Prikrivač zlocina je jedino u slucaju, ako je bezpotrebno uzburkao zabokrecinu. I slagao za Safari. Molim te da razgranicimp to. Ne mozes ga ti unaprijed osuditi za nesto, a nemaš vremeplov Pa da otploviš u buducnost i vidis Sta ce se desiti. I da li zbilja laze ili „skriva“ pocinitelje.tranquil wrote: ↑13/09/2022 20:54Pa nisam rekao da je on jedini prikrivač, ali najeksponiraniji svakako jeste.KraljicaIzJajca wrote: ↑13/09/2022 20:47
Pa nije samo on saznao za te ratne zlocine, tu je vise osoba sudjelovalo u snimanju filma, a svjedoci su jednako odgovorni.
Kad je Župancic najavio podjeliti dokaze?
Vezano za najavljeno otkrivanje informacija o ratnim zločincima, nemam pojma, jer tu informaciju je ovdje stavila @SaraFina , možda ona ima više informacija, i nadam se da on neće još dugo prikrivati zločince, jer što više bude razvlačio, izgledati će lošije.
Jeste li znali za ovo?
- SaraFina
#151 Re: Jeste li znali za ovo?
- SaraFina
#153 Re: Jeste li znali za ovo?
Nijedna banana drzavica ne moze mimo EU uvoziti ruske energente. To je jasno i Rusiji. Dakle opet mi nazalost cijela priča nema apsolutno nikakvog smisla.jOFLA wrote: ↑14/09/2022 08:47Vrlo krivo. BiH ili Hrvatska prije ovog rata eventualno su beznačajne u uporedbi sa ostalim zemljama po potrošnji para za ruske energente; ali sada Rusija pod sankcijama prisiljena Indiji i Kini prodavati naftu i plin za trećinu tržišne cijene. To je potez očajnika; daj koliko daš ili bolje išta nego ništa. BiH ili Hrvatska ili Srbija ili bilo koja druga banana državica Rusima je sada vrlo, vrlo značajna ako ta banana-državica kupuje ruske energente.SaraFina wrote: ↑13/09/2022 12:39
Hrvati i mi smo takodjer beznacajni u EU, da opet ne vidim zasto bi neko zarad nas i bilo čega drugog (pogotovo Rusija)sto bi polucilo neke posljedice u skorijoj buducnosti, a koje si naveo u svom predhodnom upisu, snimao film. (Pritisak javnosti, ocrnjavanje zapada itd itd )
Niko mi nije zamazao oči. No ne vidim svrhu tvojih navoda. Apsolutno ne mogu dokuciti zasto ti mislis da bi ovaj film izazvao neku buru i kod Hrvata i Bošnjaka kad je u pitanju zapad. I zasto bi ta bura bila korisna Rusiji.
Neko ko ostane bez lavovskog izvora prihoda (npr Rusija), a ima visokih troškova (npr rat), postaje ga vrlo briga da ne presahnu i oni sitni prihodi, ili ako presuše da ih opet pokrene, a najlakše ih je pokrenuti tamo gdje već postoji temelj - nesloga i pogotovo nizak životni standard (npr BiH).
Neko ko na primjer ostane bez posla, a ima troškova i prijeko mu je potreban prihod, krivo vjeruješ da će taj odbiti ponude za povremeni rad od po nekoliko dana tu i tamo samo zato što su poslovi od po nekoliko dana beznačajni u usporedbi sa stalnim prihodom od punog radnog vremena.
I da eto film poluči neki „uspjeh“ i destabilizira situaciju, mada mi je i ta mogucnost 1:1000000000000, opet ne vidim da bi Rusija mogla profitirati i na „malo“.
-
KraljicaIzJajca
#154 Re: Jeste li znali za ovo?
A nije ti palo na pamet da svjedoci kriju detalje, i da su odgovorni za iste, a ne jedan Župancic.tranquil wrote: ↑13/09/2022 20:54Pa nisam rekao da je on jedini prikrivač, ali najeksponiraniji svakako jeste.KraljicaIzJajca wrote: ↑13/09/2022 20:47
Pa nije samo on saznao za te ratne zlocine, tu je vise osoba sudjelovalo u snimanju filma, a svjedoci su jednako odgovorni.
Kad je Župancic najavio podjeliti dokaze?
Vezano za najavljeno otkrivanje informacija o ratnim zločincima, nemam pojma, jer tu informaciju je ovdje stavila @SaraFina , možda ona ima više informacija, i nadam se da on neće još dugo prikrivati zločince, jer što više bude razvlačio, izgledati će lošije.
@SaraFina ti je dobro obrazložila.
- SaraFina
#156 Re: Jeste li znali za ovo?
