apsolutno se slazemotherside wrote:autor teme jeste postavio pitanje "je li moguce?" ali je istovremeno jasno odredio da mu je seks priritet u vezi. Seks, kao i svaka druga interakcija medju ljudima ima svoje uspone i padove, trenutke transa i trenutke odsutnosti zbog drugih zivotnih preokupacija. Nisam sigurna koliko je sa ovakvom postavkom bracnih prioriteta pametno upustiti se u papirolosko vezivanje.
jel moguće
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anais_nin
#76 Re: jel moguće
- anais_nin
#77 Re: jel moguće
prenijecu tvoju primjedbu nadleznim organimalaf_sa_foruma wrote:pitanje visi u zraku...![]()
p.s. primjetio sam da nema smjehuljka koji se postidio..veliki propust
-
laf_sa_foruma
#78 Re: jel moguće
..molim te..hvala 
p.s. a odgovor..
p.s. a odgovor..
- The Nightwatchman
#79 Re: jel moguće
joj, joj, jojotherside wrote:autor teme jeste postavio pitanje "je li moguce?" ali je istovremeno jasno odredio da mu je seks priritet u vezi. Seks, kao i svaka druga interakcija medju ljudima ima svoje uspone i padove, trenutke transa i trenutke odsutnosti zbog drugih zivotnih preokupacija. Nisam sigurna koliko je sa ovakvom postavkom bracnih prioriteta pametno upustiti se u papirolosko vezivanje.
kako izvlačiš iz konteksta ccccccc
autor teme nigdje nije rekao da mu je seks prioritet u vezi. autora teme je zanimalo je li moguće s jednom ženom biti sretan do kraja života u tom smislu (seksualnom). autoru teme je neizmjerno bitno da je veza emotivna, duboka, mentalna, intelektualna, široka i fokusirana prvenstveno na ljubav i poštovanje.
-
Super-Teletina
#80 Re: jel moguće
Nagovoris je na swing, i vuk sit - mnogo ovaca na broju 
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#81 Re: jel moguće
cuj super-teletina, sad sam te spomnjo tamo u vezi onih punjenih paprika, doduse nije bila super, vec obicna, a nesto u vezi ove teme ovdje da kazem, moguce je, kad god si zenom budi samo sa njom, i tako cete svi biti srecni i bericetni
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#82 Re: jel moguće
anais_nin e jesi premazana
neka skontat cu ja nesto da te nadmudrim
koja si ti 
nas onu "iz mire sto djavola vire"i nije poenta da ja nesto idealizujem i kazem "ne bih ja nikad"...znam samo sta sam birala do sada kad sam se nalazila u takvim situacijama...i nije mi bilo nimalo tesko donijeti tu odluku,
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#83 Re: jel moguće
Naravno, nema tu puno filozofije, bracna prevara je kraj. Oni koji nakon toga ostanu u braku, lazu sami sebe.otherside wrote:@anais: " ...vjernost nije sklonost, nego odluka odluka koja se donosi iz ljubavi i postovanja (prema sebi, prema partneru, prema osjecajima koje dijelite)...
isto kao sto je i prevara odluka odluka da ti je momenat "zadovoljstva" bitniji od onog sto vec imas, bitniji od postovanja prema samom sebi, bitniji od toga da to sto radis moze gadno povrijediti osobu koju "ko biva volis" ..."
kljucna recenica. svako ima pravo izbora a život je pun zahtjeva za odlukama. necija sklonost ne može biti opravdanje za odluku sve dok se smatramo racionalnim bicima. uostalom, sta je sklonost nego "naucena navika koja izaziva neki vid zadovoljstva".
Tvoja teorija vrijedi samo ukoliko bi na njeno priznanje da te prevarila, odgovorio : "Pa ljudi smo". A posto to ne bi ucinio, gorenapisano je - suplja muska sovinisticka zvaka.madner wrote:Ne kazem da mi je cilj prevarit i biti ljudska gnjida.
Samo ne bih nikad rekao da 100% necu, jer ljudi smo.
