Ako bude namještanja onda nama odgovara 100%..onda ćemo dobiti ono što želimo - Grčku..boodala wrote:ev malo sam trazio kako je bilo za wc 2006 oko ovog barza
http://en.wikipedia.org/wiki/2006_FIFA_ ... n_Playoffs
The six remaining second-place teams were divided into two pots based on their standings in the September 2005 FIFA World Rankings. The division was:
Pot 1
* Czech Republic
* Spain
* Turkey
Pot 2
* Norway
* Slovakia
* Switzerland
ista pravila oko nosioca samo sto su tad isle iz grupa i dvije najbolje drugoplasirane.
i onda u barazu spanija nimalo ofirno dobije slovacku
Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
udrch
#51 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
-
Nihad_27
#52 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Chmoljo wrote:pa upravo o tome sam i govoriostatix wrote:
Ne bih se slozio s tobom. Mislim da to nema toliko veze sa nasim kvalitetom, nego sa novcem, jer svjetsko prvenstvo nece profitirati prolaskom jedne BiH umjesto Francuske ili Rusije koja za sobom automatski povlaci na desetine hiljada navijaca i turista. Takodjer, zna se prema kome gaje "simpatije" celni ljudi fife.jednostavno nismo još dovoljno atraktivni da privlačimo veliku pažnju. ako se plasiramo sigurno ćemo imati mnogo simpatija, ali realno, ove reprezentacije nosioci ipak imaju jače adute
![]()
nije to nikakva nauka. to je jednostavno tako.
Mislim da je broj navijaca i turista najmanji problem. Vise je rijec o sponzorima. Npr ADIDAS. Njihova je lopta sluzbena na svjetskom, jedan od glavnih sponzora za FIFA, sponzor su Franuske ekipe i sasvim logicno da imaju interes da se ova pojavi tamo i ide sto dalje. Onda TV prava itd...
Ali nebitno. Vazno je da daju sve od sebe u te dvije utakmice a i ne sumnjam u suprotno.
- don vito
#53 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Meni nije sekunda strah FIFE koliko me strah da nam namjestaljku ne smjesti ekipa "Munib-Iljo-Suljo and Co."
Culi ste onu seljacinu iz saveza koga bi i zasto volio u barazu, sjetite se onih prica oko zadnje utakmice kvalifikacija sa Srbijom.
Ta kriminalna ekipa bi mater rodjenu prodala a ne jedan odlazak na SP.
Culi ste onu seljacinu iz saveza koga bi i zasto volio u barazu, sjetite se onih prica oko zadnje utakmice kvalifikacija sa Srbijom.
Ta kriminalna ekipa bi mater rodjenu prodala a ne jedan odlazak na SP.
- Mjesanac
#54 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Ne moze nas zajebat FIFA i sudije koliko mi mozemo dobro igrati.

- Bosanski_kralj
#55 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Ne može nas niko zajebat, koliko mi sami sebeMjesanac wrote:Ne moze nas zajebat FIFA i sudije koliko mi mozemo dobro igrati.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- mire - ložač
#56 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Pozdrav svima
Čitam svakakve gluposti pa da se rek'o javim i ja ...
Samo se zapitajte svi gdje je bila BiH prije nekih 1.godinu i kusur / odbijanje igrača od kojih masi nije ni bilo mjesto u timu, demonstracije.../ a sada nam sa punim POŠTOVANJEM dolazi jedna Španija.
Na temu "VELIKI - MALI" suvišno je pričati ( Belgija je za nas bila "VRH -daj Bože remi a sad je navodno mala")...
Mi treba da budemo sretni i zadovolji jer sada imamo TIM i to sa velikim " T " i to takvih lucidnih baby face killera i fakina da se ne može vjerovat... SVAKA ČAST !!!
A da bi svima bilo jasno : jesu nosioci "VELIKI" ali sada više nisu toliko, jer valja igrat lopte, a mi nismo u tolikom rasulu...
Na kraju da citiram Ćiru: Boli me k.... k'o god da bude !!!
Čitam svakakve gluposti pa da se rek'o javim i ja ...
Samo se zapitajte svi gdje je bila BiH prije nekih 1.godinu i kusur / odbijanje igrača od kojih masi nije ni bilo mjesto u timu, demonstracije.../ a sada nam sa punim POŠTOVANJEM dolazi jedna Španija.
Na temu "VELIKI - MALI" suvišno je pričati ( Belgija je za nas bila "VRH -daj Bože remi a sad je navodno mala")...
Mi treba da budemo sretni i zadovolji jer sada imamo TIM i to sa velikim " T " i to takvih lucidnih baby face killera i fakina da se ne može vjerovat... SVAKA ČAST !!!
