jel vas ikad puca nostalgija?
-
nineac
Meni samo jedna stvar nije jasna!
Ako kazemo npr. da moras nekome dati "na kafu" da bi ti majku pogledo ko ljudsko bice, kako onda mozemo govoriti kako eto nema bolje raje nego nase? Ja sam istog misljenja, ali sto se tice korupcije. Rat, a pogotovo poratno stanje, ili ovo stanje u kojem smo sad mi je ponudilo hiljade dokaza kako samo mi jedan sebican, lijen, neobrazovan i nemoralan narod.
Dobar gost je upravu. Sto duze zivim vani sve mi vise smeta ona dole aljkavost i korupcija.
Mene hvata nostalgija za porodicom, za djevojkom koja je jos uvjek dole, za skijanjem na vlasicu ili negdje drugo, a sto se tice ostalog, moze komotno i bez mene!
Ako kazemo npr. da moras nekome dati "na kafu" da bi ti majku pogledo ko ljudsko bice, kako onda mozemo govoriti kako eto nema bolje raje nego nase? Ja sam istog misljenja, ali sto se tice korupcije. Rat, a pogotovo poratno stanje, ili ovo stanje u kojem smo sad mi je ponudilo hiljade dokaza kako samo mi jedan sebican, lijen, neobrazovan i nemoralan narod.
Dobar gost je upravu. Sto duze zivim vani sve mi vise smeta ona dole aljkavost i korupcija.
Mene hvata nostalgija za porodicom, za djevojkom koja je jos uvjek dole, za skijanjem na vlasicu ili negdje drugo, a sto se tice ostalog, moze komotno i bez mene!
-
Svemirski_Jebach
Ja opet imam neke raje (nije to ono bas to al ok je), imam drustveni zivot, druzim se sa ljudima, izlazim koliko mi vrijeme i novac dozvoljavaju, nije mi dosadno...ali opet, ima nesto sto covjeka povuce, valjda se sjeti nekih lijepih slika iz proslosti koje proganjaju covjeka gdje god da je.
Mada, neke lijepe slike iz proslosti su me proganjale i u Bosni, samo malo drugacijeg karaktera...ma jebo covjeka, covjek je teski hajvan, i ovo malo duse mu ste sejtan dao da mu bude teze
Mada, neke lijepe slike iz proslosti su me proganjale i u Bosni, samo malo drugacijeg karaktera...ma jebo covjeka, covjek je teski hajvan, i ovo malo duse mu ste sejtan dao da mu bude teze
-
dino_va..djevojcica
nihade, jesi li to ti??
a nostalgija.. je li to izljecivo?
a nostalgija.. je li to izljecivo?
- uvjek dobar gost
To jeste to... na kraju će biti da Bosna i Hercegovina može bez sviju nas.....
to govorim a na pameti imam sve one obrazovane ljude koji su bukvalno otjerani, sve sportaše koji nastupaju za druge selekcije... naravno neki i svojom voljom.... sve ljude koje smo otjerali ili koje su otjerali političari koji im nikad dali priliku nisu jer u njima vide opasnost po svoju viziju...
No i do nas je sviju, mi koji smo ostali navikli smo se na anarhiju-korupciju i šta sve ne... šutimo i mislimo da je sve to normalno...., a kri ste i vi koji ste otišli i odabrali liniju manjeg otpora.....
Ja uvijek kažem da vaš novac, novac koji vi šaljete kupuje socijalni mir, jer da tih para nema revolucija bi davno počela, mada razlog je opravdan i više nego oprvdan jer ze ova zemlja ne brine za njih pa morate vi i tu vas razumijem jer i ja radio bih isto !!!!
Mene samo srce boli kad vidim kako Bosna i Hercegovina vene , a i mi u njoj zbog šačice lopova.....koji hodaju zemljom ne boje se ljudi..... ali ni boga se ne boje....!!!
to govorim a na pameti imam sve one obrazovane ljude koji su bukvalno otjerani, sve sportaše koji nastupaju za druge selekcije... naravno neki i svojom voljom.... sve ljude koje smo otjerali ili koje su otjerali političari koji im nikad dali priliku nisu jer u njima vide opasnost po svoju viziju...
