Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udruženi zl
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- desni
#626 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen
Herceg-Bosna je koliko znamo proglašena još krajem 1991 a Milošević i Tuđman su dogovorili podjelu Bosne u Karađorđevu.Zoviću možeš li nam odgovoriti koliko je vojnika Hvo iz zapadne Hercegovine poginulo u borbama sa srbijanskim agresorima i domaćim četnicima a koliko u napadima na Mostar ili Gornji Vakuf.Otkud onolike brigade iz Hrvatske oko Gornjeg Vakufa, bojovnici iz Varaždina i danas o tome pišu u memoarima.Mate Boban je hrvatski pandan Karadžiću a Tuđman Miloševiću.A tvoji postovi dokazuju da je nosioce ove velikohrvatske politike najviše boljelo i boli to što Bošnjaci predstavljaju faktor bez kojeg se ne može.Šta je Alija trebao poslušati Tuđmana i poslat sve Bošnjake da izginu a onda bi ustaše iz hercegovačkog kamenjara lagano ko po Ahmićima pravili zabavu i zaokružili Tuđmanovu banovinu.Ali ova politika je dovela toga da su Hrvati u BiH svedeni na faktički nacionalnu manjinu.Zahvali Zoviću Tuđmanu vizionaru na tome što danas u okviru BiH bez Duduka ne značite ništa.Sve se da napraviti bez vas.
-
zović
#627 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen
To o HV brigadama oko Vakufa ti nemam pojma!Eto neka neka ti ostane uvjerenje da si se borio protiv Puma ili 4.Splitske ali ipak mislim da nisi!Nego reci nam koliko vas iz sr.Bosne je poginulo braneći Foču,Višegrad,Srebrenicu,Zvornik,Bijeljinu,Banjaluku,Ravno............ pa je moglo zakljućit to o povlačenju paralele između Tuđmana i Miloševića ili Bobana i Karadžića???desni wrote:Herceg-Bosna je koliko znamo proglašena još krajem 1991 a Milošević i Tuđman su dogovorili podjelu Bosne u Karađorđevu.Zoviću možeš li nam odgovoriti koliko je vojnika Hvo iz zapadne Hercegovine poginulo u borbama sa srbijanskim agresorima i domaćim četnicima a koliko u napadima na Mostar ili Gornji Vakuf.Otkud onolike brigade iz Hrvatske oko Gornjeg Vakufa, bojovnici iz Varaždina i danas o tome pišu u memoarima.Mate Boban je hrvatski pandan Karadžiću a Tuđman Miloševiću.A tvoji postovi dokazuju da je nosioce ove velikohrvatske politike najviše boljelo i boli to što Bošnjaci predstavljaju faktor bez kojeg se ne može.Šta je Alija trebao poslušati Tuđmana i poslat sve Bošnjake da izginu a onda bi ustaše iz hercegovačkog kamenjara lagano ko po Ahmićima pravili zabavu i zaokružili Tuđmanovu banovinu.Ali ova politika je dovela toga da su Hrvati u BiH svedeni na faktički nacionalnu manjinu.Zahvali Zoviću Tuđmanu vizionaru na tome što danas u okviru BiH bez Duduka ne značite ništa.Sve se da napraviti bez vas.
Naravno da moji postovi nisu nositelji nikakve vel hrvatske politike i naravno da su Bošnjaci konstitutivni i jednakopravni narod u BiH sa ostala dva naroda!!Eto kako se kod tebe jasno prepoznaje taj Bošnjački fundamentalizam(neznam jeli vjerski i ne želim vjerovati)!!
-
kv99
#628 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen
Koje si to stavio dokaze ? stavio si citate gdje spominjem kvislinge, miloradove pijune i lopove i mene onda zanima po cemu si to prepoznao da se je tu ponizavam Hrvate ? Ako su za tebe kvislining, miloradov pijun i lopov sinonimi za Hrvate za mene nisu i tebi na sramotu ne samo sto to tvrdis vec sto to i mislis.Gabro wrote:
Cijelo skretanje sa teme se desilo radi tvog pitanja da gdje si to ponizavao Hrvate. Kad sam ti dao dokaz, ti odgovaras kako ja trolam i da sam ustvari ja to napisao a ne ti...
