Jedinstvo ili Velež?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
zzzzz
Stvarno mi kao Sarajliji i navijacu FCS na neku stvar ide prozivanje Bihaca i Jedinstva.
Papci koji su se koliko juce popisali u Sarajevu i sad bi dijelili lekcije o papanluku i omalovazavali sve sto je iza Mostarskog raskrsca. To se zove sarajevska malogradjanstina.
Jedinstvu Velez ima sta zamjeriti, prije svega proslogodisnju prodaju utakmice Buducnosti.
Papci koji su se koliko juce popisali u Sarajevu i sad bi dijelili lekcije o papanluku i omalovazavali sve sto je iza Mostarskog raskrsca. To se zove sarajevska malogradjanstina.
Jedinstvu Velez ima sta zamjeriti, prije svega proslogodisnju prodaju utakmice Buducnosti.
-
HZSA
Jednostavno.....neznam cemu vise toliko zelja za premier ligom, bolje vam je sto niste prosli, ovo kod vas se nekako i moze trpiti, ali kad dodjete u premier ligu, onda ti niko ne moze pomoci, vjeruj mi, mnogo je gora situacija u PL nego kod vas u vezi sa jedinstvom.
-
mostarac
prvo za Velez navijaju ljudi iz cijelog Mostara, a ne samo iz istocnog. Drugo Velez je klub koji je razvaljivao Borussiu Dortmund, Derby County, Spartak iz Moskve..., a Jedinstvo je klub za koji sam ja cuo tek poslije rata. Toliko o tradiciji i istoriji.Nesferatu wrote:Vasa selendra?sudnjidan wrote:Kako me samo mogu iznervirati "balije" sa putovnicama!!!Na utakmicu Zrinjski-Jedinstvo, uvijek cete biti dobrodosli.![]()
![]()
![]()
Hercegovci bi ti rekli: da Bog da se o svom jadu zabavio. Ja, inace, ne navijam za Velez, vec za Sarajevo i molim Boga da nam opet pruzi sansu da provincijski klub Jedinstvo (iz "najljepseg grada na najljepsoj rijeci") izbacimo iz lige kao sto smo to uradili prije dvije godine. A vi se lizite sa Svinjskim, ionako ni jedni ni drugi nemate bh. drzavljanstvo. Ne samo sa Svinjskim, lizite se kao i dosada i sa Sirokim, Ljubuskim, Drinovcima, Gabelom, Capljinom, Dreteljom, i ostalim mjestima stratista hercegovackih Bosnjaka. Sve Vas - gradjane BiH sa hrvatskim putovnicama - ujedinjuje mrznja prema Velezu.
Kad spomenes ime Velez treba da ustanes. Velez ima 84 godine tradicije, sto mu ni "balije" ni "ustase" ne mogu uzeti. Moze se kupiti utakmica sa seoskim Podgrmecom, pa i plasman u PL, ali tradicija NIKAD. Ja se, inace, ne volim pozivati na tradiciju kada je Sarajevo u pitanju jer su u govna u kojima se nalaze sami upali, ali je Velez nesto drugo zbog toga sto su mu dushmani sa svih strana namijenili da nestane. Sada se Velezovi "dushmani" pozivaju na "realnost".
Koliko god ismijavali tradiciju, "tigrici" NIKAD nece kao Velez osvojiti dva kupa Marsala Tita i na oba finala u Beogradu imati vise navijaca nego sto Vasa selendra ima stanovnika.
Kao prvo, pricas sa Sarajlijom kojem su roditelji iz Bihaca, koji je isto tako navijac FCS. Kao drugo Bihac ima 100.000 stanovinka. Koliko ih ima na istocnoj obali Mostara? Tri autobusa navijaca Veleza u Kaknju plus klosara koji su dolazili autostopom.
Kao drugo, ne znas nista o Jedinstvu, ni kao o timu ni kao o istoriji. Jedinstvo je nastalo 1919 godine, bilo jedan od najsolidnijih drugoligasa u BiH. To sto je tvoje pamcenje limitirano na zadnje tri plus godine, je vise do tvojih godina jer prije rata si materi visio na dojci, a sad si veliki internet navijac sa elektronskim misicima. Ako si isfrustriran radi bubuljica na licu, izdrkaj dva-tri put pa onda dodji na forum nesto da napises ali tek kad dobro porucis materiju i nesto novo procitas umjesto da blebeces price o danima u kojima nisi bio ni spermic ja kamo li ljudski lik.
Kao trece, jebo te kup Marsala i kup koji je Sarajevo osvojilo ove godine i sa kojim nece izaci u Europu. S kim je to Velez igrao iz svijeta fudbala? Manchester Unitedom? Barcelonom? Galatasarayem? Olimpijakosom? Romom? To samo idioti koji su zaglavili na dnu preko jezika prelamaju. Za Mostar kao grad je nepozeljno da ima dva tima u prvoj ligi. Dva tima su u Sarajevu pa se grad cijepa po savu, kamenjaju komsije komsije, gledas na derbiju kako ce kome mrtva glava pasti, za koga i sta? U Mostaru bi svaki put izbijao civilni rat kad bi Zrinjski zaigrao sa Velezem. Ovo sto danas igra u Vrapcicima, to u stvari i nije Velez. Nije ni Zrinjski Velez. Veleza nema. Ovo sto je ostalo su dva tima koja vise vode politku nego sport. Ona budala Umro je Mostar pise da je trebalo od Kakanja napraviti Srebrenicu. I da ima razloga za to. E moj sine, pa treba kulture i odgoja, treba par generacija na asflatu da znas otici i tamo odakle nisi, svoje voljeti a na tudje ne nasrtati samo zato sto mislis da mozes i sto ti je kurcu ceif. I onda se pitas kako ne mozes nazad u Premijer ligu. Pa, aferimi stizu. Sto vam covjek kaze, ni prvi ni zadnji tim u fudbalu da ima bogatu historiju a da igra danas u ligama koje su nevazne. Ono sto treba je ne pisati po forumu nego pljuni u sake, pa organizuj skolu fudbala pa tako 20 godina, svaki dan 3 sata treniraj djecu. Pa onda, sastavi ekipu, skupi pokojeg biznismena i nadji pismene navijace koji nece razbijati i na autobuskim krovovima visiti ko indijanci od Mostara do Kaknja. Po tome se i vidi, da se je izgubio nivo i pravi ljudi su digli ruke od Veleza. Zato i kazem da je bolje da je Jedinstvo uslo u prvu ligu.
