JEL POCELO?

Post Reply
breuer

#1426 Re: JEL POCELO?

Post by breuer »

archi_a wrote:Čovječe, svi smo u zastoju. :roll:
A kao da nema Dodika bili bi u punom naletu? Zato se ne možemo okupati poslije ponoći u Sarajevu i ubi me smog i potpuni haos. Zato što se bošnjačkoj vrhušci čefnulo uvezivati BiH dok problemi egzistencijalne prirode ostaju neregistirani.

Od kako smo se rodili u zastoju smo, svakako.
archi_a

#1427 Re: JEL POCELO?

Post by archi_a »

Ne možeš se okrenuti ekonomskim problemima dok te filuju pričom o ugroženosti i ratom. Nemaš vremena razmišljati o ekonomiji.
Meni se ebe. Imam porodicu, stan, dobru platu. Kredite mogu otplaćivati na vrijeme i planirati godišnji bez problema, ali može i bolje. Hoću bolje, razumiješ. Ne mogu da gledam bijedu oko sebe. Nije mi dovoljno da samo ja imam. A obišao sam BiH uzduž i poprijeko vikendima. Ljepota životna, a propada sve zbog priča o nacionalizmu, sranjima. Gluposti, eto.

P.S. baja je zlo druže, lopina i kriminalac. Vidjet će se to, kad ga maknu. Samo mjesec dana konstruktivne priče na tv-u i na ulici. Svi ćete biti pozitivniji. I mi sa vama.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1428 Re: JEL POCELO?

Post by Tomahawk11 »

breuer wrote:Hvala na savjetima, ali zadržite ih za sebe. A Dodik pada, ev već će decenija, nije ni bitan on, već potpuni zastoj koji vam uvaljuje, te ste od muke poludili i samo vam se priviđa njegov nestanak. Sve i da ga sad smaknu, deset ključnih godina je stolovao nad vašom nepomičnošću.

Aferim
Jasno, i to je sad kao neka satisfakcija za narod u RS :roll:
Jebo Dodika, ko da je on bitan, bitno je ono sto ce ostati iza njega....slikovito opisano, znas ono kad bude najezda skakavaca, pa iza toga ostane pustos....e tako nekako ce da bude.
Koga Dodik zapravo blokira? BiH? Ili blokira samim tim i RS?
Da ti iskreno kazem, boli me q sta ce biti za 100 ili 500 godina, sta sad, ja treba svoj zivot da posvetim nekom idealu i na kraju 2 metra zemlje na mene....
Mene u ovom momentu zanima neka bolja buducnost, a dok je Dodika, Bakira, Covica, nje nece biti.
Tako da...Dodik uvaljuje i vama i nama, a od muke cemo svi poludjeti, jer ostali zive normalno, a mi se koprcamo u blatu.

Mene je stid tipova kao sto su Bakir, a dolazim iz bosnjackog naroda. Laze, petlja, vise stete nego koristi. Sta ja imam od toga sto je on Bosnjak i sto je predstavnik bosnjackog naroda? Dokazani lopov.
Dodik ako nije veci, manji lopov sigurno nije. To filovanje nacionalizmom od medija do javnih istupa je samo instrument koji mu pomaze da vise lopatom zahvati.
Ako ozbiljno mislis da ti je satisfakcija da te predstavlja takav tip i da ga tapses po ramenu, nemam ni ja nista drugo reci, nego...

Aferim!
Nuclear Winter

#1429 Re: JEL POCELO?

Post by Nuclear Winter »

Džaba se trudiš Tomahawk11,jednostavno šumljaci su se opredjelili za onu čuvenu izjavu Branka Kostića iz maja 1992 kad su takozvanoj srj spucali sankcije: "Ako treba ješćemo i korijenje". Što se mene tiče nema frke,samo naprijed do zadnje paprati.

Breuer-majstore šumski,kome se ba priviđa njegov nestanak? Pa mi navijamo za guardiana,dabogda on vladao u genocidnoj tvorevini još deset godina. Sada ste u fazi korijenja a za deset godina će te ko zombiji u "the walking dead" jesti jedni druge,jer ni korijenje nakon guardiana ostati neće :izet:
Mr.Sojic

#1430 Re: JEL POCELO?

Post by Mr.Sojic »

Ja sam se pripremio :oops:

Jos sam u fazi trazenja UNHCR-najlona za pendzere :D , mada i ova maskirna :D nije losa

Image
spreca

#1431 Re: JEL POCELO?

Post by spreca »

breuer wrote:Hvala na savjetima, ali zadržite ih za sebe. A Dodik pada, ev već će decenija, nije ni bitan on, već potpuni zastoj koji vam uvaljuje, te ste od muke poludili i samo vam se priviđa njegov nestanak. Sve i da ga sad smaknu, deset ključnih godina je stolovao nad vašom nepomičnošću.

