jel potrebno ovo?????

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

ifbbpro

#51 Re: jel potrebno ovo?????

Post by ifbbpro »

pinkzelena wrote:
boki071 wrote:
ifbbpro wrote: Jesu, potrebne su.
Vils niko nece dotaci, Vils ostaje kako ostaje.
Ako ti je 'pak do zelenih povrsina, ti idi na Vrelo Bosne ili se preseli na selo. Sarajevo kao glavni grad i grad od 500 000 dusa mora da se gradi - svidjalo se to tebi ili ne.
To care, idi stavi glavu u zemlju i nek te neko dobro ukopa...

Jesi li ti ikad vidio GLAVNI GRAD recimo PRAG koji ima poslovnu zonu, ali ima i zonu sa parkovima, niskogradnjama - obje u CENTRU!

A niko ne kaže da se Sarajevo ne treba razvijati, naprotiv treba se razvijati ali ne može sve biti u centru...

U stockholmu je američka abasada sat vremena od centra,a kod nas bi svi papci u centar...

Sarajevo nije PRAG, BEČ, LONDON, PARIZ, RIM itd....
to bi neki trebali da shvate..već jednom..i prestanu sa usporedbama sa drugim gradovima, koje su vidjeli na ekskurziji :-) :-)
Lijepo bi se bilo ugledati na pomenute gradove, ali kad prevaziđemo neke druge veće probleme..
Vidi, nisam ni vidio da isto mislimo, vjeruj mi nisam ni pogledao u tvoj post :D
ifbbpro

Post by ifbbpro »

dinchy84 wrote:
oOmirzaOo wrote:ljudi nije sarajevo ravnica nepregledna pa da mozemo parkove dizat u sred glavnog grada, a nema se mjesta za okrenuti, ali ja sam za to sa sravnamo sa zemljom buca potok i tamo napravimo jedan park ;)
naravno da nije, ali zasto onda narusavati one parkove koji vec postoje? O tome se radi.
nabroj mi samo JEDAN park koji je narusen?
Ono gradiliste sa slike nije bilo PARK, nego usrana dzungla od zbunja, zemlje i sljunka.
ifbbpro

Post by ifbbpro »

GandalfSivi wrote:Koliko samo mozete pametovati. Prvo, americka ambasada se ne gradi u parku, nego na mjestu gdje je ono ruglo od kasarne stajalo 10 godina poslije rata, da se niko nije pocesao. Pa bolje i ambasada nego ono. Drugo, samo Vilsonovo setaliste nece biti ugrozeno, nego opet ono ruglo koje je bilo na mjestu gdje se sada gradi. Trece, nama uopste ne trebaju parkovi, jer i sa ovima koje imamo ne znamo postupati. Mi imamo raj u prirodi u vidu Vrela Bosne, Stojcevca, ili pak mjesta kao sto su Spomen-park Vraca, Barice, Trebevic (onaj dio sto nema mina, navodno) itd itd. I sta se desava sa takvim parkovima. Propadaju. Gledam one ljude iz KJKP Rad, koji se stvarno trude da nesta srede u ovom gradu, ali stoka unistava li unistava. Pa kod nas ni klupa ne moze prenociti da ne bude unistena preko noci. Pogledajte samo sve one parkice na Dobrinji, koji su super zamisljeni bili, ali stoka je i beton (halo beton armirani) iscupala. I onda se nesta poredimo sa ostalim gradovima.

Presmijesno...

Svaka cast..
bc_chupo

Post by bc_chupo »

nemas ti pudlice blage veze o zivotu...
van Basten

Post by van Basten »

mIRCerka wrote:
Neelix wrote:mircaginice, m2 central parka je najmanje 20 puta skuplji od bilo kojeg m2 u sarajevu

pa opet toliki prostor se ne smanjuje svako malo nekim novim trgovackim centrom, nego se isti eventualno gradi negdje u predgradju. eto i zagreb ima toliko prostora, pa su trgovacki centri opet na periferiji.
neelixe, i mene bode u oci ovaj robot kod opstine... ali mislim da se pretjerano lamentira oko ambasada na vilsu....ako budu postovali regulacioni plan, vse ke bidne uredu....
e ovo boldirano je poenta... zna se kako se kod nas radi, a evo i stranci usvajaju te običaje... kod nas regulacioni plan na kraju može služiti samo za potpale koliko puta se u hodu promjeni. Eto baš ta turska ambasada je trebala imati visinu 2 sprata, ali gospodi bi malo pa oni nadodaše još 2... diglo se malo prašine, neko je pokušao i braniti zakone i pravila naše države, ali na kraju - promjeni se regulacioni plan i ambasada dobije 4 sprata
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

