Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udruženi zl

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
kv99

#576 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

Gabro wrote:
kv99 wrote:
Gabro wrote:
Mozes migoljiti koliko hoces ali tvoj tekst jasno pokazuje ko si i sta si.
Ti si jedna sitna rasisticka nula. Rasisticka jer si ljude jedne regije oznacio kao lopove.

Samo i takav kakav jesi nemas hrabrosti stati iza svojih rijeci nego migoljis i pokusavas izklizati. I takav si se nasao nesto zamjerati drugima?! Ajde sikter tamo prvo nauci stajati iza svojih rijeci, covjece bez casti i srama!
Tvrdio si da mrzim i ponizavam Hrvate i koliko vidim ma koliko pokusavao nisi pokazao to pa si sam dokazao da si jedan obican lazov.
Da to kaze neko priseban mozda bi se zabrinuo, ali kad dolazi od rasiste koji nema hrabrosti stati iza svojih rijeci onda se mogu samo nasmijati. Zato i je Bosna to sto je kad se rasizam drzi kao legitiman oblik BiH patriotizma.

Razguli i ne petljaj mi se pod nogama! Mogo bi te nehotice zgaziti.
Ja stojim iza svojih rijeci i zato te i prozivam lazovom i obicnim trolom koji nije ni u jednom postu svome postu do sada nesto razumno rekao vec samo laze, provocira i trola u cilju da unisti temu. Zato si jos samo jedan u nizu trolova koji se vraca uzastopno , krijuci se iza razlicitih nickova ali sa uvijek istim lazima i izmisljotinama. Kao i ostali "bojovnici " jer nemate vise opcija jer su sve ostale laz vec provaljene.

I de mi reci kako se osjecas kada prozivas da su svi Hrvati kvislinzi, miloradovi pijuni i lopovi jer tvrdis da ponizavam Hrvate?

Zato i sutis i ne smijes da nam kazes zasto nisi franceku rekao da je lazov kada je tvrdio da je dozivljen poraz u Gornjem Vakufu ?
Gabro

#577 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by Gabro »

kv99 wrote:
Gabro wrote:
Da to kaze neko priseban mozda bi se zabrinuo, ali kad dolazi od rasiste koji nema hrabrosti stati iza svojih rijeci onda se mogu samo nasmijati. Zato i je Bosna to sto je kad se rasizam drzi kao legitiman oblik BiH patriotizma.

Razguli i ne petljaj mi se pod nogama! Mogo bi te nehotice zgaziti.
Ja stojim iza svojih rijeci i zato te i prozivam lazovom i obicnim trolom koji nije ni u jednom postu svome postu do sada nesto razumno rekao vec samo laze, provocira i trola u cilju da unisti temu. Zato si jos samo jedan u nizu trolova koji se vraca uzastopno , krijuci se iza razlicitih nickova ali sa uvijek istim lazima i izmisljotinama. Kao i ostali "bojovnici " jer nemate vise opcija jer su sve ostale laz vec provaljene.
Ma ti mozes reci sta god hoces. Osim sto si rasista i sitni provokator, za tebe su polemike ocito igre rijecima gdje ces ignorirati i pravit se da ne postoji ono sto ti ne ide u prilog, koristit se odavno prozretim stilom napada pod svaku cijenu a do besvijesti ponavljati naucene fraze i unaprijed pripremljene floskule.

Ja, ili bilo ko drugi mora imati vrlo nisku razinu samopostovanja kad bi od takve zgadije prihvatio kad bilo sta sto kaze.

I de mi reci kako se osjecas kada prozivas da su svi Hrvati kvislinzi, miloradovi pijuni i lopovi jer tvrdis da ponizavam Hrvate?
Biti kvisling prema rasistima je stvar zdravog razuma.

Zato i sutis i ne smijes da nam kazes zasto nisi franceku rekao da je lazov kada je tvrdio da je dozivljen poraz u Gornjem Vakufu ?
Koliko su mene ucili poraz je kad druga vojska zarobi/pobije ili zauzme teritorij koji je drzala jedna vojska. Ja ne poznajem taj teren ali se nesto ne mogu sjetiti da se takvo sta tamo desilo. U najboljem slucaju po tebe radilo se o odbijenim napadima a od poraza ili pobjede je to udaljeno koliko i ti od prisebnosti.
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#578 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by Woody »

Neću da se miješam u polemiku Gabro-kv99 (ni jedan mi ne miriše...), ali jedna ispravka za @Gabro:
Koliko su mene ucili poraz je kad druga vojska zarobi/pobije ili zauzme teritorij koji je drzala jedna vojska
Pogrešno su te učili: vojni poraz je svako neispunjenje vojnog cilja s kojim se krenulo u rat. Pa nije Napoleon izgubio rat zato što su Rusi ušli u Pariz, nego zato što nije osvojio zacrtano. Uostalom, zato je osvajački rat naspram obrambenog rata u omjeru 3:1 (tri puta više snaga je potrebno za osvajanje, nego za obranu). Kod građanskih ratova, situacija je znatno drugačija, zato su i razmjerno krvaviji
Gabro

#579 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by Gabro »

