Jelen Superliga Srbije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

nellington

#27 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by nellington »

Rutinski :oops:
Mali_Vuk

#28 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by Mali_Vuk »

Diara :oops: Milimetri su odlučivali :D

A i ono na kraju, meni je ličilo na penal :roll:
nibergsund

#29 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by nibergsund »

Mali_Vuk wrote:Diara :oops: Milimetri su odlučivali :D

Vaš sudija sudi,Mažić Toletov pulen...ma dosudiće on penal,ako zagusti pred kraj...ne brini!
Mali_Vuk

#30 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by Mali_Vuk »

nibergsund wrote:
Mali_Vuk wrote:Diara :oops: Milimetri su odlučivali :D

Vaš sudija sudi,Mažić Toletov pulen...ma dosudiće on penal,ako zagusti pred kraj...ne brini!
Pu, pu, pu, moj nije sigurno, ja sam ti okorijeli Veležovac :D

Inače, do sada skroz dobra utakmica :thumbup:
Mali_Vuk

#31 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by Mali_Vuk »

I opet Diara, stativa :lol: :D Ne da se čovjeku pa to ti je :D
nellington

#32 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by nellington »

Mali_Vuk wrote:I opet Diara, stativa :lol: :D Ne da se čovjeku pa to ti je :D
Navrati li kad u Mostar, nedostaje li mu? :)
Mali_Vuk

#33 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by Mali_Vuk »

nellington wrote:
Prošeta nekad do Starog, ali samo noću, kad je nevidljiv za Rođene :D
nellington

#34 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by nellington »

Mali_Vuk wrote:
nellington wrote:
Prošeta nekad do Starog, ali samo noću, kad je nevidljiv za Rođene :D
:lol: :lol: :lol: Kamuflaža, još ako obuče onaj crni Patlidžanov dres :lol:
Mali_Vuk

#35 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by Mali_Vuk »

Me neće niko da ga dira. Kalimero je uvijek rado viđen gost :D
nibergsund

#36 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by nibergsund »

Odra ih Zvijezda.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BackSpace

#37 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by BackSpace »

Ne zelim da me neko pogresno shvati, ali cemu ova tema? Zasto bi nas trebala zanimati liga susjedne drzave, koja ni po cemu ne zasluzuje da se o njoj diskutuje?

Mislim da je konacno vrijeme da se okrenemo sebi i svojim ''domacim'' problemima, i oslobodimo kompleksa iz bivse nam drzave kada smo prvo gledali na Beograd i Zagreb, a onda na nas same.

:bih:
nellington

#38 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by nellington »

Meni ne smeta tema, nego mi smeta ovako loša liga - pa ljudi moji, ovo je derbi - a igra se diletantski. Tole, ukidaj i ligu, i kup, i savez... vrati amatere :lol:
CSKA

#39 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by CSKA »

To majstori.Vise srece nego pameti,ali ajde :D .

U finalu igramo sa Borcem,imam neki osjecaj da ce slaninari kiksnuti kod kuce.
fortaleza

#40 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by fortaleza »

BackSpace wrote:Ne zelim da me neko pogresno shvati, ali cemu ova tema? Zasto bi nas trebala zanimati liga susjedne drzave, koja ni po cemu ne zasluzuje da se o njoj diskutuje?

Možda zato što postoji netko tko ovu ligu prati, a posjećuje sa-x? :D
FrankSlade

#41 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by FrankSlade »

BackSpace wrote:Mislim da je konacno vrijeme da se okrenemo sebi i svojim ''domacim'' problemima, i oslobodimo kompleksa iz bivse nam drzave kada smo prvo gledali na Beograd i Zagreb, a onda na nas same.

Meni su ovakve teme samo tuzne...stvarno ne mogu da razumijem da ima Sarajlija, Tuzlaka, Zenicana koji svim srcem navijaju za Zvezdu ili Partizana a libo ih racku za timove iz svojih rodnih gradova...jesi li u svom zivotu sreo Beogradjanina da je ravnodusan prema Partizanu ili Zvezdi ali zato sa velikom interesom prati Sarajevo ili Zeljo?
Odakle nam samo ovakav mentalitet? :(
nibergsund

#42 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by nibergsund »

FrankSlade wrote:
BackSpace wrote:Mislim da je konacno vrijeme da se okrenemo sebi i svojim ''domacim'' problemima, i oslobodimo kompleksa iz bivse nam drzave kada smo prvo gledali na Beograd i Zagreb, a onda na nas same.

Meni su ovakve teme samo tuzne...stvarno ne mogu da razumijem da ima Sarajlija, Tuzlaka, Zenicana koji svim srcem navijaju za Zvezdu ili Partizana a libo ih racku za timove iz svojih rodnih gradova...jesi li u svom zivotu sreo Beogradjanina da je ravnodusan prema Partizanu ili Zvezdi ali zato sa velikom interesom prati Sarajevo ili Zeljo?
Sreo sam ja.Čovjek navija za Zemun.
Creasy

#43 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by Creasy »

Ja nisam gledao derbi, radio jbg, pa cu sad na miru da odgledam...