kao što je napisala dinchy84, trebević, stojčevac nisu gradski parkovi, svugdje gdje ne možeš doći pješke nije gradski park, što se tiče robota u novom Sarajevu, meni ne smeta
a šta je bilo sa onim prijedlogom da se zabrani saobraćaj kroz vilsonovo, a ako izgrade ambasadu saobraćaj će se povećati
oni turci ne znam je li grade hotel ili ambasadu, ono je preveliko, pogledajte ostale ambasade u Sarajevu (italija, Španija, Njemačka, Poljska, Hrvatska) nemam ja ništa ni protiv ambasada ali ja hoću da kažem da je ono previše dobra i lijepa lokacija da bi se napravila neka ambasada
što se tiče britanske ambasade, oni već jednu imaju, ja ne znam što će im više

Vidjeli mi taj regulacioni plan ili ne, komentarisali ga ili ne, složili se sa njim ili ne... Isto nam ga dođe, jer gospoda rade što žele... Zamažu nam malo oči, hajde dođite da pogledate, a onda ko vas j... Opet po svom!
svaka čast Daphna, kao da su se obični građani igdje pitali
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

van Basten wrote:
mIRCerka wrote:
Neelix wrote:mircaginice, m2 central parka je najmanje 20 puta skuplji od bilo kojeg m2 u sarajevu

pa opet toliki prostor se ne smanjuje svako malo nekim novim trgovackim centrom, nego se isti eventualno gradi negdje u predgradju. eto i zagreb ima toliko prostora, pa su trgovacki centri opet na periferiji.
neelixe, i mene bode u oci ovaj robot kod opstine... ali mislim da se pretjerano lamentira oko ambasada na vilsu....ako budu postovali regulacioni plan, vse ke bidne uredu....
e ovo boldirano je poenta... zna se kako se kod nas radi, a evo i stranci usvajaju te običaje... kod nas regulacioni plan na kraju može služiti samo za potpale koliko puta se u hodu promjeni. Eto baš ta turska ambasada je trebala imati visinu 2 sprata, ali gospodi bi malo pa oni nadodaše još 2... diglo se malo prašine, neko je pokušao i braniti zakone i pravila naše države, ali na kraju - promjeni se regulacioni plan i ambasada dobije 4 sprata
a ne još kaže ako se poštuje regulacioni plan
što će ambasadi zgrada od 4 sprata, pa nije ovo sjedište EU
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Umjetnik a wrote:kao što je napisala dinchy84, trebević, stojčevac nisu gradski parkovi, svugdje gdje ne možeš doći pješke nije gradski park, što se tiče robota u novom Sarajevu, meni ne smeta
a šta je bilo sa onim prijedlogom da se zabrani saobraćaj kroz vilsonovo, a ako izgrade ambasadu saobraćaj će se povećati
oni turci ne znam je li grade hotel ili ambasadu, ono je preveliko, pogledajte ostale ambasade u Sarajevu (italija, Španija, Njemačka, Poljska, Hrvatska) nemam ja ništa ni protiv ambasada ali ja hoću da kažem da je ono previše dobra i lijepa lokacija da bi se napravila neka ambasada
što se tiče britanske ambasade, oni već jednu imaju, ja ne znam što će im više

Vidjeli mi taj regulacioni plan ili ne, komentarisali ga ili ne, složili se sa njim ili ne... Isto nam ga dođe, jer gospoda rade što žele... Zamažu nam malo oči, hajde dođite da pogledate, a onda ko vas j... Opet po svom!
svaka čast Daphna, kao da su se obični građani igdje pitali

Ambasada Britanije IZNAJMLJUJE trenutacne prostorije....

ovo ce postati NJIHOVO VLASNISTVO....

A gradjani bi se pitali kada bi jednom uradili nesto PREVENCIJE radi a ne puke REAKCIJE u stilu "mamu im jebem"....

