedi, a koje nije označeno službenim policijskim, vojnim ili medicinskim oznakama hitnosti ili posebne važnosti, pratilac - snimatelj, ničim nije ugrozio život ili tijelo putnika. U ovom slučaju, onaj ko treba da reagira prema vozaču - snimatelju, je uniformisana ili policija u civilu sa jasno određenim zadatkom. Vozač zatamnjenog automobila nije ovlaštena osoba da nekom na cesti zabranjuje vožnju, a svakako je načinio prekršaj protiv javnog reda prijetnjom vozaču iza. Ti to svakako dobro znaš.

Inače, i vozači USA i drugim ambasada u BiH, OHR-ovi i slični sa diplomatskim statusom, moraju poštovati domaće zakone i propise. Užasavam se "skidanje gaća i savijanje leđa" pred spomenom USA i sličnih svjetskih siledžija. I policija, svakako, treba i mora da štiti ustavni poredak naše države, a to podrazumijeva i provedbu zakona i propisa iz oblasti saobraćaja. Svaki dobar policajac reagirao bi na jurcanje diplomatskih tablica, kako god. Loš, korumpiran policajac, o onaj zaposlen preko tetke, slegnuo bi ramenima, ili bi, jadnik, mislio da je divljanje i jurcanje "USA badža" normalna stvar :(
homega

#64 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by homega »

Danguba wrote: Juce hocu da prijedjem cestu ... Pozurim da prijedjem cestu .

Nemoj više prijelaziti cestu, alaha ti :(
Danguba

#65 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Danguba »

homega wrote:
Danguba wrote: Juce hocu da prijedjem cestu ... Pozurim da prijedjem cestu .

Nemoj više prijelaziti cestu, alaha ti :(
izvini, fali zarez...ili ono ispod ceste... :D

kolektore :wink:
Tercius

#66 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Tercius »

homega wrote:
Brzom vožnjom iza automobila u kojem nije vidljivo ko sjedi, a koje nije označeno službenim policijskim, vojnim ili medicinskim oznakama hitnosti ili posebne važnosti, pratilac - snimatelj, ničim nije ugrozio život ili tijelo putnika. U ovom slučaju, onaj ko treba da reagira prema vozaču - snimatelju, je uniformisana ili policija u civilu sa jasno određenim zadatkom. Vozač zatamnjenog automobila nije ovlaštena osoba da nekom na cesti zabranjuje vožnju, a svakako je načinio prekršaj protiv javnog reda prijetnjom vozaču iza. Ti to svakako dobro znaš.

Inače, i vozači USA i drugim ambasada u BiH, OHR-ovi i slični sa diplomatskim statusom, moraju poštovati domaće zakone i propise. Užasavam se "skidanje gaća i savijanje leđa" pred spomenom USA i sličnih svjetskih siledžija. I policija, svakako, treba i mora da štiti ustavni poredak naše države, a to podrazumijeva i provedbu zakona i propisa iz oblasti saobraćaja. Svaki dobar policajac reagirao bi na jurcanje diplomatskih tablica, kako god. Loš, korumpiran policajac, o onaj zaposlen preko tetke, slegnuo bi ramenima, ili bi, jadnik, mislio da je divljanje i jurcanje "USA badža" normalna stvar :(
Mene licno ko god prati odredjeno vrijeme sto u vozilu sto pjeske ja ga smatram potencijalnom prijetnjom po moju bezbjednost, a da ne spominjem tumacenja situacija jos kada si zaduzen za bezbjednost nekoga konkretno.A sto se tice skidanja gaca i presavijanja pred kojekakvim svjetskim siledzijama, bojim se da nam se drzava u kompletu presavija pred takvima vec duze vrijeme i da ce se presavijati jos dugi niz godina, i jos ce pitati trebal jos ;)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#67 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by hrasno38 »

homega wrote:

E sad opet displomatske tablice su opet sasvim jedna druga prica koja ima veze sa beckom konvencijom o diplomatskim statusima kao I reciprocitetu izmedju drzava. Recimo Austrija ne hebe previse diplomatske tablice ali recimo ambasadorima ne moze nista dok nizerangiranim diplomatama tj automobilima zna udarati kazne. Stvar je u tome da policija u evropi pise kazne diplomatskim tablicama ali se one ne naplacaju I sluze samo kao jedna vrsta upozorenja prema nasvjesnim vozacima. Ali zato probajte pritisnuti sirenu u Becu pa cete vidjeti sta ce vas snaci.
Kod nas diplomatska vozila mogu apsolutno sve I on o sto smiju I ono sto im nije dozvoljeno a to je recimo parkiranje na zelenoj povrsini. Posto smo mi supak zemlja na to nase vlasti ne reaguju mada bi mogle. Imali smo I slucaj kad je slovenska ambasadorica napravila nesrecu I ne mozes joj nista po beckoj konvenciji osim na licu mjesta uzeti samo izjavu a nisam siguran da I to mora dati. Diplomati su otprilike zasticeni ko licki medvjedi ali u svojoj zemlji se tretiraju isto kao I svi drugi gradjani sto kod nas nije slucaj. Jednostavno receno "USA badzama" ne mozes apsolutno nista.
Recimo na granici ne smiju otvoriti diplomatsko vozilo bez posebnog naloga Minsitarstva vanjskih poslova te zemlje I ako se ispostavi da je greska to se zove "diplomatski skandal".
Ova kolona o kojo se raspreda je jednostavno nista tj kolona obicnih politcikih kabadahija koja hi u normalnoj zemlji bila iskljucena iz saobracaja I zestoko kaznjena a vozac bi zbog prijetnje silom I zaustavljanja na sred puta jos dodatno odgovarao.
Tercius

#68 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Tercius »

Danguba wrote:
Upravo tako i time treba pricu zavrsiti.

Juce hocu da prijedjem cestu i u tom momentu nailazi policijski kombi. Stanem na trotoaru i cekam da oni prodju. Umjesto da prodju oni se pocese okretati na sred ceste, upalise rotaciju i uletise u kruzni tok koji je bio nekih dvadesetak metara od mene. Malo im je bilo sto su ukljucili rotaciju jer su odmah zaglavili u kruznom, pale sirenu i preko trotoara zaobilaze druga auta. Prvo sto mi je palo na pamet, neka oruzana pljacka, neko kidnapovanje ili nesto kada sekunde odlucuju. Pozurim da prijedjem cestu i da ispratim taj famozni kombi. Oni uletise na jedan parking iza trznog centra i jurnjaju po njemu da bi se zaustavili pored nekog ''manjeg'' auta i istrcali iz kombija. Za upravljacem tog autica vidio sam nekog starca kako im vadi papire...Dalje me nista nije ni interesovalo. Ono sto sam mislio da je ispostavilo se totalno beznacajno. Vjerovatno covjek nacinio saobracajni prekrsaj, ovi ga opomenuli da ih prati i posto su se oni skinuli na drugi, on je produzio i iskljucio se na trecem izlazu iz kruznog toka. Da im ne bi pobjegao :-) ovi stvorili citavu frku.

Navodim ovo kao jedan plastican primjer ''sile'' bez potrebe...i to sam ja trebao snimati i sada na nekom forumu tabiriti ''sta su oni smjeli a sta ne''. Ma sve smiju a to nije moja briga.

Tako bi i ovaj ispravljao krive Drine(vozi 100 gdje je 50 i cini iste prekrsaje kao obezbjedjenje...) a ne zna da se nista ne pita. O odgovornosti vozaca obezbjedjenja ce neko drugi da odlucuje a ovaj ce nahebati, to sigurno znam.

p.s. mnogi zaboravljaju koliko je nasih gradjana glavom platilo od raznih stranih kabadahija na nasim cestama i da ni jedan nije odgovarao. zato, pamet u glavu, skloni se od zla ako nece ono od tebe i ne trazi sebi posla bez potrebe.
Pa ne smiju sve i takve snimke ja licno u podpunosti podrzavam, a stvarno sam protiv ovakve vrste skretanja paznje kao u navedenom snimku o kojoj diskutujemo, ja evo sad navodim jedan primjer pa se pitam cija bi odgovornost bila da je umjesto ovog vozaca/pratioca unutar tog vozila bio recimo jedan tim za zastitu svjedoka ili nekim tim za istrage ratnih zlocina i sl, pa da su ovog gospodina,civila,gradjana, jednostavno zgurali sa ceste nakon ovih manevara vozilom kojim je on direktno na sebe skrenuo paznju i sebe markirao kao potencijalnog napadaca, jer u vozilu imaju osobu cija je pratnja od najviseg rizika.Pa da je tu onda nastala neka materijalna steta ili najgore da je neko povrijedzen ili smrtno stradao.Opet kazem podrzavam taj vid revolta ljudi kada isti jednostavno ne mogu da ostanu sljepi i da okrenu glavu na neke stvari koje ih iritiraju na ulici, al za sve postoji adekvatan nacin i vrijeme da se to uradi.
homega

#69 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by homega »

@Tercius, ti kroz svaki svoj post zaboravljaš uniformisanu policiju ili policiju u policijski označenim vozilima :-)
Tercius

#70 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Tercius »

homega wrote:@Tercius, ti kroz svaki svoj post zaboravljaš uniformisanu policiju ili policiju u policijski označenim vozilima :-)
Ne znam ja sad pravila sluzbe kad i pod kojim uslovima se angazuje oznaceno vozilo, ja samo navodim primjer da sebe izlaganje riziku da ti pokazes i dokazes nesto nije vrijedno tvog zivota i zdravlja i naprotiv vrlo lako mozes biti involviran u takvu pizdariju da ti neko oduzme zivot i to sopstvenom krivicom, jer kao sto rekoh sta ti znas bolan koga uhodis pratis i ljepis mu se za karambolku i zato po meni u konkretnom slucaju ovaj razbijac noseva je ispravno postupio jer je reagovao, e sad jel ta njegova reakcija adekvatna ili nije ja cu opet vjerovati internim kontrolama, mislim da nije on tu da razbija noseve on je tu da otkloni prijetnju, kako ce je otkloniti, zavisi od njega i ljudi sa kojima radi.
todd_smith

#71 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by todd_smith »

Ma da je zelio, mogao mu je reci nesto tipa

Hajde stisni da te vidim

Ovom papku bi pregorilo i udario bi ga, ovaj pretrpi 2-3 samara, sve ima snimljeno, ovako izbaci uzme pare, ovaj dobije otkaz i taman mu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#72 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by hrasno38 »

Tercius wrote:
homega wrote:@Tercius, ti kroz svaki svoj post zaboravljaš uniformisanu policiju ili policiju u policijski označenim vozilima :-)
Ne znam ja sad pravila sluzbe kad i pod kojim uslovima se angazuje oznaceno vozilo, ja samo navodim primjer da sebe izlaganje riziku da ti pokazes i dokazes nesto nije vrijedno tvog zivota i zdravlja i naprotiv vrlo lako mozes biti involviran u takvu pizdariju da ti neko oduzme zivot i to sopstvenom krivicom, jer kao sto rekoh sta ti znas bolan koga uhodis pratis i ljepis mu se za karambolku i zato po meni u konkretnom slucaju ovaj razbijac noseva je ispravno postupio jer je reagovao, e sad jel ta njegova reakcija adekvatna ili nije ja cu opet vjerovati internim kontrolama, mislim da nije on tu da razbija noseve on je tu da otkloni prijetnju, kako ce je otkloniti, zavisi od njega i ljudi sa kojima radi.
I ovo je tacno jer nikad ne znas kakva ti kockasta glava moze iskociti iz auta pogotovo sto je poznato da ovakve blinkere koristi I mnogo kriminalaca
Tercius

#73 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by Tercius »

Pa sve su mogucnosti otvorene, ja znam za primjer kada je policija zaustavljala jedno vozilo u gradu radi te neke agresivne voznje , i da je vozac tog vozila upalio blinkere i odbio da se zaustavi,i pokusao da pobjegne i kada je usao u sljepu ulicu na vozilu je imao totalno drugacije tablice koje ne postoje ni u jednom sistemu evidnecije kao napravljene ( znaci izmisljeni broj ) da bi se u rekordnom roku na licu mjesta pojavila i vojna policija EUFOR-a koji su natovarili vozilo na slepu i tako odvukli i vozilo i te neke osobe koji su se nalazili unutar tog vozila.
bude

#74 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by bude »

u nekim normalnim zemljama se politicari pa cak i premijeri voze javnim prijevozom samo se ova nasa stoka osjeca ugrozeno necim pa im treba i zracna potpora kad su na cesti. samo ih gazit, mamicu im parazitsku :izet:
uglavnomja

#75 Re: Jos jednom pridji batine ces dobiti...

Post by uglavnomja »

pise negdje da je lik sa fiatom ovo slikao :-)

koji god fiat da je u pitanju, raspao bi se da ga je kucnuo neki od ova 3. :izet:
drugo, da je kakav vrijedniji auto, da je hadzo iskesirao 20+ milja, malo sutra bi se zahebavao, nepotrebno i besmisleno.
Post Reply