Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

udrch

#26 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by udrch »

Edin H. wrote:
Plavih_11 wrote:
Edin H. wrote:Samo da pitam da li su i ove predstojece utakmice u barazu istorijske ili smo zavrsili sa istorijskim utakmicama u Estoniji?
Za sada su utakmice buducnosti, kad dodje do njih bice najvaznije u istoriji BiH fudbala a kad se zavrse bice istorija .. :mrgreen:
Najavise prije utakmice u Estoniji da je istorijska utakmica, pa mi sada nista vise nije jasno.... :zoka: :skoljka:
Pa zar nije istorijska..
To je utakmica koja će ući u istoriju BH fudbala..pobjednom u toj utakmici smo zvanično osigurali baraž, prvi put u historiji..ovo će nekad pisati na oficejelnoj stranici F/NSBiH, u rubrici HISTORIJA, kad se ovi iz saveza sjete da je to isplativo i normalno u svijetu, pa tako dodatno uzimati pare od sponzora i finasirati makar neku mlađahnu selekciju..ali dok se ovi toga sjete ili dok ih mi ne promjenimo, imaćemo mi već punu rubriku historijskih utakmica.. :D ..nažalost..
Charuga
Globalni moderator

#27 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Charuga »

Edin H. wrote:
Plavih_11 wrote:
Edin H. wrote:Samo da pitam da li su i ove predstojece utakmice u barazu istorijske ili smo zavrsili sa istorijskim utakmicama u Estoniji?
Za sada su utakmice buducnosti, kad dodje do njih bice najvaznije u istoriji BiH fudbala a kad se zavrse bice istorija .. :mrgreen:
Najavise prije utakmice u Estoniji da je istorijska utakmica, pa mi sada nista vise nije jasno.... :zoka: :skoljka:
Pa dobro, nije samo jedan dogadjaj onaj "istorijski" .. Uvjek ih ima vise .. 8-)
Edin H.

#28 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Edin H. »

Ma dosta mi je vise istorijskih utakmica :-)

Ako dobijemo u barazu onda ce stvarno biti istorijska utakmica, a sve do tad....presmijesno mi je zvati utakmice istorijskim.
al_akhisari

#29 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by al_akhisari »

Malo ko, kao mi voli "teorije zavjere".Naravno, time ne zelim reci da nema izaledjnih igrica :D Ipak, primjer Latvije od prije nekoliko godina na jednoj zavrsnici, primjer Grcke na krovu Evrope, primjer Engleske kod kuce za vrijeme Eura,...daju mi nadu da cemo, abd imati sve uslove da se nadigravamo s protivnikom ( ma ko to bio )...

P.S. Ako ne bude ovako...e, onda cu da pricam i pi..im na Fifu, uefu,.... :dance:

Mozda nije vezano za temu, ali evo...Mislim da bi bilo dobro iskoristiti ovu atmosferu, zanos i paznju na reprezentaciji, i pokusati ( na bilo koji nacin ) u savez uvesti nove ljude ( konjic, hibic, bola, sergej....) :bih:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#30 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Chmoljo »

mislim da pretjerujemo kada pričamo o nekim zavjerama.

to da se podilazi "većim" reprezentacijama to je fakat, ali ne toliko da bi šanse drastično pale. sudija će možda šiljiti, a možda i neće to ćemo tek da vidimo. ali hajmo biti realni. evo recimo iz ugla jednog Južnoafrikanca. bi li on radije gledao reprezentaciju BiH ili reprezentaciju Francuske. mislim, Džeko, Miske ovo, ono, sve je to super, ali Francuska je Francuska. tu su Ribery, Henry, Malouda... u Portugalu je Ronaldo, Rusija ima Aršavina i sada ih nisam pratio ali na EP su bili miljenici publike zbog prelijepog fudbala. Grci su ipak nedavno bili evropski prvaci, jedva, ali su bili.

i gdje smo onda tu mi? pa evo nas u baražu i trebamo se izboriti za respekt i svoje mjesto u fudbalskom svijetu. nekada su sudije očigledno šiljile protiv nas, jer si bio niko i ništa. sada bogami nije više tako. nije to što su se ovi popravili, već zbog rezultata koji opravdavaju naše mjesto u fudbalskoj eliti.

kad igramo protiv Malte, hajmo biti iskreni kome će sudije biti naklonjenije? :)

samo se nadam da neće biti prestrogo dosuđenih penala. jedan takav je bio i protiv Španije u prvoj utakmici ovih kvalifikacija. koji su fulili doduše. a ne treba zaboraviti da je kasnije u toj utakmici Nadarević napravio čist penal koji sudija nije dosudio...