8)

Neka, dabogda nam sve pocupali i porusili, a mi o tome pricali online :D:D:D
Skyfox

Post by Skyfox »

mIRCerka wrote:
Isn’t that the truth?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Skyfox wrote:
mIRCerka wrote:
Isn’t that the truth?
sad but true, najjaci smo online :D mogli bi ameriku susit kako smo pametni....
:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:

odo pod tush, Husniji je vrijeme setnje po Vilsu :D
Papaaa
xon_sa

Post by xon_sa »

Neki ljudi stvarno moraju stalno da seru po svemu sto se desava u gradu. Kad bi se parkovi poceli pravit oni bi to popljuvali.

Na mjestu gdje se te ambasade prave parkova nije bilo i nisu predvidjeni. Parkova i zelenih povrsina u Sarajevu ima dovoljno, samo ih treba urediti, posaditi drvece i sl. Glupo je stajati na putu razvoju ovog grada da bi se neko osjecao kao u svom selu. Ovo je ipak glavni grad jedne drzave i normalno je da treba imati i ambasade.

Budite malo manje negativni, sjetite se da smo ne tako davno bili sretni kad bi se bilo sta obnovilo ili izgradilo. Ne mozemo zivjeti u centru glavnog grada, a istovremeno zivjeti u sumi. U ostalom, iz bilo kojeg dijela Sarajeva vam treba najvise 20tak minuta da dodjete do prelijepih prirodnih ljepota kao sto su Bjelasnica, Jahorina, Igman, Vrelo Bosne, Barice, vodopad Skakavac itd. A ako je neko previse lijen za to onda mu svakako ne mogu pomoci...
MUNAFIK

#62 Re: jel potrebno ovo?????

Post by MUNAFIK »

pudlica wrote:Image

jesu li potrebne ovolike zgrade i unistavanje vilsa zbog nekih guzonja,zar nisu mogli ovdje jedan veliki park napraviti i da ga fino odrzavaju jer bi stvarno predobro bilo
Pa eto pravi se park gore kod koseva! A pogledaj gore na vrh slike brda i zelenila, a tu mozes doci za 5 minuta od skenderije, i zaista je gore bas dobro a i nema mina!!!
Grad se gradi tako je to, a mi smo sretni sto imamo tako blizu planine i okolna izletista pa u roku od 30 minuta mozes da se nadzes na mjestima na kakvim ljudi et recimo iz Zagreba i Beograda mogu sam da mastaju!!!
Neelix

Post by Neelix »

xon_sa wrote:Neki ljudi stvarno moraju stalno da seru po svemu sto se desava u gradu. Kad bi se parkovi poceli pravit oni bi to popljuvali.

Na mjestu gdje se te ambasade prave parkova nije bilo i nisu predvidjeni. Parkova i zelenih povrsina u Sarajevu ima dovoljno, samo ih treba urediti, posaditi drvece i sl. Glupo je stajati na putu razvoju ovog grada da bi se neko osjecao kao u svom selu. Ovo je ipak glavni grad jedne drzave i normalno je da treba imati i ambasade.

Budite malo manje negativni, sjetite se da smo ne tako davno bili sretni kad bi se bilo sta obnovilo ili izgradilo. Ne mozemo zivjeti u centru glavnog grada, a istovremeno zivjeti u sumi. U ostalom, iz bilo kojeg dijela Sarajeva vam treba najvise 20tak minuta da dodjete do prelijepih prirodnih ljepota kao sto su Bjelasnica, Jahorina, Igman, Vrelo Bosne, Barice, vodopad Skakavac itd. A ako je neko previse lijen za to onda mu svakako ne mogu pomoci...
Image
Tesssa

Post by Tesssa »

