Jedinstvo ili Velež?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mostarac

Post by mostarac »

Veceras na "60 minuta" bio fin prilog o Velezu. Drugi dio priloga ide iduce sedmice. Evo jedne od izjava. mene je dok sam gledao nasmijala do suza i ovako se tesko moze docarati, ali bar da probam:

"Evo ova godina je iza nas, nema veze. Halalicemo mi i ovu godinu, ali nemoj... Sljedece godine ce se pojavit neko drugi s lovom Bosna, Rudar i opet iz pocetka ide sve bola. Dok ne pukne nekome film pa ne izdegeneci nekog. Pa ja bola. Nismo mi bola papci ovde bola. Mi idemo igramo, a oni tamo naši... Mogu li ja o federalnim komsijama? Mogu jelde. SLave titulu 300 gledalaca imaju bola. 100 godina. Kakvo bola sto godina, osamdeset godina nisu postojali bola. Isto ko da ja sad kazem dedi rahmetli mi stoti rodjendan. Umro co'jek ima dvajes godina bola"

Fejza bože :-D
mostarac

Post by mostarac »

/Preneseno sa http://www.redarmy-ilidza.com /

Zaustavimo kriminal, korupciju i nacionalizam u BH fudbalu

Image

Svi u Bosni i Hercegovini se pitaju i traže razloge zašto Premier Liga BIH slabi iz godine u godinu. I zašto se sve u BIH fudbalu posmatra sa nacionalne perspektive. Premier Liga treba da predstavlja skup najkvalitetnijih fudbalskih timova unutar naše države, ali u našem fudbalu situacija je pomalo drugačija u odnosu na preostali svijet. U najboljoj BH ligi ne nalaze se najjači i najkvalitetniji klubovi, nego klubovi sa najboljim političkim vezama i podrškom političkih i kriminalnih struktura. Te klubovi koji imaju svoje ljude unutar fudbalskog saveza.

U Premier Ligu ulaze i opstaju timovi koji odjednom počnu s lakoćom pobjeđivati i najteže domaćinske protivnike u zadnjih 5 kola. Sve to uz svojevrsnu podršku sudija, korumpiranih dužnostnika unutar saveza i mnogih drugih. Svima je već na početku ove i prošle sezone bilo jasno da Velež po kvaliteti nema konkurencije unutar Prve Lige Federacije. Čak je po kvalitetu bolji od većine Premierligaša. Ali kao što je svima poznato kupo-prodaja utakmica i kupovina sudija je postala uobičajena pojava. Dok su nadležni ljudi u savezu plaćeni za šutnju po tom pitanju. Žalostno je da se sudije pred odlučujuće utakmice ne stavljaju u karantin, te da je njihovo ime poznato javnosti. Smiješno je da jedan klub koji redovno daje golove u zadnjih deset minuta, kojem redovno bivaju dosuđivani penali, kojeg je Velež par kola prije kraja pobijedio sa čak 5:0 i koji u odlučujučoj utakmici daje najofirniji gol u zadnjoj minuti završi prije Veleža. Naravno riječ je o Budućnosti iz Banovića. Slična priča bila je i ove sezone. Jedinstvo koje je prošle godine prodalo Budućnosti utakmicu u zadnjem kolu, ove sezone je napravilo iskorak naprijed, te su , ugledavši se na Budućnost, umjesto prodaje počeli sa kupovinom. Naravno njihove radnje bile su ignorisane od saveza. Navodno zbog nedostatka dokaza. A snimci sa 5-6 sumnjivih utakmica postoje. Ali je pojedincima bilo lakše doći po pare nego pregledati 6 snimaka po 100 minuta. Smiješno je da se jedan takav tim kao Jedinstvo zove Nogometni klub. Prije bi se trebao zvati političko-komercijalno preduzeće. I to DJL (društvo jednog lica, zna se na koga se odnosi). Takav klub više nema simpatija drugih, a dobitkom statusa Premier Lige na upitan način, izgubili su mnogo više. Izgubili su dugogodišnje prijateljstvo sa Veležom i njihovim navijačima.

