Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

cyprus

#76 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by cyprus »

A zar je potrebno ovoliko tema na istu tematiku :D
Murat Sabanovic

#77 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Murat Sabanovic »

fudbal je biznis !!! pogledajte samo sponzore koje imaju ekipe baraza !!! mislite da oni nece uticati na fifu kako bi na primjer francuska i portugal bili u africi ?!!dajte ba ljudi, obican stanvnik ove planete vise voli vidjeti na televizoru francusku i portugal nego bosnu. a i juzna afrika vise voli ugostiti svjetske ekipe poput argentine,nego ekvatora.i tekako ima namjestanja.
Edin H.

#78 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Edin H. »

Posto nasi iz Saveza izgleda imaju previse posla pa nisu kontaktirali FIFU i Ciru na vrijeme obavjestili oko kartona moguce da ovo pomogne (iz proslih kvalifikacija).

"Any player receiving two cumulative yellow cards during the group stage matches or during the knockout stage matches is suspended for the next match. A single yellow card does not carry over from the group stage to the knockout stages"

Znaci ako ovo pravilo ostaje isto vazno je da nasi igraci sa zutim kartonima ne dobiju drugi veceras, jer nece moci igrati prvu utakmicu baraza.
Ako dobiju drugi zuti u prvoj utakmici baraza nema veze, jer ce tada zuti kartoni iz grupne faze biti izbrisani.
jeza u ledja

#79 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by jeza u ledja »

Inace, i ja smatram da je odredjivanje pravila o nosiocima u barazu u zadnji momenat izuzetno nepravedno. To se treba znati na pocetku. Takodje, ovime se po drugi put odredjuju nosioci mada su ekipe vec bile povlastene kad su se rasporedjivale grupe. Na osnovu toga su grupe izvucene i u tim grupama ekipe su postigle odredjeni rezultat. Ne mozes sad opet odredjivati nosioce po nekom rejtingu koji obuhvata unazad 4 godine. Ako je vec bilo nosilaca, valjda je logicnije da bi trebali biti postavljeni oni koji su osvojili vise bodova u grupama.

Ma ne, vi svi sto pricate o zavjerama FIFA-e - znajte da je ova, legalna 'zavjera' u sutini najveca pomoc povlastenim repkama. Dirigovanjem zrijeba oni su vec znacajno pogurali jace repke. Ista stvar se desava i u klupskim takmicenjima.

No smatram da se time i zavrsava njihova pomoc. Sudija moze pogurati na terenu donekle, ali prolaz velike ekipe nije zagarantovan.

Uostalom, ako ce nam vec namjestati, onda sam uvjeren da necemo dobiti Francuze, jer nas smatraju najgorim mogucim protivnikom iz grupe nenosioca.

Mi moramo preci ovako veliku prepreku. Ovdje se pravi razlika izmedju velikih i malih. Kada jednom prodjes ovakvu barijeru - onda si postao 'veliki' za neko duze vrijeme, kao sto je to postala nedavno Rusija, pa prije toga Grcka, pa prije toga recimo Hrvatska, ili prije toga Danska. Tada postanes reprezentacija koja se cijeni, ciji igraci bolje i lakse prolaze u velike timove i uopste sto daje jedan ogroman 'boost' domacem fudbalu, podrsci reprezentaciji u cijeloj zemlji, itd. Svi koji su se probili u nekom periodu uradili su to na ovaj nacin, a mi imamo mladu reprezentaciju i hvala bogu mladog selektora zeljnog dokazivanja :D, i uvijek smo imali talenta, tako da bi ovaj novembarski dvomec mogao donjeti historijsku prekretnicu u nasem fudbalu. Tu lezi nasa snaga.
Edin H.

#80 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:

Mi moramo preci ovako veliku prepreku. Ovdje se pravi razlika izmedju velikih i malih. Kada jednom prodjes ovakvu barijeru - onda si postao 'veliki' za neko duze vrijeme, kao sto je to postala nedavno Rusija, pa prije toga Grcka, pa prije toga recimo Hrvatska, ili prije toga Danska. Tada postanes reprezentacija koja se cijeni, ciji igraci bolje i lakse prolaze u velike timove i uopste sto daje jedan ogroman 'boost' domacem fudbalu, podrsci reprezentaciji u cijeloj zemlji, itd. Svi koji su se probili u nekom periodu uradili su to na ovaj nacin, a mi imamo mladu reprezentaciju i hvala bogu mladog selektora zeljnog dokazivanja :D, i uvijek smo imali talenta, tako da bi ovaj novembarski dvomec mogao donjeti historijsku prekretnicu u nasem fudbalu. Tu lezi nasa snaga.