Nije vise stvar u tome jel neko lijen da ode na izlet i jesu li izletista blizu ili daleko, unisti nas asfalt ovdje u gradu. Evo ja zivim na Ciglanama, sve beton sami, ona drveca u parku kod druge ce narasti za jedno 20 godina. A onda dodjem na Grbavicu i ljepse disem...o tome se radi.
nabroj mi samo JEDAN park koji je narusen?
Ono gradiliste sa slike nije bilo PARK, nego usrana dzungla od zbunja, zemlje i sljunka.
gradiliste nije bio park, ali ce to gradiliste uzrokovati pojacan saobracaj u tom dijelu, a mislim da cemo se postepeno moci oprstati od one zabrane iza 5.
Pa eto pravi se park gore kod koseva! A pogledaj gore na vrh slike brda i zelenila, a tu mozes doci za 5 minuta od skenderije, i zaista je gore bas dobro a i nema mina!!!
Grad se gradi tako je to, a mi smo sretni sto imamo tako blizu planine i okolna izletista pa u roku od 30 minuta mozes da se nadzes na mjestima na kakvim ljudi et recimo iz Zagreba i Beograda mogu sam da mastaju!!!
da, pa da sjedim nekome u basti
ifbbpro

Post by ifbbpro »

Preselite se onda svi na Grbavicu :)

A sto se tice toga da nam zabrane iza 17h da mozemo opusteno hodati cestom kroz Vils, to se nece desiti, evo prvi bih ja izasao na protest.
pudlica

Post by pudlica »

bc_chupo wrote:nemas ti pudlice blage veze o zivotu...

ako ja nemam nek ti imas eto stvarno
ins

Post by ins »

Cinjenice:

1. Sarajevo ima veliki park od II Gimanzije do groblja, pa u njemu nema zive duse! Isto tako, sve zelene povrsine u ovom gradu niko ne koristi, osim onih sto setaju pse.

2. Ambasade koje se grade na Vilsonovom nece imati ulaz sa setalista vec sa nove ulice koja se pravi izmedju ambasada i Zmaja od Bosne

3. Izmjena regulacionog plana se sastoji u tome sto je neka budala prije 10 godina kada se donosio taj RP za Marijin Dvor predvidio da cetiri ambasade na Vilsonovom imaju povrsinu 400-500 m2, a takvu niko ne zeli da pravi jer u ambasadama Turske, Saudijske arabije ili UK svecani salon sam ima toliku povrsinu. Svi oni traze 2000+ m2!

4. Marsalka odnosno buduci Kampus ostaje u zelenilu preko 75% prema tome kome je do hladovine moci ce otici tamo.

5. Tamo gdje se pravi Importane i Unioninvestova zgrada za Raiffeisen banku je do prije godinu dana bila FABRIKA! U centru glavnog grada, 250 metara od zgrade Vlade i Parlamenta i 200m od najbitnije kulturne ustanove u drzavi

6. A ovi koji kazu da ce ambasade povecati promet su mi naprosto genijalci...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ins wrote:Cinjenice:

1. Sarajevo ima veliki park od II Gimanzije do groblja, pa u njemu nema zive duse! Isto tako, sve zelene povrsine u ovom gradu niko ne koristi, osim onih sto setaju pse.

2. Ambasade koje se grade na Vilsonovom nece imati ulaz sa setalista vec sa nove ulice koja se pravi izmedju ambasada i Zmaja od Bosne

3. Izmjena regulacionog plana se sastoji u tome sto je neka budala prije 10 godina kada se donosio taj RP za Marijin Dvor predvidio da cetiri ambasade na Vilsonovom imaju povrsinu 400-500 m2, a takvu niko ne zeli da pravi jer u ambasadama Turske, Saudijske arabije ili UK svecani salon sam ima toliku povrsinu. Svi oni traze 2000+ m2!

4. Marsalka odnosno buduci Kampus ostaje u zelenilu preko 75% prema tome kome je do hladovine moci ce otici tamo.

5. Tamo gdje se pravi Importane i Unioninvestova zgrada za Raiffeisen banku je do prije godinu dana bila FABRIKA! U centru glavnog grada, 250 metara od zgrade Vlade i Parlamenta i 200m od najbitnije kulturne ustanove u drzavi

6. A ovi koji kazu da ce ambasade povecati promet su mi naprosto genijalci...
:) :kravata: :kravata: :kravata:
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

........... Najlakše je biti pametan dan poslije....

Prvo u parku tom velikom nema nikog danas jen nema dovoljno hlada... sve je relativno skoro zasađeno (znamo zašto) i nema još dovoljno hlada, pogledaj malo park preko puta bivše sarajke...... nikad nije prazan....