Međutim takvi timovi su samo dio Veležovog problema. Drugi problem Veleža je politička situacija. Nacionalističkim političkim strankama u BIH i Mostaru smeta multietnički (po mnogima multičetnički) Velež, u kojem se pojam nacionalnost uopšte ne spominje. Politički lobi u BIH (UNIJA SDA I HDZ) već dugo godina svojim aktivnostima uništavaju Velež. Deklarišući ga gao Bošnjački klub. Naravno nisu stali samo na tome. Već se dugi niz godina ove stranke bore protiv Veležovog povratka na stadion pod Bijelim Brijegom. Ovakav događaj bio bi iskorak ka ujedinjenju Mostara kod običnih građana, što naravno ne ide u korist nacionalistima u BIH.

Image

Postoji još milion primjera akcija SDA i HDZ-a protiv Veleža, ali na dokazivanju očiglednih stvari se nećemo zadržavati. Velež je deklarisani fudbalski klub, koji se u potpunosti nastoji posvetiti samo sportskom aspektu fudbala u Mostaru i Hercegovini. Distancirajući se od bilo kakvih nacionalnih, političkih i kriminalnih aktivnosti. Isto važi i za Red Army.
Širenje dezinformacija i medijsko ignorisanje Veleža (NPR. Avaz):
Velež se u većini BIH medija spominje samo kada se piše o nećemu negativnom, inače se Velež u medijima u potpunosti ignoriše. Primjer za to je Avaz. Očigledan primjer je zadnja utakmica u Kaknju. Dnevni Avaz je na naslovnu stranicu stavio "Divljanje navijača Veleža", a ni da u cijelom tekstu spomenu divljanje domaćih navijača koji su uspjeli unijeti gomilu kamenja i vinskih boca i koji su zapoćeli međusobni obračun. Smiješni su tekstovi u Avazu koji samo blate Velež tipa "Jedinstvo zasluženo u PL, a rođenima je samo krivo zbog toga","Veležov navijač napao sudiju"(bez ikakvog dokaza), te još mnogo toga. Smiješno je kada se ispiše po par stranica o gostovanju Manijaka i Hordi sa po 3 autobusa, a Red Army je ove sezone kvalitetno odradio sva gostovanja, ali bez ikakve medijske pažnje. Samo treba navesti primjere Vitez 5 buseva, Kiseljak 10, Hadžići 10, Visoko 5, Kakanj 18. A da nespominjemo privatna auta. O kvaliteti navijanja netreba ni raspravljati. Odradili smo više kvalitetnih gostovanja nego iko drugi u BIH. U Ovoj državi su jednostavno svi protiv Veleža. Protivnicima Veleža nije jasna jedna stvar. A to je da nas oni nikada neće moći uništiti. Čak nasuprot. Red Army i Velež su iz godine u godinu sve jači. U podršci Veležu priključuje se sve više ljudi. Crvena teritorija je sve šira i pored Mostara opet obuhvata Stolac, Jablanicu, Konjic, te pojedine dijelove Bosne i Hercegovine. Kriminal i politika su prolazni, dok je ljubav prema Veležu i njegovoj crvenoj boji stalna i iznad svega shvatljivog za Veležove dušmane. Za Red Army predaje nema. I dok neki misle da je ovo kraj Veleža i RA. Grdno se varaju. Ispadanje Veleža i sva ova dešavanja tek su početak nove Veležove ere. Strpljenje RA i Veleža ima svojih granica i kad tad će sve doći na svoje. RA neće tek tako stati sa svojim naporima u suprostavljanju ovoj nepravdi. Pozivamo sve one koji vole Velež i koji vole BH fudbal da nam se priključe u ovoj borbi protiv kriminala. Spasimo fudbal u BIH i riješimo se kriminala jednom zauvijek.