Mladom selektoru zeljnog dokazivanja svaka cast :zoka: :D
Ipak mora da su losi rezultati do nedostatka talenata.
jeza u ledja

#81 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:
jeza u ledja wrote:

Mladom selektoru zeljnog dokazivanja svaka cast :zoka: :D
Ipak mora da su losi rezultati do nedostatka talenata.
Losi rezultati su djelimicno odraz nedostatka talenta, ali ponajvise odraz loseg vodjenja reprezentacije do sada.

A taj 'nas' talenat o kojem govorim je u vidu stasavanja djece nasih izbjeglica i gastosa u inostranstvu. Generacije rodjene krajem osamdesetih i u devedesetim polako stasavaju. Evropa je puna nasih mladih igraca, koji ako ih njihove zemlje ne uzmu za sebe mogu napuniti nasa dva tima. Uspjeh Dzeke i eventualno Stilica (i ovih drugih igraca u Ceskoj i Poljskoj) bi mogao otvoriti vrata i nase lige.
El_comadante

#82 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by El_comadante »

ja mislim da te teorije zavjere padaju u vodu iz mnogo razlogfa, evo nekoliko primjera: Engleska nije igrala prošlo EP i valjda bi tu UEFA šta učinila da su htjeli, pa recimo Blatter hoče da smanj broje eikpa iz Europe a Europski nogomet je nakvalitetnij plus sponzori i sve ostalo, pa evo u ovim kvlifikacijama da su htjeli šiljiti valjda bi več zašiljitli da Srbi nebudu ispred Francuza jer ko su Srbi? mislim nisu kakva fudbalska nacija, a pogotovu ne u poređenju sa Francuzima. itd. ima primjera dosta tako da ja mislim da se na to netrebamo obazirati ali treba biti realan pa reći koga kod da dobiejmo da smo slabiji ali ne i nemoguče da se plasiramo jer iznanađenja su uvijek moguča a da se zna u fudbalu išta onda se i nebi igrale utakmice.
felipe kajetano

#83 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by felipe kajetano »

Balkan je uvijek bio pogodno tlo za teorije zavjere i to je nesto sto ovdje ljudi vole jbg...uvijek je neko drugi kriv..masoni,CIA,a evo sad i Platini koji je uradio za istok vise nego svi prethodnici zajedno!Cuj Platini gura Francuze :-) Pa Roseti je svir'o u najmanju ruku diskutabilan penal u BG protiv Srbije i jos golmana iskljucio i direktno ih izbacio iz borbe za prvo mjesto!

Naravoučenije:
Srbi jači od Platinija :lol: :lol: :lol:
A1fa

#84 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by A1fa »

felipe kajetano wrote:Balkan je uvijek bio pogodno tlo za teorije zavjere i to je nesto sto ovdje ljudi vole jbg...uvijek je neko drugi kriv..masoni,CIA,a evo sad i Platini koji je uradio za istok vise nego svi prethodnici zajedno!Cuj Platini gura Francuze :-) Pa Roseti je svir'o u najmanju ruku diskutabilan penal u BG protiv Srbije i jos golmana iskljucio i direktno ih izbacio iz borbe za prvo mjesto!

Naravoučenije:
Chiko, imal ti gdje Zagora?? :D Kada jedna do u svaku sitnicu uredjena organizacija kao sto je to FIFA ,,zaboravi'' da regulise jednu takvu sitnicu kao sto je pravilo za baraz i ceka da definitivnu odluku saopsti tek nakon sto je poznato ko ce u tom barazu igrati, onda nije ni cudo sto vecini ljudi to mirise na jednu vrstu zavjere. ;)
A1fa

#85 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by A1fa »

