Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#101 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Chmoljo »

mostarac wrote:Sto se tice navijaca svejedno je gdje ce igrati, jer ce svugdje biti nadglasani i nece se cuti, jer ce igrati na velikom stadionu, a nasi navijaci ce na njemu dobiti jednu tribinu i kapak. Znaci taj argument navijaca je besmislen. Svejedno je ukoliko tako gledamo Moskva, Atina, Lisabon ili Paris. Navijaci nece biti od velike pomoci tu, jer se nece ni cuti od ostatka stadiona. Sto se tice igraca najteze bi bilo igrati na moskovskim minusima i to bi bila katastrofa. Znam da je nemoguce to rjesiti, ali ekipe sa juga su fakat hendikepirane u Rusiji i cak ni Rusi ne igraju prvenstvo po toj zimi, a i Napoleon i Hitler joj se nisu mogli oduprijeti i ne znam je li moguce da se nadje tu neko malo drugacije rjesenje kako da Rusi igraju baraz, a ovo im nije prvi, jer je na tim minusima koji vladaju gore to fakat neravnopravna borba
dobro ba, što si negativan. možda naši budu više trčali ako im bude hladno :D
mostarac

#102 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by mostarac »

a sta cemo ako im se smrznu prsti :D

prosjecna temperatura u Moskvi u dane 14.11. i 18.11. je 0 i -1, al to je prosjecna, a mi kakvi smo bice -10 :D
Na toje temperaturi prsti ti se nece smrznut i loptu mozes kontrolisat samo u pancericama :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#103 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Chmoljo »

nek naprave nakurnjak za noge. :D
El_comadante

#104 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by El_comadante »

A1fa wrote:
El_comadante wrote:ja mislim da te teorije zavjere padaju u vodu iz mnogo razlogfa, evo nekoliko primjera: Engleska nije igrala prošlo EP i valjda bi tu UEFA šta učinila da su htjeli, pa recimo Blatter hoče da smanj broje eikpa iz Europe a Europski nogomet je nakvalitetnij plus sponzori i sve ostalo, pa evo u ovim kvlifikacijama da su htjeli šiljiti valjda bi več zašiljitli da Srbi nebudu ispred Francuza jer ko su Srbi? mislim nisu kakva fudbalska nacija, a pogotovu ne u poređenju sa Francuzima. itd. ima primjera dosta tako da ja mislim da se na to netrebamo obazirati ali treba biti realan pa reći koga kod da dobiejmo da smo slabiji ali ne i nemoguče da se plasiramo jer iznanađenja su uvijek moguča a da se zna u fudbalu išta onda se i nebi igrale utakmice.
Nemozes nikome siljiti ako taj neko iz utakmice u utakmicu nista ne pokaze kao sto je to slucaj sa Francuskom. A Srbija je u percepciji mnogih i dalje nasljednica Jugoslavije, a i da nije, opet su respektabilna nogometna nacija puna evropskih zvijezda i u najmanju ruku je naivno tvrditi da su oni ,, niko i nista'' u svijetu nogometa![/quote]
pa doboro kad je tako podsjeti me kad su oni igrali zadnje veliko takmičenje? jeli ono 2000.? ako čemo realno govoriti a ima još takvih primjera.
arzuhal

#105 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by arzuhal »

Najvažnije je da nećemo dobit Španiju. :-)
A1fa

#106 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by A1fa »

El_comadante wrote:pa doboro kad je tako podsjeti me kad su oni igrali zadnje veliko takmičenje? jeli ono 2000.? ako čemo realno govoriti a ima još takvih primjera.
Ne, vec 2006.
udrch

#107 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by udrch »

mostarac wrote:a sta cemo ako im se smrznu prsti :D

prosjecna temperatura u Moskvi u dane 14.11. i 18.11. je 0 i -1, al to je prosjecna, a mi kakvi smo bice -10 :D
Na toje temperaturi prsti ti se nece smrznut i loptu mozes kontrolisat samo u pancericama :D
Vidi se da nikad nisi bio u Moskvi :D ..
Ja sam sad već davne 1997. bio kod buraza, 30 avgust..u Zagrebu nisam oka mogo sklopit od vrućine i u majci kratkih rukava se zaputio, nesnosne vrućine bile kod nas..kad sam izašao iz aerodroma sledio se ko pi.ka do kola..sunce sija i u njih ko i kod nas, ali vjetar neki kosti probada..nisam skino bundu čitavo vrijeme tamo iako je većina Rusa u kratkim rukavima..
ove temperature koje si ti naveo veze nemaju sa stvarnošću, to je možda neko mjerenje u pola dana kad je najtoplije, ali to traje svega sahat ili dva..i to pod uslovom da nema nekog poganog sibirskog vjetra..
nikad više ne bih otišo tamo pa makar kad bi bio 100% siguran da ćemo ih razvaliti i da mi još neko i plati sve troškove..
jeza u ledja

#108 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by jeza u ledja »

udrch wrote:nisam skino bundu čitavo vrijeme tamo .
A u bundama se hoda? :kiss:
:D
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#109 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Halleluhwah »

Ko bi mogao zamijeniti Ćiru?
BSn

#110 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by BSn »

Halleluhwah wrote:Ko bi mogao zamijeniti Ćiru?

