Jedan obican dan na moru...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

FreakyStyley

#26 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by FreakyStyley »

didžej wrote:na moru se uvijek trudim da popravim formu i poboljsam kondiciju.
ustajem rano, puno plivam, puno hodam, volim da setam po danu cak i po najvecoj vrevi s kraja na kraj grada i razgledam ljude, automobile, kuce, ulice, camce i brodove, arhitekturu mjesta u kojem ljetujem...
to mi takvo zadovoljstvo izazove da mi se obicno od silnog meraka prikenja pa moram da trcim u sobu na vc koja je po pravilu uvijek najudaljenija tacka od one na kojoj se nalazim. :D
opusta me pogled na pucinu ali i na brda iznad mjesta dok lezim na ledjima u vodi.
volim tako da plutam kao i da ronim s maskom ili naocalama za plivanje, volim vodu i sve igre u vodi, pocev od onih s loptom do onih malo ozbiljnijih igrica. :oops: :)
obavezno odem u luku i skeniram sve moguce camce, jahte i brodove a posebno volim otici na vaterpolo utakmicu ili bar pogledati neki trening ako u tom mjestu postoji vaterpolo klub.
uzivam u pomijesanim mirisima mora, borove sume, krema za suncanje...
smekam "komsije" na plazi, ako su mi zanimljivi prisluskujem ih dok se pravim da spavam. ako ima kakva zanimljiva zenska trudim se da se zadesim blizu nje ili da se u isto vrijeme nadjemo u vodi. :D
komunikativan sam pa brzo nadjem raju na plazi a ako mi komsiluk ne odgovara napravim facu k'o da sam ljut i onda me iskuliraju. 8-)
ne volim turisticke ture i obilaske znamenitih mjesta, to me smara, vise volim da cugam na plazi ili u hladu nekog lokala blizu mora.
uvijek cu prije sam istrazivati okolinu ili plivati do nekih zabacenih uvala ili stijena nego da me vodici vodaju k'o majmuna po cijeli dan.
dorucak obavezan ali hrana mi nije toliko bitna, mogu i da preskocim obrok, preko dana voce, sladoled, grickalice, piva i onda moze i bez rucka ili vecere.
volim popodnevni seks u sobi sa zatamnjenim prozorima, kao i izguzvane carsafe i spavanjac poslije istog.
merak mi je da se kupam u moru rano ujutru kad nema nikog i kasno pred vece kad se svi pokupe s plaze.
obozavam da navece prije izlaska sjedim na terasi, dignem noge na ogradu, pijuckam hladno pivo, kibicujem turistkinje i zavodim ih svojim zmijskim tijelom. :mrgreen:
i kad ne izadjem volim da sjedim u mraku na terasi do kasnih sati, sam u tisini slusajuci svitce ili tiho razgovarajuci ako imam drustvo.
ma koliko popio po noci i u koja god doba se vratio u sobu, ujutro me ne boli glava i mogu da ustanem bilo kad.
dovoljno mi je da odspavam par sati, more to sve k'o rukom odnese.
uglavnom neki poluaktivni odmor.
Haveru, dzennet opisa. :kiss: Ove ce mi drugo ljeto za redom bit kako ne idem i sad mi je krivo sto nisam skupio kak'ih para, jeb'o ja sebe.
dita von teese

#27 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by dita von teese »