Woody wrote:Neću da se miješam u polemiku Gabro-kv99 (ni jedan mi ne miriše...), ali jedna ispravka za @Gabro:
Koliko su mene ucili poraz je kad druga vojska zarobi/pobije ili zauzme teritorij koji je drzala jedna vojska
Pogrešno su te učili: vojni poraz je svako neispunjenje vojnog cilja s kojim se krenulo u rat. Pa nije Napoleon izgubio rat zato što su Rusi ušli u Pariz, nego zato što nije osvojio zacrtano.
Recimo iracko-iranski rat je primjer. Irak je krenuo, nije uspio ali je konacna situacija ipak ostala nerijesena. Ne moze se reci da je Irak dozivio poraz a nije ispunio ratne ciljeve.
kv99

#580 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

Gabro wrote: Ma ti mozes reci sta god hoces. Osim sto si rasista i sitni provokator, za tebe su polemike ocito igre rijecima gdje ces ignorirati i pravit se da ne postoji ono sto ti ne ide u prilog, koristit se odavno prozretim stilom napada pod svaku cijenu a do besvijesti ponavljati naucene fraze i unaprijed pripremljene floskule.

Ja, ili bilo ko drugi mora imati vrlo nisku razinu samopostovanja kad bi od takve zgadije prihvatio kad bilo sta sto kaze.
Bio ja rasista i sitni provokator ali to ne mijenja cinjenicu da nikada nisam ponizavao Hrvate pa si ti onda samo jedan obican lazov. Zasto ti sve Hrvate strpavas u isti kos pa tvrdis da su lopovi, miloradovi pijuni i kvislinzi to je pitanje jer ja to nikada nisam radio .
Biti kvisling prema rasistima je stvar zdravog razuma.
Tvrdis da sam ja rasista pa ispada da je erceg crpska bila to onda zbog mene :lol: Kompleks megalomanije ostavljam za tebe a i laganja jer erceg crpska i tzv hvo nisu sigurno bili kvislinzi zbog mene.

Koliko su mene ucili poraz je kad druga vojska zarobi/pobije ili zauzme teritorij koji je drzala jedna vojska. Ja ne poznajem taj teren ali se nesto ne mogu sjetiti da se takvo sta tamo desilo. U najboljem slucaju po tebe radilo se o odbijenim napadima a od poraza ili pobjede je to udaljeno koliko i ti od prisebnosti.
Koliko su tebe ucili vidi se po lazima i megalomaniji a sto se poraza tice pitao sam te par puta ako smatras da je francek lagao i izmisljao sto mu to nisi rekao kada je davao tu izjavu ? Sto nisi rekao njemu ili njegovim generalima da to nije istina ? On je kao predsjednik drzave to izjavio i ako smatras da si bolje informisan od njega i njegovih generala trebao si to da mu kazes.
U samo jednom si u pravu a to je da ne poznajes taj teren jer se dogodilo upravo to sto tvrdis da je definicija poraza: Armija Republike Bosne i Hercegovine je oslobodila teren i to je uradila bas sa snagama iz grada koje su iz grada izvrsile tu akciju. Na jednoj strani gardijske jedinice iz Rvacke sa artiljerijom i tenkovima, pojacanja iz ercegovine a na drugoj strani samo momci iz grada i opet debakl o kojem franjo prica. Tako da i po tvojoj definiciji to bio poraz.
A i da nije po toj definiciji kolika je ta pobjeda moze se vidjeti da se danas trazi erceg crpska i da je to najbolji dokaz da je porazena, jer da je ima ne bi je trazili vec bi je imali. Jos jedna slicnost sa RSK, pa je onda to po tebi sigurno znak za pobjedu :lol:
Last edited by kv99 on 15/05/2012 14:20, edited 1 time in total.
Gabro

#581 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by Gabro »

kv99 wrote:
Gabro wrote: Ma ti mozes reci sta god hoces. Osim sto si rasista i sitni provokator, za tebe su polemike ocito igre rijecima gdje ces ignorirati i pravit se da ne postoji ono sto ti ne ide u prilog, koristit se odavno prozretim stilom napada pod svaku cijenu a do besvijesti ponavljati naucene fraze i unaprijed pripremljene floskule.

Bio ja rasista i sitni provokator ali to ne mijenja cinjenicu da nikada nisam ponizavao Hrvate pa si ti onda samo jedan obican lazov.
Evo, tipican primjer tvog ignoriranja onog sto ti ne ide u prilog. Koje je tvoje najnovije migoljenje kojim ces pokusati naknadno dati znacenje svojim rijecima. Da nije mozda: to nisu Hrvati?

A pricas nesto o certifikatima za prave Hrvate koje izdaje Dodik?

Zasto ti sve Hrvate strpavas u isti kos pa tvrdis da su lopovi, miloradovi pijuni i kvislinzi to je pitanje jer ja to nikada nisam radio .

Ma o cemu ti pricas? Ti si ljude jedne cijele regije strpao u isti kos i jos se pravis blesav?! Ne zaboravi da se i medju tim ljudima nalaze ljudi razlicitih politickih uvjerenja, ekonomske situacije, sposobnosti, karaktera i svega ostaloga. Ismijavao si ih, likovao na odlaskom i jos kolektivno prozvao lopovima.

