Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
-
alma_sa
Zakonu i Pravdi : Koliko nam je zakonodavno pravno jaka drzava toliko su i njeni zitelji pred zakonom pravi , zdravi, cisti i jaki Sve je to samo fikcija o kojoj si navodeci fiktivne licne isprave govorio, kao krivicnom djelu.
Nikoga ne pitam za ime, porijeklo i dr.privatne - intimne podatke.
Kada bi kojim slucajem vjestak sudske medicie otvorio dosijee sigurno da bi svi fiktivno *zdravi* nosioci odgovornih zakonodavnih institucija naprasno oboljeli od paranoidne sizofrenije.
Nikoga ne pitam za ime, porijeklo i dr.privatne - intimne podatke.
Kada bi kojim slucajem vjestak sudske medicie otvorio dosijee sigurno da bi svi fiktivno *zdravi* nosioci odgovornih zakonodavnih institucija naprasno oboljeli od paranoidne sizofrenije.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Alma, pozdravi baku
:D
-
Zakon i pravda
Alma, rado bih odgovorio ali je tvoj komentar prilicno nerazumljiv i nije mi jasno zasto si se uhvatila za pravnu fikciju jer je ocigledno da njeno znacenje ne poznajes.
Nije bitno, ja sam izlozio pravno tumacenje trenutnog stanja tako da nema sta da se kritikuje ili komentarise.
Nije bitno, ja sam izlozio pravno tumacenje trenutnog stanja tako da nema sta da se kritikuje ili komentarise.
-
alma_sa
Hvala najljepsa H. jer tako si zapravo pozdravio mene kao sto znas Margaretu.
Tek onako malo za usput da te upitam jesi li ikada imao razloga da kazes kako sam te uvrijedila? Pitanje vrijedi i za sve druge citaoce.
Pozdrav i tebi H.
Tek onako malo za usput da te upitam jesi li ikada imao razloga da kazes kako sam te uvrijedila? Pitanje vrijedi i za sve druge citaoce.
Pozdrav i tebi H.
-
alma_sa
Tacno je da sam se ja uhvatila za pravnu fikciju ali samo kao prilog tvome ranijem pravnom pojasnjenju o fiktivnim dokumentima.Zakon i pravda wrote:Alma, rado bih odgovorio ali je tvoj komentar prilicno nerazumljiv i nije mi jasno zasto si se uhvatila za pravnu fikciju jer je ocigledno da njeno znacenje ne poznajes.
Ipak ova tema nema nista zajednicko sa zakonom nego sa preyudiciranjem svoga odnosno tudjega nacionalizma ili egzibionistickih izliva laznog patriotizma pocevsi od pomnog izucavanja nickova - koliko su nacionalno obojeni pa do komentara - cijim autorima je potrebna adekvatna psihoterapeutska pomoc a ne zakonodavno pravna.
Pozdrav
Margareta
-
alma_sa
Pitanje Zakonu i Pravdi (ili dr.ko zna odgovoriti):Moju prijateljicu majka je rodila u Sarajevu ali pod tudjim imenom i prezimenom. Obzirom da je saznala ko su joj bioloski roditelji , tek poslije smrti roditelja koji su je odgojili , postoji li mogucnost dokaza stvarnog identiteta?
-
SF-Mujo
Dodji "genocidnu Ameriku" (what the fuck was that?) pa ces moci izvaditi rodni list i vozacku u bilo kojem mjestu u drzavi u kojoj zivis.mIRCerka wrote:A, slazem se sa tobom...ako sam te dobro razumjela, u pitanju je administracija/papirologija. Ja sam definitivno ZA da se izmjeni to pravilo da rodni list i uvjerenje o drzavljanstvu mozes dobiti samo u opcini rodjenja. Zamisli kako je onim ljudima cija je majka u poodmaklom stadiju trudnoce slucajno stala u nekoj nedodjiji i zahebe se pa dijete tu i prijavi....
Nekako su mi drazi oni ljudi koji su svoju novorodjenu djecu donosili u opcinu Centar i tamo ih prijavljivalipar dana ili cak par sedmica nakon rodjenja djeteta....
eh sta se sve nece uraditi za ono CENTAR u rodnom listu
-
SF-Mujo
#84 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
Jeste. Idi u p. materinu i reci joj da ide tamo gdje bi se ti htio upisati, pa onda izadji.HRVAT-BIH wrote:Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
-
Toozla
da nije majka bila u pokretu otpora za vrijeme drugog svjetskog rata???alma_sa wrote:Pitanje Zakonu i Pravdi (ili dr.ko zna odgovoriti):Moju prijateljicu majka je rodila u Sarajevu ali pod tudjim imenom i prezimenom. Obzirom da je saznala ko su joj bioloski roditelji , tek poslije smrti roditelja koji su je odgojili , postoji li mogucnost dokaza stvarnog identiteta?
-
alma_sa
Tozla pitanje je ozbiljno i stvarno se sa tako ozbiljnim problemima nije lijepo zezati. Poznajem jos jedan slican slucaj i voljela bih onako tek informativno znati sta i kako po zakonu u takvim slucajevima ciniti.Toozla wrote:da nije majka bila u pokretu otpora za vrijeme drugog svjetskog rata???alma_sa wrote:Pitanje Zakonu i Pravdi (ili dr.ko zna odgovoriti):Moju prijateljicu majka je rodila u Sarajevu ali pod tudjim imenom i prezimenom. Obzirom da je saznala ko su joj bioloski roditelji , tek poslije smrti roditelja koji su je odgojili , postoji li mogucnost dokaza stvarnog identiteta?
- hary
Nije obzirom već S OBZIROM.Toozla wrote:da nije majka bila u pokretu otpora za vrijeme drugog svjetskog rata???alma_sa wrote:Pitanje Zakonu i Pravdi (ili dr.ko zna odgovoriti):Moju prijateljicu majka je rodila u Sarajevu ali pod tudjim imenom i prezimenom. Obzirom da je saznala ko su joj bioloski roditelji , tek poslije smrti roditelja koji su je odgojili , postoji li mogucnost dokaza stvarnog identiteta?
Pozdrav Toozla.