-Ti mi rece da se javim u Konjic i da samo kazem da si me ti poslao. Ja se javio i umjesto "Udri se Hamo" de luxe dobih "Udri ga Hamo"-u vrh glave
Jel znate sta mi je reklo par ljudi koji su dosli ovdje?
-
fukara_tz
Koji bezobrazluk....prvo kad hoces na bilo koji sumski forum prvo sto mi zapadne za oko ovdje se prica srpski jezik....a dzubre tebi dodje ovdje i prica kako bosanski jezik ne postoji.....sta bi tek bilo da se zove bosnjacki....a da ne pricam o izjednacavanju zlocina....nadjite mi bilo koji sajt iz republike sumske gdje je neko osudio neki zlocin...
-
Harizmatican
pA komsija nama ne smeta da vi bosnjaci svoj jezikfukara_tz wrote:Koji bezobrazluk....prvo kad hoces na bilo koji sumski forum prvo sto mi zapadne za oko ovdje se prica srpski jezik....a dzubre tebi dodje ovdje i prica kako bosanski jezik ne postoji.....sta bi tek bilo da se zove bosnjacki....a da ne pricam o izjednacavanju zlocina....nadjite mi bilo koji sajt iz republike sumske gdje je neko osudio neki zlocin...
zovete bosnjacki ali imamo protiv toga da se on zove bosanski
jer bi tim slucajem srpski i hrtvaski jezik bio jezik manjina
a vi bi da preko jezika pokrijete citavu teritoriju bih¨
na kraju i brazil onolika zemlja govori portugalski
a amerika engleski
-
nebi
Pa ti sam rece da svako moze da zove jezik kako hoce,bas kao sto je tvoj srpski.Ako se osjecas iskljucen,ukljuci se...neka se i tvoj jezik zove bosanski,onda neces biti manjina.Harizmatican wrote:pA komsija nama ne smeta da vi bosnjaci svoj jezikfukara_tz wrote:Koji bezobrazluk....prvo kad hoces na bilo koji sumski forum prvo sto mi zapadne za oko ovdje se prica srpski jezik....a dzubre tebi dodje ovdje i prica kako bosanski jezik ne postoji.....sta bi tek bilo da se zove bosnjacki....a da ne pricam o izjednacavanju zlocina....nadjite mi bilo koji sajt iz republike sumske gdje je neko osudio neki zlocin...
a amerika engleski
- JBT
"pA komsija nama ne smeta da vi bosnjaci svoj jezik
a amerika engleski"
-U ustavu BiH pise: sluzbeni jezici u BiH su srpski, hrvatski i bosanski.
Jarane, krajnje je vrijeme da se knjige prihvatis. Prodje ti zivot u budalestini.
a amerika engleski"
-U ustavu BiH pise: sluzbeni jezici u BiH su srpski, hrvatski i bosanski.
Jarane, krajnje je vrijeme da se knjige prihvatis. Prodje ti zivot u budalestini.
-
Harizmatican
sto bih da to radim ja imam moj jezik kojim govorim godinama
a to je srpski jezik, pa eto da se kladimo da se nikad u bosni nece uvesti bosanski jezik
kao drzavni jer su protiv toga i srbi i hrvati!
a to je srpski jezik, pa eto da se kladimo da se nikad u bosni nece uvesti bosanski jezik
-
nebi
ti si se 92 vjerovatno kladio da nece biti ni Bosne,pa ti propadose pare.Harizmatican wrote:sto bih da to radim ja imam moj jezik kojim govorim godinama
Sacekaj....starije je jutro od veceri.
-
fukara_tz
Jel tebi ko brani ovdje da govoris da ti je jezik srpski ne brani naravno...bilo koji srpski forum sajt sve kako rekoh odmah na pocetku jezik srpski....samim tim nisam dobro doso...zamisli kad bi tek progovorio....onda bi pocela prica kako su bosnjaci srbi, pa kako jezik bosanski ne postoji...Harizmatican wrote:fukara_tz wrote:
pA komsija nama ne smeta da vi bosnjaci svoj jezik
a amerika engleski
Jesil ti kad cuo naziv neke firme bosnjacka firma i sl, jesil kad cuo da se neki sportski kolektiv zove bosnjacki tim., jesil kad cuo da se neki grad zove bosanjacki grad? itd itd.....ja sam cuo i za srpske sume, i za srpske gradove, i za srpske timove i za srpsku pm...i ko je tu sick? i opterecen nacionalizmom?
-
kub lajkan
#38 Re: Jel znate sta mi je reklo par ljudi koji su dosli ovdje?
