Jesenja/programska šema 2024

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
dennxster

#1 Jesenja/programska šema 2024

Post by dennxster »

Stiže nam jesen uskoro, a sa jeseni i "novi" televizijski projekti :D
Šta očekujemo od naših televizijskih kuća ?!
Novi formati, nove serije, novi vizuelni identiteti, nova tv lica ?!
Naučeni smo da se u televizijski program ulaže sve manje, da se kupuju tv sadržaji susjednih kanala, da nema novih kreativnih formata, licenciranih programa za bh.tržište.

U nadi da nas očekuje nezaboravna tv jesen , pozdraaav :izet:
fusion_ba

#2 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by fusion_ba »

dennxster wrote: 04/09/2024 14:13 Šta očekujemo od naših televizijskih kuća ?!
Još više emisija iz Srbije i Hrvatske.
dennxster

#3 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by dennxster »

fusion_ba wrote: 04/09/2024 18:18
dennxster wrote: 04/09/2024 14:13 Šta očekujemo od naših televizijskih kuća ?!
Još više emisija iz Srbije i Hrvatske.
Ništa novo znači ! Kada vidimo produkciju iz susjednih zemalja, povodom običnog jutarnjeg programa, dnevnih magazina, baš se nekako razočaram . Znam da treba novca za te nove tehnologije, ali nije sve u tome, kreativnost se može prikazati i u skromnijim varijantama u našim bh.uslovima.
Nova tv očekivano kupi sve od regionalnih produkcija, ne znam kako im ne pada na pamet da osmisle neki format , neku emisiju informativnog, zabavnog , muzičkog sadržaja. Kada vidim recimo Nova CG, oni na onako malom tržištu prave više domaćeg programa nego mi koji imamo znatno veće tržište.
Ali, o tom po tom :D
chakany

#4 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by chakany »

Koliko se samo nekad ulagalo u jesenju shemu domaćih televizija. Danas niko i ne spominje jesenju shemu :-)
Tanko, skroz tanko. Federalna TV jedina do sada predstavila kao početak jesenje sheme.
Prije se znalo, najbolji TV sadržaji su išli na jesen. Nove emisije, novi filmovi, serije, novi formati, nove sezone itd itd.
Nekad imam osjećaj kao da ne vidim puno razliku između ljetne i jesenje sheme na našim TV stanicama.
Žalosno, ali je tako.
Kuhanje, kuhanje i samo kuhanje.
Pobogu, koga više onaj Stol za 4 na OBN-u interesuje? Emisija ide preko 20 godina :lol:
Kuvet

#5 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by Kuvet »

Koliko para toliko muzike, vazda bilo.
karanana

#6 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by karanana »

kad krece potjera?
El_comadante

#7 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by El_comadante »

N1 BiH izgleda propao. Još na godišnjem.
karanana

#8 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by karanana »

jah i ja vidjeh, treca sedmica. mozda to nije znak propadanja nego prosperiteta. ima se moze se.
mozda ove sedmice imaju onaj parti gdje svi idu dzuture. nemam vise nikoga na insti ko radi tamo pa ne mogu upratiti. prije sam znao sta se desava sa emelinim objavama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote: 09/09/2024 20:31 jah i ja vidjeh, treca sedmica. mozda to nije znak propadanja nego prosperiteta. ima se moze se.
mozda ove sedmice imaju onaj parti gdje svi idu dzuture. nemam vise nikoga na insti ko radi tamo pa ne mogu upratiti. prije sam znao sta se desava sa emelinim objavama.
Ne pratis Nermu?
Ili onu iz Bijeljine sto je dosla?
karanana

#10 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by karanana »

_BataZiv_0809 wrote: 09/09/2024 20:34
karanana wrote: 09/09/2024 20:31 jah i ja vidjeh, treca sedmica. mozda to nije znak propadanja nego prosperiteta. ima se moze se.
Ne pratis Nermu?
ne da nerma da se udje kod nje.
koja je iz bijeljine?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote: 09/09/2024 20:39
_BataZiv_0809 wrote: 09/09/2024 20:34
Ne pratis Nermu?
ne da nerma da se udje kod nje.
koja je iz bijeljine?
Ona smedjokosa mrsavija
dennxster

#12 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by dennxster »

chakany wrote: 05/09/2024 17:43 Koliko se samo nekad ulagalo u jesenju shemu domaćih televizija. Danas niko i ne spominje jesenju shemu :-)
Tanko, skroz tanko. Federalna TV jedina do sada predstavila kao početak jesenje sheme.
Prije se znalo, najbolji TV sadržaji su išli na jesen. Nove emisije, novi filmovi, serije, novi formati, nove sezone itd itd.
Nekad imam osjećaj kao da ne vidim puno razliku između ljetne i jesenje sheme na našim TV stanicama.
Žalosno, ali je tako.
Kuhanje, kuhanje i samo kuhanje.
Pobogu, koga više onaj Stol za 4 na OBN-u interesuje? Emisija ide preko 20 godina :lol:
Baš si ovo dobro napisao! Red turskih serija, red kulinarskih emisija, red tv prodaje...žalosno je što niko nema ideju da donese nešto novo, drugačije, pa makar to bio drugačiji jutarnji program, drugačije prezentovanje vijesti, dnevnika, ...učahureni mediji, pa gdje vam je kreativnost, dinamika. Kada vidim da televizije ponovo repriziraju turske serije, stvarno mi ne bude dobro. Pa de ako repriziraš toliko, repriziraj i one dobre serije koje smo nekad gledali na kanalima u BiH, na BHT1/FTV - OZ, Ally McBeal, Friends, Law & Order, ER,... Mreža-Lost, još ih ima dosta, ne mogu se sjetiti....