mislim, trebamo se uzdati u se i u svoje kljuse. bar sada imamo kvalitetno kljuse koje je u stanju namučiti svakoga. najvće utjeha mi je potentni napad :) osim toga, biće i manja tragedija izgubiti od Francuske npr. nego od Slovačke ili Slovenije ili Švedske. :-D
ibnHome

#31 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by ibnHome »

Naravno da je moguce. Kolike su nam sanse, ni to ne znamo. Ne znamo ni koliko je dobra ova nasa reprezentacija. Dobili smo sve "male" u grupi, a od "velikih" uzeli "samo" 1 bod, do sad. Vrlo tesko za ocijeniti stvarno stanje. Ono sto je izvjesno da nam je napadacki red medju prvih pet u europi, cak ako procjenjujemo s izvjesnom dozom skromnosti.
Ni ostali redovi ne funkcioniraju lose. Nisu jednkao zvucna imena i neki nedostaci se ipak uocljivi, konkretno desna strana u defanzivnom smislu ne funcinise u potpunosti. Mislim da se Salihovic puno bolje snalazi u ovoj ulozi nego Ibricic s druge strane, ili je razlog to sto njega Spahic bolje kompletira nego Jahic Ibricica, ne znam. Isto tako problme stvara sto su u sredini dvojica igraca (Rahimic i Muratovic) nedovoljno sigurni s loptom i da bi neka agresivnija i spretnija ekipa lahko mogla da presjece puno lopti i uvali kontri. Bilo bi dovoljno sa jednim od ove dvojice istovremeno.

Sto se tice izvlacenja za baraz, slozio bih se s nekim od ranije ( da ne trazim ko) da ce namjestanja biti pri izvlacenju, i to da ce Ukrajini namjestiti Grcku i da ce joj dati sansu za prolaz iz razloga sto su kao koorganizatori sljedeceg EP potrebni ucesnici SP-a.
A dalje ne vjerujem da ce se ista vise namjestati, jer ne vjerujem da se, makar ne trenutno, pravi neka razlika izmedju BiH, Irske ili Slovacke (vjerujem da ce Slovenci otici direktno). Dalje, mislim da ce nosioci imati blagu prednost kod sudija, pa to imaju uvijek :x i oko toga ne treba dizati frku.

Eh sad koga "pozeljeti" od ove tri preostale jedino je Cirin odgovor realan. Sve je to u 5 deka.

S malo sportske srece imamo realne izglede za plasman i bilo ko da nam bude protivnik nadigrat nas nece.
statix

#32 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by statix »

Chmoljo wrote:mislim da pretjerujemo kada pričamo o nekim zavjerama.

to da se podilazi "većim" reprezentacijama to je fakat, ali ne toliko da bi šanse drastično pale. sudija će možda šiljiti, a možda i neće to ćemo tek da vidimo. ali hajmo biti realni. evo recimo iz ugla jednog Južnoafrikanca. bi li on radije gledao reprezentaciju BiH ili reprezentaciju Francuske. mislim, Džeko, Miske ovo, ono, sve je to super, ali Francuska je Francuska. tu su Ribery, Henry, Malouda... u Portugalu je Ronaldo, Rusija ima Aršavina i sada ih nisam pratio ali na EP su bili miljenici publike zbog prelijepog fudbala. Grci su ipak nedavno bili evropski prvaci, jedva, ali su bili.

i gdje smo onda tu mi? pa evo nas u baražu i trebamo se izboriti za respekt i svoje mjesto u fudbalskom svijetu. nekada su sudije očigledno šiljile protiv nas, jer si bio niko i ništa. sada bogami nije više tako. nije to što su se ovi popravili, već zbog rezultata koji opravdavaju naše mjesto u fudbalskoj eliti.

kad igramo protiv Malte, hajmo biti iskreni kome će sudije biti naklonjenije? :)

samo se nadam da neće biti prestrogo dosuđenih penala. jedan takav je bio i protiv Španije u prvoj utakmici ovih kvalifikacija. koji su fulili doduše. a ne treba zaboraviti da je kasnije u toj utakmici Nadarević napravio čist penal koji sudija nije dosudio...