A da bi svima bilo jasno : jesu nosioci "VELIKI" ali sada više nisu toliko, jer valja igrat lopte, a mi nismo u tolikom rasulu...
Na kraju da citiram Ćiru: Boli me k.... k'o god da bude !!!
- ODVRATAN_i_GADAN
#57 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Ovo neko mora platiti (zgrada FIFA-e), a ko ce vidjet cemo!!!!
-
mostarac
#58 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Ne kontam vas ljudi ama bas nikako. kakav plac kakve stele kakva namjestanja. Ono sve to stoji za trzista i slicno al svaki put jedna velika repka propusti SP i nije to nista novo. Sudije ce stelit? Hoce kako nece. Ono mi smo narod koji je prilicno nerealan i jos uvijek smo ubjedjeni da je gol Spanaca u 97. minuti bio sudijska kradja, a da nikad nismo uzeli pa pogledali to drugo poluvrijeme i vidili zasto je sudija produzio toliko utakmicu. Produzio je jer se nije igralo nikako i jer smo mi prelezali drugo poluvrijeme. I ja bi je produzio onoliko. Te price o stelama su mi smjesne. Najvise sto FIFA hoce da pomogne ovim velikima je to da im je dala da budu nosioci. Ostalo im nece stelit sasvim sigurno i sudije ce imati ujednacen kriterij (FIFA stiti velike igrace, a ne velike ekipe), a na nama je da nekog od tih nosioca ostavimo kuci iduce ljeto. Ako to nismo u stanju, onda i ne treba da igramo SP. Sudije ce sasvim sigurno mesarima pokazivat kartone za startove nad Ronaldom, ali budite sigurni i nad Dzekom potpuno isto. Nisu reprezentacije postajale velesile preko noci. Svako je od njih morao da pobjedjuje mnogo jace od sebe da bi dosao u situaciju da u barazu ili slicno kao protivnika ima slabijeg. Ne vidim razlog za ove teorije zavjere jer ih i nema. Pravila su poznata i nosioci su bili i prije ovih kvalifikacija i postoje i sada. Kad je Hrvatska repka pocinjala dobijala je redom velike ekipe. Da su razmisljali kao mi danas i unaprijed se predavali teorijama zavjere nikad nikog ne bi dobili, a Hrvatska je jedina repka koju Italija nikada nije pobjedila.
Spustite se na zemlju ljudi. Izvlacice se parovi baraza, nece biti nekog drugog favorizovanja osim ovog legalnog sto su i objavili u vidu nosilaca i ne vidim po cemu je Portugal toliko velika repka da bi zapeo FIFI za oko da ga toliko gura. Zbog Ronalda? Pa trenutno i mi imamo Dzeku. Trziste? Portugal je jako siromasna zemlja.
Kako god te gubitnicke teorije zavjere se pojavljuju samo u nas i dolaze usljed nedostatka samopouzdanja i sluze da se unaprijed pripreme razlozi za poraz i slicno. To je jako los i pogresan put i tim putem ne treba ici. Samo oni koji vjeruju u sebe mogu da dodju do zeljenog cilja i to je to. Gubitnici i oni sa nedostatkom samopouzdanja nikad nece stici nigdje. Ja vjerujem, a siguran sam da vjeruju i nasi momci, da bilo kojeg protivnika BiH moze proci u barazu, a kljuc je da oni vjeruju.
Spustite se na zemlju ljudi. Izvlacice se parovi baraza, nece biti nekog drugog favorizovanja osim ovog legalnog sto su i objavili u vidu nosilaca i ne vidim po cemu je Portugal toliko velika repka da bi zapeo FIFI za oko da ga toliko gura. Zbog Ronalda? Pa trenutno i mi imamo Dzeku. Trziste? Portugal je jako siromasna zemlja.
Kako god te gubitnicke teorije zavjere se pojavljuju samo u nas i dolaze usljed nedostatka samopouzdanja i sluze da se unaprijed pripreme razlozi za poraz i slicno. To je jako los i pogresan put i tim putem ne treba ici. Samo oni koji vjeruju u sebe mogu da dodju do zeljenog cilja i to je to. Gubitnici i oni sa nedostatkom samopouzdanja nikad nece stici nigdje. Ja vjerujem, a siguran sam da vjeruju i nasi momci, da bilo kojeg protivnika BiH moze proci u barazu, a kljuc je da oni vjeruju.
