Jesu li bošnjački političari iskreno za cjelovitu BiH.

Vodenjak

Post by Vodenjak »

xon_sa wrote:Allahovo je sve na nebesima i na Zemlji...

Ali nije tema o religiji pa da se ne skrece s teme...
To zavrsena privatizacija? :oops:
Prozor

Post by Prozor »

pipliček wrote:Kada uđete u kasarnu Armije Turske sa unutrašnje strane ulaznih vrata stoji natpis - Ovdje Alaha nema!
Kada bošnjački političari ovo shvate i Alaha odvoje od Bosne i Hercegovine, možda od nas nešto i bude.
Dakle, ALAHU ALAHOVO, BOSNI BOSNINO!
Je li ovo istina? Fakat jadno od Turske u tom slucaju...
Prozor

Post by Prozor »

Vodenjak wrote:

Ovo ti je bilo ne-potrebno...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Prozor wrote:
Vodenjak wrote:

Sta mislis sta je bilo nepotrebnije:
Ovo moje ili ono njegovo na ovoj temi?

Sta Allah ili bilo koji drugi Bog imaju sa ovom pricom?
Prozor

Post by Prozor »

Vodenjak wrote:
Prozor wrote:
Vodenjak wrote: To zavrsena privatizacija? :oops:

Pa piplicek je sa pricom o turskim kasarnama uveo vjeru u diskusiju...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Prozor wrote:
Vodenjak wrote:
Prozor wrote: Ovo ti je bilo ne-potrebno...

Pa piplicek je sa pricom o turskim kasarnama uveo vjeru u diskusiju...
U pravu si!
Stvarno nisam vidio!
Do mene... :)
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Pa da Turska nije sekularna bila bi gora od Irana. Kako tema nije Turska ovo je bila samo mala digresija. Politicari na vlasti u Sarajevu nisu za cjelovitu Bosnu.
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

pipliček wrote:Nije skretanje, nego ukazivanje na jednu devijaciju u bošnjačkoj politici koja datira iz vremena Alije Izetbegovića a koji je ostavila nesagledivo loše posljedice za Bosnu i Hercegovinu. Dakle, Bosna i Herecegovina ne može biti po mjeri ideološkog šinjela koji nam je bio zamislio Izetbegović, Latić, a reis još uvijekpokušava da proda. Bošnjačka politika tek treba da izađe iz svog političkog srednjeg vijeka, da saopći Bošnjacima da je za našu povijest važniji Kulin ban, Gradašćević ili Branko Mikulić nego svi ahbabi najdražeg im poslanika.
Da ne budem pogrešno shvaćen, poštujem i Poslanika i njegove ahbabe, ali mi je Bosna draža.
Pa slozio bih se sa tobom. Samo sto ja mislim da Mikulic uopste nije bitan za BiH. Kad se samo sjetim njegove i Raifove sile. Kad idu sa autima registarskih tablica SA-01-... milicija freneticno mase znakom STOP da se smradovima uklone svi sa ceste, zgadi ti se i drzava i zivot i sve.FUJ.Ali ovi novi su jos gori. To su ustvari komunisti koji su preoubikli se u druge, fasisticke dresove. A reis (sa malo "r", jer veliko ne zasluzuje), alija (isto malo "a") i ostala kleronacionalisti i fasisti su grobari Bosne. Pa ko se najbolje slaze sa dodikom (malo"d" naravno). Upravo silajdjic (malo "s" naravno). Silajdjic hoce da bude vodja, ali ne moze jer je obicni hodza :lol:
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

uvjek dobar gost wrote:Ako mislite na vodeće ljude... naravno da nisu oni su za svoju malu fildžan državicu u kojoj će moći krasti iz Elektroprivrede, BH telecoma... i drugih firmi....
:thumbup: :bih:
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

xon_sa wrote:Pa nisi mi bas jasan. Posto ti ovdje za sve zivo optuzujes politicare koji sebe smatraju Bosnjacima. Mislim da si ti pojam bosnjacki politicari poistovjetio sa nacionalistickim politicarima.

A moj je problem kad se za sranje u drzavi optuzuje Bosnjake. Sranje prave lopovi, zlocinci, kreteni itd, a takvi nemaju nacionalnost. Takve generalizacije ne vode nigdje.