Kao cetvrto, ako si toliko mudovit otidji u Bihac kad bude FCS igralo sa Jedinstvom, pa rijesi svoje licne probleme sa Hamdijom Tigrom. Da vidim kako ces se vratit kuci u tabutu. Dok je Ismet Bajramovic Celo, sa fijakerima dolazio na derbije na Kosevu, bio it je idol. Kad je trebalo na Kosevu kamenjati djecu iz Bihaca koja su bila na eksurziji u Sarajevu pa dosla na utakmicu Jedinstvo-Sarajevo, tad ti je srce bilo na mjestu. Nego, hajde ti i tri autobusa Velezovih huligana pa fino vratite Bijeli Brijeg Velezu u vlasnistvo. De, da vas vidim da se pozabavite s onim s cim bi trebali da se bavite, umjesto da rusite i psujete na svoje sunarodnike radi jebenog propalog fudbalskog kluba i lige i NSBiH. Posrem se na tvoju cojnost komdu budale drogirane jedne.
Drugo iz Mostara je doslo 17 autobusa i nisu dolazili klošari, ali ako su i bili klošari kao što kažeš, a nisu, dolazili su ljudi sa obrazom. Mi sebe nismo prodali za dva vagona uglja iz Banovica kao Bihac.
Trece, kada nama neko spominje ono sta su spominjali oni juce i kada razvijaju salove kakve su vec razvijali, logicno je da se i unas bude emocije i da napisemo nesto i vruce glave. Normalno je da danas niko ne bi od Kaknja pravio Srebrenicu i da zdrav razum to ne moze pojmiti.
Cetvrto Velez je itekako ona Velez. protjeran je sa svog stadiona, unistena mu je kompletna arhiva i dokumentacija, unisteno sve sto je imao, propao novac na racunu koji nije bio veliki, ali i to nam je propalo, Velez je rak rana i SDA-u i HDZ-u i politika ga jebe do bola. Velez je jedini klub na svijetu valjda cijim utakmicama u negativnom smislu se u opisu svojih poslova bavi predsjednik Vlade, jer nas predsjednik Vlade Ahmed Hadzipasic je naredio da Rudar po svaku cijenu mora pobjediti u jucerasnjoj utakmici kako se ne bi poteglo pitanje Velezovog stadiona pod Bijelim Brijegom, jer to ne odgovara HDZ-SDA koaliciji u Mostaru.
Peto: Red Army je bila u Bihacu i potjerala tu djecu koja se po internetu kurče.
Sesto: VELEZ JE KLUB I SPORTSKI KOLEKTIV KOJI JE FANATICNO VOLJEN I KOJI JE SIMBOL OTPORA MOSTARACA FASIZMU DEVEDESETIH. MI TAJ SIMBOL NE DOZIVLJAVAMO SAMO KAO SPORT. DOZIVLJAVAMO GA KAO MNOGO VISE. VELEZ JE FANATICNO VOLJEN OD STRANE SVIH MOSTARACA.
-
sudnjidan
Kao prvo, pricas sa Sarajlijom kojem su roditelji iz Bihaca, koji je isto tako navijac FCS. Kao drugo Bihac ima 100.000 stanovinka. Koliko ih ima na istocnoj obali Mostara? Tri autobusa navijaca Veleza u Kaknju plus klosara koji su dolazili autostopom.
Sorry, nisi pravi seljacina vec samo porijeklom seljacina.
Kao drugo, ne znas nista o Jedinstvu, ni kao o timu ni kao o istoriji. Jedinstvo je nastalo 1919 godine, bilo jedan od najsolidnijih drugoligasa u BiH.
Vozarilo je Jedinstvo stalno na relaciji Druga liga Zapad-Republicka liga BiH. Nikad nije zavrsilo u gornjoj polovini Druge lige Zapad. Najveci uspjeh imali kad su prije 25 godina igrali u 1. kolu zavrsnice Kupa ex-yu (medju 64) sa zagrebackim Dinamom u Zagrebu i zahvaljujuci sudijama izgubili 2:0.
Ovo govori o tebi seljacicu, a sa balavcima se ne raspravljam na ovom nivou.To sto je tvoje pamcenje limitirano na zadnje tri plus godine, je vise do tvojih godina jer prije rata si materi visio na dojci, a sad si veliki internet navijac sa elektronskim misicima. Ako si isfrustriran radi bubuljica na licu, izdrkaj dva-tri put pa onda dodji na forum nesto da napises ali tek kad dobro porucis materiju i nesto novo procitas umjesto da blebeces price o danima u kojima nisi bio ni spermic ja kamo li ljudski lik.
O bruci u finalu Kupa rekao sam dan nakon utakmice na ovom forumu.Kao trece, jebo te kup Marsala i kup koji je Sarajevo osvojilo ove godine i sa kojim nece izaci u Europu.
Posto vidim da si balo koji fudbal prati od kako su ga roditelji poceli pustati na Kosevo i to nakon sto je Baho postao TV komentator, dozvoli da te stariji i pametniji necem nauce: Velez je igrao sa Borussijom Dortmund, Twenteom, izbacivao Derby County, Spartak iz Moskve (prvi ex-yu klub koji je ikad izbacio jedan ruski), Rapid, Sion, bio u cetvrtfinalu Kupa UEFA. Po predratnoj statistici klub je iz BiH koji je najcesce igrao u Evropi i imao najvise uspjeha.S kim je to Velez igrao iz svijeta fudbala? Manchester Unitedom? Barcelonom? Galatasarayem? Olimpijakosom? Romom? To samo idioti koji su zaglavili na dnu preko jezika prelamaju.
Malo cudno da to isto pricaju ustase iz zapadnog Mostara.Za Mostar kao grad je nepozeljno da ima dva tima u prvoj ligi. Dva tima su u Sarajevu pa se grad cijepa po savu, kamenjaju komsije komsije, gledas na derbiju kako ce kome mrtva glava pasti, za koga i sta? U Mostaru bi svaki put izbijao civilni rat kad bi Zrinjski zaigrao sa Velezem. Ovo sto danas igra u Vrapcicima, to u stvari i nije Velez. Nije ni Zrinjski Velez. Veleza nema. Ovo sto je ostalo su dva tima koja vise vode politku nego sport.
Vodi Tigra kuci ako ti je tako drag. Ja ne volim imati posla sa mafijasima.Kao cetvrto, ako si toliko mudovit otidji u Bihac kad bude FCS igralo sa Jedinstvom, pa rijesi svoje licne probleme sa Hamdijom Tigrom. Da vidim kako ces se vratit kuci u tabutu.
Isto vazi sto i za Tigra. Daleko im kuca od moje. Od kako je Celo na kociji usao na derbi 1998. ja nisam narednih pet godina zbog toga nogom krocio na Kosevo.Dok je Ismet Bajramovic Celo, sa fijakerima dolazio na derbije na Kosevu, bio it je idol.
Zato, odje.... ili se bolje vrati u svoj zavicaj.
-
zzzzz
Ti si se ovakvom diskusijom definitivno diskvalifikovao. Najgora vrsta papka, Sarajevskog, papka koji misli da mu je dovoljna samo jedna kvalifikacija u zivotu... da se rodio u Sarajevu.sudnjidan wrote:Kao prvo, pricas sa Sarajlijom kojem su roditelji iz Bihaca, koji je isto tako navijac FCS. Kao drugo Bihac ima 100.000 stanovinka. Koliko ih ima na istocnoj obali Mostara? Tri autobusa navijaca Veleza u Kaknju plus klosara koji su dolazili autostopom.
Sorry, nisi pravi seljacina vec samo porijeklom seljacina.
Kao drugo, ne znas nista o Jedinstvu, ni kao o timu ni kao o istoriji. Jedinstvo je nastalo 1919 godine, bilo jedan od najsolidnijih drugoligasa u BiH.
Vozarilo je Jedinstvo stalno na relaciji Druga liga Zapad-Republicka liga BiH. Nikad nije zavrsilo u gornjoj polovini Druge lige Zapad. Najveci uspjeh imali kad su prije 25 godina igrali u 1. kolu zavrsnice Kupa ex-yu (medju 64) sa zagrebackim Dinamom u Zagrebu i zahvaljujuci sudijama izgubili 2:0.
Ovo govori o tebi seljacicu, a sa balavcima se ne raspravljam na ovom nivou.To sto je tvoje pamcenje limitirano na zadnje tri plus godine, je vise do tvojih godina jer prije rata si materi visio na dojci, a sad si veliki internet navijac sa elektronskim misicima. Ako si isfrustriran radi bubuljica na licu, izdrkaj dva-tri put pa onda dodji na forum nesto da napises ali tek kad dobro porucis materiju i nesto novo procitas umjesto da blebeces price o danima u kojima nisi bio ni spermic ja kamo li ljudski lik.
O bruci u finalu Kupa rekao sam dan nakon utakmice na ovom forumu.Kao trece, jebo te kup Marsala i kup koji je Sarajevo osvojilo ove godine i sa kojim nece izaci u Europu.
Posto vidim da si balo koji fudbal prati od kako su ga roditelji poceli pustati na Kosevo i to nakon sto je Baho postao TV komentator, dozvoli da te stariji i pametniji necem nauce: Velez je igrao sa Borussijom Dortmund, Twenteom, izbacivao Derby County, Spartak iz Moskve (prvi ex-yu klub koji je ikad izbacio jedan ruski), Rapid, Sion, bio u cetvrtfinalu Kupa UEFA. Po predratnoj statistici klub je iz BiH koji je najcesce igrao u Evropi i imao najvise uspjeha.S kim je to Velez igrao iz svijeta fudbala? Manchester Unitedom? Barcelonom? Galatasarayem? Olimpijakosom? Romom? To samo idioti koji su zaglavili na dnu preko jezika prelamaju.
Malo cudno da to isto pricaju ustase iz zapadnog Mostara.Za Mostar kao grad je nepozeljno da ima dva tima u prvoj ligi. Dva tima su u Sarajevu pa se grad cijepa po savu, kamenjaju komsije komsije, gledas na derbiju kako ce kome mrtva glava pasti, za koga i sta? U Mostaru bi svaki put izbijao civilni rat kad bi Zrinjski zaigrao sa Velezem. Ovo sto danas igra u Vrapcicima, to u stvari i nije Velez. Nije ni Zrinjski Velez. Veleza nema. Ovo sto je ostalo su dva tima koja vise vode politku nego sport.
Vodi Tigra kuci ako ti je tako drag. Ja ne volim imati posla sa mafijasima.Kao cetvrto, ako si toliko mudovit otidji u Bihac kad bude FCS igralo sa Jedinstvom, pa rijesi svoje licne probleme sa Hamdijom Tigrom. Da vidim kako ces se vratit kuci u tabutu.
Isto vazi sto i za Tigra. Daleko im kuca od moje. Od kako je Celo na kociji usao na derbi 1998. ja nisam narednih pet godina zbog toga nogom krocio na Kosevo.Dok je Ismet Bajramovic Celo, sa fijakerima dolazio na derbije na Kosevu, bio it je idol.
Zato, odje.... ili se bolje vrati u svoj zavicaj.
Nazalost ima nas svakakvihKoliko god ismijavali tradiciju, "tigrici" NIKAD nece kao Velez osvojiti dva kupa Marsala Tita i na oba finala u Beogradu imati vise navijaca nego sto Vasa selendra ima stanovnika.
-
BECHO
Sve mogu shvatit, i emocije i navijanje (i sam sam navijac Slobode) ali spominjati Srebrenice, Markale, Nozeve zice i Srebrenice i sl. sranja moze samo mahnitov sto bi mi u Tuzli rekli! Ja neznam koji vam je kurac da dirate mrtve, mater vam hebem fasisticku, svima bez razlike?
-
mostarac
Ja sam to pobrisao u svom postu i napisano je vrele glave odmah po dolasku iz Kaknja.BECHO wrote:Sve mogu shvatit, i emocije i navijanje (i sam sam navijac Slobode) ali spominjati Srebrenice, Markale, Nozeve zice i Srebrenice i sl. sranja moze samo mahnitov sto bi mi u Tuzli rekli! Ja neznam koji vam je kurac da dirate mrtve, mater vam hebem fasisticku, svima bez razlike?
-
Nesferatu
OK sudnji dan, sve ja to mogu shvatiti, ali da ti mene zoves balijom i mrzis i da ne shvatas da svako ima svoje, ja Velez ne mrzim i aboslutno mi je bilo svejedno ko ce uci u Premijer ligu, ali kad pocnes da kopas po ratnim nekim ranama i da pricas gluposti o Bihacu, jesi li ti ikad bio u Bihacu, da te pitam prvo? Evo ja sam obisao od Mostara, preko Sarajeva do Bihaca BiH, i ne vidim uopste razlog zbog kojeg to Mostar treba da ima vise od jednog tima u Premijer ligi a Bihac i cijela Krajina nemaju nijednog. Nerelano je ocekivati da ovaj ovakav Velez moze u PL uopste da se odrzi ako uopste udje u nju. Sta je svrha? Svhra je da se ozbiljno situacija u klubu preradi a stanje je jos uvijek zeleno. Velez nije sazrio za Premijer lige, tj. nije sazrio da moze da se kaze, vracamo se u PL i tu smo da ostanemo. Sto se tice Jedinstva, normalno da nije nikad igralo sa Borusijom Dortumund jer je Cazinska krajina uvijek bila regija koju je trebalo ekonomski deprivirati i natjerati ljude da odatle bijeze jer vecina muslimanska regija je uvijek bila kost u grlu komunista od Cazinske bune na dalje. Dok su komunisti bili namjestali Velezu i Sarajevu, valjalo je. Sad kad dolaze druge politicke stranke i namjestaju svoje timove, odjednom ste se nasli u poziciji da sve napadate oko sebe. A ne vidis da je Velez bio sportski uspjesan dok je bio politicki podoban. Vremena su se promjenila a Red Army samo stice vise neprijatelja iz domaceg naroda. Ja mogu shvatiti sve, ali brate vratice vam se ovo, milo za drago. Ne od mene, nego od drugih, onih koji su zadrti i koji od politike regionalnog patriotizma ne vide dalje od svog nosa.
-
BECHO
Ma sram vas i stid bilo, umjesto da jebete mame i zene Usanovicima, Jelicima, Pusacima i ostaloj bagri iz saveza vi dirate u rak ranu bosansko-hercegovackog stradanja! Nema utakmice a da cetalji, ustasi pa sad i ovi nasi balijanderi ne spomenu mrtve ljude, koji su izgubili zivote da bi vi danas mogli pijani, nafiksani i nadrogirani hebati te iste koji su ginuli za vas! Stvarno neznam kakav ste vi to karatker od ljudi, nabijem vas na kurac, i vas i Velez i Slobodu i Celik i Borac i Sarajevo i sve vas nabijem onako sa zadovoljstvom!? Bagro fasisticka...

-
sudnjidan
Koje sam to ratne rane spomenuo, rat uopste? Rekao sam ono sto je ISTINA da 90 posto gradjana (preciznije Bosnjaka) cazinske krajine ima hrvatsko umjesto bosanskohercegovackog drzavljanstva i samo ova cinjenica dovoljna mi je da sam navijao da Velez (koji je zrtva upravo te velikohrvatske politike) udje u PL umjesto Jedinstva. Prica ko ima infrastruktura za PL a ko je nema totalno je deplasirana dok Velez igra na ledini na koju je izbacen od strane zna se vec koga. O tome pricati znaci samo pristati na rezon hrvatskih nacionalista koji su mostarske Bosnjake stjerali u geto i "piju im krv" na slamcicu umjesto granata kao u ratu. Uostalom, prije dvije godine iz lige su ispali i Jedinstvo i Velez, pa ne znam po cemu se moze zakljuciti da bi Velez plesao samo jedno ljeto, a Jedinstvo ce eto postati stabilan ligas. Dovoljno je da se tigar posvadja sa nekim "poslovnim partnerom" i eto belaja sto se prije nekoliko godina znalo dogadjati. Po onome sto sam cuo, Velez ima tim sastavljen od samo nekoliko iskusnih igraca a sve ostalo su mladici iznikli iz njihove skole i nije cudno da su na kraju sagorjeli u borbi sa protivnicima na terenu ali i protiv mafije, stranackih talova, tigrova... Ko zna hoce li uspjeti tu generaciju zadrzati ili ce im neko (Svinjski?) uzeti sve te igrace.Nesferatu wrote:OK sudnji dan, sve ja to mogu shvatiti, ali da ti mene zoves balijom i mrzis i da ne shvatas da svako ima svoje, ja Velez ne mrzim i aboslutno mi je bilo svejedno ko ce uci u Premijer ligu, ali kad pocnes da kopas po ratnim nekim ranama i da pricas gluposti o Bihacu, jesi li ti ikad bio u Bihacu, da te pitam prvo? Evo ja sam obisao od Mostara, preko Sarajeva do Bihaca BiH, i ne vidim uopste razlog zbog kojeg to Mostar treba da ima vise od jednog tima u Premijer ligi a Bihac i cijela Krajina nemaju nijednog. Nerelano je ocekivati da ovaj ovakav Velez moze u PL uopste da se odrzi ako uopste udje u nju. Sta je svrha? Svhra je da se ozbiljno situacija u klubu preradi a stanje je jos uvijek zeleno. Velez nije sazrio za Premijer lige, tj. nije sazrio da moze da se kaze, vracamo se u PL i tu smo da ostanemo. Sto se tice Jedinstva, normalno da nije nikad igralo sa Borusijom Dortumund jer je Cazinska krajina uvijek bila regija koju je trebalo ekonomski deprivirati i natjerati ljude da odatle bijeze jer vecina muslimanska regija je uvijek bila kost u grlu komunista od Cazinske bune na dalje. Dok su komunisti bili namjestali Velezu i Sarajevu, valjalo je. Sad kad dolaze druge politicke stranke i namjestaju svoje timove, odjednom ste se nasli u poziciji da sve napadate oko sebe. A ne vidis da je Velez bio sportski uspjesan dok je bio politicki podoban. Vremena su se promjenila a Red Army samo stice vise neprijatelja iz domaceg naroda. Ja mogu shvatiti sve, ali brate vratice vam se ovo, milo za drago. Ne od mene, nego od drugih, onih koji su zadrti i koji od politike regionalnog patriotizma ne vide dalje od svog nosa.
Velez i Sarajevo nisu bili uspjesni sto su bili politicki podobni vec zato sto se u tim klubovima DOBRO RADILO. Ni Velez ni Sarajevo do 1992. nisu doveli nijednog skupog igraca vec su igrace sami odgajali kao Velez ili dovodili neafirmisane fudbalere kao Sarajevo. Zato im nije trebala politicka podrska. Svejedno su imali uspjeha da su svrstavani odmah iza velike cetvorke. Politicka podobnost mogla je nekom klubu donijeti kratku "slavu", ali nikako ga zadrzati 35 godina "u komadu" u ligi ex-yu koja je bila u najmanju ruku Liga prvaka za ovo sto se danas igra u BiH. Da je Velez bio politicki podoban, dozvolilo bi se da najbolji tim u istoriji fudbala u BiH, Velez iz sezone 1973/74. osvoji titulu prvaka umjesto sto je izgubio na gol-razliku.