- A1fa
#59 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Ma nemoj??? Evo sta jos jedni ,,luzeri'', Irci i Giovanni Trapatoni misle o ovom namjestanju FIFE http://www.guardian.co.uk/football/2009 ... ttoni-fifamostarac wrote:Ne kontam vas ljudi ama bas nikako. kakav plac kakve stele kakva namjestanja. Ono sve to stoji za trzista i slicno al svaki put jedna velika repka propusti SP i nije to nista novo. Sudije ce stelit? Hoce kako nece. Ono mi smo narod koji je prilicno nerealan i jos uvijek smo ubjedjeni da je gol Spanaca u 97. minuti bio sudijska kradja, a da nikad nismo uzeli pa pogledali to drugo poluvrijeme i vidili zasto je sudija produzio toliko utakmicu. Produzio je jer se nije igralo nikako i jer smo mi prelezali drugo poluvrijeme. I ja bi je produzio onoliko. Te price o stelama su mi smjesne. Najvise sto FIFA hoce da pomogne ovim velikima je to da im je dala da budu nosioci. Ostalo im nece stelit sasvim sigurno i sudije ce imati ujednacen kriterij (FIFA stiti velike igrace, a ne velike ekipe), a na nama je da nekog od tih nosioca ostavimo kuci iduce ljeto. Ako to nismo u stanju, onda i ne treba da igramo SP. Sudije ce sasvim sigurno mesarima pokazivat kartone za startove nad Ronaldom, ali budite sigurni i nad Dzekom potpuno isto. Nisu reprezentacije postajale velesile preko noci. Svako je od njih morao da pobjedjuje mnogo jace od sebe da bi dosao u situaciju da u barazu ili slicno kao protivnika ima slabijeg. Ne vidim razlog za ove teorije zavjere jer ih i nema. Pravila su poznata i nosioci su bili i prije ovih kvalifikacija i postoje i sada. Kad je Hrvatska repka pocinjala dobijala je redom velike ekipe. Da su razmisljali kao mi danas i unaprijed se predavali teorijama zavjere nikad nikog ne bi dobili, a Hrvatska je jedina repka koju Italija nikada nije pobjedila.
Dalje, ako si kojim slucajem gledao zadnju utakmicu Argentine, imao si jos jednom priliku da vidis sta znaci biti povlastena reprezentacija koja MORA otici na svjetsko i kako sudija u 93' svira kraj umjesto penala protiv Argentine kojeg su vidjeli svi, samo on nije.
Daj Boze da grijesimo svi mi ,,luzeri i pesimisti'', ali izvlacenje grupa gdje imaju nosioci koji dobijaju ,,slabije'' reprezentacije da lakse osvoje mjesto je dovoljno olaksavanje. Kad im tad oni koji donose pare ne prodju, 2 kola prije kraja opet gledaju kako da im i u barazu olaksaju posao i pomognu. Nismo mi velesila da npr. jednu Francusku satjeramo u sesnaesterac i da redamo priliku za prilikom pa da je svejedno kako sudije sude. Jedan nesviran ofsajd francuzima, sviran nama, jedan bezazlen start nad Riberyom i odmah zuti karton, prekrsaj francuske koji nece biti sviran, to su sve sitnice koje svaku ekipu izbace iz takta. Onda Spahicu pukne film, uleti Henryu sa dvije, dobije crveni i svi ce sutra reci da ga je opravdano dobio!
Slovenija/Slovacka, Irska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina! Od ove 4 ekipe ce samo jednu pustiti na SP, i to vjerovatno onu koja dobije Grcku za protivnika! To je moje skromno misljenje.
-
mostarac
#60 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
I Trapatoni kenjaA1fa wrote:Ma nemoj??? Evo sta jos jedni ,,luzeri'', Irci i Giovanni Trapatoni misle o ovom namjestanju FIFE http://www.guardian.co.uk/football/2009 ... ttoni-fifamostarac wrote:Ne kontam vas ljudi ama bas nikako. kakav plac kakve stele kakva namjestanja. Ono sve to stoji za trzista i slicno al svaki put jedna velika repka propusti SP i nije to nista novo. Sudije ce stelit? Hoce kako nece. Ono mi smo narod koji je prilicno nerealan i jos uvijek smo ubjedjeni da je gol Spanaca u 97. minuti bio sudijska kradja, a da nikad nismo uzeli pa pogledali to drugo poluvrijeme i vidili zasto je sudija produzio toliko utakmicu. Produzio je jer se nije igralo nikako i jer smo mi prelezali drugo poluvrijeme. I ja bi je produzio onoliko. Te price o stelama su mi smjesne. Najvise sto FIFA hoce da pomogne ovim velikima je to da im je dala da budu nosioci. Ostalo im nece stelit sasvim sigurno i sudije ce imati ujednacen kriterij (FIFA stiti velike igrace, a ne velike ekipe), a na nama je da nekog od tih nosioca ostavimo kuci iduce ljeto. Ako to nismo u stanju, onda i ne treba da igramo SP. Sudije ce sasvim sigurno mesarima pokazivat kartone za startove nad Ronaldom, ali budite sigurni i nad Dzekom potpuno isto. Nisu reprezentacije postajale velesile preko noci. Svako je od njih morao da pobjedjuje mnogo jace od sebe da bi dosao u situaciju da u barazu ili slicno kao protivnika ima slabijeg. Ne vidim razlog za ove teorije zavjere jer ih i nema. Pravila su poznata i nosioci su bili i prije ovih kvalifikacija i postoje i sada. Kad je Hrvatska repka pocinjala dobijala je redom velike ekipe. Da su razmisljali kao mi danas i unaprijed se predavali teorijama zavjere nikad nikog ne bi dobili, a Hrvatska je jedina repka koju Italija nikada nije pobjedila.