El_comadante wrote:ja mislim da te teorije zavjere padaju u vodu iz mnogo razlogfa, evo nekoliko primjera: Engleska nije igrala prošlo EP i valjda bi tu UEFA šta učinila da su htjeli, pa recimo Blatter hoče da smanj broje eikpa iz Europe a Europski nogomet je nakvalitetnij plus sponzori i sve ostalo, pa evo u ovim kvlifikacijama da su htjeli šiljiti valjda bi več zašiljitli da Srbi nebudu ispred Francuza jer ko su Srbi? mislim nisu kakva fudbalska nacija, a pogotovu ne u poređenju sa Francuzima. itd. ima primjera dosta tako da ja mislim da se na to netrebamo obazirati ali treba biti realan pa reći koga kod da dobiejmo da smo slabiji ali ne i nemoguče da se plasiramo jer iznanađenja su uvijek moguča a da se zna u fudbalu išta onda se i nebi igrale utakmice.
Nemozes nikome siljiti ako taj neko iz utakmice u utakmicu nista ne pokaze kao sto je to slucaj sa Francuskom. A Srbija je u percepciji mnogih i dalje nasljednica Jugoslavije, a i da nije, opet su respektabilna nogometna nacija puna evropskih zvijezda i u najmanju ruku je naivno tvrditi da su oni ,, niko i nista'' u svijetu nogometa!
Topla voda

#86 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Topla voda »

izgleda da izvlacenja nece ni biti ....

...na fifinom i uefinom sajtu pise da ce se u fifinom stabu u ponedjeljak odrediti( a ne izvlaciti(drawn))parovi...i sad se samo konta na koji od dva fazona.

u prvoj varijanti igramo sa francuskom...jer je francuska no2 od preostalih repki,a mi smo no7......i izvlacice parove 1-8;2-7;3-6;4-5........

u drugoj varijanti,prema rezultatima iz baraza francuska je treca ,a mi sesti......i opet idemo na njih.

to su jedina dva moguca nacina ,u slucaju da ne bude kuglica,a izgleda da ih nece biti,nego ce samo saopstiti odluku kako su odredili parove....

uglavnom...povratna karta sarajevo-bec-pariz-bec-sarajevo je 350 kmova.....

...i bice ludnica :D
KREMEN

#87 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by KREMEN »

Mislim da nema govora da su na strani neki reprezentacija, vidjeli smo to kad je Hrvatska izbacila Englesku sa eura..ako budu dobro igrali proci ce..samo mislim da sa Portugalom nema sanse, sa Francuskom jako tesko, mozda Grci, ili Ukrajinci iako su i oni u usponu.. u svakom slucaju bit ce tesko i nemojte nerealno ocekivati..i ovo je uspjeh..
KREMEN

#88 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by KREMEN »

A1fa wrote:
El_comadante wrote:ja mislim da te teorije zavjere padaju u vodu iz mnogo razlogfa, evo nekoliko primjera: Engleska nije igrala prošlo EP i valjda bi tu UEFA šta učinila da su htjeli, pa recimo Blatter hoče da smanj broje eikpa iz Europe a Europski nogomet je nakvalitetnij plus sponzori i sve ostalo, pa evo u ovim kvlifikacijama da su htjeli šiljiti valjda bi več zašiljitli da Srbi nebudu ispred Francuza jer ko su Srbi? mislim nisu kakva fudbalska nacija, a pogotovu ne u poređenju sa Francuzima. itd. ima primjera dosta tako da ja mislim da se na to netrebamo obazirati ali treba biti realan pa reći koga kod da dobiejmo da smo slabiji ali ne i nemoguče da se plasiramo jer iznanađenja su uvijek moguča a da se zna u fudbalu išta onda se i nebi igrale utakmice.
Nemozes nikome siljiti ako taj neko iz utakmice u utakmicu nista ne pokaze kao sto je to slucaj sa Francuskom. A Srbija je u percepciji mnogih i dalje nasljednica Jugoslavije, a i da nije, opet su respektabilna nogometna nacija puna evropskih zvijezda i u najmanju ruku je naivno tvrditi da su oni ,, niko i nista'' u svijetu nogometa!
Pa mislis da su neko i nesto, tek sad su se plasirali zato sto stvarno imaju dobru reprezentaciju a to da imaju utjecaj, imaju isto kao i Bosna..ako si dobar pobijedices i to je to..pustite teorije zavjere..
do_tokija

#89 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by do_tokija »

A1fa wrote:
felipe kajetano wrote:Balkan je uvijek bio pogodno tlo za teorije zavjere i to je nesto sto ovdje ljudi vole jbg...uvijek je neko drugi kriv..masoni,CIA,a evo sad i Platini koji je uradio za istok vise nego svi prethodnici zajedno!Cuj Platini gura Francuze :-) Pa Roseti je svir'o u najmanju ruku diskutabilan penal u BG protiv Srbije i jos golmana iskljucio i direktno ih izbacio iz borbe za prvo mjesto!