Forumasi. :D

Da su pojedinci sa ovog foruma bili na Cirinom mjestu u ovim kvalifikacijama, na kraju bi mi imali minimalno 4 boda vise od Spanije. :) :bih:
Halleluhwah

#111 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Halleluhwah »

BSn wrote:

Da su pojedinci sa ovog foruma bili na Cirinom mjestu u ovim kvalifikacijama, na kraju bi mi imali minimalno 4 boda vise od Spanije. :) :bih:
Pored njih. :mrgreen:
Ne, ozbiljno pitam, ko će to nastaviti ovo što je Ćiro počeo, sada kada ispadnemo iz baraža. Samo nek ne budu Blaž, Fuad, Meho i ostali pajseri.
callmethebreeeze

#112 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by callmethebreeeze »

Halleluhwah wrote:
BSn wrote:

Ne, ozbiljno pitam, ko će to nastaviti ovo što je Ćiro počeo, sada kada ispadnemo iz baraža. Samo nek ne budu Blaž, Fuad, Meho i ostali pajseri.
treba ciri dati dozivotni mandat.
jeza u ledja

#113 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by jeza u ledja »

Amar Osim. :D

Nama samo stranci odgovaraju, ostali nic.
udrch

#114 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by udrch »

jeza u ledja wrote:
udrch wrote:nisam skino bundu čitavo vrijeme tamo .
A u bundama se hoda? :kiss:
Da..to je različiost našeg jezika i podneblja u kojem smo rođeni i odrasli..
Tamo gdje sam ja rođen i živim: bunda je topla jakna, a ono što ti zoveš bunda mi zovemo bundeva.. :lol:
Edin H.

#115 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Edin H. »

Chmoljo wrote:
mostarac wrote:Sto se tice navijaca svejedno je gdje ce igrati, jer ce svugdje biti nadglasani i nece se cuti, jer ce igrati na velikom stadionu, a nasi navijaci ce na njemu dobiti jednu tribinu i kapak. Znaci taj argument navijaca je besmislen. Svejedno je ukoliko tako gledamo Moskva, Atina, Lisabon ili Paris. Navijaci nece biti od velike pomoci tu, jer se nece ni cuti od ostatka stadiona. Sto se tice igraca najteze bi bilo igrati na moskovskim minusima i to bi bila katastrofa. Znam da je nemoguce to rjesiti, ali ekipe sa juga su fakat hendikepirane u Rusiji i cak ni Rusi ne igraju prvenstvo po toj zimi, a i Napoleon i Hitler joj se nisu mogli oduprijeti i ne znam je li moguce da se nadje tu neko malo drugacije rjesenje kako da Rusi igraju baraz, a ovo im nije prvi, jer je na tim minusima koji vladaju gore to fakat neravnopravna borba

U kom li si ti filmu mostarac, cisto sumnjam da si bar jednom bio gostovanju kada igra nasa reprezentacija.
Zaboravi se brzo kako smo dobili utakmicu u Belgiji, koja je bila presudna da dodjemo do baraza.
Daj mi samo primjer samo jednog pristupacnog gostovanja da smo bili nadglasani?
Estonci kazu da nikada ni jedan tim nije dosao sa toliko navijaca u Estoniju (znas li ti bolan gdje je Estonija), a bili su i Englezi i ostali.
Ovo je u biti uvreda svim nasim ljudima koji trose poprilicne novce da bi podrzali nas tim.

Kakvi bolan tuzni francuski navijaci, oni vise ni ne znaju kako izgleda ozbiljno navijanje. Zagalamice dva puta France, France i sjesti na svoja mjesta, a ispaliti se deset minuta prije kraja utakmice da se ne uvale u guzvu.

Sem toga nece biti samo jedna tribina, kao sto nije bilo ni u Belgiji, jer ce gastosi pokupovati karte na svim stranama stadiona. Munib moze ionako samo penzionerima i minder navijacima valjati karte putem onog glupog sistema koji je skontao (nisu klosari mogli ni formular napraviti).

Sto se tice Rusije, pa nismo Brazil da ne mozemo po maziji igrati, ali slazemo se da bi voljeli izbjeci to gostovanje.
Halleluhwah

#116 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Halleluhwah »

jeza u ledja wrote:Amar Osim. :D

Nama samo stranci odgovaraju, ostali nic.
Otto Rehhagel ili ona sijedi Srbin/Crnogorac što je bio jedna od opcija nekada.
mire - ložač

#117 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by mire - ložač »

The doom of our time is on our little hobitts :
8-) Misimović,
:-D Džeko,
:? ibišević,
:evil: Spahić

Samo se pitam ko će biti gollum / golman/ :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
mostarac

#118 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by mostarac »

Edin H. wrote:
Chmoljo wrote:

U kom li si ti filmu mostarac, cisto sumnjam da si bar jednom bio gostovanju kada igra nasa reprezentacija.
Zaboravi se brzo kako smo dobili utakmicu u Belgiji, koja je bila presudna da dodjemo do baraza.
Daj mi samo primjer samo jednog pristupacnog gostovanja da smo bili nadglasani?
Estonci kazu da nikada ni jedan tim nije dosao sa toliko navijaca u Estoniju (znas li ti bolan gdje je Estonija), a bili su i Englezi i ostali.
Ovo je u biti uvreda svim nasim ljudima koji trose poprilicne novce da bi podrzali nas tim.

Kakvi bolan tuzni francuski navijaci, oni vise ni ne znaju kako izgleda ozbiljno navijanje. Zagalamice dva puta France, France i sjesti na svoja mjesta, a ispaliti se deset minuta prije kraja utakmice da se ne uvale u guzvu.

Sem toga nece biti samo jedna tribina, kao sto nije bilo ni u Belgiji, jer ce gastosi pokupovati karte na svim stranama stadiona. Munib moze ionako samo penzionerima i minder navijacima valjati karte putem onog glupog sistema koji je skontao (nisu klosari mogli ni formular napraviti).

Sto se tice Rusije, pa nismo Brazil da ne mozemo po maziji igrati, ali slazemo se da bi voljeli izbjeci to gostovanje.
Vidi jednu stvar - gdje god dodjemo nece se igrat na stadionu koji prima ispod 60 - 70 hiljada, a nas moze doci plafon 10.000 jer neces dobiti vise karata. Ulog je veliki i Estonija i Belgija ciji navijaci su mirni i stalozeni nisu stvar za poredjenje. 10.000 je strasno respektabilna cifra za zemlju poput BiH i mnogo vece zemlje bi se namucile da dovedu toliko ljudi, ali matematika kaze da ce na suprotnoj strani biti oko pet puta vise grla zeljnih svjetskog prvenstva :D
Nemam ja nista protiv, al govorim realno i kazem ti jos jednom 10.000 (a tesko da nas toliko moze bit) bi bio straaasno respektabilan broj, pogotovo ako tekma bude u srijedu i ne znam nisam fudbaler, ali iz postovanja mislim da je prenaglasen uticaj navijaca na ekipe i igru ekipe posebno na gostovanjima, jer ti igraci ipak moraju biti koncentrisani na igru, a ne na tribine i mislim da se oni totalno iskljuce iz dogadjanja na tribinama, ali naravno da ce odati svako postovanje nekome koga 5.000 dodje u daleku Estoniju i reci da su bili 12. igrac jer tako i treba i jer tako i bonton nalaze i jer je Estonija u mp3 negdje bogu iza nogu :D
Nemam ja nista protiv, da me pogresno ne shvatis, samo mislim da ljudi prenaglasavaju uticaj navijaca na igru na gostovanjima. Mislim da se vrhunski profesionalci tipa Miske, Dzeko, Spahic totalno iskljuce iz svega toga i misle samo na igru jer drugacije ne bi mogli ni igrati.
Edin H.

#119 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Edin H. »

E sada ga i ti pretjera :D mislim da je bilo oko 2000 nasih navijaca u Estoniji sto je respektilna brojka s obzirom gdje je Estonija. Nasima sto dodjose autobusima iz BiH poseban respect.

Ne mislim ni ja da navijaci mogu dobiti utakmicu protiv puno jaceg tima, ali vjerujem da daju onu prevagu da bi igraci dali svoj maksimum.

Uostalom ima li ovdje koji bivsi ili aktivni igrac pa da nam da svoje misljenje.

Ja sam razgovarao sa nekoliko igraca i oni kazu da jako utice, ali ne znam ni ja da li je to kurtoazija ili ono sto zaista misle :-) Mozda ovisi i od pojedinca do pojedinca.

Dobro si napomenuo za srijedu, jer ako gostovanje padne u srijedu znatno ce umanjiti broj nasih navijaca u barazu, jer ce onda mahom studenti putovati i mozda ona gospodja od 74 godine iz Australije sto je bila u Estoniji :D :thumbup:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#120 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by Admir_1984 »

Halleluhwah wrote:
BSn wrote:

Bice opet neka marioneta saveza ;-)
I-Meme

#121 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by I-Meme »

samo da ruse ne dobijemo... :) a to pitanje za trenera, po meni jedina osoba koja je jedno 20 godina ispred ostalih po znanju (ali i godinama nazalost) je Ivica Osim... ;-)
scheph

#122 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by scheph »

ova tema je trebala da se zove: Je li moguce proci "FIFU", baraž i vjecne pesimiste?
pOZz

#123 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by pOZz »

Halleluhwah wrote:Ne, ozbiljno pitam, ko će to nastaviti ovo što je Ćiro počeo, sada kada ispadnemo iz baraža. Samo nek ne budu Blaž, Fuad, Meho i ostali pajseri.
Mehmed Janjoš, zavidna trenerska karijera.
I-Meme

#124 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by I-Meme »

s tim sto bi protiv san marina, lihtenstajna i sl. igrali sa jednim napadacem, i sto bi on govorio da su to veoma kvalitetni protivnici...al da ne idemo u off.
adnan_hz

#125 Re: Je li moguce proci "FIFU" i baraž ?

Post by adnan_hz »

Image
Post Reply