Aferim
Boli vas kurac...vi nemate sta izgubiti...........ionako je sve miletovo
Nuclear Winter

#1432 Re: JEL POCELO?

Post by Nuclear Winter »

spreca wrote:

Aferim
Nemoj tako,još korijenje je ostalo :lol:
breuer

#1433 Re: JEL POCELO?

Post by breuer »

Nuclear Winter wrote:Nemoj tako,još korijenje je ostalo :lol:
Evo baš mi zapalo za zubima...
spreca

#1434 Re: JEL POCELO?

Post by spreca »

Nuclear Winter wrote:
spreca wrote:

Aferim
Nemoj tako,još korijenje je ostalo :lol:
ma to im mile nece dirati.....ipak je on njihov spailac :mrgreen:
Bodkin

#1435 Re: JEL POCELO?

Post by Bodkin »

archi_a wrote:Ne možeš se okrenuti ekonomskim problemima dok te filuju pričom o ugroženosti i ratom. Nemaš vremena razmišljati o ekonomiji.
Meni se ebe. Imam porodicu, stan, dobru platu. Kredite mogu otplaćivati na vrijeme i planirati godišnji bez problema, ali može i bolje. Hoću bolje, razumiješ. Ne mogu da gledam bijedu oko sebe. Nije mi dovoljno da samo ja imam. A obišao sam BiH uzduž i poprijeko vikendima. Ljepota životna, a propada sve zbog priča o nacionalizmu, sranjima. Gluposti, eto.

P.S. baja je zlo druže, lopina i kriminalac. Vidjet će se to, kad ga maknu. Samo mjesec dana konstruktivne priče na tv-u i na ulici. Svi ćete biti pozitivniji. I mi sa vama.

Al u kurcu. Sano izgovor. Sto je sarajevo u takvom kurcu onda? Samo bosnjaci na vlasti
Bodkin

#1436 Re: JEL POCELO?

Post by Bodkin »

Nuclear Winter wrote:Džaba se trudiš Tomahawk11,jednostavno šumljaci su se opredjelili za onu čuvenu izjavu Branka Kostića iz maja 1992 kad su takozvanoj srj spucali sankcije: "Ako treba ješćemo i korijenje". Što se mene tiče nema frke,samo naprijed do zadnje paprati.

Breuer-majstore šumski,kome se ba priviđa njegov nestanak? Pa mi navijamo za guardiana,dabogda on vladao u genocidnoj tvorevini još deset godina. Sada ste u fazi korijenja a za deset godina će te ko zombiji u "the walking dead" jesti jedni druge,jer ni korijenje nakon guardiana ostati neće :izet:
Sumnjaci. Ne znas ni uvredu pravilno napisati
155_mm

#1437 Re: JEL POCELO?

Post by 155_mm »

archi_a wrote:

Aferim
Čovječe, svi smo u zastoju. :roll:
kolega archi, izbore u manjem entitetu dobijas na tome da podvaljujes balijama. cijena toga nije bitna. i u tome se nikad nista nece promijeniti. ne treba gajiti laznu nadu.

ali kad se sabere ko je vise otisao u pizdu materinu za ovih 10 godina stagnacije, ne vidim nekog razloga za zabrinutost kod bosnjaka.
sinuhe

#1438 Re: JEL POCELO?

Post by sinuhe »

Ispuhala i ova tema. Od euforije do cega li vec...
Da znam napravio bih kakav gif.
155_mm

#1439 Re: JEL POCELO?

Post by 155_mm »

Bodkin wrote:
Nuclear Winter wrote:Džaba se trudiš Tomahawk11,jednostavno šumljaci su se opredjelili za onu čuvenu izjavu Branka Kostića iz maja 1992 kad su takozvanoj srj spucali sankcije: "Ako treba ješćemo i korijenje". Što se mene tiče nema frke,samo naprijed do zadnje paprati.

Sumnjaci. Ne znas ni uvredu pravilno napisati
o kakvoj uvredi guslas? znas li ti od kog je izraz republika sumska?
hvala na odgovoru u naprijed.
SkyLimit

#1440 Re: JEL POCELO?

Post by SkyLimit »

Mnogo novokomponovano poslijeratno bosnjacko plemstvo treba Republiku Srpsku. Oni iz "dobrih porodica" su upisali srednju skolu na stelu, polozili vozacki na stelu, zavrsili fakultet na stelu, prikljucili se na drzavnu pipu na stelu, stekli stanove "po zakonu", usli u politiku i stekli milione sto legalne sto nelegalne bez da su ista uradili za svoj narod osim naravno sto su jos clanova svoje porodice prikljucili na drzavnu pipu kako je nekad i njih neko...i kad ih pitas sto nam je u drzavi ovako oni ti kazu: "Dodik, jarane".
Banksy

#1441 Re: JEL POCELO?