mislim, trebamo se uzdati u se i u svoje kljuse. bar sada imamo kvalitetno kljuse koje je u stanju namučiti svakoga. najvće utjeha mi je potentni napad :) osim toga, biće i manja tragedija izgubiti od Francuske npr. nego od Slovačke ili Slovenije ili Švedske. :-D
Ne bih se slozio s tobom. Mislim da to nema toliko veze sa nasim kvalitetom, nego sa novcem, jer svjetsko prvenstvo nece profitirati prolaskom jedne BiH umjesto Francuske ili Rusije koja za sobom automatski povlaci na desetine hiljada navijaca i turista. Takodjer, zna se prema kome gaje "simpatije" celni ljudi fife.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Chmoljo »

statix wrote:
Ne bih se slozio s tobom. Mislim da to nema toliko veze sa nasim kvalitetom, nego sa novcem, jer svjetsko prvenstvo nece profitirati prolaskom jedne BiH umjesto Francuske ili Rusije koja za sobom automatski povlaci na desetine hiljada navijaca i turista. Takodjer, zna se prema kome gaje "simpatije" celni ljudi fife.
pa upravo o tome sam i govorio ;-) jednostavno nismo još dovoljno atraktivni da privlačimo veliku pažnju. ako se plasiramo sigurno ćemo imati mnogo simpatija, ali realno, ove reprezentacije nosioci ipak imaju jače adute :-D

nije to nikakva nauka. to je jednostavno tako. ;-)
rado_vidjen

#34 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by rado_vidjen »

Edin H. wrote:Ma dosta mi je vise istorijskih utakmica :-)

Ako dobijemo u barazu onda ce stvarno biti istorijska utakmica, a sve do tad....presmijesno mi je zvati utakmice istorijskim.
Zato mi je bilo smjesno gledati slavlje po ulicama u subotu :roll:

Jer sta je baraz? Nista, osim produzavanja nade.
Mislim, jeste u odnosu na prijasnje cikluse, ali nije za opsteg slavlja po gradovima (niko osim nas nije slavio baraz na ulici)

Sanse su nam 30% ko god da dodje
and

#35 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by and »

rado_vidjen wrote:

Mislim, jeste u odnosu na prijasnje cikluse, ali nije za opsteg slavlja po gradovima (niko osim nas nije slavio baraz na ulici)

nekada su se pobjede slavile na ulicama,sada baraž,pa onda odlazak na svjetsko
udrch

#36 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by udrch »

rado_vidjen wrote:

Nije niko slavio baraž, zato što su svi očekivali da budu prvi u grupi..a jarane nama koji se nismo nadali ničemu, baraž je puna kapa..pogotovo kad je FIFA protiv nas.. :D
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#37 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Halleluhwah »

Afd, proći ćemo mi i baraž, ko god se u njemu nalazio.
rado_vidjen

#38 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by rado_vidjen »

Sve je to u redu, veliki je uspjeh i pomak napravljen, ali ...

Kad se onako slavilo u subotu, pitam se sta bi se desilo ako se plasiramo na svjetsko :shock:

Ja cekam onaj zadnji korak, pa da se s punim pravom slavi i festa :bih: samo sto to necemo docekat :mrgreen: :oops:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#39 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Dado dijasporitus »

ProbuseniDolar wrote:Po mom scenariju prica ide ovako. U barazu cemo glat ispasti, a onda ide stara prica o Munibu, Ilji i ostalima u savezu i pominjanje njihovih porodica i familija ... Dakle vracanje na staro, onda ce Ciro dati ostavku, doci ce opet neki Muzurovic ili Sliskovic, koji ce opet jebat majku nasoj repki ... Volio bih da bude drukcije, ali slutim ovo.
I onda jos NATO nece intervenisati :cry: . Dajte ljudi manite se vise defatizma. Baraz je uspjeh koji i reprezentacije sa puno duzom istorijom nisu vidjele i koji prizeljkuju. Nemoze se ni na svjetsko samo tako, bez truda i padanja a kad je u pitanju drzavni fudbal treba vremena i snage i strpljenja da se nesto ostvari. Meni licno cak i ako ispadnemo u barazu necu biti razocaran jer su momci odigrali sa srcem kompletne kvalifikacije, iznenadili su kompletnu Evropu ukljucujuci i nas. Danas u barazu, za cetri godine na svjetskom, za 8 prvaci ;-) . Imamo mladu generaciju i sve ce doci u svoje vrijeme.
Altsa

#40 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Altsa »

ja mislim da cemo tesko proci. zao mi je naroda sto se napalio da smo haman vec u JAR-u ali bit ce tesko skoro ne moguce. :( volio bih nego ista da pogrijesim ali to je moje misljenje
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#41 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Halleluhwah »

Munib je u talu sa Blatterom i Platinijem!
rado_vidjen

#42 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by rado_vidjen »