Koliko su tebe ucili vidi se po lazima i megalomaniji a sto se poraza tice pitao sam te par puta ako smatras da je francek lagao i izmisljao sto mu to nisi rekao kada je davao tu izjavu ? Sto nisi rekao njemu ili njegovim generalima da to nije istina ? On je kao predsjednik drzave to izjavio i ako smatras da si bolje informisan od njega i njegovih generala trebao si to da mu kazes.
Kolika je ta pobjeda moze se vidjeti da se danas trazi erceg crpska i da je to najbolji dokaz da je porazena, jer da je ima ne bi je trazili vec bi je imali. Jos jedna slicnost sa RSK, pa je onda to po tebi sigurno znak za pobjedu :lol:
Kronoloski gledano Hrvati su nakon rata imali poviejst vaninstitucionalne borbe preko onih napada na upravu u Mostaru, pobuna u Drvaru, proglasenja samouprave.
Ja koliko pratim ove rasprave prvo su se neki bunili da zasto niko ispred hrvatske strane nije nikad javno izasao sa prijedlogom za treci entitet.
I sad kad su Hrvati konacno to javno izrekli i institucionalno se bore sad opet nije u redu jer oni nesto mole?!

Cini se da je autor dobro pogodio atmosferu u onom filmu "Konjanik" jer se neki ponasaju ko oni sarlatani, klaunovi naslagani oko begove kuce. Podrugivanje, histerican podsmijeh uz skrivanje iza begovih skuta.
kv99

#582 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

Gabro wrote:Evo, tipican primjer tvog ignoriranja onog sto ti ne ide u prilog. Koje je tvoje najnovije migoljenje kojim ces pokusati naknadno dati znacenje svojim rijecima. Da nije mozda: to nisu Hrvati?

Ja nikada nisam negirao ono sto meni ne ide u prilog vec one lazi koje ti iznosis a pokusavas meni da poturis. Nikada nisam tvrdio da su Hrvati lopovi, miloradovi pijuni i kvislinzi. To si ti radio i neka je tebi na sramotu sto ne samo da to radis vec zelis da meni podvalis da sam ja to tvrdio. Hrvati nisu kvislinzi , miloradovi pijuni i lopovi vec su to : kvislinzi , miloradovi pijuni i lopovi. To sto se ti prepoznajes u tome i sto zelis da sve Hrvate stroas u isti kos je tvoj problem a ne moj.

Ma o cemu ti pricas? Ti si ljude jedne cijele regije strpao u isti kos i jos se pravis blesav?! Ne zaboravi da se i medju tim ljudima nalaze ljudi razlicitih politickih uvjerenja, ekonomske situacije, sposobnosti, karaktera i svega ostaloga. Ismijavao si ih, likovao na odlaskom i jos kolektivno prozvao lopovima.
Ja nisam Hrvate strpavao u isti kos i zbog toga si lazov.

Kronoloski gledano Hrvati su nakon rata imali poviejst vaninstitucionalne borbe preko onih napada na upravu u Mostaru, pobuna u Drvaru, proglasenja samouprave.
Ja koliko pratim ove rasprave prvo su se neki bunili da zasto niko ispred hrvatske strane nije nikad javno izasao sa prijedlogom za treci entitet.
I sad kad su Hrvati konacno to javno izrekli i institucionalno se bore sad opet nije u redu jer oni nesto mole?!

Cini se da je autor dobro pogodio atmosferu u onom filmu "Konjanik" jer se neki ponasaju ko oni sarlatani, klaunovi naslagani oko begove kuce. Podrugivanje, histerican podsmijeh uz skrivanje iza begovih skuta.
[/quote]

Da li je u redu trazenje treceg ili kako sada zovu onaj isprdak erceg crpsku nema veze sa cinjenicom da erceg crpske nema i da je bas trazenje toga dokaz da je izgubila. Da je pobjedila ne bi sada molili da se dobije vec bi je imali i znaci da sam negiras svoju tvrdnju da je pobijedila.

I opet da ponovim sto se tice Gornjeg Vakufa: tu je Armija republike Bosne i Hercegovine oslobodila teren koji je drzala HV i tzv hvo . Ne samo da hv i tzv hvo nisu uspjeli da okupiraju Gornji Vakuf vec su i izgubili teren koji su drzali na pocetku tog napada tako da je i prema tvojoj definiciji tu bio poraz.

Tako da opet samo pokusavas da trolas temu jer citavo vrijeme iznosis gluposti koje nemaju veze sa temom, vrijedzas, provociras, iznosis obicne lazi sve u cilju da unistis temu jer to je jos jedino ostalo. Sve lazi koje ste iznijeli su vec provaljenje i sada je jos ostalo jedino da unistite temu i unistite je kada vam se dopusta takvo ponasanje ali na miru necete iznositi svoje lazi.
Gabro

#583 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by Gabro »

kv99 wrote:
Gabro wrote:Evo, tipican primjer tvog ignoriranja onog sto ti ne ide u prilog. Koje je tvoje najnovije migoljenje kojim ces pokusati naknadno dati znacenje svojim rijecima. Da nije mozda: to nisu Hrvati?

