Pa kada se moze pozivati na bojkot Izraelskih proizvoda,niko od nas da se sjeti da Evropu i svijet pozove na bojkot srbijanskih i proizvoda iz RS-a?A zlocinci,i to najveci,hodaju slobodno?!!?
Jeli moguce da ima ljudi koji i ovo prave
-
Goran_35
- MuaDib
Mala ispravka, ali značajna poruka!Goran_35 wrote:poziv na BOJKOT SRPSKIH PROIZVODA nije losa ideja....![]()
Recimo poceti sa e-mailom na engleskom i siriti ga dalje po svjetu?Objasniti da najveci zlocinci slobodno hodaju uzivajuci zastitu srpskog rezima i međunarodne zajednice -naravno staviti par slicica...
Kupujmo samo naše proizvode, jer su najbolji i najzdraviji...
-
Goran_35
potpuno si u pravuMuaDib wrote:Mala ispravka, ali značajna poruka!Goran_35 wrote:poziv na BOJKOT SRPSKIH PROIZVODA nije losa ideja....![]()
Recimo poceti sa e-mailom na engleskom i siriti ga dalje po svjetu?Objasniti da najveci zlocinci slobodno hodaju uzivajuci zastitu srpskog rezima i međunarodne zajednice -naravno staviti par slicica...![]()
![]()
Ipak to je razlog vise da se krene u kampanju bojkota!
Jer prvo za to je kriv srpski rezim u Beogradu i Banjaluci te njihovi lobiji a naravno i veci dio medjunarodne zajednice koja im gleda kroz prste!
- chuchumbamayumbe
Kome se bojkotuje neka bojkotuje...Šta ono bi, svi bojkotuju slovenačko, niko neće u Merkator, a vazda pun! Danas 10% popust na svu robu, navalila bijeda, jebajiga! I šta sada? Jarane, prodaju nam one sokove od 1 Km, razblaženi, nikakvi, ali nema raja para pa kupuje!
Mi smo suviše mali i slabi da bi sebi mogli dopustiti da bojkotujemo bilo šta ba!
Sve je ovo šuplja, čast izuzetcima, svaka čast, ali je to ko protiv vjetrenjača!
Mi smo suviše mali i slabi da bi sebi mogli dopustiti da bojkotujemo bilo šta ba!
Sve je ovo šuplja, čast izuzetcima, svaka čast, ali je to ko protiv vjetrenjača!
-
revolutia
hej ba,
ako hoces da pijes OTROV i 200 hemijskih spojeva u jeftinim sokovima vitaminke...slobodno pij.
nema boljeg soka od nasseg dobrog VEGRAFRUIT-a.
za nijansu skuplji od vitaminke, a 40% jeftiniji od fruktala..
pa bujrum, raspolazi svojim novcem i zdravljem
ako hoces da pijes OTROV i 200 hemijskih spojeva u jeftinim sokovima vitaminke...slobodno pij.
nema boljeg soka od nasseg dobrog VEGRAFRUIT-a.
za nijansu skuplji od vitaminke, a 40% jeftiniji od fruktala..
pa bujrum, raspolazi svojim novcem i zdravljem
-
surajaa
Divno je s koliko tolerancije raspolazu pojedinci ovdje. Znaci svi Srbi su cetnici i obratno, kako vam se svidi.
Dobro, recite mi samo sta da radimo s onim (doduse, malobrojnim), pacifistima, kao sto je Natasa Kandic, Djordje Balasevic, Milena Dravic, Srdjan Todorovic i ostali koji su otvoreno ustajali protiv Milosevicevog rezima tada, a cine to i danas. To su ljudi kojima ideja mira nikad nije bila strani pojam... u koju grupu njih da svrstamo??
Vi biste da bojkotujete srpske proizvode?? Moze, i ja se slazem, ali hajde da idemo do kraja, pa cemo bojkotovati bas sve sto nam dolazi iz Srbije, njihove umjetnike, televiziju, glumce, filmove (koje svi s radoscu gledamo), pjevace, muzicke grupe, rock sastave i sve sto bi nas asociralo na kreaciju Srbije, jer time na posredan ili neposredan nacin pomazemo Srbiju.
Da ne zaboravim, hajde da bojkotujemo Srbijansku grupu "Leb i sol", koji trebaju nekad u decembru odrzati koncert u Sarajevu. Ako ce to pomoci da zlocinci Radovan Karadzic i Ratko Mladic budu uhapseni, obecavam da vise nikad necu kupiti, niti pojesti, npr. strudlice od visnje i smokve, koje proizvodi ALeksandrija-tvornica za proizvodnju keksa, kolaca i peciva iz Srbije
Dobro, recite mi samo sta da radimo s onim (doduse, malobrojnim), pacifistima, kao sto je Natasa Kandic, Djordje Balasevic, Milena Dravic, Srdjan Todorovic i ostali koji su otvoreno ustajali protiv Milosevicevog rezima tada, a cine to i danas. To su ljudi kojima ideja mira nikad nije bila strani pojam... u koju grupu njih da svrstamo??