Sredila Sabina preko don Silvija
Bosanski_kralj

#43 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Bosanski_kralj »

Mislim da ukoliko FIFA bude štitila ove velike, a to su među ovih 8 samo Francuska i Portugal, radiće to na taj način da im obezbjedi da izbjegnu nas u baražu. :wink: Dakle ako se šta bude dešavalo u "Fifinoj kuhinji", Rusija ili Grčka su nam sigurni protivnici
statix

#44 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by statix »

Igrat ce se dok ne izgubimo....bas kao i u Spaniji prije par godina...do 97 minute... :sad: :x
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#45 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by -LIBERO- »

Na jednoj od TV stanica sinoc snimci iz Talina,gdje reporter pita Ilju koga bi najvise volili u barazu,gdje ovaj kaze Francusku jer bi najvise zaradili sa njima u barazu.

Eto koliko tog idiota boli briga dal' cemo se plasirati u Afriku il' ne.

Njima u savezu je samo bitan finansijski aspekt,jer su oni dobri tu.

Ali nema to veze,Sreca,lopovi iz saveza ne biraju protivnika,izvlace se parovi,a nasi momci imaju sasvim dovoljno kvaliteta da prodjemo bilo koga. Mada ,naravno,puno bolje bi bilo da izvucemo Grcku il' Rusiju,nego recimo Francusku il' Portugal.

Ima jos zadnje kolo odigrati tako da postoji mogucnost da se i promjene barem neki eventualni protivnici.
A1fa

#46 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by A1fa »

Trapatoni, selektor Irske je vec osuo drvlje i kamenje po FIFI zbog ovog ofirnog namjestanja i bukvalno mjenjanja pravila u zadnji cas. Izvinite, al da se ovo recimo nesto slicno desilo u BIH, odmah bismo svi pisali, ovo samo kod nas ima, jao stela i lopovluka. Dva kola prije kraja kada se vec sve zna saopstiti pravila za baraz je cisti bezobrazluk i navlacenje ,,velikima''. Ja znam samo jedno, Portugal i Francuska MORAJU biti na svjetskom prvenstvu, ako nam njih dodjele, baraz je gotov prije nego je i poceo. Jedino nam preostaje da skupo kozu prodamo i da namucimo i njih i sudije i citavu FIFU, jer ce svi biti protiv nas. Rusija nema toliki rejting, ali imaju pare i 250 miliona stanovnika, ako fifa ima i 1 marku od svakog Arshavinovog prodanog dresa, sami skontajte kakve su nam sanse za fer i postenu utakmicu. Jedini koji bi mogli biti njihova ,,kolateralna steta'' jer ce neko od ova 4 ,,outsidera'' ipak proci, su Grci. Oni su ,,nicim izazvani'' osvojili evropsko prevnstvo, a od tad vise nisu nicim inpresionirali. Rejting im nije toliko veliki da bez njih svjetsko ne moze proci, a i sa marketinskog aspekta na svjetskom prvenstvu nisu toliko primamljivi, iako ih ima svuda po svijetu. Dakle, sto se mene tice, ako ne ,,izvucemo'' Grcku, ja se nicemu necu nadati u barazu, bez obzira sto mislim da bi izasli na kraj u jednom postenom dvomecu sa svakom od ove 4 selekcije, jer da su toliko jaki, bili bi 1 a ne 2 u svojim gupama, u kojima su oni bili postavljeni u zrijebu kao nosioci tih grupa.
A1fa

#47 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by A1fa »

burek_in_space wrote:
hrasno38 wrote:Mozemo mi razmisljati sta hocemo ali jedino sto je ostalo nasoj reprezentaciji je da odigra kako zna i kako moze. Ma koga da izvucemo ja sam siguran sa pravim pristupom i napadackom igrom mozemo dobiti u te dvije utakmice. Ja jedino sto milim boga je da u prvoj utakmici gostujemo i da SP rjesavamo u revansu na nasem terenu. Nema te odbrane koja moze zaustaviti nas napad ako imaju dobar dan. Mi se sa rogatim (FIFA) ne mozemo bosti ali isto tako ni rogati pred TV kamerama ne mogu bas rezirati do kraja. Ja ipak mislim da ce rezija biti samo u zrijebu a sve ostalo ostaje na ekipama. Zato je i te kako potrebno da dobijemo Spaniju da pokazemo koliko smo jaki i koliko cemo biti jos jaci i kompaktniji. U utakmici protiv Spanije na terenu cemo imati jednog novog majstora Miralema Pjanica. Treba do baraza dovesti ako se moze i tog malog Medunjanina jer nikada nije dosta takvih igraca. Svi koji vole ovu drzavu se moraju mobilisati za ovaj baraz od onih na terenu do onih u politici, nasih igrackih i trenerskih legendi i dati do znanja da hocemo da se taj baraz odigra sportski pa ko bude bolji neka ide. Ako i ispadnemo to ovaj put zaista nece biti kraj nego samo pocetak jedne mlade i blistave generacije koja u sljedecem ciklusu jednostavno mora biti prva u grupi i to na nacin na koji je to bila Spanija u nasoj. Naravno sa Cirom na celu siguran sam da ce nasa reprezentacija vrlo brzo pokoriti evropu jer ovako mladu a ovako igracki jaku reprezentaciju tesko da ima trenutno i jedna zemlja.