Dalje, ako si kojim slucajem gledao zadnju utakmicu Argentine, imao si jos jednom priliku da vidis sta znaci biti povlastena reprezentacija koja MORA otici na svjetsko i kako sudija u 93' svira kraj umjesto penala protiv Argentine kojeg su vidjeli svi, samo on nije.![]()
Daj Boze da grijesimo svi mi ,,luzeri i pesimisti'', ali izvlacenje grupa gdje imaju nosioci koji dobijaju ,,slabije'' reprezentacije da lakse osvoje mjesto je dovoljno olaksavanje. Kad im tad oni koji donose pare ne prodju, 2 kola prije kraja opet gledaju kako da im i u barazu olaksaju posao i pomognu. Nismo mi velesila da npr. jednu Francusku satjeramo u sesnaesterac i da redamo priliku za prilikom pa da je svejedno kako sudije sude. Jedan nesviran ofsajd francuzima, sviran nama, jedan bezazlen start nad Riberyom i odmah zuti karton, prekrsaj francuske koji nece biti sviran, to su sve sitnice koje svaku ekipu izbace iz takta. Onda Spahicu pukne film, uleti Henryu sa dvije, dobije crveni i svi ce sutra reci da ga je opravdano dobio!![]()
Slovenija/Slovacka, Irska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina! Od ove 4 ekipe ce samo jednu pustiti na SP, i to vjerovatno onu koja dobije Grcku za protivnika! To je moje skromno misljenje.
Nosioci su postojali i mnogo prije ovog baraza, a postojace i nakon ovog baraza. Nas to trenutno pogadja pa mislimo da se cijeli svijet urotio protiv nas. Ako bas hoces iskreno gledao sam Irce protiv Italije i vjeruj da bi ja radije da nam dodju Francuzi nego Irci. Irci su strasno mocna repka, strasno mocna ili im je ono bila najbolja utakmica ikad. Srecom pa ih ne mozemo izvuci, ali ti govorim da i u ovoj nasoj jakosnoj grupi ima jebenih ekipa i ja bi uvijek prije da nam naleti Portugal nego Ukrajina.
Dakle to sa nosiocima okacite macku o rep. To je bilo i prije i nije nikakva zavjera i isto tako i prije su te velike ekipe znale zijanit u barazu. Dakle ova vrhunska teorija zavjere nije nastala 2 kola prije kraja ovih kvalifikacija nego mnogo godina prije, a kazem ti da bi i bez nosioca bilo jednako tesko, jer Ukrajina i Irska cu cudo ekipe, dok su Grcka i Portugal ekipe koje ziv bio pa vidio ako izvuku Ukrajinu ili Irsku nece proci. Ukrajina je npr. primila samo 5 golova u kvalifikacijama i nece Kristina Ronaldina bas tako da im se useta u gol, a pitanje je hoce li zbog povrede i igrati u barazu.
I jos jednom kazem FIFA ce stititi velike igrace i bezazlen start nad Dzekom i Ribery-u moze donijeti zuti karton, a to sto Spahic ima kratak fitilj nije problem FIFA-e nego psiholoske pripreme Spahica za utakmicu, ali da budemo jasni Spahic je u ovim kvalifikacijama dobio samo jedan zuti karton.
- Edin H.
#61 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Kaze Trapatoni:
"It's ridiculous how they can make a decision now when some of the big-name nations are maybe struggling to qualify. It's totally unfair on the smaller nations. It's pretty disgusting, to be honest. To change it at this stage is beyond belief.
"It's crazy and I don't know how they have got away with it or how the smaller nations like ourselves haven't put up a bigger fight. All the nations should try to kick up a fuss, not just us, because I don't believe it's right."
Prevod boldiranih recenica:
U biti je ovo odvratno da budem posten.