-
d2
#84 Re: jel moguće
autoru teme moze odgovoriti na to pitanje samo onaj ko je bio sa jednom zenom i docekao kraj zivota i to u trenutku svoje samrti, a cisto sumnjam da bi mu tada bilo do sarajevo-xa, foruma i autoraThe Nightwatchman wrote:joj, joj, joj
kako izvlačiš iz konteksta ccccccc
autor teme nigdje nije rekao da mu je seks prioritet u vezi. autora teme je zanimalo je li moguće s jednom ženom biti sretan do kraja života u tom smislu (seksualnom). autoru teme je neizmjerno bitno da je veza emotivna, duboka, mentalna, intelektualna, široka i fokusirana prvenstveno na ljubav i poštovanje.
- madner
#85 Re: jel moguće
Nisam rekao da bi to ucinio, normalno da je kraj, isto kao sto ne sumnjam da bi i druga strana u roku odma prekinula kontakt.Latinica wrote:Tvoja teorija vrijedi samo ukoliko bi na njeno priznanje da te prevarila, odgovorio : "Pa ljudi smo". A posto to ne bi ucinio, gorenapisano je - suplja muska sovinisticka zvaka.madner wrote:Ne kazem da mi je cilj prevarit i biti ljudska gnjida.
Samo ne bih nikad rekao da 100% necu, jer ljudi smo.
Samo ne znam odakle svima sigurnost da im se to nece desit. Ko god stupi u vezu/brak zna da je to rizik i da garancije nema.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#86 Re: jel moguće
Niko nije ispoljio sigurnost da mu se to nece desiti. Svi osim tebe i @picija su pisali o vaznosti povjerenja, uzajamnog postovanja i ljubavi u vezi, dok ste vas dvojica minimizirali efekat koji na vezu/brak ima prevara. Kao "Nisam ja, to su hormoni/ukazala se prilika ( dje ces propustitimadner wrote:
Samo ne znam odakle svima sigurnost da im se to nece desit. Ko god stupi u vezu/brak zna da je to rizik i da garancije nema.
- madner
#87 Re: jel moguće
Momak nije bio siguran da li ce moci ostati vjeran.
Mislim da je to sasvim normalno razmisljanje kao i sumnja. Ne vjerujem ni jednom muskarcu koji se busa da ce do kraja zivota, jer jednostavno on to ne moze znati.
Zato ako je voli i postuje nek radi na tome da je ne prevari, aktivno.
Mislim da je to sasvim normalno razmisljanje kao i sumnja. Ne vjerujem ni jednom muskarcu koji se busa da ce do kraja zivota, jer jednostavno on to ne moze znati.
Zato ako je voli i postuje nek radi na tome da je ne prevari, aktivno.
- otherside
#88 Re: jel moguće
The Nightwatchman, evo ti tvoj post, procitaj pa skontaj sta tebe prvenstveno zanimaThe Nightwatchman wrote: mene prvenstveno zanima seksualno zadovoljstvo. je li moguce biti do kraja zivota sretan s jednom zenom?
jako mi je tesko to prihvatiti, ali pricaju ljudi da je to moguce................
- pici
#89 Re: jel moguće
uh,uh a sto ga ti potkosuri,pa to je za ne povjerovat.Volim idealiste,jer i ja sam u jednu ruku,a s druge ruke volim da sam cvrsto nogama na zemlji.Sta to znaci ? ..........pa kada razmisljas o svim mogucnostima a ne ona zenmska"Princ na bijelome konju" i "Ja sam se udala e sada sam postala velika curica"Latinica wrote:Niko nije ispoljio sigurnost da mu se to nece desiti. Svi osim tebe i @picija su pisali o vaznosti povjerenja, uzajamnog postovanja i ljubavi u vezi, dok ste vas dvojica minimizirali efekat koji na vezu/brak ima prevara. Kao "Nisam ja, to su hormoni/ukazala se prilika ( dje ces propustitimadner wrote:
Samo ne znam odakle svima sigurnost da im se to nece desit. Ko god stupi u vezu/brak zna da je to rizik i da garancije nema.)", i slicne musko-sovinisticke gluposti.