Liga se ne popunjava po regionalnom principu vec po kvalitetu. Ako u Mostaru postoji jedan "instant-klub" ala Svinjski, da li to znaci da Jedinstvu treba dopustiti da u PL udje preko "mrtvog Veleza". Zamisli da je neko rekao 1985. da su dva prvoligasa previse za Sarajevo (sto je istina u odnosu na broj stanovnika) dok ih Ljubljana ili Banja Luka tada nisu imali nijednog. Da li bi na "samo-ukidanje" pristali Sarajevo ili Zeljo? I Tuzlanski kanton je imao prvoligasa sve ove godine pa je Jedinstvo svejedno pustilo da prosle godine udje jos jedan klub iz kantona - Buducnost iz Banovica.
A sto se tice Jedinstva. Onaj ko je pratio poslijeratnu bruku od fudbala na nasim terenima zna da je najmanje regularnosti bilo u Bihacu. Tamo je vrsen najveci pritisak na sudije, Jedinstvo je bilo uvijek najbolji "domacin" dok se u gostima nije moglo sastati sa bodom. Jos pamtim onaj plej-of kada je Tigar priprijetio Alenu Skori da bi mogao ostati bez angazmana u inostranstvu ako mu neko u Bihacu slomije nogu. Skoro se cuvao i otisao u Olimpik iz Marseja, a Sarajevo ostalo bez Evrope. Po tome se za ovih deset godina Jedinstvo moze mjeriti samo sa orashkim labudovima i "objektivnim izvjestiteljem" Mikom Damjanovicem.
-
Nesferatu
Ma slagao si. Nije 90% nego 99%.Rekao sam ono sto je ISTINA da 90 posto gradjana (preciznije Bosnjaka) cazinske krajine ima hrvatsko umjesto bosanskohercegovackog drzavljanstva i samo ova cinjenica dovoljna mi je da sam navijao da Velez
Ama ti si jedan blehur koji nista i ne zna od Krajine. Da Krajine nije bilo, nebi ni Bosne. To sto im piju krv na slamku u Mostaru bi prestali, da Velez predje u Premijer Ligu? Ili bi im se opet napili krvi kad bi Zrinjski bio sampion a Velez isao u Prvu ligu. Ako bi otisao u ikakvu ligu poslje toga umjesto u bankrot.
Sto se tice Hrvatskih domovnica, opet vidim da pricam sa nekim domordcom a ne covjekom. Krajsnika ne zanima ni Hrvatska ni domovnica, vec Zapadna Europa i Amerika. Moj did je penziju zaradio u Austriji, a kako on, tako 50% Krajsnika iz toga perioda dok su komunjare iz Mostara bile uspjesno zaposlene od do, u Krajini nisi mogao koru kruha zaraditi. Moji u Bihacu nemaju uopste Hrvatskog drzavljanstva, kad kazem mojim mislim na svoju familiju od 50+ ljudi. Ima ljudi za drzavljanstvima kao ja, Americkim, i kao Njemackih, Svicarskim, Francuskim. A to ako ti je krivo, i ako za to navijas za Veleza, pa koliko Mostaraca je vani, daj mi ti % i koji % tih je uzeo drzavljanstvo od druge zemlje?
Momak, ti si samo jedan patoloski slucaj.
A kad odes u Krajinu nazovi nekog Balijom da ti odmah klanjamo dzenazu. Krajsnici su i za manje znali covjeka zaklati ko od sale. I jos dan danas, nosaju cakije i nozeve samo za takve nepobacene abortuse ko ti koji mrzi ono sto uopste ne zna i sto mu je strano, jer ga hvata paranoja. Sami dokaz toga ko su i sta su Krajsnici je ovaj rat. Koji je pokazao ko su i sta su Hercegovci. Saka jadna podno Veleza sto za Bosnu ne uradi nista, ne samo za Bosnu vec ni za sebe same. Pa nije ti kriv ni Sarajlija ni Biscanin sto ti po Mostaru ne mozes slobodno hodati. Bihac su odbranili Biscani a Sarajevo Sarajlije. O tome sto Mostar ne odbranise Mostarci, ne treba ni govoriti niti iznositi tu sramotu na vidjelo. I mogu shvatiti da ga ne odbranise, ali ne mogu shvatiti da Velezu nema ko u dijaspori skupiti 100.000 Eura od onolikih Hercegovaca. Nego natrpaj 17 autobusa sirotinje da idu rusiti Kakanj za Velezovu slavu. E da je ovo jedna normalna zemlja, bili bi sad svi tuto kompleto na kolektivnom odmoru u Jagomiru, da vas stave na kakve medikametne do daljnjeg.
To, sto Velez nije igrao 11:0 sa Kaknjom, sto nije 5 kola prije kraja obezbjedio plasman, jer je igrao sa Borusijom, nisu uopste razlozi sto Velez nije zasluzio da ide u Premijer ligu. Mada svakom normalnom covjeku dovoljno govori da Velez nije zreo za Premijer Ligu iako je igrao jako dobro u samom finisu ali igrali su i drugi. A Jedinstvo ako se i vrati u Prvu ligu, nece izbiti rat, nece goriti Mostar, nece nacionalizam frktati na sve strane, nece se neki zaostali ratni racuni balansirati preko budala koji ce doprinjeti da neko ostavi glavu na trbini, ni za sta i ni za kog. Jer to su danasnji klubovi u BiH. Nista i niko. Uopste nisu vrijedni ni energije ni price o njima. Za moj zivot su od perifernog znacaja. Ali, "tigrice" kad spomenes, kopas duboko po ratnim ranama. Jer Hamdiju mozes napadati javno, ali cijeli jedan kraj, koji je Bosnu stavio na svjetsku mapu neces moci ni vrijedati ni ponizavati svojih provincijskim pricama o pasosu i glupostima drugim, sto su samo fiktivni razlozi kojima opravdavas svoju mrznju prema svom licnom narodu koju su duboko usadili komunjare u tvoj mozdani sistem. I mislis da ce sutra ako preleti neko sa Zapadnog Mostara, dolaziti Krajsnici i Sarajlije da vam vade krompire iz vatre. Ama, hocu u kurcu. Mi u Krajini nikad sa Ujkama problema nismo imali. To, sto vi jeste, je vas problem. Rijesite ga sami. Mi smo rijesili Fikreta, rijesili Cetnike i rijesicemo bilo koga drugog ko sa Krajinom i Bihacem ima problema. Za Mostar smo jos uvijek na zapadu. Sto u glavi, sto u nogama. A Jedinstvo u Premijer ligi je jos samo jedan dokaz toga. Izvini, al' primi.