Ja nikada nisam negirao ono sto meni ne ide u prilog vec one lazi koje ti iznosis a pokusavas meni da poturis. Nikada nisam tvrdio da su Hrvati lopovi, miloradovi pijuni i kvislinzi. To si ti radio i neka je tebi na sramotu sto ne samo da to radis vec zelis da meni podvalis da sam ja to tvrdio. Hrvati nisu kvislinzi , miloradovi pijuni i lopovi vec su to : kvislinzi , miloradovi pijuni i lopovi. To sto se ti prepoznajes u tome i sto zelis da sve Hrvate stroas u isti kos je tvoj problem a ne moj.
Tvoja najnovija taktika je prica kako si zapravo rekao nesto sasvim drugo, a da je sugovornik preglup da bi shvatio dubinu tvojih misli.

Morao bih se spustiti jako nisko da opisem tvoj karakter a to mi se neda.
zavodnik_

#584 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zavodnik_ »

kv99 wrote:
I da su sve sarajlije umjesto tog jednog na slici koji mu pruza ruku mislili da je najbolji na svijetu ne mijenja ko je i on i sta je radio. Docekivali su sarajlije i veca govna od njega ali sta ces kada je to obicaj kod nas, gost se uvijek cijeni i postuje ma kakav bio za razliku od rvackog doceka gostiju koji i danas ne samo da se hvale vec i lazu i izmisljaju koliko su pomagali a ustvari odmagali. Kaze se lijepo " sa cim se pametan stidi fukara se hvali " ili kako bi Krleza to lijepo poetski rekao " sacuvaj me Boze srpske hrabrosti i hrvatske kulture ".

Oni koji su pomagali njima treba biti zahvalan i zahvalni smo ali pomagao nije franjo ili drzava Hrvatska vec obicni ljudi. Tim ljudima je zahvalno ali to sto ti tvrdis da indivudualno pomaganje ljudi opravdava agresiju zvanicne rvacke i politiku franje je bez veze.

I ne odgovori ti meni , ako se treba bit zahvalan HV sto je onako "oslobodila " Jajce sto vi niste zahvalni JNA kada je "oslobadjala" po Hrvatskoj ? Ako je "oslobadjanje " ubijanje, paljenje, hapsenje, pljackanje, sikaniranje, zabrana povratka i sve ono iz "best of ereg crpska " sto vi ne pokazete zahvalnost i JNA kada se ona tako ponasala ?
Dakle, uspred tzv. "agresije" tog "agresora" ste primali u svoje vrhovno središte a tzv. "žrtve agresije" su ga dočekali kao heroja, vidi samo sliku lijepo se vidi da je više Sarajlija došlo kada je Tuđman bio tamo nego kada je umro Tito. Nego, spominješ da ste uvijek goste dočekivali,a vidi ovo:

http://img848.imageshack.us/img848/4245/sarmost065.jpg

Te iste sarajlije su izviždali Galija, dakle glavnom čovjeka UN-a a "dijelitlja jedne i jedine" ste dočekali kao heroja!!!! Ja sam šokirujen, ba. Ma haj ba objasni ti meni ovaj kurzioitet.

Ali, ni to nije sve. Tzv. "žrtve agresije" odnosno njihove političke vođe su imali sjednicu usred Zagreba. Hoću reći, vlada BiH je imala sjednicu u Zagrebu i to 1993.(dakle usred tzv. borbi) kada je zemlja u kojoj drže sjednicu cepaju tu istu. Dakle, čak i kada smo vas "dijelili" bili smo toliko kulturni da vas ugošćujemo i da sam dopustimo da dokazujete toliki ste banana država bili.

http://www.zaslike.com/files/9o6100dsslhjyrmdmnf.jpg

Inače, evo puni članak o Tuđmanovom posjetu sarajevu.

http://img99.imageshack.us/img99/2438/stadion006.jpg

Pa ja sam šokirisan ba. :run:
kv99

#585 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

zavodnik_ wrote:
Dakle, uspred tzv. "agresije" tog "agresora" ste primali u svoje vrhovno središte a tzv. "žrtve agresije" su ga dočekali kao heroja, vidi samo sliku lijepo se vidi da je više Sarajlija došlo kada je Tuđman bio tamo nego kada je umro Tito. Nego, spominješ da ste uvijek goste dočekivali,a vidi ovo:
Vidim da imas problema sa citanjem pa da opet pokusam :

I da su sve sarajlije umjesto tog jednog na slici koji mu pruza ruku mislili da je najbolji na svijetu ne mijenja ko je i on i sta je radio.
A nisu franjo a ni Butors bili jedino gov*o koje je tada dolazilo , izredalo se dosta takvih ali to ne mijenja ko su i sta su.

Ali, ni to nije sve. Tzv. "žrtve agresije" odnosno njihove političke vođe su imali sjednicu usred Zagreba. Hoću reći, vlada BiH je imala sjednicu u Zagrebu i to 1993.(dakle usred tzv. borbi) kada je zemlja u kojoj drže sjednicu cepaju tu istu. Dakle, čak i kada smo vas "dijelili" bili smo toliko kulturni da vas ugošćujemo i da sam dopustimo da dokazujete toliki ste banana država bili.

http://www.zaslike.com/files/9o6100dsslhjyrmdmnf.jpg
Kao i opet imas problema sa citanjem. Vidjeces da vi niste nikoga ugostili vec da je sjednica bila u ambasadi Bosne i Hercegovine pa knjigu u ruke i vidjeces sta to znaci. U nju se ulazi i izlazi sa dozvolom Bosne i Hercegovine ili drugacije receno probaj da usetas u nju kako se tebi prohtije pa da vidimo hoce li ti pomoci da je u sred Zagreba. I ma kakva banana drzava bila opet je bila sposobna da porazi onaj isprdak erceg crpsku.