Ne supljiramo musko-sovinisticki vec stvar gledamo iz drugog ugla(ko mi napise iz pticije perspektive,ima lizalo
- anais_nin
#90 Re: jel moguće
jest, jest tu su PRIMARNO emocije u pitanjupici wrote: i ne mozemo u datim trenutcima vladati emocijama
ti pravis razliku izmedju veze i braka...ja ne pravim
desava se, jasta nego se desava....ali nije ni normalno, ni prihvatljivo....nije nikakva visa sila...nego sebicnost i nezrelost...
takodje po onom sto ja primjetim promatrajuci ljude da medju onim koji varaju je puno veci broj onih koji AKTIVNO varaju...znaci nije jednom, nije omaklo se, nego aktivno i agresivno traze djevojke koje ce spavati s njima...brate mili ako ga ne mozes drzati u gacama zasto si se uopste zenio? jer u momentu kad kazes to neko DA ne desi se nikakva magija...tvoje sumnje da li je to prava zena za tebe, da li ces moci spavati samo s njom do kraja zivota itd itd nece magicno nestati....zatvoriti oci, skociti i nadati se najboljem....? zar se tako stupa u brak?
-
downtoearth
#91 Re: jel moguće
Autoru teme: A jesi li ti siguran da će ti se za 2-3, da ne kažem 12-13, godina dizati??? E ko što ti to ne možeš biti siguran isto tako ne možeš biti siguran ni kakav će ti seks biti za par godina a ne duže.
Ali ako ću se ženiti zbog keksa onda mi je bolje da ostanem momak!!!
A i kako sam vidio sa mnogo tema na ovom forumu u braku više ima seksa sa strane nego među bračnim supatnicima
Ali ako ću se ženiti zbog keksa onda mi je bolje da ostanem momak!!!
A i kako sam vidio sa mnogo tema na ovom forumu u braku više ima seksa sa strane nego među bračnim supatnicima
-
šega
#92 Re: jel moguće
Meshtar wrote:Jeste.
Mislim da je lijepo onako pred smrt pomisliti da se nisi zeznuo u vezi neke žene, da je to baš ta s kojom si trebao provesti život. Svejedno, mogu nailaziti, okrenućeš se za njima...ali kad vratiš pogled nazad, poznate te oči očekuju. Lijepo ih je vidjeti.
- pici
#93 Re: jel moguće
uh,uh a sto ti sada proklizaanais_nin wrote:jest, jest tu su PRIMARNO emocije u pitanjupici wrote: i ne mozemo u datim trenutcima vladati emocijamadigne ti se na drugu, i sta ces sve ti emocije otisle u njega, ko bi to savladao
![]()
ti pravis razliku izmedju veze i braka...ja ne pravimoba odnosa se svode na ljubav, povjerenje i postovanje...s tim sto si za brak jos dodatno naglas rekao da se OBAVEZUJES na vjernost...znaci sam si birao tu situaciju u kojoj se nalazis....opet cu ko papagaj ponoviti biti vjeran nekom je ODLUKA, isto kao sto je ODLUKA da prevaris nekog...nije to rezultat nikakve "vise sile", hormona koji su te silinom svoje moci jednostavno primorali na taj cin, splet nespretnih i nesretnih okolnosti ko da si se okliznuo na bananu pa UPS upao ti u neku curu....
![]()
desava se, jasta nego se desava....ali nije ni normalno, ni prihvatljivo....nije nikakva visa sila...nego sebicnost i nezrelost...
takodje po onom sto ja primjetim promatrajuci ljude da medju onim koji varaju je puno veci broj onih koji AKTIVNO varaju...znaci nije jednom, nije omaklo se, nego aktivno i agresivno traze djevojke koje ce spavati s njima...brate mili ako ga ne mozes drzati u gacama zasto si se uopste zenio? jer u momentu kad kazes to neko DA ne desi se nikakva magija...tvoje sumnje da li je to prava zena za tebe, da li ces moci spavati samo s njom do kraja zivota itd itd nece magicno nestati....zatvoriti oci, skociti i nadati se najboljem....? zar se tako stupa u brak?![]()
ALI
- The Nightwatchman
#94 Re: jel moguće
izvlacis iz konteksta, procitaj cijeli postotherside wrote:The Nightwatchman, evo ti tvoj post, procitaj pa skontaj sta tebe prvenstveno zanimaThe Nightwatchman wrote: mene prvenstveno zanima seksualno zadovoljstvo. je li moguce biti do kraja zivota sretan s jednom zenom?
jako mi je tesko to prihvatiti, ali pricaju ljudi da je to moguce................
