je li sarajevo "grad konzerva"

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
lejlasa

#126 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by lejlasa »

Šeha wrote:Znaci zakljucili smo kroz ovih pet strana da grad stvarno jeste konzerva.

Krivili smo, redom:

- Pedere
- Sandzaklije
- Dijasporu

:D :D :D

Ja bih samo dodao da su Pitt i Breeze krivlji nego drugi jer spadaju u barem dvije od ove tri kategorije :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :thumbup: vazda je pitt za nesto kriv :D
pitt

#127 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by pitt »

Šeha wrote:Znaci zakljucili smo kroz ovih pet strana da grad stvarno jeste konzerva.

Krivili smo, redom:

- Pedere
- Sandzaklije
- Dijasporu

Ja bih samo dodao da su Pitt i Breeze krivlji nego drugi jer spadaju u barem dvije od ove tri kategorije :D :D :D
ni tebi nije mane al nejse :D :D Kud bar nije kakva nagradna igra :D :D
dacina_curica

#128 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by dacina_curica »

pitt wrote:

Krivili smo, redom:

- Pedere
- Sandzaklije
- Dijasporu

ni tebi nije mane al nejse :D :D Kud bar nije kakva nagradna igra :D :D
suti ba pittuljko, breeeze ipak vodi (nas ljubitelj latexa :lol: )
pitt

#129 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by pitt »

On se u svemu nasao :D i sto je najvaznije postuje sebe :D :D
Frza Dizdar

#130 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by Frza Dizdar »

vitamini wrote:Ja smatram da Sarajevo itekako postaje grad - konzerva....Ljudi sa dvostrukim i trostukim moralom, koji se uklapaju u neke "idealne" slike, ali samo na površini. Ljudi, i kod nas ima i pedera, i narkomana i bolesnika različitih vrsta, i vrlo vrlo ružnih stvari, kao što su pedofilija i incest i sve ostale stvari koje postoje svugdje u svijetu. Samo što mi to ne vidimo, ili ne želimo da vidimo, svi smo skriveni iza nekih slika koje smo napravili sami o sebi. Lako je gledati stvari iz perspektive fildžana, izađimo iz tog našeg filđana i pogledajmo u njega iz druge perspektive...Skriveni iza lažnog morala, ušuškani u naš "mantalitet" ili "tradiciju", ma sve je to....laž i samo laž..... Pa samo pogledajte našu raju kako se opuste kad nisu u Sarajevu, pogledajte naše cure kako se provode po raznim ljetovalištima .... promjene se za 180 stepeni...ne možeš ih prepoznati, jer nema one stege koje ima u Sarajevu...... Ovdje vlada ponašanje prema nekim nepisanim pravilima.... Moje lično iskustvo je da smo svi kad odemo negdje van ovog grada puno rasterećeniji od tih nepisanih pravila....
E ovo je stvarno odlicno receno! Jedino sto bih ja dodala jeste da bi dobro bilo da prestano kriviti "one druge" za zabokrecinu u kojoj se nalazimo nego da se okrenemo sebi, pogledamo duboko u oci i priznamo u kakvom to drustvu zivimo-drustvu koje smo sami kreirali.
callmethebreeeze

#131 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by callmethebreeeze »

pitt wrote:On se u svemu nasao :D i sto je najvaznije postuje sebe :D :D
jos da mi je masina i garaza, bio bih prvi u bosnjaka, s obe strane drine.
pitt

#132 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
eh jebiga....i ti bi sad da ko fantom budes :D :D
shown

#133 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by shown »

I to ona mala konzerva.sjedim prije par godina na skenderiji ispred i za drugim stolom ,sjedi ekipa medju njima i muzicki urednik radija m.pricaju o al_dinu posto je on tek dosao u sarajevo i imao jedan hit iza sebe s najvecim gadjenjem ,sta ce on seljak doso on nama fazone prodavat ovo ono.gledam tipa da nije pricao u zargonu ne bih znao da je iz sarajeva ,procelav ,ruralna faca ,neobucen i sl.pa neznam sta on ima kome reci ,al eto aldino se srbije dokopao ,valjda malo mu sarajvo.i ja sam doslo pa mi smijesno ,svak je odnekud doso :roll:
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#134 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by Šeherzada »

dushmanka_sa wrote:[

Ja volim svoj grad. Zivim u njemu, odrasla sam u njemu.
Nekada, za Sarajlije se vezala toplina, gostoljubljivost, emancipovanost, Olimpijada...a sada... za sve smo zatuceni papci koji nemaju nni truna ponosa. I necu da me neko svrstava u tu grupu. Jer ja imam ponos i nisam papak. Ja sam Sarajka i umrijet cu kao takva.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
nikad_izvini

#135 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by nikad_izvini »

Da smo samo konzerve,gdje bi nam bio kraj :roll:
danas

#136 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by danas »

luciferino wrote:Nismo konzerva koliko se umislilo da smo centar svemira i referentna tačka za sve živo. Moja subjektivna procjena...
cuj subjektivna :-)
pa sunce sa nama izlazi i zalazi, a ona osa oko koje se okrece zemlja prolazi negdje kroz mejtas :lol:
pitt

#137 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by pitt »

danas wrote:
luciferino wrote:Nismo konzerva koliko se umislilo da smo centar svemira i referentna tačka za sve živo. Moja subjektivna procjena...
pa sunce sa nama izlazi i zalazi, a ona osa oko koje se okrece zemlja prolazi negdje kroz mejtas :lol:
sebilj ko greenwich :D :D
danas