Pa ja sam šokirisan ba.
[/quote]

naravno da si sokiran cim imas problema da citas ali nisi odgovorio na pitanje koje sam par puta postavio :

ako se treba bit zahvalan HV sto je onako "oslobodila " Jajce sto vi niste zahvalni JNA kada je "oslobadjala" po Hrvatskoj ? Ako je "oslobadjanje " ubijanje, paljenje, hapsenje, pljackanje, sikaniranje, zabrana povratka i sve ono iz "best of ereg crpska " sto vi ne pokazete zahvalnost i JNA kada se ona tako ponasala ?

@gabro

Kakva god da je moja taktika ti si lazov i trol. Lazov si jer izmisljas i trol si jer ni u jednom svom postu do sada nisi nesto normalno rekao vec citavo vrijeme trolas, lazes, provociras i radis sve da bi unistio temu.
muflon1977

#586 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by muflon1977 »

E bas ti kv tvrdis pa cak i poredis sa cetnistvom,no isto tako govoris da se dogovarao o podjeli.
Jednom da te pitam imali ikakav ama ikakav dokaz o tome?NEMA da se dogovaras sa nekim ko ti rusi pola drzave
da se dogovaras s nekim ko ti stoji sa topnistvom pred Zagrebom.Ma daj molim te isto tako mogu reci za tvog sepu da je g... sto unazadi Bosnu sto je pohrlio da nametne nesto sto ni sami Muslimani nemogu prihvatiti...i ozbiljno razmisli stvarno basas pa vidis i ne svacas da jedino ekonomija moze da sredi necisto,no bolje malo podjarivati sirotinju i govoriti da su Vlasi krivi za sve.Ajde mi objasni dali je mogao Kiro Gligorov podjeliti Sloveniju?Ama u k...u zbrisali za skandinaviu i sad kriv ovaj onaj onaj ko je bio jaci uzeo vise i kvit....kad skontas bit ce ti lakse ali tu smo da raspravljamo a ne mrznju sirimo...a i nemoramo se slagati valjda je tako kod nas Bosanaca
cindrlimindrli

#587 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by cindrlimindrli »

muflon1977 wrote: zbrisali za skandinaviu i sad kriv ovaj onaj onaj ko je bio jaci uzeo vise i kvit
Ko je zbrisao za Skandinaviju? :D
fc.velež-religija

#588 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by fc.velež-religija »

Da i ja bacim koju...
Šta prvo upada u oči običnom posmatraču...
Hrvati...ma ne mogu ih tako okarterisati jer je to širok pojam...a među hrvatima imam dosta prijatelja i poznanika...tako da ne mogu sve staviti u isti kontekst.
Dakle,ovi klonovi,trolovi tu na forumu su slični kao jaje jajetu,ista priča,ista demagogija,jednostavno dosadno i bez argumenata na ključna pitanja.
Uvijek isto,krene se lagano,kulturno...a kad nestane argumenata počinje nisko vrijeđanje,vrijeđanje koje se može čuti samo na forumima jer sumnjam da bi ti isti nešto tako rekli nekome oči u oči.Ne da sumnjam nego znam,ne bi 100%.
Dakle,krene se dobro uštimanom pričom a onda krene nešto što apsolutno nema veze sa temom,kreće malograđansko vrijeđanje.
Ovako nekako...bošnjaci izmišljena nacija nastala '93,prije toga se prodali Osmanlijama za brašno...pa krene priča o Muhamedu i pedofiliji,pa jednako degutantni postovi koji se dotiču kmetstva,nadničarenja u Hercegovini,izbjeglice u Hrvatskoj,pa ono ne manje jadno tipa 'đenosajd i help Baznia' ....jeftino,jadno,očajno i dovoljno govori o samom autoru.Polemika se treba voditi o tematici,ne o nekim dječijim poimanjima vjere,nacije,kulture.
Ako se ne možete držati teme i normalno polemisati onda bolje i ne pisati ništa jer izgleda tako jadno i bljutavo,usudio bih se reći idiotski i ne baš naročito inteligento.
Lijep pozdrav.
kv99

#589 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

muflon1977 wrote:E bas ti kv tvrdis pa cak i poredis sa cetnistvom,no isto tako govoris da se dogovarao o podjeli.
Jednom da te pitam imali ikakav ama ikakav dokaz o tome?NEMA da se dogovaras sa nekim ko ti rusi pola drzave
da se dogovaras s nekim ko ti stoji sa topnistvom pred Zagrebom.Ma daj molim te isto tako mogu reci za tvog sepu da je g... sto unazadi Bosnu sto je pohrlio da nametne nesto sto ni sami Muslimani nemogu prihvatiti...i ozbiljno razmisli stvarno basas pa vidis i ne svacas da jedino ekonomija moze da sredi necisto,no bolje malo podjarivati sirotinju i govoriti da su Vlasi krivi za sve.Ajde mi objasni dali je mogao Kiro Gligorov podjeliti Sloveniju?Ama u k...u zbrisali za skandinaviu i sad kriv ovaj onaj onaj ko je bio jaci uzeo vise i kvit....kad skontas bit ce ti lakse ali tu smo da raspravljamo a ne mrznju sirimo...a i nemoramo se slagati valjda je tako kod nas Bosanaca
Vidim da si iznio misljenje relevantno za temu pa da odgovorim na isti nacin.