DenTer
ero_sa_onog_svijeta

Post by ero_sa_onog_svijeta »

mislim da je prilog bio u najmanju ruku smiješan, a što se tiče samo "novinarke" koja je očigledno promašila profesiju.
"Objektivna" novinarka pravi prilog u dresu Veleža :? pa gdje to ima?

Čovjek koji je rekao da je bilo 300 gledatelja na zadnjoj tekmi Zrinjskog, hm zaista smiješno, ako se zna da je na toj utakmici bilo 10 000 gledatelja ( znači više nego na svim utakmicama Veleža u vrapčićima u zadnje dvije sezone), iako se zna da je stadion pod BB u zadnje dvije sezone jedan od naj posjećeniji u BiH.

ta tzv"novinarka" (koja pod hitno mora mjenjati profesiju) o Veležu pita u ist. dijelu grada mostarce šta je Velež.

I onda, (vjerovatno da pokuša dokazati kako su hrvati glupi) odlazi u zap. dio grada, i to, baš pred sveučilište i hvata bosanske studentice, koje jedva da imaju 20 godina, i pojma neznaju o ONOM veležu , i postavlja im pitane "šta je velež", gdje jadne bosanske studenice, misleći da se radi o moža "pozitivnoj geografiji" odgovaraju da je to planina iznad Mostara.

Moj Bakiri, idući put kad budeš pravio Veležu, pošalji pravog novinara a ne nekakvu glupaču, ispitaj obje strane, pogledaj statistiku, pa nečeš biti smiješan
sudnjidan

Post by sudnjidan »

ero_sa_onog_svijeta wrote:mislim da je prilog bio u najmanju ruku smiješan, a što se tiče samo "novinarke" koja je očigledno promašila profesiju.
"Objektivna" novinarka pravi prilog u dresu Veleža :? pa gdje to ima?

Čovjek koji je rekao da je bilo 300 gledatelja na zadnjoj tekmi Zrinjskog, hm zaista smiješno, ako se zna da je na toj utakmici bilo 10 000 gledatelja ( znači više nego na svim utakmicama Veleža u vrapčićima u zadnje dvije sezone), iako se zna da je stadion pod BB u zadnje dvije sezone jedan od naj posjećeniji u BiH.

ta tzv"novinarka" (koja pod hitno mora mjenjati profesiju) o Veležu pita u ist. dijelu grada mostarce šta je Velež.

I onda, (vjerovatno da pokuša dokazati kako su hrvati glupi) odlazi u zap. dio grada, i to, baš pred sveučilište i hvata bosanske studentice, koje jedva da imaju 20 godina, i pojma neznaju o ONOM veležu , i postavlja im pitane "šta je velež", gdje jadne bosanske studenice, misleći da se radi o moža "pozitivnoj geografiji" odgovaraju da je to planina iznad Mostara.

Moj Bakiri, idući put kad budeš pravio Veležu, pošalji pravog novinara a ne nekakvu glupaču, ispitaj obje strane, pogledaj statistiku, pa nečeš biti smiješan
Jelde da istina boli? Pa kad je tako onda cemo se uhvatiti najbizarnijeg i mozda jedinog netacnog podatka u cijelom prilogu - onog o 300 gledalaca na zadnjoj utakmici Svinjskog, "kluba sa 100-godisnjom povijescu" od cega 50 godina nije postojao. Dobro, mozda je stvarno bilo vise gledalaca na utakmici posljednjeg kola koju je igrao Svinjski, ali to nije rekla Anisa Setka vec navijac Veleza.
A zasto ne bi pravila prilog u dresu Veleza? Prilog je bio o Velezu, a neka Smiljko Sagolj obuce dres Svinjskog kada bude pravio prilog o Svinjskom (instant klubu sa falsificiranom povijescu, klubu koji je Velez istjerao sa njegovog stadiona).
Uostalom, ne stide se svi poput tebe i tvojih sunarodnika sto su 50 godina navijali za Velez. 'ONAJ' ili 'OVAJ' Velez, to je Velez!!! To sto "20-godisnje bosanske studentice" ne znaju sta je Velez nije krivica Anise i Bakira vec njihova sramota i dokaz "opce kulture i inteligencije, kvalitete naobrazbe na Vasem sveucilistu".
Ma, vidi vraga, na objektivnost "60 minuta" i FTV zale se oni koji ne placaju pretplatu i kunu se kako je nikad nece placati. Njima je vjerovatno objektivniji onaj, cini mi se da se Vrankic zove, kojem je povijest pocela dolaskom HDZ-a, kojem sve "nase" valja a "njihovo" ne valja.
ero_sa_onog_svijeta