#138 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by danas »

pitt wrote:
danas wrote:
a sarajlije svi do jednog sve sami gandi, tesla, i robert de niro :-)
pitt

#139 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by pitt »

danas wrote:
pitt wrote:
a sarajlije svi do jednog sve sami gandi, tesla, i robert de niro :-)
eki gandi....zar on nije rom sa gorice iz breezove cerge :D :D :D :D
dacina_curica

#140 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by dacina_curica »

pitt wrote:eki gandi....zar on nije rom sa gorice iz breezove cerge :D :D :D :D
cuuuuj rom :roll: :roll: :roll: CIGO bolan, CIGO (toliko postova i jos nisi naucio)[/sarc]
pitt

#141 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by pitt »

dacina_curica wrote:
cuuuuj rom :roll: :roll: :roll: CIGO bolan, CIGO (toliko postova i jos nisi naucio)[/sarc]
pa ne mogu tako kad na forumu moram biti politically correct i ne smijem koristiti izraze cifut, balija, havla, shokac :D :D mada za ostale nikog nije briga :D
pitt

#142 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by pitt »

pitt wrote:
dacina_curica wrote:
pa ne mogu tako kad na forumu moram biti politically correct i ne smijem koristiti izraze cifut, balija, havla, shokac :D :D mada za ostale nikog nije briga :D
Btw, ne bih da ti menzu vrijedjam :D :D :D
fantom slobode

#143 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by fantom slobode »

callmethebreeeze wrote:
Mozes ti i ovako da budes prvi, kao lokomotiva, pa sve govori hu-cu-cu-hu-hu.Ne moras se samo na Bosnjake ograniciti.
Pogresno si me shvatio za primaoca, ono za opcinu se nadje usput.
Davno smo primjetili da ti malo koga volis i cijenis kao sebe.... :) Samo nemoj bolan, bez razloga da to radis.

Ne slusaj pitt@ kod njega je recesija u Ameriki, pa se tjesi sa ovim temama.Dosao na temu sa rajom, da siri horizonte daleko od svog mjesta prebivalista.
callmethebreeeze

#144 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

fantom slobode wrote:
callmethebreeeze wrote:
Mozes ti i ovako da budes prvi, kao lokomotiva, pa sve govori hu-cu-cu-hu-hu.Ne moras se samo na Bosnjake ograniciti.
Pogresno si me shvatio za primaoca, ono za opcinu se nadje usput.
Davno smo primjetili da ti malo koga volis i cijenis kao sebe.... :) Samo nemoj bolan, bez razloga da to radis.

Ne slusaj pitt@ kod njega je recesija u Ameriki, pa se tjesi sa ovim temama.Dosao na temu sa rajom, da siri horizonte daleko od svog mjesta prebivalista.
kazu da insan prvo mora voliti sebe da bi mogao voliti druge. probaj, nisi ti u biti los, a i bice ti lakse. ovako se jesti svakodnevno i biti namcor nije dobro za zdravlje.
klixober

#145 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by klixober »

Ko kaze da nemamo ulicne plesace? :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=nf-E_g0hMzk

Meni je to najmanje sto u Ferhadiji smeta,ako nema ulicnih pelsaca,sviraca.Vise mi smetaju oni standovi sto Ferhadiju pretvaraju u pijacu.Neko valjda misli da to daje sharm ulici....
dacina_curica

#146 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by dacina_curica »

pitt wrote:Btw, ne bih da ti menzu vrijedjam :D :D :D
ne diraj mi jarana :x gdje cu tebe (i hanumu) na veceru vodit ako se naljuti? :shock: :lol: :lol: :lol:
pitt

#147 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by pitt »

jah........evo se nasekirah oko ekonomije pravo :D :D
fantom slobode

#148 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by fantom slobode »

callmethebreeeze wrote:
povjetarac, ovo prvo za ljubav prema sebi,nju ne mora uvijek da prati ljubav prema drugom.A ti si svoju narcisoidnost dovoljno naglasio.Znaci samo hucu-cu-cu i sve ce biti dobro-sifra lokomotiva.Ne znam sto tebe jede to Sarajevo i sto se okupiste u tako velikom broju, nesto mi to nije toliko vezano za Sarajevo, za Rome i slicne stvari, vas muce virtualni problemi.Valjda je u pitanju neka cudna solidarnost :D :D :D
callmethebreeeze

#149 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

fantom slobode wrote:
callmethebreeeze wrote:
povjetarac, ovo prvo za ljubav prema sebi,nju ne mora uvijek da prati ljubav prema drugom.A ti si svoju narcisoidnost dovoljno naglasio.Znaci samo hucu-cu-cu i sve ce biti dobro-sifra lokomotiva.Ne znam sto tebe jede to Sarajevo i sto se okupiste u tako velikom broju, nesto mi to nije toliko vezano za Sarajevo, za Rome i slicne stvari, vas muce virtualni problemi.Valjda je u pitanju neka cudna solidarnost :D :D :D
cuj sto me jede sarajevo?! pa rodni grad, najdrazi i najbolji na svijetu unatoc problemima. :D jos pun prave sarajevske raje poput tebe, mi narcisi cisto pucamo od zavisti. :D
pitt

#150 Re: je li sarajevo "grad konzerva"

Post by pitt »

jednom rjecju breeze, kako se usudjujes da raspravaljas o sarajevu i gradjanima istog kad je ta privilegija samo za cistokrvne arijevce rezervisana. :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply