prije par mjeseci stupim u kontakt sa nasim novinama sto se ovdje izdaju, pitam ih da li mogu poslati putem email-a clanak vezan za dvije osobe koje su dobro oboljele i kojima je svaki "dinar" potreban da povezu kraj sa krajem.
dan-dva nakon toga dobijam email gdje mi pisu da to mogu uciniti i da nikakav problem nece biti za njih da to objave.
moj prvi utisak je bio da sam konacno stupila u kontakt sa nekim ko zaista obavlja svoje radne obaveze profesionalno.
sakupljam sve informacije o tim osobama, ispricam ljudima zasto mi je potrebno. ljudima drago, konacno da i njih sunce obasja.
saljem email sa svim informacijama, napisanim clankom... dakle, njihovo je samo da to objave.
izdaju se novine 2x mjesecno, cekam... nigdje nista...
stupim u kontakt sa novinama, pitam ih da ja mozda nisam pogresno shvatila, mozda je potrebno da uplatim prije nego se tako nesto objavi.
dobijam kratak email gdje samo pisu da ce se objaviti (ako ipak rade sa takvim poslovima mislim da su ipak mogli napisati KAD).
ni dan danas nisu nista objavili.
sramota me ljudi koje sam nazvala, rekla im da ako zele moze se clanak vezan za njihovu situaciju objaviti. kontam da se uvijek neko nadje da zeli pomoci.
toliko sam iritirana, nazvala bih ih, izderala se, ali sta postizem time... apsolutno nista.
zalosno je da su jako brzi da kopiraju informacije iz novina koje se stampaju i izdaju u Bosni, a kad im se covjek direktno javi i zamoli ih za tako nesto bitno onda se moze cekati i mjesecima (pa mozda i nikad da se objavi).
znam ja nas, * ebo ti nas.