Ja nisam ovdje spominjao nikakav dogovor o podjeli vec sam se pokusao da skoncentrisem na naziv teme : da li je Hrvatska bila agresor i o tome je iznijeto dovoljno dokaza da se moze reci da jeste. Tako da bio ili ne dogovor sa Beogradom zvanicna Hrvatska je bila agresor u Bosni i Hercegovini. Imas o tome dovoljno dokaza na temi , od javnih i privatnih izjava predsjednika Hrvatske u to vrijeme, imas jedinice HV u Bosni i Hercegovini u cilju ispunjenja planova i ciljeva opisanih u onim izjavama i dokumentima, imas tzv hvo koji se stavio u sluzbu te politike itd-itd.
Npr navesti Jajce kao primjer da je HV branila Bosnu i Hercegovinu i da su oslobodili Jajce bas za Bosnjake i da da Bosnjaci treba da budu zahvalni za to je stvarno ponizavanje ne samo istorije vec i zdravog razuma to je samo dio od bljuvotina koje se iznose. Ili kako je granatiranje Mostara i Gornjeg Vakufa nije agresija jer Hrvatska je imala pravo da se brani od napada iz Bosne i Hercegovine ?
Zasto osjecam mrznju prema takvim osobama navescu primjer : Vidim da si razumniji od vecine ovih dolaze u zadnje vrijeme pa mi reci kako bi se ti osjecao da neko dodje na forum u Hrvatskoj i kaze da vi treba da budete zahvalni Srbiji i JNA jer je ona oslobadjala po Hrvatskoj ? Ili da granatiranje Vukovara nije bila agresija vec odbrana Srbije od planiranog napada ustasa ? Kako bi ti osjecao prema tim ljudima, ne samo da negiraju cinjenice vec i da negiraju zdrav razum ?
zović

#590 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zović »

kv99 wrote:
muflon1977 wrote:E bas ti kv tvrdis pa cak i poredis sa cetnistvom,no isto tako govoris da se dogovarao o podjeli.
Vidim da si iznio misljenje relevantno za temu pa da odgovorim na isti nacin.

Ja nisam ovdje spominjao nikakav dogovor o podjeli vec sam se pokusao da skoncentrisem na naziv teme : da li je Hrvatska bila agresor i o tome je iznijeto dovoljno dokaza da se moze reci da jeste. Tako da bio ili ne dogovor sa Beogradom zvanicna Hrvatska je bila agresor u Bosni i Hercegovini. Imas o tome dovoljno dokaza na temi , od javnih i privatnih izjava predsjednika Hrvatske u to vrijeme, imas jedinice HV u Bosni i Hercegovini u cilju ispunjenja planova i ciljeva opisanih u onim izjavama i dokumentima, imas tzv hvo koji se stavio u sluzbu te politike itd-itd.
Npr navesti Jajce kao primjer da je HV branila Bosnu i Hercegovinu i da su oslobodili Jajce bas za Bosnjake i da da Bosnjaci treba da budu zahvalni za to je stvarno ponizavanje ne samo istorije vec i zdravog razuma to je samo dio od bljuvotina koje se iznose. Ili kako je granatiranje Mostara i Gornjeg Vakufa nije agresija jer Hrvatska je imala pravo da se brani od napada iz Bosne i Hercegovine ?
Zasto osjecam mrznju prema takvim osobama navescu primjer : Vidim da si razumniji od vecine ovih dolaze u zadnje vrijeme pa mi reci kako bi se ti osjecao da neko dodje na forum u Hrvatskoj i kaze da vi treba da budete zahvalni Srbiji i JNA jer je ona oslobadjala po Hrvatskoj ? Ili da granatiranje Vukovara nije bila agresija vec odbrana Srbije od planiranog napada ustasa ? Kako bi ti osjecao prema tim ljudima, ne samo da negiraju cinjenice vec i da negiraju zdrav razum ?

Tvoja maloumna usporedba Srbije i JNA i njihovom djelovnju u RH sa borbom jednog od dva naroda koja su se borila u BIH za preživljavanje je smiješna i jadna!Tačnije ona je dno dna!Bez obzira što su pritom i sami došli u sukob,ili što postoje mnoga sumljiva svjedočanstva o podjeli onog što nazivamo relikvia relikviarum države BiH od strane Tuđmana,Alije ,Tunje F. ili vojnih zapovjednika na terenu!

