Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
-
Shoshana
#26 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Hajde, nadji mi tacno ko i gdje kaze da ako se prosjecna gustina jednog (jednog te istog!) nebeskog tijela smanjuje - njegova gravitaciona sila opada.
Usput, ove fotke sa ovim ogromnim grobovima su vec odavno raskrinkane kao podvala, progooglaj malo, covjek je cak i nasao originalne snimke.
Usput, ove fotke sa ovim ogromnim grobovima su vec odavno raskrinkane kao podvala, progooglaj malo, covjek je cak i nasao originalne snimke.
- Sensei
- KotromanichII
#28 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
neznam, ali znam da kaze manja gravitacija =manja gravitacija koje rezultira da budu stvorenja veca i drveceHajde, nadji mi tacno ko i gdje kaze da ako se prosjecna gustina jednog (jednog te istog!) nebeskog tijela smanjuje - njegova gravitaciona sila opada.
ostalo postaje nevazno
da one slike sa grobovima su falcifikovane, i bolje je da se skloneUsput, ove fotke sa ovim ogromnim grobovima su vec odavno raskrinkane kao podvala, progooglaj malo, covjek je cak i nasao originalne snimke
- KotromanichII
#29 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
ma ima puno toga sto neznamo o nasoj proslosti, svasta je Allah stvarao

Rogati ljudi

During an archaeological dig in Sayre, Bradford County, Pennsylvania in the 1880s, a number of human skulls were unearthed. These skeletons were anatomically correct, except for the anomaly of their projections, two inches above the eyebrow, and the fact that their average height in life would have been around seven feet tall. The bones were sent to the American Investigating Museum in Philadelphia, where they were stolen - never to be seen again.

Rogati ljudi

During an archaeological dig in Sayre, Bradford County, Pennsylvania in the 1880s, a number of human skulls were unearthed. These skeletons were anatomically correct, except for the anomaly of their projections, two inches above the eyebrow, and the fact that their average height in life would have been around seven feet tall. The bones were sent to the American Investigating Museum in Philadelphia, where they were stolen - never to be seen again.
- probuseni $
#30 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Kako Kuran objasnjava da je Adem bio visok 27m ? ...
...Znas da se sve u Kuranu u vezi brojeva slaze. Ono...broj ajeta, sa brojem sura, pa broj rijeci, broj slova, sve, a ma sve... !... 
- KotromanichII
#31 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
nestoji u kuranuKako Kuran objasnjava da je Adem bio visok 27m ? ... ...Znas da se sve u Kuranu u vezi brojeva slaze. Ono...broj ajeta, sa brojem sura, pa broj rijeci, broj slova, sve, a ma sve... !...
nego je poslanik rekao , ako znas engleski vidis pise gore 90 feet, to kad se prevede bude 27,4 metra otprilke
- probuseni $
#32 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Ako nema u Kuranu, onda ne vrijedi ! ...Muhamed je izgovorio mnogo toga sto se ne slaze sa Kuranom i zato ti hadisi ne vrijede ...!KotromanichII wrote:nestoji u kuranuKako Kuran objasnjava da je Adem bio visok 27m ? ... ...Znas da se sve u Kuranu u vezi brojeva slaze. Ono...broj ajeta, sa brojem sura, pa broj rijeci, broj slova, sve, a ma sve... !...
nego je poslanik rekao , ako znas engleski vidis pise gore 90 feet, to kad se prevede bude 27,4 metra otprilke
- KotromanichII
#33 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
ma nemoj cuj to, a sta je to de mi reci ???????????Ako nema u Kuranu, onda ne vrijedi ! ...Muhamed je izgovorio mnogo toga sto se ne slaze sa Kuranom i zato ti hadisi ne vrijede ...!
- statix
#34 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Povecanjem mase raste i gravitacija, a kolapsom materije na manji precnik stvara se jos veca gravitacija, kako si ti navela, ali sve to nema veze sa nasim rastom, kao sto imaju npr. hrana ili klima.Ne, ne objasnjavaju. Nude teoriju koja je danas vec odavno odbacena. Ali, sve i da je to tacno, povecavanje Zemlje bi rezultiralo slabijom a ne jacom gravitacijom.
http://en.wikipedia.org/wiki/Expanding_EarthWhile suggested historically, since the recognition of plate tectonics in the 1970s, the scientific consensus has rejected any expansion of the Earth. Measurements suggest that, on very long timescales, the Earth is slowly shrinking, due to thermal contraction.
There is no evidence supporting expansion of the Earth: measurements with modern high-precision geodetic techniques show that the Earth is not currently increasing in size, and there is no source of energy to power expansion.
Paleomagnetic data has been used to calculate that the radius of the Earth 400 million years ago was 102 ± 2.8% of today's radius.[15] Furthermore, examinations of earth's moment of inertia suggest that there has been no significant change of earth's radius in the last 620 million years
Nego gleda li iko odakle se preuzimaju ove slike:
http://www.stevequayle.com/
autor knjige: Aliens & Fallen Angels, Offspring of the Gods, The Sexual Corruption of the Human Race
- probuseni $
#35 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Pa do svoje cetrdesete godine kad je poceo primati poruke od Alaha, Muhamed je radio svasta sto nije u skladu sa islamom ...KotromanichII wrote:ma nemoj cuj to, a sta je to de mi reci ???????????Ako nema u Kuranu, onda ne vrijedi ! ...Muhamed je izgovorio mnogo toga sto se ne slaze sa Kuranom i zato ti hadisi ne vrijede ...!