FreakyStyley wrote:
didžej wrote:na moru se uvijek trudim da popravim formu i poboljsam kondiciju.
ustajem rano, puno plivam, puno hodam, volim da setam po danu cak i po najvecoj vrevi s kraja na kraj grada i razgledam ljude, automobile, kuce, ulice, camce i brodove, arhitekturu mjesta u kojem ljetujem...
to mi takvo zadovoljstvo izazove da mi se obicno od silnog meraka prikenja pa moram da trcim u sobu na vc koja je po pravilu uvijek najudaljenija tacka od one na kojoj se nalazim. :D
opusta me pogled na pucinu ali i na brda iznad mjesta dok lezim na ledjima u vodi.
volim tako da plutam kao i da ronim s maskom ili naocalama za plivanje, volim vodu i sve igre u vodi, pocev od onih s loptom do onih malo ozbiljnijih igrica. :oops: :)
obavezno odem u luku i skeniram sve moguce camce, jahte i brodove a posebno volim otici na vaterpolo utakmicu ili bar pogledati neki trening ako u tom mjestu postoji vaterpolo klub.
uzivam u pomijesanim mirisima mora, borove sume, krema za suncanje...
smekam "komsije" na plazi, ako su mi zanimljivi prisluskujem ih dok se pravim da spavam. ako ima kakva zanimljiva zenska trudim se da se zadesim blizu nje ili da se u isto vrijeme nadjemo u vodi. :D
komunikativan sam pa brzo nadjem raju na plazi a ako mi komsiluk ne odgovara napravim facu k'o da sam ljut i onda me iskuliraju. 8-)
ne volim turisticke ture i obilaske znamenitih mjesta, to me smara, vise volim da cugam na plazi ili u hladu nekog lokala blizu mora.
uvijek cu prije sam istrazivati okolinu ili plivati do nekih zabacenih uvala ili stijena nego da me vodici vodaju k'o majmuna po cijeli dan.
dorucak obavezan ali hrana mi nije toliko bitna, mogu i da preskocim obrok, preko dana voce, sladoled, grickalice, piva i onda moze i bez rucka ili vecere.
volim popodnevni seks u sobi sa zatamnjenim prozorima, kao i izguzvane carsafe i spavanjac poslije istog.
merak mi je da se kupam u moru rano ujutru kad nema nikog i kasno pred vece kad se svi pokupe s plaze.
obozavam da navece prije izlaska sjedim na terasi, dignem noge na ogradu, pijuckam hladno pivo, kibicujem turistkinje i zavodim ih svojim zmijskim tijelom. :mrgreen:
i kad ne izadjem volim da sjedim u mraku na terasi do kasnih sati, sam u tisini slusajuci svitce ili tiho razgovarajuci ako imam drustvo.
ma koliko popio po noci i u koja god doba se vratio u sobu, ujutro me ne boli glava i mogu da ustanem bilo kad.
dovoljno mi je da odspavam par sati, more to sve k'o rukom odnese.
uglavnom neki poluaktivni odmor.
Haveru, dzennet opisa. :kiss: Ove ce mi drugo ljeto za redom bit kako ne idem i sad mi je krivo sto nisam skupio kak'ih para, jeb'o ja sebe.

Sjecam se jednog lika koji je svoju djecu drilao i nije im dao da se rahat igraju, nego po nekim ko fol pravilima...a sve na plazi. Upisala sam se kad je rekao "Vezbaj, vezbaj, i Tesla je vezbao". I ostade to interna sala poslije :D
FreakyStyley

#28 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by FreakyStyley »

I Tesla je do tespiha pliv'o. :wink:
didžej

#29 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by didžej »

@freaky havala ti ali mojne pretjerivat' s tim poljupcima. :D
@dita von nesto, kod mene nije dril nego cist hedonizam. :wink:
mali_balon

#30 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by mali_balon »

Ustajanje oko 9 10, dorucak, kafa, pakovanje torbe, koja ide na jedno rame ispod druge miske veeeeliki dusek za hlada :D , prostire se peskir, dusek se baca negdje u hlad i na njega kubik kamenja da ga vjetar ne odnese. Namazem dragu ona mene, dodjem do obale, kako valovi zapljuskuju obalu malo kane po stopalima, pa se napravi ona faca ko hladno je, onda se lagano ulazi, nate ono kao se ide preko kamenja pa se malo nabodes ili okliznes pa se prave razne figure, i tako do dubine otprilike do pola llistova, jedna ruka na boku do se drugom tralja stomak, ceska se po ledjima, skiljis ne jedno oko i kontas da li voda hlada i tako jedno 10ak min dok mozak ne prokuha, izlazim iz vode uzimam peraje i masku, u plicaku obalcim peraje, hodam unazad padam preko kamenja voda hladan jebem sve zivo, malo zaplivam da kerv proradi, hrakcem u masku to scve razmazem da meska ne zarosi, puhnme kroz dihalicu i nema ma jedno pola sata, ronjanje, vadim morske krastavce, interesantne kamencice i tako to..., izalim malo se osusim i onda se malo suncam, kafica, rucak, nekad do sobe koju sovu zaganjati, nekad se puca remija u haldu, popodne palaza ronjanje i jos ronjanja, oko 6 7 u sobu tusiranje, skontam da sam izgorio od ronjanja (tad se najvise izgori), setnja, vecera, u granapu se zaganja jogurt, setnja, spavanje oko 11 12 i ujutro opet isto.
Suicidal Siberian