Vi biste da bojkotujete srpske proizvode?? Moze, i ja se slazem, ali hajde da idemo do kraja, pa cemo bojkotovati bas sve sto nam dolazi iz Srbije, njihove umjetnike, televiziju, glumce, filmove (koje svi s radoscu gledamo), pjevace, muzicke grupe, rock sastave i sve sto bi nas asociralo na kreaciju Srbije, jer time na posredan ili neposredan nacin pomazemo Srbiju.
Da ne zaboravim, hajde da bojkotujemo Srbijansku grupu "Leb i sol", koji trebaju nekad u decembru odrzati koncert u Sarajevu. Ako ce to pomoci da zlocinci Radovan Karadzic i Ratko Mladic budu uhapseni, obecavam da vise nikad necu kupiti, niti pojesti, npr. strudlice od visnje i smokve, koje proizvodi ALeksandrija-tvornica za proizvodnju keksa, kolaca i peciva iz Srbije
-
misha
sali se naravno da se sali...
ja nesto ne furam ovaj forum narocito, mislim obicno samo citam sta narod lijepi misli al ovo STVARNO moram da komentiram!
kad sam procitala naslov teme pomislila sam sam Bog zna sta ...kao ' zar i ovo ljudi rade' ...kontam sta li je , neka gadost, gluho bilo, nesto da se zgrozim da mi pozlije odmah katastrofa neka razmjera nezamislivih..
kad ono..savimjedna normalna ljudska reakcija na godine iza nas i na godine ispred nas i sve sto se desavalo i sto se desava.
U nacelu sam za to da ljudi u jednoj 'demokratskoj' (ovo sam stvarno morala pod navodnike) imaju izbor da kupuju stagod im je ceif
sto da ne...
al je ovo razumljivo..
i da ljudi to rade...
ja nesto ne furam ovaj forum narocito, mislim obicno samo citam sta narod lijepi misli al ovo STVARNO moram da komentiram!
kad sam procitala naslov teme pomislila sam sam Bog zna sta ...kao ' zar i ovo ljudi rade' ...kontam sta li je , neka gadost, gluho bilo, nesto da se zgrozim da mi pozlije odmah katastrofa neka razmjera nezamislivih..
kad ono..savimjedna normalna ljudska reakcija na godine iza nas i na godine ispred nas i sve sto se desavalo i sto se desava.
U nacelu sam za to da ljudi u jednoj 'demokratskoj' (ovo sam stvarno morala pod navodnike) imaju izbor da kupuju stagod im je ceif
sto da ne...
al je ovo razumljivo..
i da ljudi to rade...
- adda_sa
na ravno da bojkotujem, bojkotujem i izraelskei americke proizvode, isto kao i srpske.
razlozi su potpuno isti : od nijednih nije bilo nikakvog ahjra za muslimane!
djeluje mi izdajnicki...ko da jedem plazmu sred agresije
ps 860 je srpski bar-kod, sve proizvedeno u YU ima bar kod koji pocinje sa 860 (sd vise nema Yu morace se i to mijenjeti)
pps bolji su od vegafruta oni sokovi swity, isto krajina negdje gore, gradiska mozda??ne sjecam se....
ppps bojkotaovala sam i slovence (zbog one frke oko dzamije u ljubljani), nisam isla u merkator, onda vidim na hayatu intervju sa likom zastupnikom merkatora za bih, i kaze da je preko 30% bosanskih proizvoda, 10-ak slovenski i 8% hrvatskih
razlozi su potpuno isti : od nijednih nije bilo nikakvog ahjra za muslimane!
djeluje mi izdajnicki...ko da jedem plazmu sred agresije
ps 860 je srpski bar-kod, sve proizvedeno u YU ima bar kod koji pocinje sa 860 (sd vise nema Yu morace se i to mijenjeti)
pps bolji su od vegafruta oni sokovi swity, isto krajina negdje gore, gradiska mozda??ne sjecam se....
ppps bojkotaovala sam i slovence (zbog one frke oko dzamije u ljubljani), nisam isla u merkator, onda vidim na hayatu intervju sa likom zastupnikom merkatora za bih, i kaze da je preko 30% bosanskih proizvoda, 10-ak slovenski i 8% hrvatskih
- adda_sa
et zaboravih reci, na ovim strudlicama pise : proizvodi aleksandrija, tvornica keksa bla bla bla, zvornik, jugoslavijasurajaa wrote:Divno je s koliko tolerancije raspolazu pojedinci ovdje. npr. strudlice od visnje i smokve, koje proizvodi ALeksandrija-tvornica za proizvodnju keksa, kolaca i peciva iz Srbije
ili je republika srpska pa 860.....
kupujem ova proizvode iz rs-a, kontam, opet oni placaju poreze u drzavnu kasu! ili grijesim?