Post by Banksy »

SkyLimit wrote:Mnogo novokomponovano poslijeratno bosnjacko plemstvo treba Republiku Srpsku. Oni iz "dobrih porodica" su upisali srednju skolu na stelu, polozili vozacki na stelu, zavrsili fakultet na stelu, prikljucili se na drzavnu pipu na stelu, stekli stanove "po zakonu", usli u politiku i stekli milione sto legalne sto nelegalne bez da su ista uradili za svoj narod osim naravno sto su jos clanova svoje porodice prikljucili na drzavnu pipu kako je nekad i njih neko...i kad ih pitas sto nam je u drzavi ovako oni ti kazu: "Dodik, jarane".
Bravo. :thumbup:
I ne samo oni iz ''dobrih porodica'', već iz svih slinih pobočnih halki i halkica prikačenih na 20 izabranih familija.
I onda se od njih kao očekuje da ''mijenjaju paradigmu'' ... Nikad. Tu smo i tu ćemo biti narednih 100 godina.
archi_a

#1442 Re: JEL POCELO?

Post by archi_a »

Bodkin wrote:
archi_a wrote:Ne možeš se okrenuti ekonomskim problemima dok te filuju pričom o ugroženosti i ratom. Nemaš vremena razmišljati o ekonomiji.

Al u kurcu. Sano izgovor. Sto je sarajevo u takvom kurcu onda? Samo bosnjaci na vlasti
Bezveze ti priča. Pogledaj malo parametre. U entitetu federacija živi skoro duplo više stanovnika. Duplo više radnika,penzionera. Standard je veći. Pusti mi priče o platama. Plata je veća nego u pi si-ju a kad izbaciš plate političara koje ulaze u cjelokupnu sumu. Gradovi se grade. Napreduje sve, pusti naprđivanja. U ovom entitetu jebu mater političarima otvoreno. Ne postavljamo balvane ako uhapse osumnjičenog za zločin. Nek se sudi svakome ko je izašao iz okvira normalnog. Mi državu imamo, ali može nam svima biti bolje. Lp
Last edited by archi_a on 16/12/2015 17:32, edited 1 time in total.
Fudo387

#1443 Re: JEL POCELO?

Post by Fudo387 »

Banksy wrote:
SkyLimit wrote:Mnogo novokomponovano poslijeratno bosnjacko plemstvo treba Republiku Srpsku. Oni iz "dobrih porodica" su upisali srednju skolu na stelu, polozili vozacki na stelu, zavrsili fakultet na stelu, prikljucili se na drzavnu pipu na stelu, stekli stanove "po zakonu", usli u politiku i stekli milione sto legalne sto nelegalne bez da su ista uradili za svoj narod osim naravno sto su jos clanova svoje porodice prikljucili na drzavnu pipu kako je nekad i njih neko...i kad ih pitas sto nam je u drzavi ovako oni ti kazu: "Dodik, jarane".
Bravo. :thumbup:
I ne samo oni iz ''dobrih porodica'', već iz svih slinih pobočnih halki i halkica prikačenih na 20 izabranih familija.
I onda se od njih kao očekuje da ''mijenjaju paradigmu'' ... Nikad. Tu smo i tu ćemo biti narednih 100 godina.
Ako je to tako, ako je to jedini nacin da uspijes, pa sto se i vas dvoje ne kopcate na sisu?
Drvosjeca iz Dejcica

#1444 Re: JEL POCELO?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

breuer wrote:
archi_a wrote:Čovječe, svi smo u zastoju. :roll:
A kao da nema Dodika bili bi u punom naletu? Zato se ne možemo okupati poslije ponoći u Sarajevu i ubi me smog i potpuni haos. Zato što se bošnjačkoj vrhušci čefnulo uvezivati BiH dok problemi egzistencijalne prirode ostaju neregistirani.