No i do nas je sviju, mi koji smo ostali navikli smo se na anarhiju-korupciju i šta sve ne... šutimo i mislimo da je sve to normalno...., a kri ste i vi koji ste otišli i odabrali liniju manjeg otpora.....
Ja uvijek kažem da vaš novac, novac koji vi šaljete kupuje socijalni mir, jer da tih para nema revolucija bi davno počela, mada razlog je opravdan i više nego oprvdan jer ze ova zemlja ne brine za njih pa morate vi i tu vas razumijem jer i ja radio bih isto !!!!
Mene samo srce boli kad vidim kako Bosna i Hercegovina vene , a i mi u njoj zbog šačice lopova.....koji hodaju zemljom ne boje se ljudi..... ali ni boga se ne boje....!!!
-
mamica papucarka
jao... neki dan u trgovini stoji dedo Bosanac i pita kasirku na nasem "kolko pivo"
, pa sve ponavlja "pivo, pivo"
Bi mi ga zao, a smijesno mi. Zena blehnula i ne konta sta je pita
Bi mi ga zao, a smijesno mi. Zena blehnula i ne konta sta je pita
- taxi_driver
mene je dva puta spucala nostalgija,prvi put za bosnom 99 i ja se vratim dole.poslije dvije i po godine me spuca nostalgija za holandijom,i ja se vratim u holandiju.sad sam u nl i nema vise nostalgije.lijepo je otici za godisnji i to je to.
-
Santos
Mene spucala nostalgija za brdom sumom a ja u Berse Bergen kod Apeldorma sume kolko hoces ja ljepote i prodje sve pa i nostalgija.Jos kad remigracija legne.Ja se ipak vracam.Fino je i ovdje a nefali ni u Sarajevu nista.Dole sa remigracijom se moze bolje nego ovdje.Ja neradim svakako pa mi nekako bolje po Carsiji prosetat nego ovdje.
-
a.basko
najvise mi fale roditelji, vec mi je sada jasno da cu cijeli zivot osjecati krivicu!
ko je odrastao u mahali bolje ce me razumjeti...fale mi mirisi hrane u bajramska jutra...,rostilj i piva koju sakrijem kad komsije krenu na jaciju...,
stare nane koje sakrivene iza zavjesa snimaju prolaznike..., one mahalske price "rekla-kazala"...,bosna u maju (tada mi je najljepsa)!!!
ehhh... onda...otjeram zenu i djecu u kino, nacugam se ko stoka uz film
"kod amidze idriza", isplacem se ko ckapi i legnem spavati.
"sutradan", nazovem roditelje, procitam crnu hroniku iz avaza i ...
zahvalim Bogu sto ne zivim u bosni....
eto ja iskreno!
ko je odrastao u mahali bolje ce me razumjeti...fale mi mirisi hrane u bajramska jutra...,rostilj i piva koju sakrijem kad komsije krenu na jaciju...,
stare nane koje sakrivene iza zavjesa snimaju prolaznike..., one mahalske price "rekla-kazala"...,bosna u maju (tada mi je najljepsa)!!!
eto ja iskreno!
-
Santos
E moj Basko razumijem te potpuno.Kad si ovdje fali ono dole,kad si dole vidis da je sve isto kosto je i bilo a ti kontas nesto se promjenilo.Naj jebenija stvar su rotitelji.Njih nemoze zamjenit niko na svijedtu,ostalo je stvar samo u glavi vjeruj mi.ja evo cekam remigraciju tad ce i cadje bit velika i ja lagano nazad.Bio sam dovoljno na Zapadu svasta vidio iskusio fala im pomogli su mi na kraju cu im se zahvalit i rec Vozdra.