Takva priča relativizira ulogu Miloševića,Mladića i pravih krivaca ili zločinaca,bez obzira što su i žrtve radile isti,ali u puno manjoj mjeri!Ona otvara put Vel.Srbiji na teritoriji jedne države,točnije ona je već tu!
cindrlimindrli

#591 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by cindrlimindrli »

zović wrote:Takva priča relativizira ulogu Miloševića,Mladića i pravih krivaca ili zločinaca
Ne relativizira, samo se neke stvari nazivaju pravim imenom. Tudjman jeste dijelio BiH sa Milosevicem, jeste
slao HV da razara gradove po BiH. Reci mi jedan razlog zasto bi se vase smece guralo pod tepih? Da to uradimo
zato sto je Hrvatska danas saveznik i istinski prijatelj BiH? Ili i danas ne propusta priliku da nam zagorca zivot
kad god je to moguce?
zović

#592 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zović »

cindrlimindrli wrote:
zović wrote:Takva priča relativizira ulogu Miloševića,Mladića i pravih krivaca ili zločinaca
Ne relativizira, samo se neke stvari nazivaju pravim imenom. Tudjman jeste dijelio BiH sa Milosevicem, jeste
slao HV da razara gradove po BiH. Reci mi jedan razlog zasto bi se vase smece guralo pod tepih? Da to uradimo
zato sto je Hrvatska danas saveznik i istinski prijatelj BiH? Ili i danas ne propusta priliku da nam zagorca zivot
kad god je to moguce?
Bosnu je na prvom mjestu dijelio Milošević,a onda svi međunarodni posrednici koji su sve planove podjele radili za račun velike Srbije!!
cindrlimindrli

#593 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by cindrlimindrli »

zović wrote:Bosnu je na prvom mjestu dijelio Milošević,a onda svi međunarodni posrednici koji su sve planove podjele radili za račun velike Srbije!!
Pa to niko ne spori, kao sto niko normalan ne spori da je Tudjman aktivno ucestvovao u tim prljavim rabotama.
zović

#594 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zović »

cindrlimindrli wrote:
zović wrote:Bosnu je na prvom mjestu dijelio Milošević,a onda svi međunarodni posrednici koji su sve planove podjele radili za račun velike Srbije!!
Pa to niko ne spori, kao sto niko normalan ne spori da je Tudjman aktivno ucestvovao u tim prljavim rabotama.
Evo dali su svi planovi međunarodnih posrednika bili ustvari podjeli BIH i baš sve ih je skupa sa Tuđmanom potpisao i Izetbegović!!
Znači li to da je i on djelio BiH?
Naravno da da ako primjenimo takvu logiku!
cindrlimindrli

#595 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by cindrlimindrli »

zović wrote:Evo dali su svi planovi međunarodnih posrednika bili ustvari podjeli BIH i baš sve ih je skupa sa Tuđmanom potpisao i Izetbegović!!
Izetbegovic je bio predsjednik BiH, i on je svakako imao pravo ucestvovati u takvim desavanjima. Tudjman, bas
kao i Milosevic, su strani drzavnici koji su se direktno mijesali u unutrasnje stvari BiH, najcesce su to radili tako
sto su slali trupe koje su ubijale bosansku sirotinju, rusili bosanske gradove itd. To ti se decko zove agresija na
medjunarodno priznatu i nezavisnu drzavu.
kv99

#596 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

zović wrote:
Tvoja maloumna usporedba Srbije i JNA i njihovom djelovnju u RH sa borbom jednog od dva naroda koja su se borila u BIH za preživljavanje je smiješna i jadna!Tačnije ona je dno dna!Bez obzira što su pritom i sami došli u sukob,ili što postoje mnoga sumljiva svjedočanstva o podjeli onog što nazivamo relikvia relikviarum države BiH od strane Tuđmana,Alije ,Tunje F. ili vojnih zapovjednika na terenu!

Takva priča relativizira ulogu Miloševića,Mladića i pravih krivaca ili zločinaca,bez obzira što su i žrtve radile isti,ali u puno manjoj mjeri!Ona otvara put Vel.Srbiji na teritoriji jedne države,točnije ona je već tu!
Malouman je onaj ko te poslao ovamo nafilovanog lazima i cetnickom propagandom jer to sto ti izvaljujes je upravo to : cetnicka propaganda. Ako je ubijanje, premlacivanje, paljenje, pljacka, zabrana povratka " borba za prezivljavanje " zasto onda ne zahvalite cetnicima iz RSK jer su se i oni "borili za prezivljavanje " na isti nacin ? I oni tvrde da su se samo branili od ustasa i da su zato imali pravo da rade ono sto su radili , isto onako kao i ti kada tvrdis da je to " borba za prezivljavanje " .
Da imas obraza i da nisi jedan obicni trol kao i ta tvoja bratija odgovorio bi na jednostavno pitanje :
ako se treba bit zahvalan HV sto je onako "oslobodila " Jajce sto vi niste zahvalni JNA kada je "oslobadjala" po Hrvatskoj ? Ako je "oslobadjanje " ubijanje, paljenje, hapsenje, pljackanje, sikaniranje, zabrana povratka i sve ono iz "best of ereg crpska " sto vi ne pokazete zahvalnost i JNA kada se ona tako ponasala ?

