Je li vrijeme za vanredne izbore?

Banksy

#26 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by Banksy »

JBT wrote:
Banksy wrote:Besmislena rasprava. Nema vanrednih izbora i nije ih moguće imati.

Ako ih nema onda ih treba izmisliti.
Jer su jedino rijesenje u situaciji gdje izvrsna vlast nema podrsku zakonodavne vlasti.
Jelde? Komšić proklizao, pa bi sad da mu svi opet stanemo iza leđa? Ima li još kakvih želja?
Banksy

#27 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: Vanredni izbori, pa da damo Nikšiću još jednu priliku, na čelu ujedinjene guzice, pardon ljevice?
Kad bi me neko natjerao da glasam, prije bi za SDA glasao, no za ovu pohlepnu nedonoščad.
Isto.
Better Man

#28 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by Better Man »

It_is_a_Leclerc wrote:Anemični, nesposobni ljevičari i Fahrini populisti prodaju luckastim Bošnjama željnim igara i igrica priče o vanrednim izborima koje ne poznaje nijedan zakon u ovoj zemlji.

Ako neko misli da bi će bilo ko, osim SDA i HDZ-a, na njima pobijediti, nema pojma. Doduše, moglo bi biti zgodno vidjeti kako Irfan Čengić i Nermin Nikšić shvataju da su džabe krečili, ali je li to vrijedno miliona maraka koliko košta izborni proces i mjeseci vremena koje smo kupili od britanskih i njemačkih prijatelja ?!

Vrijeme je za ozbiljan posao. Ko ga ne zna i ne može raditi, trebao bi se skloniti.
Vandredni izbori su itekako potrebni i pritom da se određenim ljudima zabrani da budu na bilo kakvoj listi. Ovakvo stanje u kojem mafija vodi FBiH je neodrživo i trebaih skinuti i u zatvor.
neki

#29 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by neki »

jebali vas vise izbori, zar jos ima budala koje misle da se time moze nesto promjeniti?
SDA komotno moze popaliti pola drzave i opet ce pobjediti, nije do njih nego do glupog naroda, kojeg demokratija jos dodatno zaglupljuje..
Ludzak

#30 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by Ludzak »

Pa kud ćete bolju stranku koja štiti interese Bošnjaka od SDA ?? Ljudi su vjernici, puni su muslimanstva, guraju se u prvi saf... pa kud ćete bolje od njih ??
Nek je naš i nek je vjernik, a to što uništavaju državu, jebo to. Bitnija je religija od države. :skoljka:
Mister Yes

#31 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by Mister Yes »

neki wrote:jebali vas vise izbori, zar jos ima budala koje misle da se time moze nesto promjeniti?
SDA komotno moze popaliti pola drzave i opet ce pobjediti, nije do njih nego do glupog naroda, kojeg demokratija jos dodatno zaglupljuje..
Šta predlažeš? :P
Ali Kemal

#32 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by Ali Kemal »

VCorp wrote:Kakve veze imaju vanredni izbori kad će stoka opet glasati za SDA, HDZ i jednu četničku opciju ? Jebem ja narodu mater, to je prava stoka a ne političari.
Nemoj tako, iza svega stoji religija. prvo treba eliminirati popove i hodze. Kada se njih rijesimo onda tek predstoji politicka normalizacija.
Do tada ce biti ovako, haos, natezanja i naravno pljackanje.
mirzadelibasic

#33 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by mirzadelibasic »

Ovim vladajućim nije u interesu da se održe vandredni izbori, sem možda HDZ-u, sto i ima logike. Ali kad tad ce morati doći do promjene izbornog zakona i kad tad ce se morati u taj zakon uvrstiti i vandredni izbori. Sad je samo pitanje žele oni to da završe danas ili sutra i koliko vremena treba proći da bi se pokrenuo proces promjene i izmjene zakona...
Henry Chinaski

#34 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by Henry Chinaski »

Ako neko skupi pola miliona ljudi na protestima protiv trenutne vlasti, a sa smislenim argumentima ili programom, onda je vrijeme za izbore.
Pametnom dosta.
Kinesko prkno

#35 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by Kinesko prkno »

neki wrote:jebali vas vise izbori, zar jos ima budala koje misle da se time moze nesto promjeniti?
Narod koji bira korumpirane,lopove,lazljivce i izdajice nije zrtva nego saucesnik rece Orwell i osta ziv.
Prije 10-15 godina bilo mi je zao te bezlicne glasacke mase,danas uzivam u patnji glasaca vladajuce klike.
MMM1977

#36 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by MMM1977 »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote: Vanredni izbori, pa da damo Nikšiću još jednu priliku, na čelu ujedinjene guzice, pardon ljevice?
Kad bi me neko natjerao da glasam, prije bi za SDA glasao, no za ovu pohlepnu nedonoščad.
Isto.
Banksy vječiti oportunista, još od osnivačke skupštine :D Nisu ni mene nešto fascinirali ali tebi su baš stali na žulj.
MMM1977

#37 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by MMM1977 »

Sve dok HDZ ima plebiscitarnu podršku Hrvata, dzaba izbori.
Ludzak

#38 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by Ludzak »

Ali Kemal wrote:
VCorp wrote:Kakve veze imaju vanredni izbori kad će stoka opet glasati za SDA, HDZ i jednu četničku opciju ? Jebem ja narodu mater, to je prava stoka a ne političari.
Nemoj tako, iza svega stoji religija. prvo treba eliminirati popove i hodze. Kada se njih rijesimo onda tek predstoji politicka normalizacija.
Do tada ce biti ovako, haos, natezanja i naravno pljackanje.
Slažem se. ALi znaš li kada ćeš eliminirati hodže i popove...nikad.
JBT

#39 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by JBT »

MMM1977 wrote:Sve dok HDZ ima plebiscitarnu podršku Hrvata, dzaba izbori.

