Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post Reply
muha_sa

#76 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by muha_sa »

vaskrso ronioc.

Image
rokan

#77 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by rokan »

ne svi, samo oni koji to zele. :wink: nije valjda da bi sarajevo kapituliralo bez tih srba koji su samo cekali oslobodioce? :)
ja kad gledam prema gradu, gledam prema beogradu, a ti kad hoces da udahnes svjezeg vazduha moras proci tablu na kojoj vrlo dobro znas sta pise. welcome. :)
muha_sa

#78 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by muha_sa »

ma jebo Sarajevo pored lijepog Bratunca i još ljepše Vlasenice.
daddy-kool

#79 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by daddy-kool »

DoZeN wrote:
daddy-kool wrote:
Da počnemo sa velikim stvarima.

Genocid u Srebrenici, masovne grobnice, masona silovanja, logori, mučenja, progoni. Distanciranje od ovih zločina i politike koja je proizvela ove zločine.

Kada možemo očekivati školske ekskurzije u Srebrenicu ili Tomašicu, da djeca vide šta se dešavalo i da se to jasno osudi?
Ne mozemo
Moramo prije toga spoznati nas same, ubiti laz da se u BIH uvjek zivjelo u jaranstvu i Bratstvu i Jedinstvu,ne ide se na komsiju tako lako.
Zivjelo je u miru i rahatluku jer je to bio interes velikih sila, odlazak Hladnog rata je donjeo problem.
Ignorisanje vecine Srba u BIH dovelo je do belaja,to ne opravdava zlocine, jer nista ne opravdava zlocine, ali rat nije dosao od nikuda
E, tu je problem.

I odakle god rat došao, jedno je rat a drugo su etnička čišćenja, zločini, genocid, ...
rokan

#80 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by rokan »

muha_sa wrote:ma jebo Sarajevo pored lijepog Bratunca i još ljepše Vlasenice.
sarajevo je i danas srpsko, izmedju ostalog. republika srpska je od aerodroma sarajevo udaljena cijelih 3 minute voznje automobilom.u istocnom sarajevu danas zivi bar 30.000 srba koji cestom lukavica-vraca brze dodju do centra grada nego oni sa alipasina ili ilidze. a ima i po gradu jos onih koji cekaju oslobodioce. :lol:
ali jebo tu djeciju pricu o gradu i selu, docepati se sarajeva nekome je zivotni cilj a neko bi sve dao samo da pobjegne iz njega.
srbi, hvala bogu, imaju izbor mogu i u sarajevo a ako im se ne svidja imaju citavu republiku srpsku a ako im se ne svidja imaju i srbiju, crnu goru, svuda ima nasih ljudi, rodbine, vecih i manjih gradova, lijepih zena, dobrih ljudi, dobre klope, nocnog zivota, sporta...
Romanija

#81 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Romanija »

Izlazak sarajevskih Srba iz Sarajeva je maslo Krajisnika i te linije SDS-a koji je uvjek fur'o ideju jedni pored drugih i definitivno je jedan od glavnih razloga sto je doslo do potpunog nacionalnog odvajanja izmedju Srba i Bosnjaka. Da je toliki broj ljudi ostao, politicki centar i teziste politickog djelovanja nikad se ne bi moglo premjestiti u nacionalno ociscenu i homogenizovanu Banja Luku. Stvari bi bile slicne kao sto je danas u Centralnoj Bosni, gdje i pored besmislenog i krvolocnog rata ljudi opet nekako zive jedni s drugima, i sa svim pozitivnim djelovanjem medjunarodnih snaga u prvih pet godina od rata, sve bi se odvijalo daleko pozitivnije.
Stari i ja smo treci dan reintegracije nakon dosta peripetija otisli na 'Grbavicu I' da vidimo dedu - baba je privremeno bila pomaknuta na sigurnu udaljenost :) u svom tom haosu povlacenja - i ulazu sam zatekao covjeka s kojim sam odrastao i koji je cijeli rat proveo u VRS na Grbavici, i niko mu nikad nije ni rekao ni uradio nista. Znaci moglo se ostati da se htjelo, naravno trebalo je valjda ui malo hrabrosti i muda pogledati nekim ljudima u oci.........ali nista ozbiljnije nije bilo od toga.
Cijela politika SDS-a je bila da po svaku cijenu etnicki podijeli Sarajevo sto im je i uspjelo, jer podjeljeno Sarajevo znaci i podjeljena BiH ,a sad sto su im ti isti ljudi nikad nisu oprostili to je druga stvar, Dodiku i politickoj opciji koju on gura je to bio dar sa neba.
Jer onako realno gledajuci, sem onih sto su izgubili glavu u ratu, sarajevski srbi su daleko najveci gubitnici rata.
semirizsvemira