.....
Suludo je i ne znam kako im je to poslo za rukom i zasto manje nacije poput nas se nisu ovome vise usprotivile.
Zamisli ti sada Muniba i Sulejmana da protestuju i traze smjenu odgovornih zbog ove svinjarije.
Zato su znali smjestiti nasim navijacima u Estoniji koji su putovali hiljade kilometara da bi bodrili reprezentaciju da skoro 20 minuta nakon pocetka utakmice ne mogu uci na stadion
Ali dobro je, nasem narodu baci mrvice, sretan. Pa slave po gradovima plasman u baraz
Pa valjda je cilj plasman na Svjetsko prvenstvo, a ne nekakav baraz.
Ali dobro, narod je birao ljude u vlasti, pa na taj nacin posredno i taj famozni Savez.
Premda koliko mi je drago, u isto vrijeme me uhvati muka kada na nasim utakmicama upoznam obrazovane i inteligentne mlade ljude koji fluentno govore strane jezike i mogli bi bez problema kvalitetno obavljati taj posao, ali naravno nikada nece dobiti sansu.
"It's ridiculous how they can make a decision now when some of the big-name nations are maybe struggling to qualify. It's totally unfair on the smaller nations. It's pretty disgusting, to be honest. To change it at this stage is beyond belief.
"It's crazy and I don't know how they have got away with it or how the smaller nations like ourselves haven't put up a bigger fight. All the nations should try to kick up a fuss, not just us, because I don't believe it's right."
.....
Suludo je i ne znam kako im je to poslo za rukom i zasto manje nacije poput nas se nisu ovome vise usprotivile.
Zamisli ti sada Muniba i Sulejmana da protestuju i traze smjenu odgovornih zbog ove svinjarije.
Zato su znali smjestiti nasim navijacima u Estoniji koji su putovali hiljade kilometara da bi bodrili reprezentaciju da skoro 20 minuta nakon pocetka utakmice ne mogu uci na stadion
Ali dobro je, nasem narodu baci mrvice, sretan. Pa slave po gradovima plasman u baraz
Pa valjda je cilj plasman na Svjetsko prvenstvo, a ne nekakav baraz.
Ali dobro, narod je birao ljude u vlasti, pa na taj nacin posredno i taj famozni Savez.
Premda koliko mi je drago, u isto vrijeme me uhvati muka kada na nasim utakmicama upoznam obrazovane i inteligentne mlade ljude koji fluentno govore strane jezike i mogli bi bez problema kvalitetno obavljati taj posao, ali naravno nikada nece dobiti sansu.
-
elSaik
#62 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Nije mi jasno samo šta je to konkretno mijenjano u posljednji čas? Prije kvalifikacija je i rečeno da će se naknadno odluka donijeti. Čak je i baraž za WC2006 bio isti ovakav, tako da ovo nije nikakva novina. Mislim da je ovo samo stvaranje pritiska i poziv javnosti da malo bolje posmatra dešavanja, da ne bi došlo do baš ofirnog šiljenja velikima.
- A1fa
#63 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Cuj sta? Pa zbog cega pravila nisu jasno odredjena odmah na pocetku kvalifikacija?? Da li samo ja mislim da u slucaju da je sve ,,islo po planu'', odnosno da su npr. Srbija, Danska i Svajcarska u Barazu umjesto Francuske, Portugala i Grcke, da bi tad svi bili u istom sesiru i da bi se izvlacilo po sistemu ko koga zapadne??elSaik wrote:Nije mi jasno samo šta je to konkretno mijenjano u posljednji čas? Prije kvalifikacija je i rečeno da će se naknadno odluka donijeti. Čak je i baraž za WC2006 bio isti ovakav, tako da ovo nije nikakva novina. Mislim da je ovo samo stvaranje pritiska i poziv javnosti da malo bolje posmatra dešavanja, da ne bi došlo do baš ofirnog šiljenja velikima.
-
elSaik
#64 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Kao što boldirano kaže: ovakvo nešto je već rađeno i ranije i kao takvo ne predstavlja izmišljanje tople vode. Pitam zato što Trapatoni govori kako je "za nepovjerovati da dolazi do promjena" iako do bilo kakvih promjena nije ni došlo.A1fa wrote:Cuj sta? Pa zbog cega pravila nisu jasno odredjena odmah na pocetku kvalifikacija?? Da li samo ja mislim da u slucaju da je sve ,,islo po planu'', odnosno da su npr. Srbija, Danska i Svajcarska u Barazu umjesto Francuske, Portugala i Grcke, da bi tad svi bili u istom sesiru i da bi se izvlacilo po sistemu ko koga zapadne??elSaik wrote:Nije mi jasno samo šta je to konkretno mijenjano u posljednji čas? Prije kvalifikacija je i rečeno da će se naknadno odluka donijeti. Čak je i baraž za WC2006 bio isti ovakav, tako da ovo nije nikakva novina. Mislim da je ovo samo stvaranje pritiska i poziv javnosti da malo bolje posmatra dešavanja, da ne bi došlo do baš ofirnog šiljenja velikima.