#31 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by Suicidal Siberian »

Kod mene je aktivan odmor u pitanju jer se bavim kiteboardingom vec neke 4 godine. Svaki septembar je rezervisan za jedan mali raj na Sinaju koji se zove Ras Sudr. Potpuno odrezano mjesto od masovnog turizma,postoje mozda 3 hotela na medjusobnoj udaljenosti nekih cca 50 km...Ovaj nas se nalazi direkt uz spot gdje kajtamo. Dan pocinjem rano ujutro oko 6, odradim prvi "session" do 9 sati...onda ide dorucak gdje bude vecina grupe osim nas par mahinitih ranoranioca. Poslije dorucka malo relaksacije na plazi uz kakvu dobru knjigu gdje krajickom oka pratim druge kako kajtaju, pa u sebi mrmljam kako je neko pogresno izveo neki trik ili kako se razbucao na vodi. Oko 12 ide drugi session pa sve negdje do 3 kad je vrijeme rucka. Poslije rucka pricekam da se malo slegne i onda ide treci session koji traje dok ne zadje sunce....E tu se sad krije caka; u tom periodu vjetar bude taman jak koliko treba a more su primiri i bude kao puter...ne znam kako bi to nazvao nego seks sa prirodom. Najljepsi zalasci sunca sto sam do sada dozivjeo,a kajtao sam na dosta egzoticnih destinacija...kad sunce zadje slijedi ritualna piva sa pospremanjem opreme i lagano prema veceri...nakon vecere se ode malo do samog grada (cca. 30 km) gdje u nas gledaju ko da smo s marsa pali jer jedini turisti u tom dijelu egipta su kiteboarderi..ali nismo nikad imali problema. Sjedne se lagano u kakav kafic, ispusi se sisa, dvije...Kupe se zalihe vode i manga i nazad u hotel. Kod hotela gdje je spot ima lounge bar gdje uvijek napravimo kakav party. Beduini nas snabdjevaju pivom i narkoticima redovno...teze dobiti pivo nego hasis ili vutru :D...i skuplje!
Danguba

#32 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by Danguba »

More ti je svugdje ako taj dan nemas obaveza, leskaris, pa jos voda pored tebe, rostilj se dimi, djeca se bezbrizno igraju, para u dzepu... :D
CherryLips

#33 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by CherryLips »

P308 wrote:Inace ne ustajem prerano, ali na moru kao da sam programiran da oko 8 ili 9 budem budan. Onda dorucak, pa na plazu sve do rucka, pa na rucak pa u sobu na popodnevni odmor, taman dok je sunce prejako. Onda opet na plazu, pa u sobu na tusiranje, vecera i duga setnja, negdje se sjedne, popije picence, ali ne pretjerano :D ili kupimo sebi pivo ili tako nesto, pa na balkonu sjedimo - to oboje volimo. I to je to, svaki dan isti :D
Uhh i kod nas je ovako nekad bilo,a sad kad imamo bebu,cini mi se kao cisti luksuz:)
petunija

#34 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by petunija »

Suicidal Siberian wrote:Kod mene je aktivan odmor u pitanju jer se bavim kiteboardingom vec neke 4 godine. Svaki septembar je rezervisan za jedan mali raj na Sinaju koji se zove Ras Sudr. Potpuno odrezano mjesto od masovnog turizma,postoje mozda 3 hotela na medjusobnoj udaljenosti nekih cca 50 km...Ovaj nas se nalazi direkt uz spot gdje kajtamo. Dan pocinjem rano ujutro oko 6, odradim prvi "session" do 9 sati...onda ide dorucak gdje bude vecina grupe osim nas par mahinitih ranoranioca. Poslije dorucka malo relaksacije na plazi uz kakvu dobru knjigu gdje krajickom oka pratim druge kako kajtaju, pa u sebi mrmljam kako je neko pogresno izveo neki trik ili kako se razbucao na vodi. Oko 12 ide drugi session pa sve negdje do 3 kad je vrijeme rucka. Poslije rucka pricekam da se malo slegne i onda ide treci session koji traje dok ne zadje sunce....E tu se sad krije caka; u tom periodu vjetar bude taman jak koliko treba a more su primiri i bude kao puter...ne znam kako bi to nazvao nego seks sa prirodom. Najljepsi zalasci sunca sto sam do sada dozivjeo,a kajtao sam na dosta egzoticnih destinacija...kad sunce zadje slijedi ritualna piva sa pospremanjem opreme i lagano prema veceri...nakon vecere se ode malo do samog grada (cca. 30 km) gdje u nas gledaju ko da smo s marsa pali jer jedini turisti u tom dijelu egipta su kiteboarderi..ali nismo nikad imali problema. Sjedne se lagano u kakav kafic, ispusi se sisa, dvije...Kupe se zalihe vode i manga i nazad u hotel. Kod hotela gdje je spot ima lounge bar gdje uvijek napravimo kakav party. Beduini nas snabdjevaju pivom i narkoticima redovno...teze dobiti pivo nego hasis ili vutru :D...i skuplje!
Preko koje agencije ideš?
Koliko košta, ako nije indiskretno :oops:
Suicidal Siberian