BiH - Grchka, BiH- Madjarska, SCG - BiH na Marakani...sve se mozhe, ako to nalazhu vishi interesi odnosno prihod koji donosi odredjena reprezentacija. Ali moram istaci da ako je vec htjela FIFA da nas zezne, mogla je to uraditi i protiv Belgije i protiv Turske, pa mi sve neshto "smrdi" da smo upravo mi ta egzotichna reprezentacija ili ljepshe recheno buduci hit prvenstva. U svakom sluchaju, ostaje nam i dalje ona Cirina izjava : njih 11, nas 11 pa ko kome *ebe mater. :mrgreen: :bih:
E ovo je moja NAJVECA nada, ma koliki oni ustvari mafijasi bili, dio te njihove spletkaroske organizacije je i furka ,,nista nije nemoguce''! :) Uvijek na tim svjetskim se pojavi neko egzotican, a u Evropi takvih skoro da vise i nema. Ko je to egzoticniji od nas?? :D Kakve ce samo tad da reportaze snimaju i da porede BIH 1992 i danas, pa kako nas je Chiro sve ujedinio...kako smo ustvari vecinska muslimanska drzava, a onda idu snimci sa Ferhadije i trebe u minjaku, da se zapad ibreti :D loze se oni na to :D :bih:
udrch

#48 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by udrch »

rado_vidjen wrote:Sve je to u redu, veliki je uspjeh i pomak napravljen, ali ...

Kad se onako slavilo u subotu, pitam se sta bi se desilo ako se plasiramo na svjetsko :shock:

Ja cekam onaj zadnji korak, pa da se s punim pravom slavi i festa :bih: samo sto to necemo docekat :mrgreen: :oops:
Hoćemo jarane, kako ba nećemo..
Sad ili nikad..
boodala

#49 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by boodala »

ev malo sam trazio kako je bilo za wc 2006 oko ovog barza

http://en.wikipedia.org/wiki/2006_FIFA_ ... n_Playoffs

The six remaining second-place teams were divided into two pots based on their standings in the September 2005 FIFA World Rankings. The division was:

Pot 1

* Czech Republic
* Spain
* Turkey

Pot 2

* Norway
* Slovakia
* Switzerland

ista pravila oko nosioca samo sto su tad isle iz grupa i dvije najbolje drugoplasirane.

i onda u barazu spanija nimalo ofirno dobije slovacku :D
Fozgen

#50 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Fozgen »

Nedavno sam imao jednu raspravu sa jednim od nasih "premijerligaskih sudija" bas na ovu temu. Uhhh kako mi je covjek povukao zivac. Sve je to meni jasno mali i veliki u FIFA i UEFA, al mi nije jasno kako razmisljanje moze da ima neki sudija koji sudi utakmice. KAo oni ce nas pokopat, nema nama sanse sa JAR, ma sudije ce nam presudit.
On je usput tvrdio kako Turska ima uzasno veliki lobi u UEFA-i, kako su uzasno jaki itd. a na kraju...Turci ispadose.
Jedna Hrvatska nije odjednom dosla i bila neka sila u fudbalu, izgradili su to igrajuci protiv sudija i igraca, a tako mozemo i moramo i mi a ne oni ce nas sahraniti, i ne samo Hrvatska nego i ostale reprezentacije, pa sjetimo se samo Slovenije.
Da je UEFA birala Hrvatska ili Engleska izabrala bi Englesku da se razumijemo.
Znam kada su izvucene te grupe kvalifikacije Engleska, Rusija i Hrvatska svi su tvrdili idu Rusi i Englezi a ono ispade nesto ljevo. Nije da ce sudije bas biti naklonjeni nasim igracima ali uz pametnu i sigurnu igru mislim da ni sudije ne mogu nista i naravno da nam treba puno srece.
Post Reply