Stvarno nije tesko zakljuciti ko je trol ovdje...
Po cemu su to zapadni ercegovci sinonim za sve Hrvate ? Po cemu sam ja to uvrijedio Hrvate ako sam napisao ista lose o zapadnim ercegovicima ?Da, a tko je napisao ono o zapadnim Hercegovcima? Ja, mozda? Kome cemo vjerovati, tebi ili vlastitim ocima?
Ja sam tebe pitao zasto niste zahvalni JNA sto je oslobadjala po Hrvatskoj kao i HV po Bosni i Hercegovini i ti kazes da si zahvalan jer je zbog JNA Hrvatska postala slobodna pa me zanima od koga je to JNA oslobodila Hrvatsku ?Ja se pokusavam opravdati? Gdje to?![]()
Sve sto sam rekao i dalje stoji - da nije bilo JNA ne bi bilo slobodne Hrvatske pa im u jednu ruku trebamo biti zahvalni. Nema slobode bez krvi, to su govorili i strani predstavnici kad su odbijali intervenirati jer da "nece oni za druge izboriti slobodu". Samo je Hrvatska odstupila od tog pravila na primjeru BiH i bila najaktivnija u borbama za stvaranje daytonske BiH.
@zovicu sve sto si to naveo nema veze jer jedino sto radis to je da OPRAVDAVAS agresiju i opravdavanje agresije nije negiranje agresije. Koliko ti treba da to shvatis ?
I kao i ostali trolovi uhvatio se Shrodera i njegove knjige pa sto se vjerodostonosti tice mogao si da citiras i Seselja, i on je napisao na desetine knjiga pa sta to dokazuje ? Ako je tako vjerodostojan da ga citiras sto nije te svoje knjige izveo pred sud u Haagu pa tako pomogao cijelom onom vojnom i politickom vrhu erceg crpske ? Nije jer se pokazalo da je njegova knjiga ustvari isto ono sto se pokazalo kao tipicne lazi i da ga zbog toga jedino trolovi kao ti koriste.
I mislio sam prvo da ti odgovorim i na te tvoje gluposti kako nije bilo HV brigada na Gornjem Vakufu ali kontam neka i drugi odgovore da ne budem samo ja. Ali ti mogu reci da ljupas gluposti jer bas na ovoj temi imas ne samo dokaze kako ih franjo salje, dokumente HV i tzv hvo da se tamo nalaze - u broj navedeni pa cak i svjedocenja pripadnika tih brigada. Da znas da citas ne bi se provaljivao ali neka , dosta govori o tebi.
Last edited by kv99 on 16/05/2012 18:48, edited 1 time in total.
-
muflon1977
#629 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen
Ajde ne lupaj budaletino jedna...desni wrote:Herceg-Bosna je koliko znamo proglašena još krajem 1991 a Milošević i Tuđman su dogovorili podjelu Bosne u Karađorđevu.Zoviću možeš li nam odgovoriti koliko je vojnika Hvo iz zapadne Hercegovine poginulo u borbama sa srbijanskim agresorima i domaćim četnicima a koliko u napadima na Mostar ili Gornji Vakuf.Otkud onolike brigade iz Hrvatske oko Gornjeg Vakufa, bojovnici iz Varaždina i danas o tome pišu u memoarima.Mate Boban je hrvatski pandan Karadžiću a Tuđman Miloševiću.A tvoji postovi dokazuju da je nosioce ove velikohrvatske politike najviše boljelo i boli to što Bošnjaci predstavljaju faktor bez kojeg se ne može.Šta je Alija trebao poslušati Tuđmana i poslat sve Bošnjake da izginu a onda bi ustaše iz hercegovačkog kamenjara lagano ko po Ahmićima pravili zabavu i zaokružili Tuđmanovu banovinu.Ali ova politika je dovela toga da su Hrvati u BiH svedeni na faktički nacionalnu manjinu.Zahvali Zoviću Tuđmanu vizionaru na tome što danas u okviru BiH bez Duduka ne značite ništa.Sve se da napraviti bez vas.
