Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

alma_sa

Post by alma_sa »

Nick sam po sebi definitivno ne mora imati znacaj za 'vlasnika' koliko za citaoce. Licno meni tudji nick ama bas nista ne govori o samome vlasniku.
Da zlo bude vece mi se osvrcemo na nacionalisticke nickove koji mogu biti susta suprotnost od 'vlasnika'. Textovi i poruke uglavnom su prilagodjene niku - a o kome i o cemu se uistinu radi - to je nemoguce saznati. Svi mi u realnom svakodnevnom zivotu poznajemo ine Marije ili Fatime a da se Marija vise cak i opravdano osjeca, razmislja, izrazava i zivi kao Fatima i obratno. Ne mislim da bilo ko moze zaliti sto se rodio bas 'tu' a ne 'tamo' i na kraju izvan pameti je trpati u isti kos sve nikove ili stvarna imena koja eto sama po sebi ne znace nista.
Pravo - rodjeno ime barem meni ne znaci bas nista a o nikovima svaka rasprava je suvisla.
HRVAT-BIH

#27 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?

Post by HRVAT-BIH »

mIRCerka wrote:sad i tebi da objsnim: kao dijete kojem su roditelji napravili "veliki grijeh" i sklopili brak koji se klasificira kao "mjesoviti" - B/H/S - ja NE MOGU mrziti nijedan narod bh. prostora...to je kao da mrzim svoju desnu nogu... bas, ono...bezze....
ajde lakse malo. takvi su bili najveci jugosloveni, pa su sad najveci bosanci. imas ti pravo na to, samo dosta soljenja pameti drugima...

p.s.
tvoja obiteljska situacija nas zaista ne zanima niti te tko pitao za nju. mada se to vidi i da ne kazes!
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Alma, gdje ti vidis nacionalisticki nick u nicku HRVAT-BIH?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#29 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?

Post by mIRCerka »

HRVAT-BIH wrote: ajde lakse malo. takvi su bili najveci jugosloveni, pa su sad najveci bosanci. imas ti pravo na to, samo dosta soljenja pameti drugima...

p.s.
tvoja obiteljska situacija nas zaista ne zanima niti te tko pitao za nju. mada se to vidi i da ne kazes!
pa ti sve vidis....u sta ti gledas? kasike????

oci moje lijepe, dok mi je jugoslavija bila DOMOVINA, bili smo Jugosloveni..
obzirom da mi je Bosna i Hercegovina sada DOMOVINA, sada sam BOSANKA....ja se makar ne stidim svoje DOMOVINE niti zelim da mjenjam svoje mjesto rodjenja...

lijep pozdrav!
Smrt Fasizmu Sloboda Narodu!
hary

Post by hary »

Na žalost, mi smo u BIH dočekali da nam u Ustavu (Daytonskom) piše da ne postoje izrazi Bosanac il Hercegovac. Ili si Bošnjak, il si Srbin, il Hrvat, il Fahro Radončić il Paddy. Druge ti nema.
Al ljepota Bosne i Hercegovine je u tome da, kako god nam drugi naredili u Ustavu, svi ovi gore navedeni mogu živjet skupa, bez da ih ko pita gdje su rođeni.
HRVAT-BIH bezze je to, majke mi
pitt

Post by pitt »

Mozes kako ne mozes. Ja sam na aplikaciji za americko drzavljanstvo stavio Kabul za mjesto rodjenja. Za mjesec dana sam cage dobio :D:D:D
digger

#32 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?

Post by digger »

HRVAT-BIH wrote:Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
Ne na podforumu "Politika" jer prije i kasnije, neko ce te poslati natrag u P.M.
HRVAT-BIH

#33 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?

Post by HRVAT-BIH »

digger wrote: Ne na podforumu "Politika" jer prije i kasnije, neko ce te poslati natrag u P.M.
ovo nije podforum "politika"
HRVAT-BIH

Post by HRVAT-BIH »

pitt wrote:Mozes kako ne mozes. Ja sam na aplikaciji za americko drzavljanstvo stavio Kabul za mjesto rodjenja. Za mjesec dana sam cage dobio
to ti ja pricam covjece, nije ni sarajevo puno bolje....sve ovisi na kog naletis !
hary

#35 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?

Post by hary »

ovo nije podforum "politika"[/quote]

Pa de, živ ti bio majci, idi malo tamo pa tako pričaj.
Hajd vala, dosta te bi.
Klon

#36 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?

Post by Klon »

HRVAT-BIH wrote:Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
Koliko ja znam nije moguce.
Cudnog svijeta, danas mozes promjeniti pol, ali nemozes mjesto rodjenja.
A da ti kazem, ja neznam razlog sto bi neko htjeo da promjeni mjesto rodenja.
digger

#37 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?