Razumijem da treba budžet, ali treba furati malo više domaću produkciju, zabavne sadržaje, muzičke emisije pop kulture, ....sve je do kreativnosti.

Evo sredina septembra, naše tv kuće još na reprizama serija. 8-) 8-)
chakany

#13 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by chakany »

Sad da puste reprize serija Emergency Room, Lost, Melrose Place, pa i Sunset Beach, ako treba, radije bih to gledao, nego turske serije po cijeli dan i kuhanja, a mlade domaćice, ne znaju ni jaje na oko napraviti :lol: :lol:
Bolje i Sunset Beach gledati i Melrose Place, pa i Beverly Hills, što da ne, nego kuhanja i Turke.
nekome

#14 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by nekome »

nerealno je očekivati TV kakav smo mi imali "u naše doba" jer je drugo vrijeme... svi ovi mlađi nisu osuđeni da gledaju TV da bi vidjeli sadržaj. Njihovu pažnju preokupira youtube, netflix, tiktok, itd itd... tako da je broj gledalaca TVa mnogo manji, penzioneri i mi dangubi pa samim time i prihodi su manji a time i kvalitet TV programa

ali bez obzira na to, mogu se uraditi voiceoveri nekih dokumentaraca, mogu se napraviti dokumentarci ili tako nešto osim kuhanja
dennxster

#15 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by dennxster »

nekome wrote: 12/09/2024 10:56 nerealno je očekivati TV kakav smo mi imali "u naše doba" jer je drugo vrijeme... svi ovi mlađi nisu osuđeni da gledaju TV da bi vidjeli sadržaj. Njihovu pažnju preokupira youtube, netflix, tiktok, itd itd... tako da je broj gledalaca TVa mnogo manji, penzioneri i mi dangubi pa samim time i prihodi su manji a time i kvalitet TV programa

ali bez obzira na to, mogu se uraditi voiceoveri nekih dokumentaraca, mogu se napraviti dokumentarci ili tako nešto osim kuhanja
Pa baš zato, jer je sve dostupno, mogućnosti su neograničene. Treba se malo potruditi, pogledati malo svjetske tv stanice, kakve programe one nude, pa prilagoditi . Kad mi kaže ne može , ne vjerujem vala ...ali eto
dennxster

#16 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by dennxster »

chakany wrote: 12/09/2024 10:49 Sad da puste reprize serija Emergency Room, Lost, Melrose Place, pa i Sunset Beach, ako treba, radije bih to gledao, nego turske serije po cijeli dan i kuhanja, a mlade domaćice, ne znaju ni jaje na oko napraviti :lol: :lol:
Bolje i Sunset Beach gledati i Melrose Place, pa i Beverly Hills, što da ne, nego kuhanja i Turke.
Ma da, gledali smo sve te serije, sjećam se Alias, Treći kamen od sunca, Prijatelja, Alo Alo, Mućke, Beny Hill, muzičke emisije, show programi....bilo je to neko lijepo vrijeme televizije, čak smo imali i par kvizova :D
Naslovnica

#17 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by Naslovnica »

Zar neko još uvijek gleda TV programe, pogotovu na domaćim kanalima?!
8-)
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: točak skot
Horoskop: imam

#18 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by anex »

Naslovnica wrote: 12/09/2024 12:49 Zar neko još uvijek gleda TV programe, pogotovu na domaćim kanalima?!
8-)
Koliko tema trolaš ti?
Gdje god dođem ti vodiš glavnu riječ...

Gledaj ovo kao na opomenu, ličnu...
Naslovnica

#19 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by Naslovnica »

dennxster wrote: 04/09/2024 14:13 Stiže nam jesen uskoro, a sa jeseni i "novi" televizijski projekti :D
Šta očekujemo od naših televizijskih kuća ?!
Novi formati, nove serije, novi vizuelni identiteti, nova tv lica ?!
Naučeni smo da se u televizijski program ulaže sve manje, da se kupuju tv sadržaji susjednih kanala, da nema novih kreativnih formata, licenciranih programa za bh.tržište.

U nadi da nas očekuje nezaboravna tv jesen , pozdraaav :izet:
Iskreno, odavno ne gledam programe domaćih TV kuća.
Ko zna, moguće da je i do mene, ali se sve uglavnom svelo na ponavljanje LZN i Vize (čije epizode, niti jednu, nikada nisam pogledao), dnevnici, politika, rat, (polu)amaterizam voditelja (čast izuzecima).
I sam si objasnio šta se dešava sa domaćim TV kućama i "kvalitetom" programa.
Na stranu što je sam format TV kuća i programa, u svjetlu interneta i streaming video servisa, odavno postao zastario i nezanimljiv.
Generacija Z uopšte ne gleda TV, samo mobitel, Netflix, HBO, društvene mreže.
Dnevnike gledaju samo đuturumi.
Šta god da je bitno dođe ti notifikacija, šta god da te interesuje na 2 klika je.
karanana

#20 Re: Jesenja/programska šema 2024

Post by karanana »

slazem se sa naslovnicom. kad su u pitanju filmovi, serije na tv-u i kad je u pitanju radio, na zalost pregazilo ih je vrijeme. sta meni znace ako recimo federalna tv pa cak i jace tv kuce tipa hrt-a ili ptc-a puste film koji je u tv smislu "nov" ali je ipak star dvije godine? pa taj film izadje i dostupan je nelagalnim i leganim putevima dan nakon izlaska u kina ili druge platforme.
fokus tv bi trebao biti na lokalnoj produkciji tipa kvizova, naucnih emisija, dijaloskih emisija, mozda neke domace filmske produkcije....a znamo da je to propalo. uglavnom vrlo tesko je naci nich publiku za tv a i radio pa cak i u autu.
Post Reply