#35 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by Suicidal Siberian »

petunija wrote:
Suicidal Siberian wrote:Kod mene je aktivan odmor u pitanju jer se bavim kiteboardingom vec neke 4 godine. Svaki septembar je rezervisan za jedan mali raj na Sinaju koji se zove Ras Sudr. Potpuno odrezano mjesto od masovnog turizma,postoje mozda 3 hotela na medjusobnoj udaljenosti nekih cca 50 km...Ovaj nas se nalazi direkt uz spot gdje kajtamo. Dan pocinjem rano ujutro oko 6, odradim prvi "session" do 9 sati...onda ide dorucak gdje bude vecina grupe osim nas par mahinitih ranoranioca. Poslije dorucka malo relaksacije na plazi uz kakvu dobru knjigu gdje krajickom oka pratim druge kako kajtaju, pa u sebi mrmljam kako je neko pogresno izveo neki trik ili kako se razbucao na vodi. Oko 12 ide drugi session pa sve negdje do 3 kad je vrijeme rucka. Poslije rucka pricekam da se malo slegne i onda ide treci session koji traje dok ne zadje sunce....E tu se sad krije caka; u tom periodu vjetar bude taman jak koliko treba a more su primiri i bude kao puter...ne znam kako bi to nazvao nego seks sa prirodom. Najljepsi zalasci sunca sto sam do sada dozivjeo,a kajtao sam na dosta egzoticnih destinacija...kad sunce zadje slijedi ritualna piva sa pospremanjem opreme i lagano prema veceri...nakon vecere se ode malo do samog grada (cca. 30 km) gdje u nas gledaju ko da smo s marsa pali jer jedini turisti u tom dijelu egipta su kiteboarderi..ali nismo nikad imali problema. Sjedne se lagano u kakav kafic, ispusi se sisa, dvije...Kupe se zalihe vode i manga i nazad u hotel. Kod hotela gdje je spot ima lounge bar gdje uvijek napravimo kakav party. Beduini nas snabdjevaju pivom i narkoticima redovno...teze dobiti pivo nego hasis ili vutru :D...i skuplje!
Preko koje agencije ideš?
Koliko košta, ako nije indiskretno :oops:
Jedna agencija iz Slo, Kitewiz..za ovaj sept. je cijena 1074 EUR. Avion, transferi, polupansion.
petunija

#36 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by petunija »

Hvala,
zvuči baš zanimljivo :sax:
sumirprimus

#37 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by sumirprimus »

shibonja wrote:Dorucakkk..nadzirem djecu da se ne utuse, pivo, nadzirem djecu, pivo ,nadzirem djecu pivo,rucaaak,pivo,nadzirem djecu ,pivoo,nadzirem djecu i svadjam se sa zenom,pivo,pivo ,pivo,.zena nadzire djecu,pivo,pivo,mezeee,pivo,setnja,pivoo,pivoo,djeca zaspala,sex,pivo,pivo,spavanje :D
skoro pa sve isto,osim jednog detalja :lol: :D
Nokija

#38 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by Nokija »

Jao divne teme :thumbup:
Je ne mogu nista pisati, sramota me :D
P308

#39 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by P308 »

Nokija wrote:Jao divne teme :thumbup:
De napisi :D Sad me bas zanima :D
Smajic.smajo

#40 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by Smajic.smajo »

sex, drugs and rock'n'roll

otprilike, malo nekad odspavam
didžej

#41 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by didžej »

P308 wrote:
Nokija wrote:Jao divne teme :thumbup:
De napisi :D Sad me bas zanima :D
garant ljetuje na adi bojani. :wink:
Nokija