-
a.basko
80% nasih ljudi koje ovdje poznajem, pogotovo onih prijasnjih gastarbajtera,Santos wrote:E moj Basko razumijem te potpuno.Kad si ovdje fali ono dole,kad si dole vidis da je sve isto kosto je i bilo a ti kontas nesto se promjenilo.Naj jebenija stvar su rotitelji.Njih nemoze zamjenit niko na svijedtu,ostalo je stvar samo u glavi vjeruj mi.ja evo cekam remigraciju tad ce i cadje bit velika i ja lagano nazad.Bio sam dovoljno na Zapadu svasta vidio iskusio fala im pomogli su mi na kraju cu im se zahvalit i rec Vozdra.
imali su namjeru nekoliko godina provesti u inostranstvu pa se kuci vratiti!
evo ih i dan-danas ovdje....toga se bojim!
svaki put kad odem u bosnu, nadje se neki papak zbog kojeg svoju namjeru o povratku prolongiram...jebaji ga...ne znam dokle jarane???
tako nam grah pao...
-
a.basko
santos jarane, u pravu si, ali sve u svoje vrijeme, kao sto si i sam rekao, samo "Boze zdravlja".... lakapo
...a jelde, jest lijepo kad covjek sretne stare jarane!!! neopisiv osjecaj!!!
meni se vec po ulicama ovog grada pocnu prividjati face iz sarajeva,
...jednom sam se zafuro za frajerom misleci da je stari haver iz sa,pitam se utkud on ovdje, kad ono samo bosva, e jebiga, onda za fontele pa zovi...

...a jelde, jest lijepo kad covjek sretne stare jarane!!! neopisiv osjecaj!!!
meni se vec po ulicama ovog grada pocnu prividjati face iz sarajeva,
...jednom sam se zafuro za frajerom misleci da je stari haver iz sa,pitam se utkud on ovdje, kad ono samo bosva, e jebiga, onda za fontele pa zovi...
-
liberal
dali me puca nostalgija ?.......posteno da kazem ne
ljetos sam bio u sarajevu......i vecinu vremena sam proveo sa familijom
moei komsije i prijatelji sa kojim sam odrastao su se svi promjenili...odselili se ....pozenili i poudavali......postali ozbiljniji.....jebiga zivot ih tare
proveo sam citav rat u sarajevu i otisao 98 ...sad hodam gradom i nesretnem nikog ...pa se vratim kuci i ufati me muka kao da nisam rodjen i odrastao ovdje
jedina stvar koje mi fale su cevapi i planine...cevapa ima u torontu ali nisu ni blizu a o brdima necu ni da pocinjem.
ja sam davno donio odluku da se nevracam i vjerujte mi da mi je lakse nego ljudima koji jos uvijek sjede na dvije stolice.znam ih par koji su izgradili nekakve kuce dole, kupili jednosobne stanove po moru a sve u nadi da ce se jednog dana vratit....tesko da ce nesto od toga biti
ljetos sam bio u sarajevu......i vecinu vremena sam proveo sa familijom
moei komsije i prijatelji sa kojim sam odrastao su se svi promjenili...odselili se ....pozenili i poudavali......postali ozbiljniji.....jebiga zivot ih tare
proveo sam citav rat u sarajevu i otisao 98 ...sad hodam gradom i nesretnem nikog ...pa se vratim kuci i ufati me muka kao da nisam rodjen i odrastao ovdje
jedina stvar koje mi fale su cevapi i planine...cevapa ima u torontu ali nisu ni blizu a o brdima necu ni da pocinjem.
ja sam davno donio odluku da se nevracam i vjerujte mi da mi je lakse nego ljudima koji jos uvijek sjede na dvije stolice.znam ih par koji su izgradili nekakve kuce dole, kupili jednosobne stanove po moru a sve u nadi da ce se jednog dana vratit....tesko da ce nesto od toga biti
-
Santos
Slusajte razlika je gdje se nalazis jer Holandjani daju privremenu penziju tj,remigraciju pa ako hoces da se vratis tamo odakle si mozes to da uradis .Uslov je jednostavan ,moras da imas 45 kuka a ostali uslovi su da nisi duzan i slicna sranja,kada napunis 45 predas za remigraciju i u roku pola godine je dobijes.To ti vazi dok si ziv i dobijes mjesecno penzijice oko 750 eura famelija plus 100 za zdranstveno osiguranje.samci dobiju negdje oko 430 eura plus oko 60 za zdravstvo.ja mislim da se sa ovim novcem uz to da imas dole svoju privatnu imovinu moze bolje zivit u sarajevu nego na zapadu.E sad ko hoce vile bjesna auta i folove nek ostane gdje jeste.