Na izbore ne izlaze narodi nego gradjani.
Glasaci HDZ treba da shvate da ostatak gradjana (ili vecina gradjana) u Federaciji ne prihvata mjerila vrijednosti i politiku koja HDZ propagira i sprovodi, misleci naravno na ovu situaciju danas gdje ta manjina majorizira vecinu namecuci svoju volju ucjenama u stilu "prihvati ili mi napustamo Vladu".
Kako ce shvatiti?
Jednostavno. Jednostavno tu politicku opciju (bolje reci - mafiju) ne uzimati u bilo kakvu koaliciju sve dok ima destruktivnu politiku kako za vecinu stanovnistva u Federaciji tako i za drzavu BiH (a sve u suradnji sa Dodikom i njegovom mafijom).
Kad gradjani BiH sa adresom stanovanja u Hercegovini shvate da nema nametanja nikome nicega, nego da se respekt moze graditi samo na suradnji u jacanju i drzave i licnog standarda onda to uvazavati i dijeliti proizvedeno na jednake dijelove i oblasti.
JBT

#40 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by JBT »

Vanredni izbori nisu izbor nego neminovnost u slucaju da se u Parlamentu stvori jedna druga vecina.
Drzava nije privatno vlasnistvo jedne ili dvije-tri politicke opcije, tj. njihovih lidera.
megaman4

#41 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by megaman4 »

Večeras je rečeno da će teško doći do vanrednih izbora, zbog izbornog zakona, koji ne poznaje ovu kategoriju... :-) Jedino ovu rašomonijadu može prekinuti OHR upotrebom Bonskih ovlaštenja, ali onaj Austro-Hungarac Inzko-boy ne misli ništa raditi, jer što bi dragi Bože. :-) :roll: :-x
TaraCrvena

#42 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by TaraCrvena »

A za koga bi se moglo glasati na tim vandrednim izborima? :? :? :?
JBT

#43 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by JBT »

megaman4 wrote:Večeras je rečeno da će teško doći do vanrednih izbora, zbog izbornog zakona, koji ne poznaje ovu kategoriju... :-) Jedino ovu rašomonijadu može prekinuti OHR upotrebom Bonskih ovlaštenja, ali onaj Austro-Hungarac Inzko-boy ne misli ništa raditi, jer što bi dragi Bože. :-) :roll: :-x
Izborni zakon mora imati opciju za situaciju gdje Vlada ne postoji u pravom smislu te rijeci i zato MORA imati opciju za vanredne izbore.
I da, ako nista, ako ne bude funkcionalne vlade onda OHR stupa na scenu.
JBT

#44 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by JBT »

TaraCrvena wrote:A za koga bi se moglo glasati na tim vandrednim izborima? :? :? :?
Pa za one za koje se zna da mogu napraviti funkcionalnu Vladu. A ima ih, nije da nema. Nisu svi politicka mafija u svim godinama nakon rata, a sa kojima vishe niko nece da ima posla jer oni samo traze hamale koji ce im omoguciti nastavak onoga sto rade u posljednjih 20 godina, a sto nas je dovelo ovdje gdje jesmo. U blatu do brade.
fosna2014

#45 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by fosna2014 »

Vidim ja, prizivate polako Zlayu.
TaraCrvena

#46 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by TaraCrvena »

JBT wrote:
TaraCrvena wrote:A za koga bi se moglo glasati na tim vandrednim izborima? :? :? :?
Pa za one za koje se zna da mogu napraviti funkcionalnu Vladu. A ima ih, nije da nema. Nisu svi politicka mafija u svim godinama nakon rata, a sa kojima vishe niko nece da ima posla jer oni samo traze hamale koji ce im omoguciti nastavak onoga sto rade u posljednjih 20 godina, a sto nas je dovelo ovdje gdje jesmo. U blatu do brade.
Mozes li mi dati par imena,cisto da se orijentisem....Mozak mi torkira trenutno.
megaman4

#47 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by megaman4 »

fosna2014 wrote:Vidim ja, prizivate polako Zlayu.
SBB čeka na redu...
fosna2014

#48 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by fosna2014 »

megaman4 wrote:
SBB čeka na redu...
Zlaya i Fahro. Veca nocna mora bi bila za Bakira samo da se Sebija preuda. :mrgreen:
JBT

#49 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by JBT »

TaraCrvena wrote:
JBT wrote:
Mozes li mi dati par imena,cisto da se orijentisem....Mozak mi torkira trenutno.

Hoces li i da glasam za tebe?
JBT

#50 Re: Je li vrijeme za vanredne izbore?

Post by JBT »

Zlatko je proslost kao i Safet Susic. :)
Post Reply