- KotromanichII
#36 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Povecanjem mase raste i gravitacija, a kolapsom materije na manji precnik stvara se jos veca gravitacija, kako si ti navela, ali sve to nema veze sa nasim rastom, kao sto imaju npr. hrana ili klima
de mi objasni onda sta oni naucnici pricaju na onom videu iz History channel ????
- Bosanac sa dna kace
#37 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
ozbiljno? sta je to sve radio?probuseni $ wrote:Pa do svoje cetrdesete godine kad je poceo primati poruke od Alaha, Muhamed je radio svasta sto nije u skladu sa islamom ...KotromanichII wrote:ma nemoj cuj to, a sta je to de mi reci ???????????Ako nema u Kuranu, onda ne vrijedi ! ...Muhamed je izgovorio mnogo toga sto se ne slaze sa Kuranom i zato ti hadisi ne vrijede ...!
- KotromanichII
#38 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
nebaljezgaj svega tiPa do svoje cetrdesete godine kad je poceo primati poruke od Alaha, Muhamed je radio svasta sto nije u skladu sa islamom ...
- JThomas
#39 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
drago dijete, idi igraj lopte ili ganjaj curice...
-
Shoshana
#40 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Ama, u taj rast necu ni da ulazim, jerbo .... ma sta da ti pricam...ne bih znala ni odakle da pocnemstatix wrote:Povecanjem mase raste i gravitacija, a kolapsom materije na manji precnik stvara se jos veca gravitacija, kako si ti navela, ali sve to nema veze sa nasim rastom, kao sto imaju npr. hrana ili klima.Ne, ne objasnjavaju. Nude teoriju koja je danas vec odavno odbacena. Ali, sve i da je to tacno, povecavanje Zemlje bi rezultiralo slabijom a ne jacom gravitacijom.![]()
Al' ovo sa masom je ipak bazna fizika. Hebemu Njutna i gravitaciju
-
Bušman
#41 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Jel se slucajno neko zapitao da ove Kotromaniceve slike nisu montaza?
http://news.nationalgeographic.com/news ... leton.html
-
Shoshana
#42 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Jesmo, cak smo mu to i priopcili ('nako, izokola, da ga plaho ne bihuzurimoBušman wrote:Jel se slucajno neko zapitao da ove Kotromaniceve slike nisu montaza?
- probuseni $
#43 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
pa , vjerovatno je zivio izvan islamskih propisa...on je kao neka vrsta konvertita, neko ko je u srednjoj dobi primio islam...do tad je vjerovatno zivio drugacije. Ne kazem pogresno, vec drugacije...Bosanac sa dna kace wrote:ozbiljno? sta je to sve radio?probuseni $ wrote:
Pa do svoje cetrdesete godine kad je poceo primati poruke od Alaha, Muhamed je radio svasta sto nije u skladu sa islamom ...![]()
- 2407
#44 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
27m?
Wooow....na kavim li su drogama tad bili?
Wooow....na kavim li su drogama tad bili?
- KotromanichII
#45 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
koji bezobrazluk prema meni, te slike falcifikovane ja nikad nisam postirao, jer znam da su falcifikovaneJel se slucajno neko zapitao da ove Kotromaniceve slike nisu montaza?
Jesmo, cak smo mu to i priopcili ('nako, izokola, da ga plaho ne bihuzurimo )
ali ove sto sam ja postirao nisu ,MOLIM VAS NEMOJ TE MI PODMETAVATI ONO STO NISMA POSTIRAO
ta slika gore je teski falcifikat, a ovo sto sam ja postirao nije
- cigara
#46 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Iz kojih izvora saznajes o njegovom zivotu? Knjige i to? Il ti je tvoja logika 15ogodisnjaka to rekla?probuseni $ wrote:pa , vjerovatno je zivio izvan islamskih propisa...on je kao neka vrsta konvertita, neko ko je u srednjoj dobi primio islam...do tad je vjerovatno zivio drugacije. Ne kazem pogresno, vec drugacije...Bosanac sa dna kace wrote:ozbiljno? sta je to sve radio?probuseni $ wrote:
Pa do svoje cetrdesete godine kad je poceo primati poruke od Alaha, Muhamed je radio svasta sto nije u skladu sa islamom ...![]()
Druga stvar, kao sto je i za ocekivati ima mnostvo laznih hadisa koji ne vrijede pisljiva boba, za to postoje ucenjaci, ljudi koji citav zivot tome posvete da ih mogu razotkriti. Problem je kad se mozgovi zahvate takvih hadisa kao nekih dokaza podupiruci ih tezom da je nemoguce otkriti koji hadisi su lazni koji ne
Usput, u Kur'anu nema uputa kako klanjati namaz, znaci ovo klanjanje ne vrijedi?