Od kako smo se rodili u zastoju smo, svakako.
Tamo gdje je puno ljudi vrti se kakv-takav kapital, ima mnogo vozila, velika naselja, radi se, obrće se, normlano da će biti smoga, dodaj tu i priodnu konfiguraciju Sarajeva eto imaš odgovor. Smoga je bilo i prije rata a ima ga i u drugim gradovima po svijetu, nije to samo eto fenomen Sarajeva i Bošnjaka kako ti postavljaš nakaradno stvari. U sredinama gdje je fluktacija stanovništva mala mali je obrt i kapitala, mali standard, malo vozila, pa i zagađenje je malo. Dakle smog sa tog aspekta jeste loš po zdravje ali je i pokazatelj nekih ekonomskih kretanja. :wink:
Drvosjeca iz Dejcica

#1445 Re: JEL POCELO?

archi_a wrote:
Bodkin wrote:

Bezveze ti priča. Pogledaj malo parametre. U entitetu federacija živi skoro duplo više stanovnika. Duplo više radnika,penzionera. Standard je veći. Pusti mi priče o platama. Plata je veća nego u pi si-ju akad izbaciš plate političara koje ulaze u cjelokupnu sumu. Gradovi se grade. Napreduje sve, pusto naprđivanja. U ovom entitetu jebu mater političarima otvoreno. Ne postavljamo balvane ako uhapse osumnjičenog za zločin. Nek se sudi svakome ko je izašao iz okvira normalnog. Mi državu imamo, ali može nam svima biti bolje. Lp
Eh kada bi to samo doprlo do nekih.
Stoji to što si napisao samo što je to problem i u Banjaluci kao i na potezu od Mostara do Širokog. Je li ono Željka svoga sina zaposlila u Elektroprenos BiH, insituciju na državnom nivou protiv koje radi. :roll: Ima takvih primjera još i nije to samo fenomen Bošnjaka.
Bodkin

#1446 Re: JEL POCELO?

Post by Bodkin »

archi_a wrote:
Bodkin wrote:

Bezveze ti priča. Pogledaj malo parametre. U entitetu federacija živi skoro duplo više stanovnika. Duplo više radnika,penzionera. Standard je veći. Pusti mi priče o platama. Plata je veća nego u pi si-ju a kad izbaciš plate političara koje ulaze u cjelokupnu sumu. Gradovi se grade. Napreduje sve, pusti naprđivanja. U ovom entitetu jebu mater političarima otvoreno. Ne postavljamo balvane ako uhapse osumnjičenog za zločin. Nek se sudi svakome ko je izašao iz okvira normalnog. Mi državu imamo, ali može nam svima biti bolje. Lp
Ama jebo bolan i pi si i plate. Uzmi situaciju samo u sarajevu. Grad je u kurcu teskom. Nista ne funkcionise. Kriminala koliko hoces. Jel dodik mozda kriv? Bosnjacke stranke suvereno u vlasti. Znaci nema vadione pa opet odron. Vaditi ae na dodika je izvlakusa za mase da bosnjacki politicari nista ne moraju raditi dok trose narodne pare na auta, kurve i familiju. Isto to imas i u pi siju samo sa obrnutim ulogama.
Fudo387

#1447 Re: JEL POCELO?

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:Ama jebo bolan i pi si i plate. Uzmi situaciju samo u sarajevu. Grad je u kurcu teskom. Nista ne funkcionise.
Kako nista ne funkcionise? Ako nista ne funkcionise od cega onda zivi skoro pola miliona ljudi na tom prostoru?
Drvosjeca iz Dejcica

#1448 Re: JEL POCELO?

Bodkin wrote: Ama jebo bolan i pi si i plate. Uzmi situaciju samo u sarajevu. Grad je u kurcu teskom. Nista ne funkcionise. Kriminala koliko hoces. Jel dodik mozda kriv? Bosnjacke stranke suvereno u vlasti. Znaci nema vadione pa opet odron. Vaditi ae na dodika je izvlakusa za mase da bosnjacki politicari nista ne moraju raditi dok trose narodne pare na auta, kurve i familiju. Isto to imas i u pi siju samo sa obrnutim ulogama.
Kada si ti zadnji put bio u Sarajevu? Šta je konkretno u kurcu? Kriminala ima kao i u svakom većem gradu. Ti kako govoriš Sarajevo ispade Homs, hodam sa pancirima i sa dugim cijevima što je daleko od istine.
archi_a

#1449 Re: JEL POCELO?

Post by archi_a »

Apsolutno se ne slažem da je grad u ku.cu teškom. Nema potrebe da dalje raspravljamo o tome. :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#1450 Re: JEL POCELO?

archi_a wrote:Apsolutno se ne slažem da je grad u ku.cu teškom. Nema potrebe da dalje raspravljamo o tome. :thumbup:
ja bih baš volio konkretno da kažu šta je tačno u kurcu pa da odgovorim konkretno na primjerima iz svog naselja. Daleko da je sve idealno i dobro, uvijek može bolje, ali u kurcu može biti samo za zlonamjerne i one koji žale za vremenima kada su možda sa brda gledali na grad.
Post Reply