#82 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by semirizsvemira »

hatemondays wrote:Ima jos jedna stvar da se kaze, mi svoje zlocince nismo krili od suda u hagu svi koji su trazeni su i otisli, neki osudjeni a neki ne, ostali su krili svoje zlocince godinama , neke kao dabu i mladolikog , a da nepricam za batka iz zatvora u spaniju, isto vazi i za zapadne komsije krili gotovinu bez razloga na kraju.Ako zelite suzivot i da nam djeca ne pricaju o ovim sranjima nego o pametnijim stvarima morate se popisati na svoje heroje koji su ubijali neduzne ljude bez toga nema suzivota.
Nijemci su mirni jer su njihove karadzice, mladice i arkane povjesali odmah poslije belaja i kraj price i eno ih ko da nista nije bilo a poslije 20 godina nas se ubjedjuje da je moja greska sto sam prezivio grbavicu i ostatak rokanja po Sarajevu.
Usput da se i Aliji najebem svega za ono pickasto ponasanje kad je Srebrenica padala a mi ko picke cekamo jebeno naredjenje da naoadnemo sa Nisica, znamo da je klaonica tamo a nase puske sute a nije da se nije imalo jebala mu deblokada sve, nikad mu nisam halalio to, za pocetak rata kontam covjek nezna ali juni i juli 95 znao je dobro i bilo nas ali picka i on delic cekaju dok nam ubijaju ljude.Ali eto kasno je kukati sad sto kazu lako je biti general poslije bitke.
Zar nisi nikad pomislio da mu Zapad nije dozvolio da izvrsi debblokadu Srebrenice . Lahko je biti generalposlije bitke . Prijesvega Zapad sa Srbijom i Hrvatskom ne dozvoljava da mi idemo naprijed . Pa pogledaj samo sa Ustavom koji je Zapad napisao u Daytonu . Kome ide naruku a koga su prisilili da potpise . Kome treba ekonomski jaka BiH . Sto se nije poceo praviti koridor 5C prije 13-14 Godina a bilo je mogucnosti . Pa da smo mi napravili autoput prije Hrvatske svi bi gradjani iz srednje Evrope isli u Hrvatsku na more preko nas . Sto ne daju da Turska jaca i evo stalno im podmecu probleme
argyle

#83 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by argyle »

vrlo jednostavno ....Radovan je prep´o narod I nadigo sve na bunu U islamskoj zemlji kazu Svima ce nam rezat cunu

'92,
Gornja Lohinja, opcina Gracanica.

Srnice donje, Gradacac

Smoluca, selo u opcini Lukavc koje se naslo u okruzenju ARBIH, niko ih nije napadao, nit ih je prisiljavao da se bore protiv svojih srba.

'94

'95

'96

Dosje Ilidža (1) - u 16 dijelova
https://www.youtube.com/user/stipem4?feature=watch
Last edited by argyle on 29/01/2014 12:57, edited 2 times in total.
seln

#84 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by seln »

Sta radi salonac kad mu je dosadno?
Otvori temu "ko nas bre zavadi", koja kasnije preraste u "svi smo krivi, ali Tur...ovaj, Bosnjaci su krivlji".
Imamo mi dovoljno postova na forumu od ovih likova. Znamo dobro kako disu i sta misle.
Dakle, kako to da se jos uvijek kacite na njihovo cetrolanje?
megaman4

#85 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by megaman4 »

nema većih lažova od srba i munafika. Kada sam jedne prilike bio u općini Ilidža, dok je bio živ Ćenanović, tražio sam podatke o privredi Ilidže u bivšoj SFRJ, a oni mi rekoše momak nažalost i nama to treba, ali su srbi svu dokumentaciju o Ilidži odnijeli u Istočnu Ilidžu, i ne žele da je vrate. Kasnije su mi pokazali slike vitalnih objekata na Ilidži, kao što je Dom zdravlja, terminal, birotehnička škola (danas grafička), i dr., gdje su bukvalno sve opljačkali, odnijeli ono što se moglo, a dom zdravlja zapalili kada su odlazili. Plus, vadili su cijevi, utikače, stolariju i dr. i ponijeli sve u svoju tzv. republjiku :lol:

Koliko srbi lažu govori ovaj podatak, a to je da su u naselju Pejton, gdje je do 1992. živjela i Neda Ukraden, pljačkali bošnjačke i hrvatske stanove još početkom 1992. kada su i mog amidžu bukvalno izbacili ti isti srbi iz stana, i odnijeli mu sve što je vrijedilo. ima još primjera. što se mene tiče ne trebaju se nikada vratiti, dosta su bošnje bile merhametlije.

ti isti srbi danas redovno iz Vojkovića dolaze u hrasnicu da se namiruju. toliko o obrazu srba kojeg nikada nisu imali, niti će.
LBVIEW

#86 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by LBVIEW »

DoZeN wrote:
daddy-kool wrote:
Da počnemo sa velikim stvarima.

Genocid u Srebrenici, masovne grobnice, masona silovanja, logori, mučenja, progoni. Distanciranje od ovih zločina i politike koja je proizvela ove zločine.

Kada možemo očekivati školske ekskurzije u Srebrenicu ili Tomašicu, da djeca vide šta se dešavalo i da se to jasno osudi?
Ne mozemo
Moramo prije toga spoznati nas same, ubiti laz da se u BIH uvjek zivjelo u jaranstvu i Bratstvu i Jedinstvu,ne ide se na komsiju tako lako.
Zivjelo je u miru i rahatluku jer je to bio interes velikih sila, odlazak Hladnog rata je donjeo problem.
Ignorisanje vecine Srba u BIH dovelo je do belaja,to ne opravdava zlocine, jer nista ne opravdava zlocine, ali rat nije dosao od nikuda
Nikakvo ignoriranje "srpske volje" koja, btw. kao pravno-politicki termin u demokracijama ne postoji, nije dovelo do rata,vec agresivna srpska politika koja je otvorenim prijetnjama i ucjenama prvo sve ostale istjerala iz bivse drzave, a onda zapocela agresivni i genocidni rat pritom optuzujuci ove prve kako su sami krivi jer na ucjene pristali nisu :-) . Hajd, sto vi jedni drugima lazete i petljate,nije vam prvi put-kompletna historija vam se bazira na mitu- vec sto nama danas nakon svega pokusavate poturiti tu zamjenu teza. Nece moci ovaj put, previse je dokaza i presuda kao npr.,ona za genocid i UZP, koja jasno i nedvosmisleno kazuje kako je sve bilo ranije isplanirano, a cekao se pogodan historijski trenutak za realizaciju.
channel10

#87 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by channel10 »

seln wrote:Sta radi salonac kad mu je dosadno?
Otvori temu "ko nas bre zavadi", koja kasnije preraste u "svi smo krivi, ali Tur...ovaj, Bosnjaci su krivlji".
Imamo mi dovoljno postova na forumu od ovih likova. Znamo dobro kako disu i sta misle.
:thumbup: :bih: Sve ovakve teme bi trebalo samo ignorisati, mada na svakoj iskoci po barem jedan korisnik ovog foruma koji kaze puno vise nego sto je trebao i zapecati si sudbinu na ovom forumu. Na ovoj su pala dvojica (dozen, rokan). Da vidimo ko je sljedeci.
DoZeN

#88 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

channel10 wrote:
:thumbup: :bih: Sve ovakve teme bi trebalo samo ignorisati, mada na svakoj iskoci po barem jedan korisnik ovog foruma koji kaze puno vise nego sto je trebao i zapecati si sudbinu na ovom forumu. Na ovoj su pala dvojica (dozen, rokan). Da vidimo ko je sljedeci.
Dozen od prvog dana ovako pise,i Dozen je otvorio ovu temu :)
Hvala lijepo
Ako hoces da vodis forumske ratove,izvoli
Ne dotice me sta ti mislis o meni , promasio si 100% ;-)
Last edited by DoZeN on 29/01/2014 14:00, edited 1 time in total.
kingofsnake

#89 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by kingofsnake »

channel10 wrote:

Rokan četnik, Dozen poČetnik
channel10

#90 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by channel10 »

Samo brate udri kad imas kad ;-) :run:
DoZeN

#91 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

channel10 wrote:Samo brate udri kad imas kad ;-) :run:
rekoh, opusti se
nije tebi sto sam ja postavio temu, nego sto ti nadje odgovore sto ti ne pasu
Napolju je stvar kako sam ja bas opisao, izvini molim te
seln

#92 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by seln »

DoZeN wrote:
rekoh, opusti se
Ma, kako da ne...kao i svaki pravi srbin, ti imas tapiju na istinu.
Kao Vidonja iz price, vidis 100 kilometara u daljinu i znas kakva je situacija "napolju".
Takodje znas da je referendum bio legitiman povod za agresiju i genocid.
Kako mi je pun q vas salonaca....
kingofsnake

#93 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by kingofsnake »

Glavni razlog, razlog zbog kojeg su svi ostali razlozi nebitni, je srpska agresija na BiH. Možete vi sad guslati do bogojavljanja, pravdat se, tražiti razloge i opravdanja, ali agresija i srpski zločini su osnova ovakvog stanja u zemlji. Tu jednostavno treba staviti tačku, i na svaku priču im ponavljat Srebrenica, Tomašica, Keraterm, Manjača, Prijedor, Istočna Bosna...
To što ste vi odjebali prije nego se zapucalo je vaša sreća. I da ste ostali, niko vas ne bi dirao, osim vaših za koje bi bili izdajnici. A znamo kako su prolazili Bošnjaci koji su ostali u Banja Luci, Bijeljnini, Prijedoru.
Zato nemojte prdit, pokajte se za svoje grijehe, priznajte kolektivnu krivicu(par svijetlih primjera vas ne amnestira), pa možda, ali samo možda, jednog dana vam oprostimo ali (iskreno se nadam) ne zaboravljamo.
channel10

#94 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by channel10 »

DoZeN wrote:
rekoh, opusti se
Nisi ni svjestan kakve si gluposti pisao u par postova, ali tvoj problem. Imam druze pametnijeg posla od prepucavanja sa tobom i zato kazem samo udri kad imas kad. Nadoces i ti kad tad, ali niko ti ne vrati ovo izgubljeno vrijeme ;-) i Lp za kraj, mada ga nisi zasluzio.
DoZeN

#95 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

Romanija wrote:Izlazak sarajevskih Srba iz Sarajeva je maslo Krajisnika i te linije SDS-a koji je uvjek fur'o ideju jedni pored drugih i definitivno je jedan od glavnih razloga sto je doslo do potpunog nacionalnog odvajanja izmedju Srba i Bosnjaka. Da je toliki broj ljudi ostao, politicki centar i teziste politickog djelovanja nikad se ne bi moglo premjestiti u nacionalno ociscenu i homogenizovanu Banja Luku. Stvari bi bile slicne kao sto je danas u Centralnoj Bosni, gdje i pored besmislenog i krvolocnog rata ljudi opet nekako zive jedni s drugima, i sa svim pozitivnim djelovanjem medjunarodnih snaga u prvih pet godina od rata, sve bi se odvijalo daleko pozitivnije.
Stari i ja smo treci dan reintegracije nakon dosta peripetija otisli na 'Grbavicu I' da vidimo dedu - baba je privremeno bila pomaknuta na sigurnu udaljenost :) u svom tom haosu povlacenja - i ulazu sam zatekao covjeka s kojim sam odrastao i koji je cijeli rat proveo u VRS na Grbavici, i niko mu nikad nije ni rekao ni uradio nista. Znaci moglo se ostati da se htjelo, naravno trebalo je valjda ui malo hrabrosti i muda pogledati nekim ljudima u oci.........ali nista ozbiljnije nije bilo od toga.
Cijela politika SDS-a je bila da po svaku cijenu etnicki podijeli Sarajevo sto im je i uspjelo, jer podjeljeno Sarajevo znaci i podjeljena BiH ,a sad sto su im ti isti ljudi nikad nisu oprostili to je druga stvar, Dodiku i politickoj opciji koju on gura je to bio dar sa neba.
Jer onako realno gledajuci, sem onih sto su izgubili glavu u ratu, sarajevski srbi su daleko najveci gubitnici rata.
Krajisnik nije vodio u Dejtonu pregovore u ime Srba iz BIH,nego Milosevic
Onako kako se linija povukla pred Lukavicom,mogla se povuci i pred Derventom ili Dobojom
Holbruk je povlacio linije da spoji Sarajevo sa Gorazdom,zasto ne i sa Srebrenicom?
Alija je znao da ne moze imati kontrolu nad citavom BIH, zato je Brcko disktrikt
DoZeN