-
Svemirski_Jebach
najgore je zbog roditelja...kako rece neko, njih niko i nista ne moze zamijeniti, ne fali mi toliko bosna (mislim bude mi dovoljno godisnji, jednom ili dva put godisnje) al roditelji...
Imam i ja osjecaj da cu zbog njih uvijek osjecati krivicu...iako oni sada to dobro prihvataju.
Imam i ja osjecaj da cu zbog njih uvijek osjecati krivicu...iako oni sada to dobro prihvataju.
- vedderedi
Legenda!a.basko wrote:najvise mi fale roditelji, vec mi je sada jasno da cu cijeli zivot osjecati krivicu!
eto ja iskreno!
I ja sam konto kupiti "Kod amidze Idriza" i ponijeti ga ovamo, ali sam skonto da se vracam uskoro (ja sam samo na postdiplomskom ovdje, godinu dana) pa odustadoh. Nadam se samo da ce ostatak vremena proci sto brze... odoh strebat ljudi
- vedderedi
I ja isto, sva sreca ima ovdje jos jedan Bosanac pa se sa njim najvise druzim. Jest merak na nasem progovorit' ha?Svemirski_Jebach wrote:Ja opet imam neke raje (nije to ono bas to al ok je), imam drustveni zivot, druzim se sa ljudima, izlazim koliko mi vrijeme i novac dozvoljavaju, nije mi dosadno...
-
Svemirski_Jebach
ne druzim se s bosancima...iako bih volio da ima neko ko je slicnih nazora kao moj i slicnog backgrounda...uglavnom se druzim sa bracom amerima.vedderedi wrote:I ja isto, sva sreca ima ovdje jos jedan Bosanac pa se sa njim najvise druzim. Jest merak na nasem progovorit' ha?Svemirski_Jebach wrote:Ja opet imam neke raje (nije to ono bas to al ok je), imam drustveni zivot, druzim se sa ljudima, izlazim koliko mi vrijeme i novac dozvoljavaju, nije mi dosadno...
- luksica
...nevjerovatna stvar je da me sve vise i vise hvata nostalgija kad se priblizava moj povratak kuci....svaki dan brojim i ako Bog da krajem aprila sam kuci 
...do tada provodim vikende sama , slusam radio M i druzim se sa ovim sajtom.....to sve u slobodno vrijeme...ostatak me muci nauka:(
...nostalgija ce me tek veceras uhvatiti jer kad se kazaljke sklope napuniti cu 25 godina.. (ovo ce biti prvi rodjendan u mom zivotu da cu ga sama docekati) ......kupila sam si cokoladu i stavit cu jednu svijecu na nju i zazeliti da sto brze prodje ovaj tezak period u mom zivotu......

...do tada provodim vikende sama , slusam radio M i druzim se sa ovim sajtom.....to sve u slobodno vrijeme...ostatak me muci nauka:(
...nostalgija ce me tek veceras uhvatiti jer kad se kazaljke sklope napuniti cu 25 godina.. (ovo ce biti prvi rodjendan u mom zivotu da cu ga sama docekati) ......kupila sam si cokoladu i stavit cu jednu svijecu na nju i zazeliti da sto brze prodje ovaj tezak period u mom zivotu......
-
in medias res
aj, rastuzila si me.....
sretan ti rodendan
sretan ti rodendan
-
Terovicka
#123 Re: jel vas ikad puca nostalgija?
puca me nostalgija samo za pastetom argetom i poli salamom .... mmmmmmmmmm njam njam
- Atrus
#124 Re: jel vas ikad puca nostalgija?
Ima nostalgije. Biti ce je uvijek.
-
mamica papucarka
#125 Re: jel vas ikad puca nostalgija?
mene upravo, a nije odavno
nisam godinu bila u SA
i jedva cekam da krenem, a znam da cu odozdo
nisam godinu bila u SA
i jedva cekam da krenem, a znam da cu odozdo