1.Pa druze, BiH je protektorat. Znaci opstajemo na infuziji koju nam daje EU i MZ. Shodno onoj poznatoj, ko te finansira taj te i uvjetuje, ja opet ne vidim nikakvu poveznicu izmedju nas i drzava koje si ti naveo. Kao svijetli primjer suradnje s Rusima. Mislim, u čemu je fazon?jOFLA wrote: ↑14/09/2022 20:53Srbija nije ukinula uvoz energenata iz Rusije, čak su sklopili novi ugovor i obezbjedili se za ovu zimu. EU nije obavezno ništa pitati, čak može biti i članica EU i biti mimo svih drugih kao Mađarska i Slovačka kao članice EU nisu zaustavile, nisu čak ni smanjile uvoz ruskog plina i nafte, nego se još i ulizuju Rusima. Dakle može kad se hoće.
Jedna zemlja sama po sebi nije mnogo, ali zajedno nekoliko zemalja pa i onih banana državica koje bi promijenile mišljenje i obnovile uvoz vrlo je značajno sada kada glavnina prihoda Rusiji iz Zapadne Evrope presušuje.
Zato se i prave propagande, profesionalno, da ljudi prigrle propagandu i da joj vjeruju, te da počnu vršiti pritisak na svoju vlast da promijeni mišljenje i ukine sankcije.
Nema smisla reći da se ne može mimo EU.Dakle opet mi nazalost cijela priča nema apsolutno nikakvog smisla.
Kako vrijeme odmiče, sve mi se više čini da zapravo vidiš i znaš, ali to ne želiš javno reći.I da eto film poluči neki „uspjeh“ i destabilizira situaciju, mada mi je i ta mogucnost 1:1000000000000, opet ne vidim da bi Rusija mogla profitirati i na „malo“.
2,Po drugi put..Mi ne mozemo si dopustiti luksuz da idemo mimo EU. I te drzave koje si ti naveo, nisu banana drzavice, izuzev Srbije.
3. Zaista nemam pojma o cemu govoriš. Meni cijela priča Nema smisla. Nazalost.
Sacekajmo reakcije i tuzbe, pa cemo vidjeti. Naklapamo, a jedino sto se mozemo sloziti je „da se ne slazemo“
-
Osmi Socrates
#157 Re: Jeste li znali za ovo?
Da li je iko ko raspravlja na temi odgledao film?
Nije uopšte nemoguće da su se stvari koje su tema filma dešavale, i ne mislim da se kredibilitet reditelja narušava time što nije pomenuo Ruse, Limonova ili bilo koga drugog. Nije neophodno da on tu, kao reditelj, drži neki balans. Dokumentarci što su fokusiraniji na određenu temu, to su ozbiljniji.
Imamo naših režisera, da li su se oni na ozbiljan način bavili Limonovom, Rusima, i drugima koji su na takav (više plemensko-fašistički) način napadali BiH?
Tema ovog filma je, koliko razumijem, drugačija Sa druge strane, ovaj reditelj ako obrađuje ovako ozbiljnu temu u dokumentarnom filmu mora ponuditi neke čvrste dokaze. Ne bih mogao specificirati koliko čvrste, ali, neće mu proći ovo (koliko sam čitao) "znam Slovenca koji je bio pratnja u takvim nečovječnim izletima na brda oko Sarajeva, ali je želio ostati anoniman".
Ovo su ozbiljni zločini. Kanadska policija bi bila vrlo zainteresirana da sazna nešto više o ovim mogućim zločincima iz Kanade koji se spominju.
Ali, pretpostavljam, sve to će budućnost pokazati.
Nije uopšte nemoguće da su se stvari koje su tema filma dešavale, i ne mislim da se kredibilitet reditelja narušava time što nije pomenuo Ruse, Limonova ili bilo koga drugog. Nije neophodno da on tu, kao reditelj, drži neki balans. Dokumentarci što su fokusiraniji na određenu temu, to su ozbiljniji.
Imamo naših režisera, da li su se oni na ozbiljan način bavili Limonovom, Rusima, i drugima koji su na takav (više plemensko-fašistički) način napadali BiH?
Tema ovog filma je, koliko razumijem, drugačija Sa druge strane, ovaj reditelj ako obrađuje ovako ozbiljnu temu u dokumentarnom filmu mora ponuditi neke čvrste dokaze. Ne bih mogao specificirati koliko čvrste, ali, neće mu proći ovo (koliko sam čitao) "znam Slovenca koji je bio pratnja u takvim nečovječnim izletima na brda oko Sarajeva, ali je želio ostati anoniman".
Ovo su ozbiljni zločini. Kanadska policija bi bila vrlo zainteresirana da sazna nešto više o ovim mogućim zločincima iz Kanade koji se spominju.
Ali, pretpostavljam, sve to će budućnost pokazati.