u potpunosti se slažem sa tobom! ISTINA BOLI! Mogu samo zamisliti kolko nekog to boli, pa da za utakmicu na kojoj je bilo oko 10 000 gledatelja izjavi da je bilo oko 300 gledatelja. i to preko TV to reći, :lol: :lol: :lol: stvarno mi je žao tog momka , mislim, zavist, ljubomora je gadna stvar.

a za taj prilog. ja samo kažem da je ne profesionalno reći jednu istinu i pet laži.
Tražeći mišljenje "druge strane", nije bilo profesionalno otići pred studentski dom i pitati mlad bosanske brucoše šta misle o Veležu.

A F.K Veležu sve najbolje želim, i da se vrate u PL
mostarac

Post by mostarac »

Prvo ono nije bila studentica,a drugo nije bila ni pred fakultetima ni pred studentskim domom nego ispred plave banke. Ako ono nisi mogao poznati onda jebi ga (sta ces kad si seljak koji je juce "sljego" u Mostar). Nije pitala samo nju. Pitala je i onog seljacinu sto navija za Inter i Hajduk, a isto tako ispadas smjesan sa tim zadnje dvije sezone da je posjeta hinjskom cudo, jer proslu sezonu hinjski se borio za opsatanak, a tacno je da mi prosjek nije bio 300 gledalaca. Naime bio je 100 i znam da je tih 100 jadnika plakalo i molilo ljude da dolaze na utakmice, ali nisu uspjeli izmoliti jer svi oni koji idu na utakmice tog nazovikluba imaju prije njega Dinamo ili Hajduk. Dakle to je klub bez navijaca, a takav klub uvijek dozivi svoje propadanje prije ili kasnije. Vidicete posjetu kad se iduce godine budete borili za opstanak, a Anisa Setka je pravila prilog o Velezu i ne vidim sta je ona uradila neprofesionalno. Da nije mozda trebala dovest nekog iz Ultrasa da prica, tj. sere o Velezu. Uostalom Fejza vam je sinoc sve reko :D i to pravim mostarskim naglaskom, a nije Velez kriv sto u pojedinim dijelovima grada ne mozes naci Mostarca ni pod razno. E ti i takvi navijaju za hinjski, a svaki posteni, pravi i cestiti Mostarac nikada nije promjenio svoj dres i uvijek je znao za koga navija - JEDAN I JEDINI MOSTARSKI KLUB - VELEŽ.
Eno te Fejza zvao da mu dodjes dedi na rodjendan. Kaze slavi 100 godina u Sarica haremu :D
ero_sa_onog_svijeta

V
Last edited by ero_sa_onog_svijeta on 21/06/2005 19:05, edited 3 times in total.
ero_sa_onog_svijeta

oni studenti, što su "ko biva" bili predstavljali zap. Mostar su bosanci, koji pojma nemaju šta je Velež ( prema njima je to planina) a i vjerovatno one bosanke nemaju pojma što je Zrinjski.
Prije toga , u prilogu ,je bio razgovog sa navjačima Veleža koji kažu "da je u zadnjem kolu bilo na utakmici Zrinjskog oko 300 gledatelja....