Evo ako jos nekoga zanima, snimak cijele utakmice:

fortaleza

#44 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by fortaleza »

FrankSlade wrote:

Mislim da je malo ljudi iz navedenih gradova, a da prate Partizan ili Zvezdu ili da navijaju za njih, možda prije rata, a opet kad pogledaš Zvezda i Partizan su veći i trofejniji klubovi nego recimo Čelik. Isto vrijedi i za Hajduk i Dinamo... Ali ajde, nijedan od tih klubova ne igra značajnu ulogu u Europi...

Ako bi povukli paralelu, zašto masa ljudi trenutno prati Barcelonu na televizoru, ne mogu dočekati iduću utakmicu i svađaju se preko sax-a s tkzv navijačima Reala, a recimo odu jednom u pet godina na Grbavicu i to na pretkolo europskih takmičenja? :roll: Ili pak City? :mrgreen: više komentara na vijestima o Realu i Barci nego kad se radi o Želji i Sarajevu...

Osobno, uvijek ću prije biti za klubove s ovih prostora nego za Tottenham ili City zato što jedan Modrić ili Džeko igraju tamo. Znači nije stvar u Hajduku ili Zvezdi, susjednim ili komšijskim klubovima, takav je trend u većini svijeta.
Creasy

#45 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by Creasy »

Creasy wrote:Ja nisam gledao derbi, radio jbg, pa cu sad na miru da odgledam...

Evo ako jos nekoga zanima, snimak cijele utakmice:

Da sam zadovoljan igrom, bas i nisam, ali bitna je pobjeda. Odlican rezultat pred revans.
Za razliku od ranijih derbija, sada je Zvezda davala golove, a Glodari masili... Ono sto je evidentno je da je Zvezda mnogo efikasnija nego ranije, a pojacanja su ispunila sva ocekivanja. Konacno je Zvezda dobila 2 opasna spica: Milunovic (njuh za gol i realizacija) i Kasalica (brzina i eksplozivnost). Po mom misljenju, ovaj drugi bi ubrzo mogao da dobije poziv selektora reprezentacije Srbije. :thumbup:
FrankSlade

#46 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by FrankSlade »

fortaleza wrote:
FrankSlade wrote:

Mislim da je malo ljudi iz navedenih gradova, a da prate Partizan ili Zvezdu ili da navijaju za njih, možda prije rata, a opet kad pogledaš Zvezda i Partizan su veći i trofejniji klubovi nego recimo Čelik. Isto vrijedi i za Hajduk i Dinamo... Ali ajde, nijedan od tih klubova ne igra značajnu ulogu u Europi...

Ako bi povukli paralelu, zašto masa ljudi trenutno prati Barcelonu na televizoru, ne mogu dočekati iduću utakmicu i svađaju se preko sax-a s tkzv navijačima Reala, a recimo odu jednom u pet godina na Grbavicu i to na pretkolo europskih takmičenja? :roll: Ili pak City? :mrgreen: više komentara na vijestima o Realu i Barci nego kad se radi o Želji i Sarajevu...

Osobno, uvijek ću prije biti za klubove s ovih prostora nego za Tottenham ili City zato što jedan Modrić ili Džeko igraju tamo. Znači nije stvar u Hajduku ili Zvezdi, susjednim ili komšijskim klubovima, takav je trend u većini svijeta.
Partizan je dosta popularan medju Bosnjacima u Sandzaku (valjda zbog Ljajica i nekih trenera i igraca koji su (bili) odatle) bar je to bio prije nego sto je NP usao u JSL. Istina je da nema puno Bosnjaka u BiH koji bodre srbijanske klubove, ali, kao sto vidis na ovoj temi, ima ih....

Btw, paralela sa Barcelonom ti ne valja. Barcelona je najbolji klub svijeta, dok su Partizan i CZ losi klubovi ciji se navijaci eksplicitno profiliraju kao ekstremni srpski nacionalisti...zato mi ne ide u glavu...cemu ovo divljenje prema svemu srpskom/srbijanskom, cak i prema tome sto ne valja?
Arteta

#47 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by Arteta »

FrankSlade wrote: Partizan je dosta popularan medju Bosnjacima u Sandzaku (valjda zbog Ljajica i nekih trenera i igraca koji su (bili) odatle) bar je to bio prije nego sto je NP usao u JSL. Istina je da nema puno Bosnjaka u BiH koji bodre srbijanske klubove, ali, kao sto vidis na ovoj temi, ima ih....

Btw, paralela sa Barcelonom ti ne valja. Barcelona je najbolji klub svijeta, dok su Partizan i CZ losi klubovi ciji se navijaci eksplicitno profiliraju kao ekstremni srpski nacionalisti...zato mi ne ide u glavu...cemu ovo divljenje prema svemu srpskom/srbijanskom, cak i prema tome sto ne valja?
Sumnjam da je popularan,popularniji su daleko Zeljeznicar i Sarajevo.
Arteta

#48 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by Arteta »

FrankSlade wrote:

Prvi put cujem da ima neko da je Sarajlija,Tuzlak ili Zenicanin,a da navija za Partizan ili Zvezdu.
Vjerovatno je Srbin ili se zahebava.
nellington

#49 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by nellington »

Srbin nisam, možda se zahebavam, haj' ga znaj. Bar je zabavno 8-)
Arteta

#50 Re: Jelen Superliga Srbije

Post by Arteta »

nellington wrote:Srbin nisam, možda se zahebavam, haj' ga znaj. Bar je zabavno 8-)
Nisam znao da navijas za neku od ove dvije ekipe.
Locked