-
Benjaminsky
-
Benjaminsky
#159 Re: Jeste li znali za ovo?
Gledam taj film...
Totalno idiotski: niti slika prati tekst (naraciju) niti priča prati sliku (mrtva tijela na ulicama Sarajeva). Netko priča priču koju je mogao bilo tko pričati. A slika ništa ne dokumentira. Nema snimka da je narator iznad Sarajeva među četnicima. Nema snimka se "turisti" igraju snajperista... Kasnije tužna priča o smrti djevojčice... o porođaju mrtvorođenog sina... Onda opet Slovenac priča, ali tako nemušto, u stilu onoga: "jebao bi se da mu ne uđe". Poslije toga harmonika... što raja kaže; niđe veze... Bože sačuvaj.
Totalno idiotski: niti slika prati tekst (naraciju) niti priča prati sliku (mrtva tijela na ulicama Sarajeva). Netko priča priču koju je mogao bilo tko pričati. A slika ništa ne dokumentira. Nema snimka da je narator iznad Sarajeva među četnicima. Nema snimka se "turisti" igraju snajperista... Kasnije tužna priča o smrti djevojčice... o porođaju mrtvorođenog sina... Onda opet Slovenac priča, ali tako nemušto, u stilu onoga: "jebao bi se da mu ne uđe". Poslije toga harmonika... što raja kaže; niđe veze... Bože sačuvaj.
- Optimus09
#160 Re: Jeste li znali za ovo?
Bas bi volio snimak,pola ekrana kako neko puca,pola kako osoba pada.Mozda bi onda bilo ok.
-
Benjaminsky
#161 Re: Jeste li znali za ovo?
E OVO JE NEŠTO SASVIM DRUGO.
P O G L E D A J T E :
[youtube]https://youtu.be/leW2n2AN9yc?t=14[/youtube]
P O G L E D A J T E :
- VladaFBiH
#162 Re: Jeste li znali za ovo?
ili ovo:Benjaminsky wrote: ↑01/11/2022 06:42 E OVO JE NEŠTO SASVIM DRUGO.
P O G L E D A J T E :
https://www.youtube.com/watch?v=tH_v6aL1D84
-
Benjaminsky
#163 Re: Jeste li znali za ovo?
Da, tu budalu Limonova sam gledao prije više od 10 godina na nekom kanalu. Nit je pisac, nit je čovjek.VladaFBiH wrote: ↑01/11/2022 09:41ili ovo:Benjaminsky wrote: ↑01/11/2022 06:42 E OVO JE NEŠTO SASVIM DRUGO.
P O G L E D A J T E :
https://www.youtube.com/watch?v=tH_v6aL1D84
- tranquil
#164 Re: Jeste li znali za ovo?
Mene zanima, sad, par mjeseci nakon što je gradonačelnica najavila istragu zbog navoda u ovom filmu, koliko se saznalo, da li su režiser i zaštićeni lik dali izjave, imena, itd.
Pošto režiser tvrdi da je ljubitelj istine, i da će sve podatke staviti na raspolaganje kada bude zainteresovanih, a ima ih, siguran sam da su već odavno sve iznijeli organima policije, i da istraga i optužnice samo što nisu gotovi.
Čekam svaki dan nestrpljivo na prva hapšenja.
Pošto režiser tvrdi da je ljubitelj istine, i da će sve podatke staviti na raspolaganje kada bude zainteresovanih, a ima ih, siguran sam da su već odavno sve iznijeli organima policije, i da istraga i optužnice samo što nisu gotovi.
Čekam svaki dan nestrpljivo na prva hapšenja.
-
Benjaminsky
#165 Re: Jeste li znali za ovo?
Kako je naša murija brza, beli ćemo se načekati.
Inače, sinoć sam odgledao film. Očajno loše urađeno.
Zanima me na čemu će se zasnivati optužba.
Ono što sam pročitao ovdje:
https://balkans.aljazeera.net/news/balk ... -i-tuzilac
...nije ništa. Duplo golo. Bože sačuvaj.
- PlusSA
#166 Re: Jeste li znali za ovo?
Ima li gdje dokumentarac?
Krivo mi sinoc nisam uspio stici pogledati.
Edit: sreca pa na iptv mogu vratiti nazad emisiju.
Sta reci Sarajevo safari kao Squid game..
Mocnici diktiraju svijetom rade sta zele...
Krivo mi sinoc nisam uspio stici pogledati.
Edit: sreca pa na iptv mogu vratiti nazad emisiju.
Sta reci Sarajevo safari kao Squid game..
Mocnici diktiraju svijetom rade sta zele...
- Optimus09
#167 Re: Jeste li znali za ovo?
https://youtu.be/leW2n2AN9yc
Znaci malo je bilo price o tome i u Hagu.
Znaci malo je bilo price o tome i u Hagu.