Post by digger »

HRVAT-BIH wrote:
mIRCerka wrote:... sklopili brak koji se klasificira kao "mjesoviti" - B/H/S - ja NE MOGU mrziti nijedan narod bh. prostora...to je kao da mrzim svoju desnu nogu... bas, ono...bezze....
ajde lakse malo. takvi su bili najveci jugosloveni, pa su sad najveci bosanci. imas ti pravo na to, samo dosta soljenja pameti drugima...
p.s.
miRCerka, pusti budalu da prtlja. Ne gubi vrijeme.
digger

Post by digger »

HRVAT-BIH wrote:
pitt wrote:Mozes kako ne mozes. Ja sam na aplikaciji za americko drzavljanstvo stavio Kabul za mjesto rodjenja. Za mjesec dana sam cage dobio
to ti ja pricam covjece, nije ni sarajevo puno bolje....sve ovisi na kog naletis !
Pitt, ova ti je bila dobra. A naletio je moron i na moju oko slanja u P.M.
HRVAT-BIH

#39 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?

Post by HRVAT-BIH »

digger wrote:miRCerka, pusti budalu da prtlja. Ne gubi vrijeme.
ja sam iznenadjen i uvredjen :D :D :D
stickitout

Post by stickitout »

Moguce je kako nije....odes u neko drugo mjesto pa se PREPORODIS. :D :D
HRVAT-BIH

Post by HRVAT-BIH »

stickitout wrote:Moguce je kako nije....odes u neko drugo mjesto pa se PREPORODIS. :D :D
:D :D :D :D :D
pitt

Post by pitt »

HRVAT-BIH wrote:
ma jasta. Pa nisam ja fukara pa da ganjam Hrvatsko drzavljanstvo :D:D

Sad imam Bosansko, Americko i Kuvajtsko.... :D:D Ne moze mi bolje biti :D:D
manijak1

Post by manijak1 »

bug wrote:a je l' se moze promijeniti datum rodjenja, tj. godina? :D
Zavisi gdje mijenjaš :D :D
HRVAT-BIH

Post by HRVAT-BIH »

pitt wrote:ma jasta. Pa nisam ja fukara pa da ganjam Hrvatsko drzavljanstvo

Sad imam Bosansko, Americko i Kuvajtsko.... :D:D Ne moze mi bolje biti :D:D
samo naprijed. hrvati imaju hrvatsko po defaultu, kao da ga netko ganja. kakvi su tek po tebi fukare oni koji imaju samo jedno, ne pretjeruj!! nije sve u drzavljanstvu, jebe te mjesto rodjenja :D :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

jebe te mjesto rodjenja
A nekoga država :D
pitt

Post by pitt »

Zar je Split lose mjesto rodjenja? :? Ja jedino iz principa necu Hrvatsko drzavljanstvo. Jeste da sam rodjen u lijepoj nasoj al me nista tu vise ne privlaci (sem turizma) a i tad sam mirniji kad dodjem sa orlom na cagama :D:D
HRVAT-BIH

Post by HRVAT-BIH »

pitt wrote:Zar je Split lose mjesto rodjenja? :? Ja jedino iz principa necu Hrvatsko drzavljanstvo. Jeste da sam rodjen u lijepoj nasoj al me nista tu vise ne privlaci (sem turizma) a i tad sam mirniji kad dodjem sa orlom na cagama :D:D
samo ti dodji i s orlom i bez kako zelis! orao je lijepa tica
Toozla

Post by Toozla »

jos nisam skontao sto ti treba odgovor na ovo pitanje(promjena mjesta rodjenja)???
Saian

Post by Saian »

Ne znam jel moguce, al je toliko glupo da boli :roll: :roll:
pitt

Post by pitt »

Kako ba niste skontali????
Pa rodjo (hepokovac) je rodjen vjerovatno u nekoj hercegovackoj vukojebini koja ni na mapi nije ucrtana. Posto kako on sam rece ima hrvatsko drzavljanstvo automatski, kad ude u Lipu Nasu raja naravno pocne zajebavati aaa vidi doslje, gdje si opanke ostavio krasko, papak, stecak, itd, itd.
Posto je vjerovatno mu dopizdilo, rodjo bi da kako smunta da mu na sari udare da je i on rodjen u Gradecu ili Splitu (cak i u Mostaru) da izbjegne provokacije. Rodjo jedino ne konta da papire mozes kupiti al papka iz sebe nikad neces moci istjerati :D:D
Post Reply