Jedina mu mana sto je Srbin

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

callmethebreeeze wrote:
mIRCerka wrote:

A rezon oko BL i Mostara je umobolan.
Da se malo raspitate umjesto sto ste popili svu pamet svijeta, vidjeli biste da NORMALNI ljudi traze NORMALNE ljude koji ce firme voditi ka napretku, pa makar se ti ljudi zvali Adolf Hitler Junior.
Samo je problem sto je malo normalnih ljudi.
dobro, mozda bi a. hitler junior bio diskrimisan zbog imen, :D. svuda u svijetu postoji i nepotizam i stele i zaposljavanje podobnih, ali kod nas je to ekstremno i ne vjerujem kao i vecina vas da je znanje i sposobnost ono sto je najvaznije prilikom zaposljavanja u nasem javnom sektoru.

vezano za ovu temu. steta sto se povlaci ime tog covjeka i mozda je stvarno sasvim regularno to sto ce ga smijeniti, ali je opet sramota da je samo jedan srbin direktor skole u tuzli, a ni jedan u sarajevu. (naravno da napomenem da je sramota sto nema bosnjaka u mostaru i bl)
ne moze me niko uvjeriti da nema ni jednog sarajvskog srbina i bl bosnjaka koji ne bi mogao biti direktor u tim gradovima.
relativno off topic - zar nije sramota kako su muskarci diskirminirani u Sarajevu? cini mi se 80% direktora srednjih skola u Sarajevu su ZENE!!!!
:roll:

Da ponovim, prica da ga skidaju zato sto je Srbin je obicna novinarska patka, da nekome zamazu oci, dok nesto ne odrade...
Sifra: Energopetrol - Aerodrom Alije Izetbegovica
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

kad sam rekao da je steta sto se povlaci ime tog covjeka mislio sam da se ne treba fokusirati na njegov slucaj nego pokusati sagledati siru sliku koja nam pokazuje da su direktori obrazovnih ustanova pripadnici naroda koji su u vecini u datim gradovima.
eh, sad, fino je da su i zene negdje u vecini, da je bog dao da ih je 80 posto u politici bolje bi bilo.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

callmethebreeeze wrote:kad sam rekao da je steta sto se povlaci ime tog covjeka mislio sam da se ne treba fokusirati na njegov slucaj nego pokusati sagledati siru sliku koja nam pokazuje da su direktori obrazovnih ustanova pripadnici naroda koji su u vecini u datim gradovima.
eh, sad, fino je da su i zene negdje u vecini, da je bog dao da ih je 80 posto u politici bolje bi bilo.
jasno ko dan, pikirao neko njegovo mjesto, sad sve i da je cist ko suza, mahala ce da sere narednih par mjeseci o njemu...
Blizanac

Post by Blizanac »

Ne mogu da vjerujem da jedan novinar-prfesionalac može da napiše ovakav tekst???? :? A postavljač ove teme naslov izvlači iz "šuškanja po mahali"???
Nevjerovatno!!!!
Imali iko ikakve konkretne dokaze da je dotični gospodin smijenjen samo zato što je Srbin??? Ili, kao relevantan i pouzdan izvor treba uzeti "šuškanje u mahali"? Procedura za izbor direktora jasno je i precizno definirana zakonom. Da pojasnim: Direktora škole imenuje nadležno ministarstvo, na osnovu prijava na javni konkurs. Mandat traje 4 godine, i može se produžavati (nije ograničen na dva mandata). Ukoliko direktor svojim radom ne zadovoljava, školski odbor može uputiti zahtjev ministrarstvu za njegovu smjenu, itd.
E, sad, da li je ova procedura ispoštovana, ili je "novinar" podatke dobio iz "pouzdanih izvora u mahali" ostaje pitanje....
I ide mi na neku stvar ovo "nacoinalno pitanje"....
A ovaj direktor, da je nekome smetalo to što je Srbin, vjerovatno bi mu davno "namjestili"...Jednostavno, prestao mandat, pojavili se mlađi i sposobniji ljudi, koji mogu odgovoriti sve zahtjevnijem poslu u prosvjeti i to je to...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Mislim da to i nema neke veze direktno s 'narodima', koliko sa vladajucim strankama u tim sredinama. Sjase Kurta da uzjase Murta. Ako si u vladajucoj stranci a jos nisi pripadnik vecinskog naroda imas sve moguce sanse za uspjeh, cak puno vece nego pripadnik tog vecinskog naroda. Jer ta stranka i onako mora imati odredjeni broj delegata iz 'drugih naroda'... I onda se tu okrene kolo srece...