-
kv99
#630 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen
Jeste se digli pa to je nevjerovatno. Ali hajde neka, kad je klitoriks radite sta hocete kada vam se dopustamuflon1977 wrote:Ajde ne lupaj budaletino jedna...desni wrote:Herceg-Bosna je koliko znamo proglašena još krajem 1991 a Milošević i Tuđman su dogovorili podjelu Bosne u Karađorđevu.Zoviću možeš li nam odgovoriti koliko je vojnika Hvo iz zapadne Hercegovine poginulo u borbama sa srbijanskim agresorima i domaćim četnicima a koliko u napadima na Mostar ili Gornji Vakuf.Otkud onolike brigade iz Hrvatske oko Gornjeg Vakufa, bojovnici iz Varaždina i danas o tome pišu u memoarima.Mate Boban je hrvatski pandan Karadžiću a Tuđman Miloševiću.A tvoji postovi dokazuju da je nosioce ove velikohrvatske politike najviše boljelo i boli to što Bošnjaci predstavljaju faktor bez kojeg se ne može.Šta je Alija trebao poslušati Tuđmana i poslat sve Bošnjake da izginu a onda bi ustaše iz hercegovačkog kamenjara lagano ko po Ahmićima pravili zabavu i zaokružili Tuđmanovu banovinu.Ali ova politika je dovela toga da su Hrvati u BiH svedeni na faktički nacionalnu manjinu.Zahvali Zoviću Tuđmanu vizionaru na tome što danas u okviru BiH bez Duduka ne značite ništa.Sve se da napraviti bez vas.
-
zović
-
Gabro
#632 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen
Ne lupetaj. Pitao si gdje si ti to Hrvate ponizavao. Nigdje se nisu spominjali sinonimi niti svi Hrvati a bome niti tvoja mentalna slika Hrvata. Jesu li zapadni Hercegovci Hrvati? Jesu. Jesi li ponizavao zapadne Hercegovce koji su Hrvati? Jesi. Jesi li rasistički čmarni ugrušak? Jesi.kv99 wrote:Koje si to stavio dokaze ? stavio si citate gdje spominjem kvislinge, miloradove pijune i lopove i mene onda zanima po cemu si to prepoznao da se je tu ponizavam Hrvate ? Ako su za tebe kvislining, miloradov pijun i lopov sinonimi za Hrvate za mene nisu i tebi na sramotu ne samo sto to tvrdis vec sto to i mislis.Gabro wrote:
Cijelo skretanje sa teme se desilo radi tvog pitanja da gdje si to ponizavao Hrvate. Kad sam ti dao dokaz, ti odgovaras kako ja trolam i da sam ustvari ja to napisao a ne ti...
Stvarno nije tesko zakljuciti ko je trol ovdje...
Po cemu su to zapadni ercegovci sinonim za sve Hrvate ? Po cemu sam ja to uvrijedio Hrvate ako sam napisao ista lose o zapadnim ercegovicima ?Da, a tko je napisao ono o zapadnim Hercegovcima? Ja, mozda? Kome cemo vjerovati, tebi ili vlastitim ocima?
Sad to ionako nije bitno. Otisli su. Okrenimo se europskoj buducnosti i neogranicenom kretanju bez granica. Eno izmedju zap. Hercegovine i Hrvatske je taj europski princip bez granica vec primjenjen.Ja sam tebe pitao zasto niste zahvalni JNA sto je oslobadjala po Hrvatskoj kao i HV po Bosni i Hercegovini i ti kazes da si zahvalan jer je zbog JNA Hrvatska postala slobodna pa me zanima od koga je to JNA oslobodila Hrvatsku ?Ja se pokusavam opravdati? Gdje to?![]()
Sve sto sam rekao i dalje stoji - da nije bilo JNA ne bi bilo slobodne Hrvatske pa im u jednu ruku trebamo biti zahvalni. Nema slobode bez krvi, to su govorili i strani predstavnici kad su odbijali intervenirati jer da "nece oni za druge izboriti slobodu". Samo je Hrvatska odstupila od tog pravila na primjeru BiH i bila najaktivnija u borbama za stvaranje daytonske BiH.