#96 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

channel10 wrote:
DoZeN wrote:
rekoh, opusti se
Nisi ni svjestan kakve si gluposti pisao u par postova, ali tvoj problem. Imam druze pametnijeg posla od prepucavanja sa tobom i zato kazem samo udri kad imas kad. Nadoces i ti kad tad, ali niko ti ne vrati ovo izgubljeno vrijeme ;-) i Lp za kraj, mada ga nisi zasluzio.
Druze ovo nije tvoj privatni forum, to sto ti napadom na mene hoces da kazes nesto drugo,to je nesto trece.
Ja ti nisam kriv to sto ti u Dozenu vidis svu nepravdu u BIH, a ustvari ste vi ti isti koji se gicate na to sto neki Bosnjaci slusaju Cecu,sto se Farma prikazuje u BIH,sto je Gile pobjedio, sto je Brena odrzala koncert u Sarajevu.
Lako se prepoznajete, a ja vas najbolje prepoznajem.
Problem je veci nego ono sto si ti video u mojim postovima, a to je Lukavica,Pale i obratno brale
Razumijemo se jel da ?
Ni ja ne zelim sa tobom da se prepirem,nista se time nece promjeniti
Last edited by DoZeN on 29/01/2014 14:26, edited 1 time in total.
seln

#97 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by seln »

DoZeN wrote: Lako se prepoznajete, a ja vas najbolje prepoznajem.
Dobro je da nije '92, negdje u Podrinju....
kingofsnake

#98 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by kingofsnake »

DoZeN wrote:
Romanija wrote:Izlazak sarajevskih Srba iz Sarajeva je maslo Krajisnika i te linije SDS-a koji je uvjek fur'o ideju jedni pored drugih i definitivno je jedan od glavnih razloga sto je doslo do potpunog nacionalnog odvajanja izmedju Srba i Bosnjaka. Da je toliki broj ljudi ostao, politicki centar i teziste politickog djelovanja nikad se ne bi moglo premjestiti u nacionalno ociscenu i homogenizovanu Banja Luku. Stvari bi bile slicne kao sto je danas u Centralnoj Bosni, gdje i pored besmislenog i krvolocnog rata ljudi opet nekako zive jedni s drugima, i sa svim pozitivnim djelovanjem medjunarodnih snaga u prvih pet godina od rata, sve bi se odvijalo daleko pozitivnije.
Krajisnik nije vodio u Dejtonu pregovore u ime Srba iz BIH,nego Milosevic
Onako kako se linija povukla pred Lukavicom,mogla se povuci i pred Derventom ili Dobojom
Holbruk je povlacio linije da spoji Sarajevo sa Gorazdom,zasto ne i sa Srebrenicom?
Alija je znao da ne moze imati kontrolu nad citavom BIH, zato je Brcko disktrikt
Ma ja ba Alija je kriv za sve, slobodan ga fino molio nemoj bolan Alija, al ovaj ne sluša, hoće rat, hoće žrtve i gotovo. I šta će jadni srbi, goloruki narod, morali se branit. Jesmo mi muslimani stvarno grozni.
Lug

#99 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by Lug »

Pa citav svijet zna sta se desilo u BiH, prikazivano na tv, snimljeni filmovi, dokumentarci, drzani koncerti, napisane knjige.. ne vidim razloga zasto bi zrtve agresije uopste diskutovale o tome i tako razvodnjavale istinu..
DoZeN

#100 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava

Post by DoZeN »

seln wrote:
DoZeN wrote: Lako se prepoznajete, a ja vas najbolje prepoznajem.
Dobro je da nije '92, negdje u Podrinju....
Nema potrebe da ti na ovo odgovaram, jer to sto kazes meni,reci onima koji su u vlasti sa Srbima iz RS
oni koji tebe prestavljaju
Post Reply