- libertyBiH
#65 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Mozemo proci i bez trikova .Pogledajte sucim se sluze Mexikanci protiv El Salvadora.(namazali gol medom i dovukli pcele).
http://www.mysoccerplace.net/video/bees ... vador-game
http://www.mysoccerplace.net/video/bees ... vador-game
-
mejdanbl
#66 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Ovo sa nosiocima je stvarno protiv svih pravia regularnosti takmicenja. Zamislite da nakon odigranih skupina na svijetskom prvenstvu cetvrtfinale se odlucuje na ovakav nacin. Nosioci su bili na pocetku a svak je svoju drugu poziciju zasluzio na terenu.
Medjutim, za BiH ovo moze biti i dobro ukoliko je ovo jedini ustupak velikim reprezentacijama. Bolje je onda ovako, dobijemo naprimjer Francusku imamo posteno sudjenje pa ko prodje. Za nas su svakako svi favoriti i iskreno govoreci, vise bih volio Francusku ili Portugal nego Ukrajinu ili Irsku. Sa francuzima se moze desiti potcjenjivanje s njihove strane, njihovi igraci su dosta umorni i iscrpljeni od igranja lige prvaka i vrhunskih europskih liga i tu bi mogla biti nasa sansa. Ne znam zasto neki ljudi smatraju Grcku najboljim protivnikom za nas. Oni su jaki i gore spomenute mogucnosti ne dolaze u obzir. Rusiju ne bih volio nikako, jer su kao i grci samo jos jaci, tako da je moja lista zelja 1 Francuska, 2 Portugal, 3 Grcka, 4 Rusija.
Moramo, isto tako, shvatiti da smo autsajderi i postaviti se tako (to ce Ciro sigurno brilijantno odraditi, to mu je najjaca trenerska vrlina, pripremiti igrace psihicki). Moje je misljenje da je nasa sansa bas u tome sto su jedan Henry, Pires, Ronaldo i te velike zvijezde prezasiceni i tesko ih je motivirati da igraju protiv nekakve BiH. Sa, naprimer, ircima ili grcima to nije slucaj. Ovo je vec veliki uspjeh, pa pogledajte samo kakve reprezentacije ne idu u baraz. Dakle Francuska i ako je prva takmica kod kuce neki divlji rezultat tipa 0-0 ili 1-1 u Zenici i tamo 1-1, 0-1, 1-2, 2-2. Ako se igra tamo 2-1 za njih uz statistiku udaraca na gol 17-1 i 23-0 u kornerima akod kuce fino 1-0 u 90-toj hehehe
Nego kako god bilo, dobro smo dogurali, osvjetlali smo obraz igrama i golovima suvereno smo drugi ali jedna stvar mi nikako nije jasna. KAKO TO DA U ZADNJIH 10 MINUTA U ESTONIJI NISU PODOBIJALI ZUTE KARTONE SVI KOJI SU TREBALI
ISPADOSMO OVCE. STVARNO ME OVO LJUTI JER SAM BIO UBIJEDJEN DA CE U TAKVOJ SITUACIJI BITI 6-7 ZUTIH, ILI KOLIKO VEC TREBA U ZADNJIH 10 MINUTA. NE MOGU VJEROVATI 
Medjutim, za BiH ovo moze biti i dobro ukoliko je ovo jedini ustupak velikim reprezentacijama. Bolje je onda ovako, dobijemo naprimjer Francusku imamo posteno sudjenje pa ko prodje. Za nas su svakako svi favoriti i iskreno govoreci, vise bih volio Francusku ili Portugal nego Ukrajinu ili Irsku. Sa francuzima se moze desiti potcjenjivanje s njihove strane, njihovi igraci su dosta umorni i iscrpljeni od igranja lige prvaka i vrhunskih europskih liga i tu bi mogla biti nasa sansa. Ne znam zasto neki ljudi smatraju Grcku najboljim protivnikom za nas. Oni su jaki i gore spomenute mogucnosti ne dolaze u obzir. Rusiju ne bih volio nikako, jer su kao i grci samo jos jaci, tako da je moja lista zelja 1 Francuska, 2 Portugal, 3 Grcka, 4 Rusija.