A s obzirom da je skola javna ustanova, mjesto direktora je cisto politicka pozicija, i direktora postavlja vlast.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Dodushe, nista me ne bi vise cudilo, meni je nedavno na forumu receno, steta sto je zoomke ocistio to, da bih ja trebala biti presretna sto sam u Sarajevu sa svojim imenom i prezimenom uspjela zavrsit skole i naci posao a cinjenica da mi starci imaju stan 1/1 je nesto zbog cega bih trebala glavom kroz krov da letim...
:lol:
pinkzelena

Post by pinkzelena »

callmethebreeeze wrote:
pinkzelena wrote:
callmethebreeeze wrote: i mene zanima odogovor na ovo pitanje.
i na ovoj se temi pocinje s onom djetinjom "vidi sta oni tamo rade". ako u bl i mostaru nema bosnjaka znaci ne mora biti srba i hrvata u tuzli i sarajevu. bolestan rezon.

A zašto je bolestan rezon? Ne vidim da ti je bolesno što nema bošnjaka u BL,Mostaru,Bijeljini itd..!??
tebi nije bolesno voditi se logikom umova koji opravdavaju rusenje starog mosta i ferhadije?

Normalno da mi je bolesno,a znaš li ko je srušio Stari i Ferhadiju??
Šta sam ja drugo rekla u prijašnjem postu??
Bolesno je da nema srba i hrvata u Sarajevu (a ima ih,koliko nije više bitno),a nije bolesno..i možemo zanemariti što muslimana nema ni na mapi po Bijeljini,BL,Trebinju itd... zapadnom Mostaru..
Nemoj mi imputirati nešto što nisam rekla,jer me odlično kontaš.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

_BosanaC wrote:
pinkzelena wrote:
callmethebreeeze wrote: i mene zanima odogovor na ovo pitanje.
i na ovoj se temi pocinje s onom djetinjom "vidi sta oni tamo rade". ako u bl i mostaru nema bosnjaka znaci ne mora biti srba i hrvata u tuzli i sarajevu. bolestan rezon.

A zašto je bolestan rezon? Ne vidim da ti je bolesno što nema bošnjaka u BL,Mostaru,Bijeljini itd..!??
Jel' to hoces da kazes da nije bolestan rezon?

Bolestan je rezon napisati:
ako u bl i mostaru nema bosnjaka znaci ne mora biti srba i hrvata u tuzli i sarajevu. bolestan rezon.
Evo ovo mi je BOLESNO!!!
Zar nije???
pinkzelena

Post by pinkzelena »

mIRCerka wrote:Dodushe, nista me ne bi vise cudilo, meni je nedavno na forumu receno, steta sto je zoomke ocistio to, da bih ja trebala biti presretna sto sam u Sarajevu sa svojim imenom i prezimenom uspjela zavrsit skole i naci posao a cinjenica da mi starci imaju stan 1/1 je nesto zbog cega bih trebala glavom kroz krov da letim...

Ja bih takodjer sa svojim imenom i prezimenom trebala biti ugrozena ovdje,ali nisam.. sto ti je reci.. :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pinkzelena wrote:
mIRCerka wrote:Dodushe, nista me ne bi vise cudilo, meni je nedavno na forumu receno, steta sto je zoomke ocistio to, da bih ja trebala biti presretna sto sam u Sarajevu sa svojim imenom i prezimenom uspjela zavrsit skole i naci posao a cinjenica da mi starci imaju stan 1/1 je nesto zbog cega bih trebala glavom kroz krov da letim...