A o razlozima bi mogli govoriti i polemizirati jer danas je in kafu piti u tržnom centru a ne poravniti kao nekad u parku il negdje u prirodi...

dalje toliko je promašaja u Sarajevu kad je riječ o gradnji i pregrađivanju da ne znam ako se ovako nastavi gdje mi biti ćemo za recimo deset godina.... svi ti tržni centri, divlja gradnja, vjerski objekti....

Nekad se govorilo da je Sarajevo napravljeno po mjeri svojih stanovnika..... a danas...

Mali samo primjer ili ideja.... gdje je bila sarajka... da su ima dali saglasnost da grade do nivoa tla (objekat pod zemljom) da je tamo planiran veliki trg... sa podzemnim tržnim centrom... i da onom cestom voze samo tramvaj i kočije koliko bi se cijela slika grada izmjenila... a u tom slučaju bi bio bolje iskorišten parking kod stare fabrike duhana koju spominjete.... što ne rekoste da je i ciglana bila na ciglanama a da se glina vadila otprilike gdje je OHR danas...

Ili što ne spomenuste zapuštenost svih izletišta i zelenih površina mahom uzrokovanu divljaštvom pripadnika naroda... ili ili....što se niko ne zapita koliko tal dobiju opštinski i kantonalni činovnici koji odobravaju gradnji tržnih centara.....svuda i svakuda....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:
Ili što ne spomenuste zapuštenost svih izletišta i zelenih površina mahom uzrokovanu divljaštvom pripadnika naroda... ili ili....što se niko ne zapita koliko tal dobiju opštinski i kantonalni činovnici koji odobravaju gradnji tržnih centara.....svuda i svakuda....
posto si ti meni radisan i znas da te postujem, hajd organizuj raju da se ocisti recimo Centrortransov parking kod bristola....
i ono zbunje da se regulise, da se ambrozija posjece itd itd...da se uklone tone kanistera od auto ulja....da se OZELENI zelna povrsina...
pudlica

Post by pudlica »

[quote="ins"]Cinjenice:

ok je ostalo,al necu ja iz pofalica i drugi koji su dalje ici gore zbog 20min eto beze da budem u parku
shin

Post by shin »

*urac bi ja park napravio vise!

Onaj na Alipashinu su razvalili za manje od mjesec dana, sada je baza za nocno cuganje sa parkiranim autima iz kojih struje ogromne kolicine niskih tonova, gunja smrdi vazda. Sve bih parkove porusio, jer stoki ne treba.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pudlica wrote: ok je ostalo,al necu ja iz pofalica i drugi koji su dalje ici gore zbog 20min eto beze da budem u parku
da ti prevdem sto ins napisa: Niko vilsonovo dirat nece!!!
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

mIRCerka wrote:
uvjek dobar gost wrote:
posto si ti meni radisan i znas da te postujem, hajd organizuj raju da se ocisti recimo Centrortransov parking kod bristola....
i ono zbunje da se regulise, da se ambrozija posjece itd itd...da se uklone tone kanistera od auto ulja....da se OZELENI zelna povrsina...

Ja bih učestvovao u svim akcijama za opšte dobro... i to fakat i bez šuplje mislim da bih mogao afirmisati još par ljudi... za potrebe iste akcije....

Samo je pitanje svrhe jer čistilo se i vrelo bosne par puta... a pogledajmo ga danas... pametnije bi nam bilo da očistimo vrelak i tražimo zabranu posjete pomenutom prostoru.....
ins

Post by ins »

mIRCerka wrote:
uvjek dobar gost wrote: posto si ti meni radisan i znas da te postujem, hajd organizuj raju da se ocisti recimo Centrortransov parking kod bristola....
Ti nisi svjesna da je to savrseno uredna zelena povrsina gdje u toku dana poslovni ljudi sjede sa laptopima i koriste free-wireless a u poslijepodnevnim satima ih zamijene porodice kada djeca bezbrizno trckaraju a roditelji citaju knjige lezeci na kariranoj deci!

Ako sumnjas, cekaj par sedmica kada pocne izgradnja UK ambasade pa kada ovdje na Sa-x pocne zal i lamentiranje nad groznom sudbinom tog milog parkica, i bijes zbog papaka i taldzija koji nam unistise grad! :x
Post Reply