Moramo, isto tako, shvatiti da smo autsajderi i postaviti se tako (to ce Ciro sigurno brilijantno odraditi, to mu je najjaca trenerska vrlina, pripremiti igrace psihicki). Moje je misljenje da je nasa sansa bas u tome sto su jedan Henry, Pires, Ronaldo i te velike zvijezde prezasiceni i tesko ih je motivirati da igraju protiv nekakve BiH. Sa, naprimer, ircima ili grcima to nije slucaj. Ovo je vec veliki uspjeh, pa pogledajte samo kakve reprezentacije ne idu u baraz. Dakle Francuska i ako je prva takmica kod kuce neki divlji rezultat tipa 0-0 ili 1-1 u Zenici i tamo 1-1, 0-1, 1-2, 2-2. Ako se igra tamo 2-1 za njih uz statistiku udaraca na gol 17-1 i 23-0 u kornerima akod kuce fino 1-0 u 90-toj hehehe
Nego kako god bilo, dobro smo dogurali, osvjetlali smo obraz igrama i golovima suvereno smo drugi ali jedna stvar mi nikako nije jasna. KAKO TO DA U ZADNJIH 10 MINUTA U ESTONIJI NISU PODOBIJALI ZUTE KARTONE SVI KOJI SU TREBALI
- mavcs
#67 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Je*ala vas FIFA! Nije bitno s kim ćemo igrati u baražu. Treba izbjeći duple žute kartone večeras.
-
googi
#68 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
A1fa wrote:Cuj sta? Pa zbog cega pravila nisu jasno odredjena odmah na pocetku kvalifikacija?? Da li samo ja mislim da u slucaju da je sve ,,islo po planu'', odnosno da su npr. Srbija, Danska i Svajcarska u Barazu umjesto Francuske, Portugala i Grcke, da bi tad svi bili u istom sesiru i da bi se izvlacilo po sistemu ko koga zapadne??elSaik wrote:Nije mi jasno samo šta je to konkretno mijenjano u posljednji čas? Prije kvalifikacija je i rečeno da će se naknadno odluka donijeti. Čak je i baraž za WC2006 bio isti ovakav, tako da ovo nije nikakva novina. Mislim da je ovo samo stvaranje pritiska i poziv javnosti da malo bolje posmatra dešavanja, da ne bi došlo do baš ofirnog šiljenja velikima.
- DobroJutroKolumbo
#69 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Ja mislim da FIFA zeli nas , zbog toga sto su vidjeli da mi imamo ogroman broj navijaca , na svim gostovanjima... Na zalost , ogroman broj nasih ljudi je raseljen po citavom svijetu ,ali cak i najvece reprezentacije nisu imale tako veliku podrsku navijaca na gostovanjima , kao sto smo imali mi! Ja sam uvjeren u nas prolaz dalje i plasman na Svj. prvenstvo u JAR!
-
udrch
#70 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Ne treba se ba obazirati na ova dešavanja..ima čudnih stvari, ali pričaju se brate i gluposti..
Recimo Trapatoni sere..da je trener Italije ne bi pričao ovako, ali on je sad trener Irske..
Fifa je na čudan način primjenila ovo pravilo..prošle kvalifikacije je recimo bilo pravilo da se žuti kartoni ne prenose..pravilo je donešeno prije početka baraža i odnosilo se na baraž i kasnije na utakmice po grupama na svjetskom prvenstvu..na osnovu ovog pravila ja sam tvrdio da se neće računati, ali sam se haman zajebo, ipak me iznenadiše..
Mi ne trebamo ovoliko kukati, nisu ni ostale reprezentacije bez kartona, imaju i oni sigurno problema..objektivno nije teško ni doći u probleme, drugi žuti i odmah out..ako nemamo igrače koji mogu zamjeniti 3,4 kritična igrača, onda i ne saslužujemo da idemo na svjetsko..ne možemo igrati samo sa ovih 11..
Glavu gore, prolazimo mi 100%..
Recimo Trapatoni sere..da je trener Italije ne bi pričao ovako, ali on je sad trener Irske..
Fifa je na čudan način primjenila ovo pravilo..prošle kvalifikacije je recimo bilo pravilo da se žuti kartoni ne prenose..pravilo je donešeno prije početka baraža i odnosilo se na baraž i kasnije na utakmice po grupama na svjetskom prvenstvu..na osnovu ovog pravila ja sam tvrdio da se neće računati, ali sam se haman zajebo, ipak me iznenadiše..
Mi ne trebamo ovoliko kukati, nisu ni ostale reprezentacije bez kartona, imaju i oni sigurno problema..objektivno nije teško ni doći u probleme, drugi žuti i odmah out..ako nemamo igrače koji mogu zamjeniti 3,4 kritična igrača, onda i ne saslužujemo da idemo na svjetsko..ne možemo igrati samo sa ovih 11..