Tvrdite da je HV ne samo da nije bila agresor vec da je branila Bosnu i Hercegovinu i u svojoj nevjerovatnoj gluposti navedete primjer gdje se HV u Bosni i hercegovini ponasala kao i JNA u Hrvatskoj pa ako je po vama HV oslobadjala onda je i JNA pa mi reci onda : zasto vi ne pokazate zahvalnost ako je trazite ? Vi tvrdite da je ubijanje, paljenje, zabran povratka i sve ono " besto of erceg crpska " oslobadanje i borba za prezivljavanje " pa sto vi ne pokazete zahvalnost cetnicima koji su se isto tako ponasali i po vama " branili " ?
Ne mozete braniti i opravdavati erceg crpsku i RSK jer su imali isti cilj, politik i metode , ustvari mozete to raditi ali to onda vise govori o vama .
zović

#597 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zović »

cindrlimindrli wrote:
zović wrote:Evo dali su svi planovi međunarodnih posrednika bili ustvari podjeli BIH i baš sve ih je skupa sa Tuđmanom potpisao i Izetbegović!!
Izetbegovic je bio predsjednik BiH, i on je svakako imao pravo ucestvovati u takvim desavanjima. Tudjman, bas
kao i Milosevic, su strani drzavnici koji su se direktno mijesali u unutrasnje stvari BiH, najcesce su to radili tako
sto su slali trupe koje su ubijale bosansku sirotinju, rusili bosanske gradove itd. To ti se decko zove agresija na
Zaboravljaš da je Izetbegović bio samo izabrani predstavnik(i samozvani predsjednik cijele države ) Muslimanskog naroda od njih tri koja po Ustavu čine državu BIH!
Zaboravljaš da je ta demekratska institucija danas pretočena u tročlano predsjedništvo u kojem Bošnjacima pripada samo jedna trećina!
Ovdje se kod mnogih od vas prepoznaje Bošnjački unitarizam koji se uglavnom pokazuje nad Hrvatima u Federaciji(priznanje Tihića)ne i na genocidom stvorenom prostoru RS nad kojom državna vlast ima jednaku ili nikakvu kontrolu kao i za vrijeme rata !!Takva BiH nema budućnosti!
kv99

#598 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

zović wrote:
cindrlimindrli wrote:
Zaboravljaš da je Izetbegović bio samo izabrani predstavnik(i samozvani predsjednik cijele države ) Muslimanskog naroda od njih tri koja po Ustavu čine državu BIH!
Zaboravljaš da je ta demekratska institucija danas pretočena u tročlano predsjedništvo u kojem Bošnjacima pripada samo jedna trećina!
Ovdje se kod mnogih od vas prepoznaje Bošnjački unitarizam koji se uglavnom pokazuje nad Hrvatima u Federaciji(priznanje Tihića)ne i na genocidom stvorenom prostoru RS nad kojom državna vlast ima jednaku ili nikakvu kontrolu kao i za vrijeme rata !!Takva BiH nema budućnosti!
Nije istina da je rahmetli Izetbegovic bio samo predstavnik Bosnjaka, on je bio Predsjednik Predsjednistva Republike Bosne i Hercegovine i kao takav je predstavljao Republiku Bosnu i Hercegovinu.
I da li Bosna i Hercegovina ima buducnost za to se ne brini i to nije cak ni tema pa kao obicno trolas bez veze. Tema je da li je hrvatska bila agresor i da li je erceg crpska bila UZP i odgovo je da. Da je tako govori i tvoje ponasanje gdje se vidi da pokusavas da opravdas agresiju ali na tvoju zalost pokusaj opravdanja agresije ne mijenja cinjenicu da je bila agresija. I shvatio si da su sve one lazi koje iznosite provaljenje i da je ostalo jos samo da pokusate da je opravdate ali agresija je bila.

I kao mnogo puta do sada ti kazem da imas obraza i da nisi jedan obicni trol kao i ta tvoja bratija odgovorio bi na jednostavno pitanje :
ako se treba biti zahvalan HV sto je onako "oslobodila " Jajce sto vi niste zahvalni JNA kada je "oslobadjala" po Hrvatskoj ? Ako je "oslobadjanje " ubijanje, paljenje, hapsenje, pljackanje, sikaniranje, zabrana povratka i sve ono iz "best of ereg crpska " sto vi ne pokazete zahvalnost i JNA kada se ona tako ponasala ?
zović

#599 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zović »

[quote="kv99"][quote="zović"][quote="cindrlimindrli"][quote="zović"]

Nije istina da je rahmetli Izetbegovic bio samo predstavnik Bosnjaka, on je bio Predsjednik Predsjednistva Republike Bosne i Hercegovine i kao takav je predstavljao Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Bezbeli merhaba čedo!
Gabro

#600 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by Gabro »

kv99 wrote:
Zar nije negdje u tom vremenu Izetbegovicu istekao mandat prema Ustavu a ratno stanje nije bilo proglaseno?
Tema je da li je hrvatska bila agresor i da li je erceg crpska bila UZP i odgovo je da.
Zar je neko uopce sumnjao koje je tvoj misljenje?
Da je tako govori i tvoje ponasanje
Vjerojatno je samo tvoj mozak (ili ono sto je ostalo od njega) u stanju shvatiti kako njegovo ponasanje dokazuje agresiju RH.

ako se treba biti zahvalan HV sto je onako "oslobodila " Jajce sto vi niste zahvalni JNA kada je "oslobadjala" po Hrvatskoj ? Ako je "oslobadjanje " ubijanje, paljenje, hapsenje, pljackanje, sikaniranje, zabrana povratka i sve ono iz "best of ereg crpska " sto vi ne pokazete zahvalnost i JNA kada se ona tako ponasala ?
Ko kaze da mi nismo zahvalni? Evo, ja sam im u jednu ruku zahvalan. Da nije bilo njih sad ne bi imali slobodnu Hrvatsku.
Locked