Mogao bih ja sad elaborirati o tome do sutra, ali vidim da je nekima samo cilj da blate Bosnjacku naciju, jer izgleda smatraju da neko ko sebe smatra Bosnjakom po automatizmu mora biti i nacionalista. Naravno ne moram spominjati kako nikome ne pada na pamet da Srbima i Hrvatima osporava zelju za cjelovitom BiH...
Je'l ti to branis "Bosnjake" kao naciju od nas? Meni isto tako smetaju lopovi i kriminalci i karijeristi. Zar se ovi pobrojani i neki jos gori epiteti ne mogu vezati u politicare koji djeluju kao "zastitnici svoga naroda, bosnjackog" Ti se onda drzi izreke: "Lopov mi je mio , ako je moje vjere bio". To su obicni kriminalci, a samo ih oni koji su "hairovali" mogu braniti.
xon_sa

Post by xon_sa »

Ma nemam ja sta s tobom raspravljati, ti koristis svaku priliku da oblatis Bosnjake.
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

xon_sa wrote:Ma nemam ja sta s tobom raspravljati, ti koristis svaku priliku da oblatis Bosnjake.
Znaci kad napisem da su lopovi na vlasti koji "stite" interese naroda (barem se tako samoreklamiraju) onda sam neprijatelj naroda i blatim Bosnjake. Onda blatim i Srbe i Hrvate koji se pogresno nazivaju tako jer su svi Bosanci. Srbi su u Srbiji, Hrvati u Hrvatskoj, a Bosnjaci u nekakvoj imaginarnoj zemlji Bosnji. Onda eto po tebi blatin sve. Ne blatim nego vi sto ste "hairovali" hocete da budete mjera za sve ostale. E pa ima nas jos postenih koji u brk kazemo lopovima da su lopovi,a to silajdzic npr. jeste. I ne samo on, vec i sva ostala alijanerska klika oko SDA I SZBiH i ostali sateliti. Lopov u ratu nuzno postaje fasista, jer je tako najlakse ukrasti, oteti, ubiti... A to rade upravo "Bosnjaci" na vlasti odnosno bosnjacki politicari. I to rade zajedno sa SDS-om, HDZ-om ( 1990 se ovdje podrazumijeva), SNSD-om, a povremeno i sa lopovima iz SDP-a koji se predstavljaju upravo kao Bosnjaci i priblizavaju se SDA i SZBiH i tome slicno iz patuljastih lopovskih stranaka. FUJ.
Last edited by Fox Mulder on 18/12/2007 10:49, edited 1 time in total.
xon_sa

Post by xon_sa »

Ma jasta, dovoljno je da se smatras Bosnjakom da bi bio lopov. Tebi osnovne stvari o ovoj drzavi nisu jasne. Savjetujem ti da procitaj nesto o ZAVNOBIH-u i o ustavu ove drzave, da ne lupas vise, ispadas smijesan. Dovoljno si rekao. Hajd sad lagano opet na ignore...
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

xon_sa wrote:Ma jasta, dovoljno je da se smatras Bosnjakom da bi bio lopov. Tebi osnovne stvari o ovoj drzavi nisu jasne. Savjetujem ti da procitaj nesto o ZAVNOBIH-u i o ustavu ove drzave, da ne lupas vise, ispadas smijesan. Dovoljno si rekao. Hajd sad lagano opet na ignore...
pa ustvari nisi mogao uopste da me demantujes. Je li tako? Volim sta sam vam "penicilin" vise nego ista. Moje pisanje se uopce ne moze demantirati, jer je istinitoCuj procitaj ZAVNOBiH. Pa procitaj i vidjet ces da tu nema traga nacionalizma i lošpovluka. Da je Tito pobio i sredio vecinu nacionalista tada ne bi bilo poslije belaja. Ali sta ces nacionalizam i lopovluk korijenje vuce iz porodice, jer je ostalo puno ustasa, cetnika i balija... Nazalost.
Prozor

Post by Prozor »

Fox Mulder wrote:
xon_sa wrote:Ma jasta, dovoljno je da se smatras Bosnjakom da bi bio lopov. Tebi osnovne stvari o ovoj drzavi nisu jasne. Savjetujem ti da procitaj nesto o ZAVNOBIH-u i o ustavu ove drzave, da ne lupas vise, ispadas smijesan. Dovoljno si rekao. Hajd sad lagano opet na ignore...
pa ustvari nisi mogao uopste da me demantujes. Je li tako? Volim sta sam vam "penicilin" vise nego ista. Moje pisanje se uopce ne moze demantirati, jer je istinitoCuj procitaj ZAVNOBiH. Pa procitaj i vidjet ces da tu nema traga nacionalizma i lošpovluka. Da je Tito pobio i sredio vecinu nacionalista tada ne bi bilo poslije belaja. Ali sta ces nacionalizam i lopovluk korijenje vuce iz porodice, jer je ostalo puno ustasa, cetnika i balija... Nazalost.
PROCITAJ USTAV
Prozor

Post by Prozor »

Fox Mulder wrote:Pa da Turska nije sekularna bila bi gora od Irana. Kako tema nije Turska ovo je bila samo mala digresija. Politicari na vlasti u Sarajevu nisu za cjelovitu Bosnu.
U sekularnoj drzavi se valjda postuju ljudska prava, medju ostalom i vjerska. Zamisli da ovako pise u kasarnama neke zapadne zemlje, to bi bilo direktno krsenje ljudskih prava muslimana, ali posto je Turska to je ok... :oops:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

xon_sa wrote:Ma nemam ja sta s tobom raspravljati, ti koristis svaku priliku da oblatis Bosnjake.
Ma nije ba.
Sta si i ti na kraj srca?

Covjek je mislio samo na vecinu politicara (bivsih i sadasnjih) iz SDA i SBiH.
Nikog drugog, jelde Fox? :wink:

:D :D
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Vodenjak wrote:
Ma nije ba.

Da! Ispadoh jos i bosnjakomrzac. Sta ces mnogi se okoristili situacijom, dosli na asfalt (ne mislim na tebe vec na prozor) i sad im dobri ovi iz SDA i SzBiH :roll:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Fox Mulder wrote:
Vodenjak wrote:
Ma nije ba.

Da! Ispadoh jos i bosnjakomrzac. Sta ces mnogi se okoristili situacijom, dosli na asfalt (ne mislim na tebe vec na prozor) i sad im dobri ovi iz SDA i SzBiH :roll:
@Fox, pobogu...
Ovo bi upuceno ovom sto se koristi olinjalom tezom da bilo koji napad na bilo kojeg mujicu predstavlja napad na Bosnjake!

Ali priznajem da se moglo protumaciti kao da tebe pilam... :lol: :D

Sorry! :)
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Ustvari ovdje je problem izmedju postovaoca lika i djela nacionalnih lidera i bosnjackih stranaka i nas normalnih. Oni ne daju da se lopovi na vlasti kritikuju jer su i sami lopovi i okoristili su se ratom. Bunite se koliko god hocete, ali vi i vasi lideri ste negativci i imamo pravo nato misljenje. Necete nas nikada usutkati.
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Vodenjak wrote:
Fox Mulder wrote:
Vodenjak wrote: Ma nije ba.

@Fox, pobogu...
Ovo bi upuceno ovom sto se koristi olinjalom tezom da bilo koji napad na bilo kojeg mujicu predstavlja napad na Bosnjake!

Ali priznajem da se moglo protumaciti kao da tebe pilam... :lol: :D

Sorry! :)
OK shvatio sam :thumbup: :bih:
xon_sa

Post by xon_sa »

Ti ne priznajes moj narod, a ni ostale konstitutivne narode BiH i nemamo sta pricat. Haj zdravo.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

xon_sa wrote:Ti ne priznajes moj narod, a ni ostale konstitutivne narode BiH i nemamo sta pricat. Haj zdravo.
S kim ti pricas? :D
xon_sa

Post by xon_sa »

S nekim dijasporcem koji nam prosipa svoju "pamet" ovdje, a nema pojma o narodima koji zive u BiH, ZAVNOBIH-u i Ustavu BiH.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

xon_sa wrote:S nekim dijasporcem koji nam prosipa svoju "pamet" ovdje, a nema pojma o narodima koji zive u BiH, ZAVNOBIH-u i Ustavu BiH.
Aha...
:oops:
Post Reply