Naravoučenije:
Chiko, imal ti gdje Zagora?? :D Kada jedna do u svaku sitnicu uredjena organizacija kao sto je to FIFA ,,zaboravi'' da regulise jednu takvu sitnicu kao sto je pravilo za baraz i ceka da definitivnu odluku saopsti tek nakon sto je poznato ko ce u tom barazu igrati, onda nije ni cudo sto vecini ljudi to mirise na jednu vrstu zavjere. ;)
a kako bi to utakmice baraza trebale odredjivati nego po fifa ranku? ko je bolji na ranku zasluzio je povlasten status da je bih isla na zadnja dva natjecanja i ona bi bila nosilac tako da je ovo krajnje fer. sta mislis da se za ligu prvaka ne odredjuju nosioci na osnovu klupskog ranka u jednoj grupi bi mogli biti prvaci liga petica, sto je glupo i nelogicno zamisli ispadne u grupi barcelona i inter jer su bili sa arsenalom i lijonom u grupi i tu izvisili a tamo neka unireal i dinamo kijev prosli jer su im protivnici bili bate borisov i apoel...
mostarac

#90 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by mostarac »

Topla voda wrote:izgleda da izvlacenja nece ni biti ....

...na fifinom i uefinom sajtu pise da ce se u fifinom stabu u ponedjeljak odrediti( a ne izvlaciti(drawn))parovi...i sad se samo konta na koji od dva fazona.

u prvoj varijanti igramo sa francuskom...jer je francuska no2 od preostalih repki,a mi smo no7......i izvlacice parove 1-8;2-7;3-6;4-5........

u drugoj varijanti,prema rezultatima iz baraza francuska je treca ,a mi sesti......i opet idemo na njih.

to su jedina dva moguca nacina ,u slucaju da ne bude kuglica,a izgleda da ih nece biti,nego ce samo saopstiti odluku kako su odredili parove....

uglavnom...povratna karta sarajevo-bec-pariz-bec-sarajevo je 350 kmova.....

...i bice ludnica :D

Ne siri dezinformacije ;)

sa FIFA stranice

"Furthermore, the procedure for the draw for the play-offs in the European zone, scheduled for 19 October in Zurich, was approved. Teams will be seeded on the basis of the next FIFA/Coca-Cola World Ranking, which will be published on 16 October. A draw will also be conducted to determine the home teams for the first legs.

Seeding and draw

The matches will be played on 14 and 18 November 2009, with a draw for the ties to be held in Zürich on 19 October. The eight teams will be seeded according to the world rankings to be released on 16 October. The top four teams will be seeded into one pot, with the bottom four teams seeded into a second. A separate draw will be conducted between each matchup, to decide who will host the first match of the second leg.
"

http://www.fifa.com/aboutfifa/federatio ... 09930.html
Topla voda

#91 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Topla voda »

dobro ba mostarac,skonto sam...nemoras se ponavljati :D

izvinjavam se zbog sirenja dezinformacija....sta li sam samo ja gledo :roll: :lol:

e onda je ok...portugal je protivnik po mjeri i lijepo gostovanje.... :)

A1fa

#92 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by A1fa »