E brate ako su ovdje postali nacionalisti, a nisu bili prije, nek' uzmu macolu... onako, malo vecu... i nek' se krhaju u vusugla do iznemoglosti...podatak wrote:Rekli su ovo:"Dok nismo posjetili sarajevo-x forum, nismo bili nacionaliste".
Nemoguce je da neki Srbin ili Hrvat dodje na ovaj forum, a da ne postane nacionalista.
-
nebi
nek se tri puta zakunu pred muftijom pa cemo vjerovati.metabo wrote:sta je sa onima sto su izgubili dekret a potrosili hedijunebi wrote:Zox,imas od mene hajr-dovu...i naravno hediju kad dobijes dekret da siZox wrote:Cak se bavim mislju da upisem medresu...
imam,mualim i hatib![]()
![]()
![]()
-
digger
#44 Re: Jel znate sta mi je reklo par ljudi koji su dosli ovdje?
Interesantno. Posjetio sam sve forume za koje sam cuo i nasao jos vecu jednostranost nego ovdje.podatak wrote:Rekli su ovo:"Dok nismo posjetili sarajevo-x forum, nismo bili nacionaliste". Nemoguce je da neki Srbin ili Hrvat dodje na ovaj forum, a da ne postane nacionalista.
Kada sam htio da se ukljucim na jedan za srbijance (ja mislim Serbian cafe u Londonu--bilo je poodavno pa sam vec zaboravio), nakon davanja nekih osnovnih podataka bilo je i finalno "kvalifikaciono" pitanje: koje je n.pr. peto i deveto slovo azbuke! I ako sam taj odgovor mozda trebao da znam (stara generacija), odmah odustah. Lako provjeriti. Kako to objasniti nego bastionom nacionalizma.
Prema tome, nemoj zaprdjevati i davati proizvoljna misljenja. Uostalom, pitaj "Stjepana Tomasevica" mog hrvatskog prijatelja da li je to tacno. OK, on jeste nacionalista kao i ostalih 50% na forumu (ovo totalno proizvoljno), ali nista lose u tome jer covjek zna da dobro barata faktima i istorijom i ne segaci se sa drugim kulturama.
-
Belle
Ihhhhhhhhhhh, ne budi tako siguran rode, ne samo da ce uvesti bosanski jezik, nego ce uvesti i Serijatski zakon, pa sta ces onda kukala ti majka. Valja jopet na Islam prelaziti.Harizmatican wrote:sto bih da to radim ja imam moj jezik kojim govorim godinama
-
metabo
ne muci njega Islam koliko muci kupanje svakodnevnoBelle wrote:Ihhhhhhhhhhh, ne budi tako siguran rode, ne samo da ce uvesti bosanski jezik, nego ce uvesti i Serijatski zakon, pa sta ces onda kukala ti majka. Valja jopet na Islam prelaziti.Harizmatican wrote:sto bih da to radim ja imam moj jezik kojim govorim godinama
-
Harizmatican1
Ihhhhhhhhhhh, ne budi tako siguran rode, ne samo da ce uvesti bosanski jezik, nego ce uvesti i Serijatski zakon, pa sta ces onda kukala ti majka. Valja jopet na Islam prelaziti. [/quoteBelle wrote:Harizmatican wrote:sto bih da to radim ja imam moj jezik kojim govorim godinama
ma ja... a sto se vi ne vratite izvornom bogumilskom ucenju ako ste porijeklom bogumili?
Ko velim nema vise turaka sad se mozete vratit niko vam ne brani.,.
zbog cega ostajete vjerni islamu kad ste porijeklom bogumuli?
-
Harizmatican1
bosanskim jezikom se prica samo u federaciji,JBT wrote:-U ustavu BiH pise: sluzbeni jezici u BiH su srpski, hrvatski i bosanski.
a u rep srpskoj taj jezik nije priznat
-
zzzzz
Fakat si ogranicenHarizmatican1 wrote:Belle wrote:Ihhhhhhhhhhh, ne budi tako siguran rode, ne samo da ce uvesti bosanski jezik, nego ce uvesti i Serijatski zakon, pa sta ces onda kukala ti majka. Valja jopet na Islam prelaziti. [/quoteHarizmatican wrote:sto bih da to radim ja imam moj jezik kojim govorim godinama
ma ja... a sto se vi ne vratite izvornom bogumilskom ucenju ako ste porijeklom bogumili?
Ko velim nema vise turaka sad se mozete vratit niko vam ne brani.,.
zbog cega ostajete vjerni islamu kad ste porijeklom bogumuli?