- pici
-
Eme
#96 Re: jel moguće
prijatelju, slobodno se ti zeni sta se toga tice.
stariji sam od tebe, ozenjen sam, i jos gledam za drugom zenom na cesti, to je muskarac.
a sta se tice tvojih ostali pitanja, potrebno je samo da pricas, da reknes sta zelis, a tako i ona, i onda ce te uzivati, ...
tako moja zena i ja to radimo i nema problema, ... jer jedno ti mogu reci, ljepsu uvjek mozes naci, ali bolju, to ne vjerujem !!!
nek ti je sretno, ...
stariji sam od tebe, ozenjen sam, i jos gledam za drugom zenom na cesti, to je muskarac.
a sta se tice tvojih ostali pitanja, potrebno je samo da pricas, da reknes sta zelis, a tako i ona, i onda ce te uzivati, ...
tako moja zena i ja to radimo i nema problema, ... jer jedno ti mogu reci, ljepsu uvjek mozes naci, ali bolju, to ne vjerujem !!!
nek ti je sretno, ...
- anais_nin
#97 Re: jel moguće
moze dvoje ljudi zivjeti zajedno nevjencano u cemu je onda razlika?pici wrote: uh,uh a sto ti sada proklizama veza i brak je nesto ko nebo i zemlja,ja ananisa ti koda si s jednim frajerom bila i sve ti je od pocetka bajno i pala ti kasika u med
ako je tako drago mi je zbog tebe jer to je idealno i od pocetka nisi osjetila ljubomoru,prevaru,zavist,laz itd itd a vjeruj mi mnoooooogo veza pa i brakova upravo na tome se i zasnivaju.....opet kazem blago tebi i tvome suprugu na prvom zblizavanju i vjernosti,
![]()
ALI
a sto se mene tice, ne nisam citav zivot s jednim frajerom
naravno da postoje veze u kojima dominiraju stvari koje si opisao...srecom po mene, okruzena sam sa dovoljno primjera veza i brakova koji su zasnovani na ljubavi, postovanju i iskrenosti
i isto tako znam da imam 10 djece s nekim, da cu biti u dugovima do kraja zivota, da nikad vise nikog necu voljeti, da ga volim ko sto nikad nikog nisam voljela, da me prevari - nasa ljubav bi bila zavrsena, povjerenje unisteno, a samim tim i veza/brak....moguce je cak i oprostiti, ali za mene bi bilo nezamislivo ostati
- otherside
#98 Re: jel moguće
evo da stavimo na stranu analizu argumenata "za" i "protiv" vjernosti u braku/vezi...
procitajte picijevo i anaisino vidjenje zajednickog zivota sa osobom suprotnog spola pa skontajte u kojoj vezi biste vi vise voljeli provesti cijeli zivot ili dio istog. Ne vjerujem da ce iko pozeljeti partnera/icu koja je emotivno labilna i sklona proklizavanju zbog slabe kontrole nagonske masinerije
procitajte picijevo i anaisino vidjenje zajednickog zivota sa osobom suprotnog spola pa skontajte u kojoj vezi biste vi vise voljeli provesti cijeli zivot ili dio istog. Ne vjerujem da ce iko pozeljeti partnera/icu koja je emotivno labilna i sklona proklizavanju zbog slabe kontrole nagonske masinerije
- anais_nin
#99 Re: jel moguće
pa ocigledno je da ima i togaotherside wrote:evo da stavimo na stranu analizu argumenata "za" i "protiv" vjernosti u braku/vezi...
- madner
#100 Re: jel moguće
Koristeci gore postavljene standarde i taj poljubac dok si bila u vezi, ispadas sta po svojim kriterijima?