-
horoz
Stvarno ne kontam, ako je Velež tolika sila i ako zaslužuju PL što to nisu osigurali prije? Što nisu pobjedili u Hadžićima, nego se vade u zadnjih pola sata prvenstva
I onda im krivo Jedinstvo, kriv im Rudar, kriv im Kakanj, svi seljaci i provincijalci
Ko se vozio na relaciji Kakanj - Mostar to subotnje popodne imao je priliku da vidi kakvi su "Rođeni", koja je to gospoda i koje je to dostojanstvo
Ako su bolji i ako zaslužuju PL, mogli su makar jebeni Rudar pobijediti...
I onda im krivo Jedinstvo, kriv im Rudar, kriv im Kakanj, svi seljaci i provincijalci
Ko se vozio na relaciji Kakanj - Mostar to subotnje popodne imao je priliku da vidi kakvi su "Rođeni", koja je to gospoda i koje je to dostojanstvo
Ako su bolji i ako zaslužuju PL, mogli su makar jebeni Rudar pobijediti...
-
HamzaC
Zbog ovih izjava su i radili pendreci, a i letile pece. Ne vole svi tita ko vi.umro je mostar wrote:
GAZI GAZI GAZI BALIJE
MI SMO TITOVI TITO JE NAŠ
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Salu na stranu, nije bas sve onako kako ti pises. Niste ni vi nevinascad mala. Pogledaj samo izjave par dana pred utakmicu (po Mostarskim i Kakanjskim forumima). Eto, sam si napisao da si provocirao. E sad, ako tebe niko nije nalemo, znaci svi su kukavice. A da te kojim slucajem par njih zgazilo, bili bi divljaci. Haj se prokontaj... jeste li dosli da se bijete ili da vadite lopte iz mreze?
P.S. Ko izgubi, ima pravo da se ljuti.
-
hadis
E moji VELEZOVCI za sve ove IDIOTSKE KOMENTARE stvarno VAM SKIDAM KAPU!!!
Svaka cast za komentare tipa "tigar-ratni profiter, bihac-selendra,provincija, krajisnici-99% drzavljani hrvatske"!!!
1. HAMDIJA ABDIC TIGAR nije bio ratni profiter nego HEROJ, COVJEK KOJI JE BIHAC I KRAJINU SPASIO OD POKOLJA, COVJEK KOJI IMA SRCE KAO 10 MOSTARACA i COVJEK KOJI JE VEC 10 GODINA NA CELU JEDINSTVA!!!LJUDINA I KRAJISNIK KAKVOG KOD VAS U MOSTARU COVJEK MOZDA NIKAD NECE NI SRESTI!!!
2. BIHAC je jedan normalan GRAD koji je RUKU NA SRCE PRELIJEP i IMA JEDNU OD 2 NAJLJEPSE RIJEKE EXYU (naravno da je druga vasa NERETVA) ima tu PRELIJEPU UNU, IMA TAJ NAROD KOJI IMA STRASAN INAT I NEDA NIKOM DA GA ZAHEBAVA I OMALOVAZAVA!!!
3. Istina je da kod nas ima al sve ukupno 30 hrvatskih drzavljana i naravno da tu ima puno BOSNJAKA al ti pasosi su uzeti radi lakseg putovanja po EVROPI i skupa s tim ONI IMAJU SVOJ BOSANSKI PASOS, pasos za koji su mnogi zivote dali!!!!
SVEJEDNO, sram neka vas bude za sve sto ste rekli o gradu koji je NESTO POSEBNO U CIJELOJ DRZAVI!!!JAKO TUZNO JE BITI KRAJISNIK I NA BH FORUMIMA CITATI KAKO NAS MRZE OSTALI BOSANCI!!!NEMA VEZE MI SMO TAKVI KAKVI SMO,PUNI INATA i SVOG KRAJISKOG PONOSA i nece nas to pokolebati DA I DALJE BUDEMO PONOSNI KRAJISNICI!!!
P.S. Zbog svega ovog sto ste pricali o MOM GRADU I MOJOJ KRAJINI ove sezone NEMA VAM POVRATKA U PL NI SLJEDECE SEZONE!!!NE ZABORAVITE DA SLJEDECE SEZONE DOLAZITE U SANSKI MOST I CAZIN (a tek tamo cete vidjet STA SU KRAJISNICI) I NEMOJTE SE NADATI BODOVIMA!!!
OPET CU RECI- TREBA ZNATI BITI VELIK,PONOSAN I DOSTOJANSTVEN CAK I ONDA KAD GUBIS!!!
Svaka cast za komentare tipa "tigar-ratni profiter, bihac-selendra,provincija, krajisnici-99% drzavljani hrvatske"!!!
1. HAMDIJA ABDIC TIGAR nije bio ratni profiter nego HEROJ, COVJEK KOJI JE BIHAC I KRAJINU SPASIO OD POKOLJA, COVJEK KOJI IMA SRCE KAO 10 MOSTARACA i COVJEK KOJI JE VEC 10 GODINA NA CELU JEDINSTVA!!!LJUDINA I KRAJISNIK KAKVOG KOD VAS U MOSTARU COVJEK MOZDA NIKAD NECE NI SRESTI!!!
2. BIHAC je jedan normalan GRAD koji je RUKU NA SRCE PRELIJEP i IMA JEDNU OD 2 NAJLJEPSE RIJEKE EXYU (naravno da je druga vasa NERETVA) ima tu PRELIJEPU UNU, IMA TAJ NAROD KOJI IMA STRASAN INAT I NEDA NIKOM DA GA ZAHEBAVA I OMALOVAZAVA!!!
3. Istina je da kod nas ima al sve ukupno 30 hrvatskih drzavljana i naravno da tu ima puno BOSNJAKA al ti pasosi su uzeti radi lakseg putovanja po EVROPI i skupa s tim ONI IMAJU SVOJ BOSANSKI PASOS, pasos za koji su mnogi zivote dali!!!!
SVEJEDNO, sram neka vas bude za sve sto ste rekli o gradu koji je NESTO POSEBNO U CIJELOJ DRZAVI!!!JAKO TUZNO JE BITI KRAJISNIK I NA BH FORUMIMA CITATI KAKO NAS MRZE OSTALI BOSANCI!!!NEMA VEZE MI SMO TAKVI KAKVI SMO,PUNI INATA i SVOG KRAJISKOG PONOSA i nece nas to pokolebati DA I DALJE BUDEMO PONOSNI KRAJISNICI!!!
