Šeha wrote:Znaci zakljucili smo kroz ovih pet strana da grad stvarno jeste konzerva.
Krivili smo, redom:
- Pedere
- Sandzaklije
- Dijasporu
![]()
![]()
Ja bih samo dodao da su Pitt i Breeze krivlji nego drugi jer spadaju u barem dvije od ove tri kategorije![]()
![]()
je li sarajevo "grad konzerva"
- lejlasa
#126 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
- pitt
#127 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
ni tebi nije mane al nejseŠeha wrote:Znaci zakljucili smo kroz ovih pet strana da grad stvarno jeste konzerva.
Krivili smo, redom:
- Pedere
- Sandzaklije
- Dijasporu
![]()
![]()
Ja bih samo dodao da su Pitt i Breeze krivlji nego drugi jer spadaju u barem dvije od ove tri kategorije![]()
![]()
- dacina_curica
#128 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
suti ba pittuljko, breeeze ipak vodi (nas ljubitelj latexapitt wrote:ni tebi nije mane al nejseŠeha wrote:Znaci zakljucili smo kroz ovih pet strana da grad stvarno jeste konzerva.
Krivili smo, redom:
- Pedere
- Sandzaklije
- Dijasporu
![]()
![]()
![]()
![]()
Kud bar nije kakva nagradna igra
![]()
- pitt
#129 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
On se u svemu nasao
i sto je najvaznije postuje sebe

-
Frza Dizdar
#130 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
E ovo je stvarno odlicno receno! Jedino sto bih ja dodala jeste da bi dobro bilo da prestano kriviti "one druge" za zabokrecinu u kojoj se nalazimo nego da se okrenemo sebi, pogledamo duboko u oci i priznamo u kakvom to drustvu zivimo-drustvu koje smo sami kreirali.vitamini wrote:Ja smatram da Sarajevo itekako postaje grad - konzerva....Ljudi sa dvostrukim i trostukim moralom, koji se uklapaju u neke "idealne" slike, ali samo na površini. Ljudi, i kod nas ima i pedera, i narkomana i bolesnika različitih vrsta, i vrlo vrlo ružnih stvari, kao što su pedofilija i incest i sve ostale stvari koje postoje svugdje u svijetu. Samo što mi to ne vidimo, ili ne želimo da vidimo, svi smo skriveni iza nekih slika koje smo napravili sami o sebi. Lako je gledati stvari iz perspektive fildžana, izađimo iz tog našeg filđana i pogledajmo u njega iz druge perspektive...Skriveni iza lažnog morala, ušuškani u naš "mantalitet" ili "tradiciju", ma sve je to....laž i samo laž..... Pa samo pogledajte našu raju kako se opuste kad nisu u Sarajevu, pogledajte naše cure kako se provode po raznim ljetovalištima .... promjene se za 180 stepeni...ne možeš ih prepoznati, jer nema one stege koje ima u Sarajevu...... Ovdje vlada ponašanje prema nekim nepisanim pravilima.... Moje lično iskustvo je da smo svi kad odemo negdje van ovog grada puno rasterećeniji od tih nepisanih pravila....
-
callmethebreeeze
#131 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
jos da mi je masina i garaza, bio bih prvi u bosnjaka, s obe strane drine.pitt wrote:On se u svemu nasaoi sto je najvaznije postuje sebe
![]()
- pitt
#132 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
eh jebiga....i ti bi sad da ko fantom budescallmethebreeeze wrote:jos da mi je masina i garaza, bio bih prvi u bosnjaka, s obe strane drine.pitt wrote:On se u svemu nasaoi sto je najvaznije postuje sebe
![]()
-
shown
#133 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
I to ona mala konzerva.sjedim prije par godina na skenderiji ispred i za drugim stolom ,sjedi ekipa medju njima i muzicki urednik radija m.pricaju o al_dinu posto je on tek dosao u sarajevo i imao jedan hit iza sebe s najvecim gadjenjem ,sta ce on seljak doso on nama fazone prodavat ovo ono.gledam tipa da nije pricao u zargonu ne bih znao da je iz sarajeva ,procelav ,ruralna faca ,neobucen i sl.pa neznam sta on ima kome reci ,al eto aldino se srbije dokopao ,valjda malo mu sarajvo.i ja sam doslo pa mi smijesno ,svak je odnekud doso 
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#134 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
dushmanka_sa wrote:[
Ja volim svoj grad. Zivim u njemu, odrasla sam u njemu.