do_tokija wrote:a kako bi to utakmice baraza trebale odredjivati nego po fifa ranku? ko je bolji na ranku zasluzio je povlasten status da je bih isla na zadnja dva natjecanja i ona bi bila nosilac tako da je ovo krajnje fer. sta mislis da se za ligu prvaka ne odredjuju nosioci na osnovu klupskog ranka u jednoj grupi bi mogli biti prvaci liga petica, sto je glupo i nelogicno zamisli ispadne u grupi barcelona i inter jer su bili sa arsenalom i lijonom u grupi i tu izvisili a tamo neka unireal i dinamo kijev prosli jer su im protivnici bili bate borisov i apoel...
Ajd da sad ne ulazimo koliko ja mislim da je ustvari neposteno da Francuska koja je kiksala i ,,uspjela'' da iza sebe ostavi strasnu Austriju i prejaku Litvaniju bude za to ponovo nagradjena i postedjena da se za SP bori sa Portugalom ili Grckom, a mi koji smo uspjeli da preskocimo bronzane sa Eura, ali i Belgijance koje su svi hvalili zbog igara na Olimpijadi i za koje tvrde da imaju jednu od najperspektivnijih i najtalentovanijih ekipa u Evropi, sad moramo jos jednom da se dokazujemo u dvomecu protiv objektivno jacih ekipa. Za baraz u ovom slucaju je mogla da se UNAPRIJED odredi jedna od 3 opcije:
a) da se izvlace nasumicno parovi pa ko koga zapadne
b) da se formiraju parovi na osnovu tabele po kojoj je vec odredjen najgori drugoplasirani, te da igra zadnji sa prvim, predzadnji sa drugim itd. Ako je ta tabela valjala da se izbaci Norveska, ne znam zasto nije valjala i za parove baraza??
c) postojeci sistem koji je na kraju i prihvacen i koji za cudo Bozije najvise i odgovara onima koji i vladaju ovim sportom

i da na kraju jos jednom ponovim, da ovo nije doneseno 2 kola prije kraja, niko se vjerovatno ne bi ni bunio! 8)
udrch

#93 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by udrch »

Francuska nam je najbolje rješenje iz više razloga:
- ako izgubimo, imamo alibi za susjede :D
- ako ne prođemo rećemo svijetu da je to FIFA namjestila :lol:
- dok im je onaj papak trener imamo dobre šanse :run:
- Džeko i Ibišević su bolji od Anelke i Henry-a :thumbup:
- najviše naših navijača bilo bi u Francuskoj :bih:
Edin H.

#94 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Edin H. »

udrch wrote:Francuska nam je najbolje rješenje iz više razloga:

Ako nije Grcka, najbolje Francuzi zbog ovoga zadnjeg.

U gostima uzimamo garant.
jeza u ledja

#95 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by jeza u ledja »

Ma dobicemo Portugal vidjecete.
burek_in_space

#96 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by burek_in_space »

jeza u ledja wrote:Ma dobicemo Portugal vidjecete.
Mislish dobicemo ih za protivnika u barazhu, ili cemo ih dobiti u dvomechu i otici na SP?! :D
jeza u ledja

#97 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by jeza u ledja »

Ovvvvajj.... :run:

Mislim da su nam sanse u barazu izuzetno male.
A1fa

#98 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by A1fa »

udrch wrote:Francuska nam je najbolje rješenje iz više razloga:
Mislim da Francuzi nece biti toliko glupi pa da mjesto odigravanja bude blizu Njemacke granice :D
i u Grckoj kontam da bi moglo biti dosta nasih, jer je cak i za nas koji zivimo u BIH zbog blizine jako primamljivo tamo otici, a oni ,,gastarbajteri'' koji u Francusku misle avionom, istim mogu i do Atine. 8)
mostarac

#99 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by mostarac »

Sto se tice navijaca svejedno je gdje ce igrati, jer ce svugdje biti nadglasani i nece se cuti, jer ce igrati na velikom stadionu, a nasi navijaci ce na njemu dobiti jednu tribinu i kapak. Znaci taj argument navijaca je besmislen. Svejedno je ukoliko tako gledamo Moskva, Atina, Lisabon ili Paris. Navijaci nece biti od velike pomoci tu, jer se nece ni cuti od ostatka stadiona. Sto se tice igraca najteze bi bilo igrati na moskovskim minusima i to bi bila katastrofa. Znam da je nemoguce to rjesiti, ali ekipe sa juga su fakat hendikepirane u Rusiji i cak ni Rusi ne igraju prvenstvo po toj zimi, a i Napoleon i Hitler joj se nisu mogli oduprijeti i ne znam je li moguce da se nadje tu neko malo drugacije rjesenje kako da Rusi igraju baraz, a ovo im nije prvi, jer je na tim minusima koji vladaju gore to fakat neravnopravna borba
donBeton

#100 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by donBeton »

Sve i da budemo mi sami htjeli izgubiti i da cijeli svijet bude protiv nas, ako izvučemo Francusku prolazimo. Dragi naš Domenech... :bih:
Last edited by donBeton on 16/10/2009 01:32, edited 1 time in total.
Post Reply