P.S. Zbog svega ovog sto ste pricali o MOM GRADU I MOJOJ KRAJINI ove sezone NEMA VAM POVRATKA U PL NI SLJEDECE SEZONE!!!NE ZABORAVITE DA SLJEDECE SEZONE DOLAZITE U SANSKI MOST I CAZIN (a tek tamo cete vidjet STA SU KRAJISNICI) I NEMOJTE SE NADATI BODOVIMA!!!
OPET CU RECI- TREBA ZNATI BITI VELIK,PONOSAN I DOSTOJANSTVEN CAK I ONDA KAD GUBIS!!!
-
ero_sa_onog_svijeta
I meni nije jasno kako velež ne može u PL?
stvarno, mislim,oni su pobijedili borusiju, spartak, derby, a kako to da ne mogu u PL?
ma znate šta! Ja bi veležu odmah dao titulu, ma čak i kup! tako da se ne igra prvenstvo i kup, već da se to odmah dodijeli klubu koji je prije dvadesetak godina dobio borusiju, derby.......
jel tako? mislim zaslužili su.

stvarno, mislim,oni su pobijedili borusiju, spartak, derby, a kako to da ne mogu u PL?
ma znate šta! Ja bi veležu odmah dao titulu, ma čak i kup! tako da se ne igra prvenstvo i kup, već da se to odmah dodijeli klubu koji je prije dvadesetak godina dobio borusiju, derby.......
jel tako? mislim zaslužili su.
-
Skoro
U sta se pretvori rasprava o Velezu i Jedinstvu, Boze dragi
Pa dajte ljudi, imal' administratora ovdje, cita li ovo iko? Ovo je cisto sijanje mrznje na relaciji Krajina - Hercegovina!
Velezu se neda i to je to - zezali su se pred kraj polusezone, mogli su na proljece uci sa 5 bodova prednosti ali nisu, kiksali su u hadžićima, visokom... bez veze i bez potrebe
Sa druge strane Jedinstvo, tigar, kupovanje utakmica, namjestanje...
pa ljudi moji takva nam je sva država! Takvi nam timovi danas idu u Evropu jer je sve lopovsko u NS BiH (NS HVO) i sta cete? Sta se tu sada moze? Vrijedjati Krajina? Vrijeđati I. Mostar?
Pa nema smisla, nego palije u ruke u hajmo na savez, izbaciti jelice, Dominkovice, Usanovice i ostalu POLITICKU bagru iz saveza, ubaciti sportase i sportiste u savez i to je to! Nece onda biti stimanja tekmi, prvenstava, licenci....
Pa dajte ljudi, imal' administratora ovdje, cita li ovo iko? Ovo je cisto sijanje mrznje na relaciji Krajina - Hercegovina!
Velezu se neda i to je to - zezali su se pred kraj polusezone, mogli su na proljece uci sa 5 bodova prednosti ali nisu, kiksali su u hadžićima, visokom... bez veze i bez potrebe
Sa druge strane Jedinstvo, tigar, kupovanje utakmica, namjestanje...
pa ljudi moji takva nam je sva država! Takvi nam timovi danas idu u Evropu jer je sve lopovsko u NS BiH (NS HVO) i sta cete? Sta se tu sada moze? Vrijedjati Krajina? Vrijeđati I. Mostar?
Pa nema smisla, nego palije u ruke u hajmo na savez, izbaciti jelice, Dominkovice, Usanovice i ostalu POLITICKU bagru iz saveza, ubaciti sportase i sportiste u savez i to je to! Nece onda biti stimanja tekmi, prvenstava, licenci....
-
eHost
Pozdrav "navijaci"....
nisam neki poseban ljubitelj nogometa, ali volim pogledati kvalitetnu utakmicu... Biscanin sam i navijam za Jedinstvo - naravno ! Ali navijam, a ne psujem po drugima !
Jeste li vi svjesni sta znaci navijanje? cemu ono sluzi? Danas je u BiH sramota reci da si navijac - barem meni jeste.. zasto? pa navijanje je nekad sluzilo za motiviranje igraca ( jednstavno davanje podrske )... sta je ono danas? ( oprostite mi na vulgarnosti ) - jebavanje familija sudiji, igracima, drugim navijacima? razbijanje autobusa i tudjih glava kamenicama? pogotovo onih neduznih glava koje su dosle da vide utakmicu... pa ljudi moji cemu to sve? sto ne uzmete oruzje i ne poubijate se, kako bi vase ekipe mogle u miru odigrati utakmicu...
kao mali klapac sam uzivao u navijackim pjesmama navijaca crveno bijelih... milina je cuti ih u Boricima.. vjerujte mi - ta vremena su prosla ! pjesme je malo, previse alkohola i mrznje prema drugima.... isto tako sam ( a i danas ) bio u Mostaru i imao priliku gledati VELEZ ! i njegovu crvenu armiju ( danas jos uvijek imam majicu sa logotipom koju sam dobio na poklon !!! ). Za mene kao dijete je prizor na stadionu bio wow... prvi veci stadion koji sam vidio je bio velezov i slika mi je, 10 godina kasnije, jos uvijek urezana u sjecanju...
Krajina je posebna.. isto kao i citava Hercegovina.. to sto Krajinu niko ne voli, je samo znak da je ona dobra u nekim stvarima u kojima drugi nisu... dodjite u Krajinu i budite ljudi i drugi ce vas primiti kao kraljeve ! Recite nesto protiv iste i negine vam samo sanduk i na dubini od 2 metra ( ako vas uopste mognu sahraniti ).... ovo nije znak primitivnosti nego ponosa... Bihac sa okolinom ima mozda nekih 100.000 ljudi, ali nemojte zaboraviti one koji su u ratu pali za to podrucje... i sad dolazim to onog sto mi toliko smeta - pa pustite mrtve na miru.. kako vas nije sramota mjesati sve moguce sa nogometom.. heeej.. sa sportom mjesate i poticete mrznju prema drugima...
jeli vazno ko je Tigar... to sto je on oslobodio citavu krajinu ( naravno ne sam, ali on je bio uvijek PRVI a ne ZADNJI - ko mi ne vjeruje - mogu mu pokazati snimke ) je dobra stvar... to sto je covjek na neki nacin i profitirao od toga, njemu na dusu... Tigar se trudi da Jedinstvo bude sto bolje.. danas se u Bosni i Hercegovini kupuju ministarska mjesta, pa zasto nebi mogle utakmice druge lige... naravno da to nije casno, ali opet je pomak... Jedinstvo nije legendarno kao Velez - to je istina.. ali samo radi necije istorije da mu se da titula je pretjerano.. ruku na srce - od onog pravog veleza je ostalo malo, a taj novi Velez se mora tek dokazati i sretno im bilo...
putovnice... hm.. opet - kakve veze one imaju sa nogometom? nikakve.. samo trpate politiku ( a poznato je da je politika samo za one koji nisu uspjeli u svojoj prvoj profesiji
... iznimka su oni koji su se specijalizirali u politickim naukama )... naravno da Krajina ima hrvatske pasose... Boze moj - zasto ne - kad nam se prohtje - pasos u ruke i Europa.. jer sa bosanskim ( njega takodjer svi imaju jer su se borili za njega ) se moze do slovenije... kako bi meni drage mostarke rekle "NIDJE VEZZEEE"
i za kraj - nemojte praviti ruglo od nogometa - to je sport, a ne rat. Nije grijeh pustiti suzu radi rodjenih, nevazno bila ona od srece ili tuge... Nije grijeh navijati ( ali pazite - navijati ) za svoje rodjene... ali grijeh je razbiti nekome glavu radi toga sto on uzvikuje nesto drugo.. o ostalim stvarima razmislite sami...
Puno pozdrava citavoj BiH, a posebno Krajini i Hercegovini....
E.S.
eHost
nisam neki poseban ljubitelj nogometa, ali volim pogledati kvalitetnu utakmicu... Biscanin sam i navijam za Jedinstvo - naravno ! Ali navijam, a ne psujem po drugima !
Jeste li vi svjesni sta znaci navijanje? cemu ono sluzi? Danas je u BiH sramota reci da si navijac - barem meni jeste.. zasto? pa navijanje je nekad sluzilo za motiviranje igraca ( jednstavno davanje podrske )... sta je ono danas? ( oprostite mi na vulgarnosti ) - jebavanje familija sudiji, igracima, drugim navijacima? razbijanje autobusa i tudjih glava kamenicama? pogotovo onih neduznih glava koje su dosle da vide utakmicu... pa ljudi moji cemu to sve? sto ne uzmete oruzje i ne poubijate se, kako bi vase ekipe mogle u miru odigrati utakmicu...
kao mali klapac sam uzivao u navijackim pjesmama navijaca crveno bijelih... milina je cuti ih u Boricima.. vjerujte mi - ta vremena su prosla ! pjesme je malo, previse alkohola i mrznje prema drugima.... isto tako sam ( a i danas ) bio u Mostaru i imao priliku gledati VELEZ ! i njegovu crvenu armiju ( danas jos uvijek imam majicu sa logotipom koju sam dobio na poklon !!! ). Za mene kao dijete je prizor na stadionu bio wow... prvi veci stadion koji sam vidio je bio velezov i slika mi je, 10 godina kasnije, jos uvijek urezana u sjecanju...
Krajina je posebna.. isto kao i citava Hercegovina.. to sto Krajinu niko ne voli, je samo znak da je ona dobra u nekim stvarima u kojima drugi nisu... dodjite u Krajinu i budite ljudi i drugi ce vas primiti kao kraljeve ! Recite nesto protiv iste i negine vam samo sanduk i na dubini od 2 metra ( ako vas uopste mognu sahraniti ).... ovo nije znak primitivnosti nego ponosa... Bihac sa okolinom ima mozda nekih 100.000 ljudi, ali nemojte zaboraviti one koji su u ratu pali za to podrucje... i sad dolazim to onog sto mi toliko smeta - pa pustite mrtve na miru.. kako vas nije sramota mjesati sve moguce sa nogometom.. heeej.. sa sportom mjesate i poticete mrznju prema drugima...
jeli vazno ko je Tigar... to sto je on oslobodio citavu krajinu ( naravno ne sam, ali on je bio uvijek PRVI a ne ZADNJI - ko mi ne vjeruje - mogu mu pokazati snimke ) je dobra stvar... to sto je covjek na neki nacin i profitirao od toga, njemu na dusu... Tigar se trudi da Jedinstvo bude sto bolje.. danas se u Bosni i Hercegovini kupuju ministarska mjesta, pa zasto nebi mogle utakmice druge lige... naravno da to nije casno, ali opet je pomak... Jedinstvo nije legendarno kao Velez - to je istina.. ali samo radi necije istorije da mu se da titula je pretjerano.. ruku na srce - od onog pravog veleza je ostalo malo, a taj novi Velez se mora tek dokazati i sretno im bilo...
putovnice... hm.. opet - kakve veze one imaju sa nogometom? nikakve.. samo trpate politiku ( a poznato je da je politika samo za one koji nisu uspjeli u svojoj prvoj profesiji
i za kraj - nemojte praviti ruglo od nogometa - to je sport, a ne rat. Nije grijeh pustiti suzu radi rodjenih, nevazno bila ona od srece ili tuge... Nije grijeh navijati ( ali pazite - navijati ) za svoje rodjene... ali grijeh je razbiti nekome glavu radi toga sto on uzvikuje nesto drugo.. o ostalim stvarima razmislite sami...
Puno pozdrava citavoj BiH, a posebno Krajini i Hercegovini....
E.S.
eHost
-
denaja
Santos wrote:Krajisnici su dobri ljudi.Nisu kukavice nisu skrti vole pjesmu.Ja ih znam dosta kultura od ljudi.Upozno sam ih dosta i na tekmi Zeljo Njukastl.Dosli ljudi cak iz Bihaca na tekmu.Poslje se sjelo i malo cugnulo.Svaka im cast.
VOLIM BOSNU čitavu,i nikad nisam rekla šta za koga...ako je iz drugog mjesta...(Bošnjaka)..a puno puta sam čula...Krajišnici ovo, Krajišnici ono...zašto to?????????????
jer smo poznsti kao "ljuta Krajina"...(tako sam čula da kažu za Krajišnike)..i fala Bogu dragom,da je tako..i da su takvi Krajišnici-vole svaku ped bosanske zemlje..(osim izroda Abdićevih..ali to su sami neuki,koji ni sami nisu znali za što se "bore")...i da nisu takvi nebi sad se ezan čuo u Krajini,nego bi doživjeli istu sudbinu kao mnogi gradovi u Bosni-NAŽALOST...i ko god počne da kaže šta za Krajišnike,nek se udari po ustima i stane...jer puno toga ima ljuta Krajina ...