Nekada, za Sarajlije se vezala toplina, gostoljubljivost, emancipovanost, Olimpijada...a sada... za sve smo zatuceni papci koji nemaju nni truna ponosa. I necu da me neko svrstava u tu grupu. Jer ja imam ponos i nisam papak. Ja sam Sarajka i umrijet cu kao takva.
-
nikad_izvini
#135 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
Da smo samo konzerve,gdje bi nam bio kraj 
- danas
#136 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
cuj subjektivnaluciferino wrote:Nismo konzerva koliko se umislilo da smo centar svemira i referentna tačka za sve živo. Moja subjektivna procjena...
pa sunce sa nama izlazi i zalazi, a ona osa oko koje se okrece zemlja prolazi negdje kroz mejtas
- pitt
#137 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
sebilj ko greenwichdanas wrote:cuj subjektivnaluciferino wrote:Nismo konzerva koliko se umislilo da smo centar svemira i referentna tačka za sve živo. Moja subjektivna procjena...
pa sunce sa nama izlazi i zalazi, a ona osa oko koje se okrece zemlja prolazi negdje kroz mejtas
- danas
#138 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
a sarajlije svi do jednog sve sami gandi, tesla, i robert de niropitt wrote:sebilj ko greenwichdanas wrote:cuj subjektivnaluciferino wrote:Nismo konzerva koliko se umislilo da smo centar svemira i referentna tačka za sve živo. Moja subjektivna procjena...
pa sunce sa nama izlazi i zalazi, a ona osa oko koje se okrece zemlja prolazi negdje kroz mejtas![]()
- pitt
#139 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
eki gandi....zar on nije rom sa gorice iz breezove cergedanas wrote:a sarajlije svi do jednog sve sami gandi, tesla, i robert de niropitt wrote:
sebilj ko greenwich![]()
- dacina_curica
#140 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
cuuuuj rompitt wrote:eki gandi....zar on nije rom sa gorice iz breezove cerge![]()
![]()
![]()
- pitt
#141 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
pa ne mogu tako kad na forumu moram biti politically correct i ne smijem koristiti izraze cifut, balija, havla, shokacdacina_curica wrote:cuuuuj rompitt wrote:eki gandi....zar on nije rom sa gorice iz breezove cerge![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
CIGO bolan, CIGO (toliko postova i jos nisi naucio)[/sarc]
- pitt
#142 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
Btw, ne bih da ti menzu vrijedjampitt wrote:pa ne mogu tako kad na forumu moram biti politically correct i ne smijem koristiti izraze cifut, balija, havla, shokacdacina_curica wrote:cuuuuj rompitt wrote:eki gandi....zar on nije rom sa gorice iz breezove cerge![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
CIGO bolan, CIGO (toliko postova i jos nisi naucio)[/sarc]
![]()
mada za ostale nikog nije briga
- fantom slobode
#143 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
Mozes ti i ovako da budes prvi, kao lokomotiva, pa sve govori hu-cu-cu-hu-hu.Ne moras se samo na Bosnjake ograniciti.callmethebreeeze wrote:jos da mi je masina i garaza, bio bih prvi u bosnjaka, s obe strane drine.pitt wrote:On se u svemu nasaoi sto je najvaznije postuje sebe
![]()
Pogresno si me shvatio za primaoca, ono za opcinu se nadje usput.
Davno smo primjetili da ti malo koga volis i cijenis kao sebe....
Ne slusaj pitt@ kod njega je recesija u Ameriki, pa se tjesi sa ovim temama.Dosao na temu sa rajom, da siri horizonte daleko od svog mjesta prebivalista.
-
callmethebreeeze
#144 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
kazu da insan prvo mora voliti sebe da bi mogao voliti druge. probaj, nisi ti u biti los, a i bice ti lakse. ovako se jesti svakodnevno i biti namcor nije dobro za zdravlje.fantom slobode wrote:Mozes ti i ovako da budes prvi, kao lokomotiva, pa sve govori hu-cu-cu-hu-hu.Ne moras se samo na Bosnjake ograniciti.callmethebreeeze wrote:jos da mi je masina i garaza, bio bih prvi u bosnjaka, s obe strane drine.pitt wrote:On se u svemu nasaoi sto je najvaznije postuje sebe
![]()
Pogresno si me shvatio za primaoca, ono za opcinu se nadje usput.
Davno smo primjetili da ti malo koga volis i cijenis kao sebe....Samo nemoj bolan, bez razloga da to radis.
Ne slusaj pitt@ kod njega je recesija u Ameriki, pa se tjesi sa ovim temama.Dosao na temu sa rajom, da siri horizonte daleko od svog mjesta prebivalista.
-
klixober
#145 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
Ko kaze da nemamo ulicne plesace?
http://www.youtube.com/watch?v=nf-E_g0hMzk
Meni je to najmanje sto u Ferhadiji smeta,ako nema ulicnih pelsaca,sviraca.Vise mi smetaju oni standovi sto Ferhadiju pretvaraju u pijacu.Neko valjda misli da to daje sharm ulici....
http://www.youtube.com/watch?v=nf-E_g0hMzk
Meni je to najmanje sto u Ferhadiji smeta,ako nema ulicnih pelsaca,sviraca.Vise mi smetaju oni standovi sto Ferhadiju pretvaraju u pijacu.Neko valjda misli da to daje sharm ulici....
- dacina_curica
#146 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
ne diraj mi jaranapitt wrote:Btw, ne bih da ti menzu vrijedjam![]()
![]()
- pitt
#147 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
jah........evo se nasekirah oko ekonomije pravo

- fantom slobode
#148 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
povjetarac, ovo prvo za ljubav prema sebi,nju ne mora uvijek da prati ljubav prema drugom.A ti si svoju narcisoidnost dovoljno naglasio.Znaci samo hucu-cu-cu i sve ce biti dobro-sifra lokomotiva.Ne znam sto tebe jede to Sarajevo i sto se okupiste u tako velikom broju, nesto mi to nije toliko vezano za Sarajevo, za Rome i slicne stvari, vas muce virtualni problemi.Valjda je u pitanju neka cudna solidarnostcallmethebreeeze wrote:
-
callmethebreeeze
#149 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
cuj sto me jede sarajevo?! pa rodni grad, najdrazi i najbolji na svijetu unatoc problemima.fantom slobode wrote:povjetarac, ovo prvo za ljubav prema sebi,nju ne mora uvijek da prati ljubav prema drugom.A ti si svoju narcisoidnost dovoljno naglasio.Znaci samo hucu-cu-cu i sve ce biti dobro-sifra lokomotiva.Ne znam sto tebe jede to Sarajevo i sto se okupiste u tako velikom broju, nesto mi to nije toliko vezano za Sarajevo, za Rome i slicne stvari, vas muce virtualni problemi.Valjda je u pitanju neka cudna solidarnostcallmethebreeeze wrote:![]()
![]()
- pitt
#150 Re: je li sarajevo "grad konzerva"
jednom rjecju breeze, kako se usudjujes da raspravaljas o sarajevu i gradjanima istog kad je ta privilegija samo za cistokrvne arijevce rezervisana.