I najveci skeptici sto se tice Islama su prvo procitali Kur'an i Hadise pa se dobro uputili prije nego su poceli traziti greske, ti isti nisi u ruku uzeo kako treba i naso si pametovati? Lose lose...
Nazad na temu, dosta sam sluso u skoli od profesora kako je moguce da su prije ljudi bili divovi i da postoje razne teze. Mene zanima zasto ste toliko protiv toga? Ok sad rasprava oko gravitacije i mase, nisam fizicar niti zelim da ispadnem jedan, ali kroz evoluciju se pokazalo da manja bica puno lakse opstaju, zar nije moguce da su se ljudi smanjili?
- 2407
#47 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Tako je! Cisti falCifikat direk iz SveCkeKotromanichII wrote: koji bezobrazluk prema meni, te slike falcifikovane ja nikad nisam postirao, jer znam da su falcifikovane
ali ove sto sam ja postirao nisu ,MOLIM VAS NEMOJ TE MI PODMETAVATI ONO STO NISMA POSTIRAO![]()
ta slika gore je teski falcifikat, a ovo sto sam ja postirao nije
- 2407
#48 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Ne postoji niti jedan materijalni dokaz za to. Najvece zivo stvorenje ikada je plavi kit. Na kopnu nesto takvo nije moguce jer nema kosti koja bi to mogla izdrzati taj teret.cigara wrote: Ok sad rasprava oko gravitacije i mase, nisam fizicar niti zelim da ispadnem jedan, ali kroz evoluciju se pokazalo da manja bica puno lakse opstaju, zar nije moguce da su se ljudi smanjili?
- probuseni $
#49 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Ne bi ja isao tako daleko sa Muhamedom i hadisima. To sam spomenuo tek usput. Nego me cudi da se u Kuranu ne pominju ti divovi a vi vjernici vjerujete u njih. Eto, to je poenta mog pitanja. Kako mozete vjerovati u nesto sto ne stoji u Kuranu ?cigara wrote:Iz kojih izvora saznajes o njegovom zivotu? Knjige i to? Il ti je tvoja logika 15ogodisnjaka to rekla?probuseni $ wrote:
pa , vjerovatno je zivio izvan islamskih propisa...on je kao neka vrsta konvertita, neko ko je u srednjoj dobi primio islam...do tad je vjerovatno zivio drugacije. Ne kazem pogresno, vec drugacije...
Druga stvar, kao sto je i za ocekivati ima mnostvo laznih hadisa koji ne vrijede pisljiva boba, za to postoje ucenjaci, ljudi koji citav zivot tome posvete da ih mogu razotkriti. Problem je kad se mozgovi zahvate takvih hadisa kao nekih dokaza podupiruci ih tezom da je nemoguce otkriti koji hadisi su lazni koji ne![]()
Usput, u Kur'anu nema uputa kako klanjati namaz, znaci ovo klanjanje ne vrijedi?
I najveci skeptici sto se tice Islama su prvo procitali Kur'an i Hadise pa se dobro uputili prije nego su poceli traziti greske, ti isti nisi u ruku uzeo kako treba i naso si pametovati? Lose lose...
Nazad na temu, dosta sam sluso u skoli od profesora kako je moguce da su prije ljudi bili divovi i da postoje razne teze. Mene zanima zasto ste toliko protiv toga? Ok sad rasprava oko gravitacije i mase, nisam fizicar niti zelim da ispadnem jedan, ali kroz evoluciju se pokazalo da manja bica puno lakse opstaju, zar nije moguce da su se ljudi smanjili?
- cigara
#50 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje
Ti si otisao predaleko s onim oko Muhamedaprobuseni $ wrote:Ne bi ja isao tako daleko sa Muhamedom i hadisima. To sam spomenuo tek usput. Nego me cudi da se u Kuranu ne pominju ti divovi a vi vjernici vjerujete u njih. Eto, to je poenta mog pitanja. Kako mozete vjerovati u nesto sto ne stoji u Kuranu ?cigara wrote:Iz kojih izvora saznajes o njegovom zivotu? Knjige i to? Il ti je tvoja logika 15ogodisnjaka to rekla?probuseni $ wrote:
pa , vjerovatno je zivio izvan islamskih propisa...on je kao neka vrsta konvertita, neko ko je u srednjoj dobi primio islam...do tad je vjerovatno zivio drugacije. Ne kazem pogresno, vec drugacije...
Druga stvar, kao sto je i za ocekivati ima mnostvo laznih hadisa koji ne vrijede pisljiva boba, za to postoje ucenjaci, ljudi koji citav zivot tome posvete da ih mogu razotkriti. Problem je kad se mozgovi zahvate takvih hadisa kao nekih dokaza podupiruci ih tezom da je nemoguce otkriti koji hadisi su lazni koji ne![]()
Ovo oko Kur'ana, vrati se na dio oko namaza, dosta stvari ima u Hadisima objasnjeno
Zato Allah dz.s. i kaze da moramo slusati rijeci Poslanika, eto ti odgovor, nemoj dalje kvari se tema