-
elSaik
#71 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
udrch wrote:Ne treba se ba obazirati na ova dešavanja..ima čudnih stvari, ali pričaju se brate i gluposti..
Ne žali se on zbog žutih kartona nego nosioca u baražu.
-
fini dečko
#72 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Jedan od najeminentnijih nogometnih mjesečnika na svijetu, Four Four Two, donosi popis od deset najboljih igrača kojima bi se moglo dogoditi da propuste Svjetsko prvenstvo 2010. godine...
Na popisu se nalaze najuglednija imena svjetskog nogometa poput Cristiana Ronalda, Lionela Messija i Francka Riberyja, čije reprezentacije uoči posljednjeg kola kvalifikacijskog ciklusa nisu izborile izravan plasman u Južnoafričku Republiku, te će najvjerojatnije u razigravanju tražiti svoj put ka završnoj smotri.
Na popisu se našlo mjesta i za jednog bh. igrača, a riječ je o Edinu Džeki. Kao najveći problem za plasman BiH, Four Four Two navodi mogućnost igranja protiv Rusije ili Francuske u borbi koja nas čeka u baražu.
Deset najboljih nogometaša koji bi mogli propustiti SP (po izboru Four Four Two):
Lionel Messi (Argentina)
Cristiano Ronaldo (Portugal)
Zlatan Ibrahimović (Švedska)
Franck Ribery (Francuska)
Petr Čech (Češka)
Arda Turan (Turska)
Edin Džeko (Bosna i Hercegovina)
Diego Forlan (Urugvaj)
Andrej Aršavin (Rusija)
Luka Modrić (Hrvatska)
Ovai boldirani sigurno propuštaju prvenstvo, neznam zašto su na listi "onih koji bi mogli propustiti".
Na popisu se nalaze najuglednija imena svjetskog nogometa poput Cristiana Ronalda, Lionela Messija i Francka Riberyja, čije reprezentacije uoči posljednjeg kola kvalifikacijskog ciklusa nisu izborile izravan plasman u Južnoafričku Republiku, te će najvjerojatnije u razigravanju tražiti svoj put ka završnoj smotri.
Na popisu se našlo mjesta i za jednog bh. igrača, a riječ je o Edinu Džeki. Kao najveći problem za plasman BiH, Four Four Two navodi mogućnost igranja protiv Rusije ili Francuske u borbi koja nas čeka u baražu.
Deset najboljih nogometaša koji bi mogli propustiti SP (po izboru Four Four Two):
Lionel Messi (Argentina)
Petr Čech (Češka)
Arda Turan (Turska)
Diego Forlan (Urugvaj)
Andrej Aršavin (Rusija)
Luka Modrić (Hrvatska)
Ovai boldirani sigurno propuštaju prvenstvo, neznam zašto su na listi "onih koji bi mogli propustiti".
- A1fa
#73 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Zato sto je ovo malo stariji clanakfini dečko wrote:Jedan od najeminentnijih nogometnih mjesečnika na svijetu, Four Four Two, donosi popis od deset najboljih igrača kojima bi se moglo dogoditi da propuste Svjetsko prvenstvo 2010. godine...
Lionel Messi (Argentina)
Petr Čech (Češka)
Arda Turan (Turska)
Diego Forlan (Urugvaj)
Andrej Aršavin (Rusija)
Luka Modrić (Hrvatska)
- do_tokija
#74 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
sta je taj modric napravio pa je na ovoj listi? ako ijedan hrvatski reprezentativac zasluzuje mjesto ovde to je eduardo ovi ostali su sve poluprosjecni igraci kao i modric koji nista nije napravio specijalno u engleskoj, fabregas je prosle sezone odigroa samo pola utakmica imao je vise asistencija i golova od njega, arshavin dosao zadnjih 15 kola i imao 5-6 golova vise od modrica a kroz ove liste se plasiraju neke poluistine!fini dečko wrote:Jedan od najeminentnijih nogometnih mjesečnika na svijetu, Four Four Two, donosi popis od deset najboljih igrača kojima bi se moglo dogoditi da propuste Svjetsko prvenstvo 2010. godine...
Lionel Messi (Argentina)
Petr Čech (Češka)
Arda Turan (Turska)
Diego Forlan (Urugvaj)
Andrej Aršavin (Rusija)
Luka Modrić (Hrvatska)
- jeza u ledja
#75 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?
Ne kaze to Trapattoni vec Shay Given, golman irske repke.Edin H. wrote:Kaze Trapatoni:
.....
.