-
schnjufko
Super fino cova prije mene pita a hoceli narodne mase prestat slusat Cecu i ovu cirilicu?
Ono sto meni nije nikako jasno kako bilo koj od vas debila misli nesto prodat sto voa drzava proizvodi ako ima tako napredan stav o bojkotu. Onaj kokuz sto pravi plazma keks nema pojma niti ga interesuje neki od ovih majmuna koje trazi Hag. By the way zasto onda niko ne bojkotuje proizvode iz holandije jer Hag je taj koj ih nije pohapsio. U ostalom kome mislite izvozit te ljepe sokice koje rpavimo ovdje Mozda u evropsku uniju. Nemozete tamo jer niste u clanstvu evropske unije , a ni standardi vam nisu isti. U Hrvatsku pa i oni su bili neka vrsta agresora dakle i njih bojkotujemo. Kada ih bojkotujemo nemozemo ocekivat da bilo sta izvezemo tamo. U Ameriku. Nismol malo preglupi da izvozimo u Ameriku. Nama samima mi nemamo para da kupujemo ono sto proizvodimo. U Sloveniju tamo i onako nemozemo da izvezemo bas nista. Dakle kome cemo da izvozimo stvari koje mi prozivodimo kada smo svima opalili bojkot pa nekupujemo nista iz susjedsvaA
Ono sto meni nije nikako jasno kako bilo koj od vas debila misli nesto prodat sto voa drzava proizvodi ako ima tako napredan stav o bojkotu. Onaj kokuz sto pravi plazma keks nema pojma niti ga interesuje neki od ovih majmuna koje trazi Hag. By the way zasto onda niko ne bojkotuje proizvode iz holandije jer Hag je taj koj ih nije pohapsio. U ostalom kome mislite izvozit te ljepe sokice koje rpavimo ovdje Mozda u evropsku uniju. Nemozete tamo jer niste u clanstvu evropske unije , a ni standardi vam nisu isti. U Hrvatsku pa i oni su bili neka vrsta agresora dakle i njih bojkotujemo. Kada ih bojkotujemo nemozemo ocekivat da bilo sta izvezemo tamo. U Ameriku. Nismol malo preglupi da izvozimo u Ameriku. Nama samima mi nemamo para da kupujemo ono sto proizvodimo. U Sloveniju tamo i onako nemozemo da izvezemo bas nista. Dakle kome cemo da izvozimo stvari koje mi prozivodimo kada smo svima opalili bojkot pa nekupujemo nista iz susjedsvaA
-
baba
Ja mislio da Leb i Sol dolazi iz Makedonije.surajaa wrote:Divno je s koliko tolerancije raspolazu pojedinci ovdje. Znaci svi Srbi su cetnici i obratno, kako vam se svidi.
Svi s radoscu gledamo? Jesil' sigurna u to?
-
Sogan
Leb je cisti Srbin a Sol je iz Makedonije ali jos od zemljotresa zivi u Srbiji tako da je naturalizovan!baba wrote:Ja mislio da Leb i Sol dolazi iz Makedonije.surajaa wrote:Divno je s koliko tolerancije raspolazu pojedinci ovdje. Znaci svi Srbi su cetnici i obratno, kako vam se svidi.
Svi s radoscu gledamo? Jesil' sigurna u to?
-
Reina
ja ne bojkotujem nista. ali dobro vodim racuna i sta cu kupiti, trudim se da kupujem bosanske proizvode , slabo kupujem odnosno cini mi se da
ne kupujem ove prekodrinske... dize mi se kosa od turbo-folka pa da je ne znam ciji a kamoli jos da cecinu slusam fujjj.... ja bih tu muziku zakonom zabranila
ozbiljno 
ne kupujem ove prekodrinske... dize mi se kosa od turbo-folka pa da je ne znam ciji a kamoli jos da cecinu slusam fujjj.... ja bih tu muziku zakonom zabranila
-
Chingy
Proizvode iz Srbije smatram da se treba bojkotovat iz ocitog razloga. A one iz Hrvatske necemo jer onda nemamo kome izvozit. Zvuci glupo ali je opet Hrvatska manje zlo.
A jos njome vlada demokrata Mesic a znamo ko vlada Srbijom koja i dalje prijeti nam uzeti pola drzave. To je moje skromno misljenje. I kako ja radim.
A jos njome vlada demokrata Mesic a znamo ko vlada Srbijom koja i dalje prijeti nam uzeti pola drzave. To je moje skromno misljenje. I kako ja radim.
-
patrius
Jebi ga,care,ja svoj hljeb zaradjujem na sirovini koju uvezemo iz Srbije,pa je onda kao poluproizvod(nazalost,ne i kao finalni produkt)izvezemo u EU.Chingy wrote:Proizvode iz Srbije smatram da se treba bojkotovat iz ocitog razloga. A one iz Hrvatske necemo jer onda nemamo kome izvozit. Zvuci glupo ali je opet Hrvatska manje zlo.