#42 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by Nokija »

Darling :zzzz:
Moje ljetovanje nije za djecu a i nije prikladno ovim duhovnim danima :D
Warashii

#43 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by Warashii »

Raznih dana kod mene ima :) .
Desi se da ujutro ustanemo, popijemo kafu, dorucak pa se vratimo na spavanje, kad se probudimo oko 14-15 sati rucamo spustimo se malo do mora 30 metara ili malo dalje 200 metara zapliva se koji put, izlezavanje, citanje, opet plivanje, vratimo se nazad, spremanje vecere ili pripremanje stvari za rostilj, lagano uz vino do spavanja.

Ustajanje u 5-6 ujutro, budim jarana pokupimo cuveni "explorer 300", odvezemo se malo dalje od obale "usidrimo se" pokusavamo upecat veceru, ne ide, valovi se povecavaju, primjecujemo da nismo na istom mjestu nego smo dalje, pokusavamo se vratiti, ne ide, uspaniceno dizemo "sidro" pa ga zadajemo veslima svim silama kad vec dodjemo do obale nastojimo da ne rasparamo "explorer 300" al malo teze ide zbog valova, ostatak dana je podjebavanje na nas racun.

Ustajanje oko 9, spremanje ruksaka a to znaci karte, lopta za picigin, bevanda, grickalice, sendvici i nesto malo love, odlazak na plazu, ispijanje bevande i igranje picigina. Vracamo se oko 18-19, odlazak po jos vina pa lagano spremanje rostilja, ostatak noci lagano uzivanje.
dust in the wind

#44 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by dust in the wind »

zavisi s kim ljetujem...heheh
ima varijanti svakakvih... i sve su dobr... edva cekam avgust i odlsake na more u tim raznim varijantama........ :-D
Smajic.smajo

#45 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by Smajic.smajo »

Warashii wrote:Raznih dana kod mene ima :) .
Desi se da ujutro ustanemo, popijemo kafu, dorucak pa se vratimo na spavanje, kad se probudimo oko 14-15 sati rucamo spustimo se malo do mora 30 metara ili malo dalje 200 metara zapliva se koji put, izlezavanje, citanje, opet plivanje, vratimo se nazad, spremanje vecere ili pripremanje stvari za rostilj, lagano uz vino do spavanja.

Ustajanje u 5-6 ujutro, budim jarana pokupimo cuveni "explorer 300", odvezemo se malo dalje od obale "usidrimo se" pokusavamo upecat veceru, ne ide, valovi se povecavaju, primjecujemo da nismo na istom mjestu nego smo dalje, pokusavamo se vratiti, ne ide, uspaniceno dizemo "sidro" pa ga zadajemo veslima svim silama kad vec dodjemo do obale nastojimo da ne rasparamo "explorer 300" al malo teze ide zbog valova, ostatak dana je podjebavanje na nas racun.

Ustajanje oko 9, spremanje ruksaka a to znaci karte, lopta za picigin, bevanda, grickalice, sendvici i nesto malo love, odlazak na plazu, ispijanje bevande i igranje picigina. Vracamo se oko 18-19, odlazak po jos vina pa lagano spremanje rostilja, ostatak noci lagano uzivanje.
Ti bas znas gustati :thumbup:
Warashii

#46 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by Warashii »

Smajic.smajo wrote: Ti bas znas gustati :thumbup:
;) a sta cu, zato odmori i sluze, prst u uho i uzivancija, imat cu ostatak godine da se sekiram i da lupam glavom :D
SSemir

#47 Re: Jedan obican dan na moru...

Post by SSemir »

ustajem, pokusavam da vratim film i da se sjetim sta sam radio sinoc dok ostala ekipa nije ustala i onda pocinje prepricavanje blamova i podjebavanje zbog neuspjeha kod cura, u 1 na plazu, u 5 prebacivanje sa plaze u bar i pocetak jos jednog provoda, u 8 kuci i nastavak u stanu dok se priprema za izlazak, u 12 izlazak i partijanje do 5-6-7 zavisno od uspjeha/neuspjeha (vecinom:D) kod zblizavanja sa suprotnim spolom :D...budjenje u 12, pokusavam da vratim film i da se sjetim sta sam radio sinoc.....poslije 7 dana, mrtav umoran provodim nekoliko dana trudeci se da se naspavam i oporavim organizam :D
Post Reply