Ja bih takodjer sa svojim imenom i prezimenom trebala biti ugrozena ovdje,ali nisam.. sto ti je reci.. :D
nije u pitanju da li se mIRCi osjeca ugrozenom, vec je u pitanju da je neko rekao mIRCi da treba biti sretna bla bla....
:-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

pinkzelena wrote:
_BosanaC wrote:
pinkzelena wrote:

Jel' to hoces da kazes da nije bolestan rezon?

ako u bl i mostaru nema bosnjaka znaci ne mora biti srba i hrvata u tuzli i sarajevu. bolestan rezon.
Evo ovo mi je BOLESNO!!!
Zar nije???
Nisi ti skontala uopste ni sta si ti sama napisala ni sta ti je odgovoreno... Ili se nisi dobro izrazila.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

_BosanaC wrote:
pinkzelena wrote:
_BosanaC wrote: Jel' to hoces da kazes da nije bolestan rezon?

Evo ovo mi je BOLESNO!!!
Zar nije???
Nisi ti skontala uopste ni sta si ti sama napisala ni sta ti je odgovoreno... Ili se nisi dobro izrazila.

Jesam skontala sam vjeruj mi,a stojim iza onoga sto sam napisala.
Da pojasnim.. replicirala sam tamo,gdje se krajnje hladno napisa u stilu:

Pa ako nema muslimana u BL..ne mora da znaci da ne treba biti srba i hrvata u Sa.. ko biva..ko jebe muslimane..samo zato sto je u BL tako..ne mora biti ovdje,ili ondje.
Znaci,to je bolesno..a nije bolesno,niti se iko zapita..zasto nema tih istih muslimana tamo gdje je spomenuto.
Bolestan rezon kako god da okrenes..i u ciju god korist da okrenes.
Ne znam koji dio mojih postova ti nije bio jasan,rado cu da pojasnim jos jednom,samo da to niko ne radi umjesto mene.. :-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Pa ako nema muslimana u BL..ne mora da znaci da ne treba biti srba i hrvata u Sa.. ko biva..ko jebe muslimane..samo zato sto je u BL tako..ne mora biti ovdje,ili ondje.
Znaci,to je bolesno..a nije bolesno,niti se iko zapita..zasto nema tih istih muslimana tamo gdje je spomenuto.
Izvini, ali ja zaista ne vidim problem u ovome. Znaci, zaista, ako nema muslimana u Bjeljini, treba recimo odjebati Srbe iz Sarajeva? Ili ukinuti im sva prava barem privremeno dok se ne pocnu svi pitati zasto nema muslimana u Bijeljini? (iako ne vidim ni potrebu da se 'pita', to vec i ptice na grani znaju zasto je to tako).

Sorry, ali to ipak JESTE bolesno razmisljanje... Odnosno, sikaniranje svih ostalih na racun svojih vlastitih. Ja, recimo, ne cuh da je neko otjerao nekog Srbina iz Armije BiH od '92.-'95., barem ne sa linija gdje se najvise ginulo... Tada su trebali, jbg, morala se ABIH pokazati multietnickom... A da bi ti danas pricala tako kako pricas? :roll:
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

pinkzelena wrote:
_BosanaC wrote:
pinkzelena wrote:
Evo ovo mi je BOLESNO!!!
Zar nije???

Jesam skontala sam vjeruj mi,a stojim iza onoga sto sam napisala.
Da pojasnim.. replicirala sam tamo,gdje se krajnje hladno napisa u stilu:

Bolestan rezon kako god da okrenes..i u ciju god korist da okrenes.
Ne znam koji dio mojih postova ti nije bio jasan,rado cu da pojasnim jos jednom,samo da to niko ne radi umjesto mene.. :-)
pa daj onda da se fino do kraja podijelimo, svako u svoj tor pa ko prije umre. a i ja i ti znamo koja bi skupina prva najebala da se to desi.
na ostatak posta ti je bosanac odgvororio.
i za kraj: bosnjackom vrhu su usta puna multi-kulti bosne i bla bla, komsije nesto pretjerano i ne pricaju o suzivotu. drugim rijecima: mi smo ti koji hocemo bosnu gdje ce svi narodi biti zajedno, znaci mi (bosnjaci) moramo i konkretno raditi na tome, a ne samo supljirati.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

@_BosanaC

Uredu...ako ti mislis da je bolesno,ja sam svoj stav objasnila..
i ne drzim da je bolestan.
Pokusavam se staviti u kozu ljudi,koji se smucaju svuda po Bosni,jer se ne mogu,ili ne smiju vratiti u svoje bivse domove,danas etnicki ciste gradove..

a sto se mene licno tice, nek zivi i radi ko gdje hoce..

to bar u Sarajevu nije problem
Last edited by pinkzelena on 03/08/2007 02:41, edited 1 time in total.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

@callmethebreeeze

Ja uveliko radim na tome u svom svakodnevnom zivotu i dobro mi ide..bez Harisovih i reisovih i forumskih uputa.
Last edited by pinkzelena on 03/08/2007 02:22, edited 1 time in total.
trlica

Post by trlica »

Objavljeno prije 1 sat 24 minute
Radmanović: BiH jeste već federalna država

Član Predsjedništva BiH i visoki funkcioner SNSD-a Nebojša Radmanović ponovio je stav svoje stranke da BiH može biti federalna država i da tako može funkcionirati te da je "prirodno da federalna jedinica ima pravo na otcjepljenje".

On je naveo da ne govori o otcjepljenju, već boljem funkcioniranju, jer BiH već sada postoji kao neka vrsta federalne države.

"Druga stvar je što stalno iz Sarajeva imate centralističke težnje, koje su potpuno nerealne i koje ne stvaraju stabilan prostor u BiH", kazao je Radmanović u izjavi novinarima u Mahovljanima kod Banje Luke.

Naveo je da je prijedlog BiH kao federalne države, "a ona i sada jeste na neki način federalna", u suštini stabilnije stanje i u BiH i okruženju i bolje funkcioniranje BiH.

Istaknuo da u ovakvoj situaciji sa stalnim pritiscima ka centralizaciji, stalno se dovodi u pitanje opstanak BiH, te da je prijedlog SNSD-a "normalan i racionalan i zadire u ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda, što danas nije slučaj".

(FENA)

http://www.sarajevo-x.com/clanak/070802069

http://www.sarajevo-x.com/clanak/070802074

ko supljira najvise u Bosni i hercegovini?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

trlica wrote:Objavljeno prije 1 sat 24 minute
Radmanović: BiH jeste već federalna država

Član Predsjedništva BiH i visoki funkcioner SNSD-a Nebojša Radmanović ponovio je stav svoje stranke da BiH može biti federalna država i da tako može funkcionirati te da je "prirodno da federalna jedinica ima pravo na otcjepljenje".

On je naveo da ne govori o otcjepljenju, već boljem funkcioniranju, jer BiH već sada postoji kao neka vrsta federalne države.

"Druga stvar je što stalno iz Sarajeva imate centralističke težnje, koje su potpuno nerealne i koje ne stvaraju stabilan prostor u BiH", kazao je Radmanović u izjavi novinarima u Mahovljanima kod Banje Luke.

Naveo je da je prijedlog BiH kao federalne države, "a ona i sada jeste na neki način federalna", u suštini stabilnije stanje i u BiH i okruženju i bolje funkcioniranje BiH.

Istaknuo da u ovakvoj situaciji sa stalnim pritiscima ka centralizaciji, stalno se dovodi u pitanje opstanak BiH, te da je prijedlog SNSD-a "normalan i racionalan i zadire u ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda, što danas nije slučaj".

(FENA)

http://www.sarajevo-x.com/clanak/070802069

http://www.sarajevo-x.com/clanak/070802074

ko supljira najvise u Bosni i hercegovini?
Hajde skreni s teme jos jednom. Na pravom si putu i bez toga...
Post Reply