Samo da ti kazem da bi ja veoma volio da smo mi u Mostaru imali te granate o kojima pricas, jer bi danas Barisha Colak prdio iz Imotskog, a otvorio sam temu iz drugog razloga, a to je ovo cetvoro djece koje spominjes.Tijekom sukoba između ARBiH i HVO-a, pripadnici Armije BiH su neselektivnim bombardiranjem gradskog područja ubili desetke civilnih osoba hrvatske nacionalosti. Npr:
Uslijed napada topničkim oružjem na civilne objekte u naseljima
"Đikovina" i "Panjevina", dana 3. rujna 1993. godine, poginulo je 5 hrvatskih civila, od kojih jedno dijete, a ranjeno je 20 civilnih osoba, od čega sedmero djece. 25. siječnja 1994. u naselju Zgoni, minobacačkom granatom ubijeno je četvero, a ranjeno dvoje hrvatske djece i jedna starica. Itd...
Moj najbolji drug je tu, bas tada i na tom mjestu izbjegao smrt za dlaku i doslovno jednu sekundu. Sve cetvoro djece, koja su igrala kosarku, su bili Bosnjaci, a ako dodjes na mjesto koje se nalazi iza zgrade Mostarka i pogledas mjesto gdje je pala ta granata lijepo se vidi da je ona dosla sa polozaja HVO na Zovnici. Ko je bio u ratu odmah ce ti potvrditi na osnovu otiska granate i njegovog polozaja. Isto tako nema teoretske sanse da na to mjesto padne granata sa polozaja Armije BiH, jer je opkoljeno zgradama sa svake strane osim naravno sa strane Zovnice. Zgrade su toliko visoke da na to mjesto ne bi mogla pasti ni minobacka granata.
Trebam li i reci da se taj dan hrvatska djeca nisu igrala ispred svoje zgrade. Covjek je izbjegao smrt pukom slučajnošću i očevidac je događaja i još prije granate bilo im je čudno kako nema ni jednog hrvatskog dijeteta ispred zgrade. Ubrzo im se sve samo kazalo.
Trebam li napomenuti kako je uz postavljenu spomen plocu stajala i kosarkaska lopta sva izresetana gelerima, kojom su se ta djeca igrala kad su poginula. Lopta je ukradena, a ploca je bila devastirana. Armija BiH je imala pametnijih ciljeva za gadjati od djece. Da je Armija u Mostaru imala granate ni stari most ne bi bio srusen, nego bi posada tenka otisla u neku stvar. Iduci put provjeri informacije kad nesto pricas.
P.S. Ovo su jedina dva primjera koja si mogao navesti. Od toga je jedan pocinio sam HVO. Propaganda je cudo.