Sad je tebe, UMRO JE VELEŽ, pardon, Umro je Mostar pitam jeli to istina?
Prošle sezone se Zrinjski borio za opstanak, pa je opet u PL stadion pod BB bio jedan od najposjećeniji. Baš kao i ove godine.Jeli griješim? To za 100 jadnika-BRUKAŠ SE

Nemam ja ništa protiv Veleža, samo tvrdim da to više cviljenje da se Velež vrati u PL, i da im je svak kriv od zrinjskog, hrvata, biščana, od ljudi koji imaju putovnicu :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:

(sta ces kad si seljak koji je juce "sljego" u Mostar)- ja sam rođen u Mostaru i čitav svoj život tu živim. a tu tvoju rečenicu smatram kao gest jadnog iskompleksiranog navijača, bez argumenata[/i]
mostarac

Post by mostarac »

ero_sa_onog_svijeta wrote:oni studenti, što su "ko biva" bili predstavljali zap. Mostar su bosanci, koji pojma nemaju šta je Velež ( prema njima je to planina) a i vjerovatno one bosanke nemaju pojma što je Zrinjski.
Prije toga , u prilogu ,je bio razgovog sa navjačima Veleža koji kažu "da je u zadnjem kolu bilo na utakmici Zrinjskog oko 300 gledatelja....

Sad je tebe, UMRO JE VELEŽ, pardon, Umro je Mostar pitam jeli to istina?
Prošle sezone se Zrinjski borio za opstanak, pa je opet u PL stadion pod BB bio jedan od najposjećeniji. Baš kao i ove godine.Jeli griješim? To za 100 jadnika-BRUKAŠ SE

Nemam ja ništa protiv Veleža, samo tvrdim da to više cviljenje da se Velež vrati u PL, i da im je svak kriv od zrinjskog, hrvata, biščana, od ljudi koji imaju putovnicu :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:

VELEŽ NIJE ISPAO SAMO JE MORA SKOČITI DOLE
no comment
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

umro je mostar wrote:Veceras na "60 minuta" bio fin prilog o Velezu. Drugi dio priloga ide iduce sedmice. Evo jedne od izjava. mene je dok sam gledao nasmijala do suza i ovako se tesko moze docarati, ali bar da probam:

"Evo ova godina je iza nas, nema veze. Halalicemo mi i ovu godinu, ali nemoj... Sljedece godine ce se pojavit neko drugi s lovom Bosna, Rudar i opet iz pocetka ide sve bola. Dok ne pukne nekome film pa ne izdegeneci nekog. Pa ja bola. Nismo mi bola papci ovde bola. Mi idemo igramo, a oni tamo naši... Mogu li ja o federalnim komsijama? Mogu jelde. SLave titulu 300 gledalaca imaju bola. 100 godina. Kakvo bola sto godina, osamdeset godina nisu postojali bola. Isto ko da ja sad kazem dedi rahmetli mi stoti rodjendan. Umro co'jek ima dvajes godina bola"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
moras ti men i ovdje nasmijat...... :lol: :lol: :lol:
gledala,gledala... :D
mostarac

Post by mostarac »

PITARKA_SA wrote:
umro je mostar wrote:Veceras na "60 minuta" bio fin prilog o Velezu. Drugi dio priloga ide iduce sedmice. Evo jedne od izjava. mene je dok sam gledao nasmijala do suza i ovako se tesko moze docarati, ali bar da probam:

duša moja. Vidiš da se ti polako prilagođavaš novim uslovima života i privređivanja :-D Hoćeš da ti pošaljem snimak da ga temeljito proučiš :)
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

umro je mostar wrote:
PITARKA_SA wrote:

duša moja. Vidiš da se ti polako prilagođavaš novim uslovima života i privređivanja :-D Hoćeš da ti pošaljem snimak da ga temeljito proučiš :)
sta ce meni snimak ba,spakuj se ,svezi sebi masnicu oko vrata..i onda sebe sam posalji da te proucim.. :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply