dezurni_ucenik wrote:modem33 wrote:Razumijem te u potpunosti , ali ja odgovorno tvrdim da autorica teksta naslova "2500 KM " je poseban clan neke politcke partije koja uziva super beneficije pa pise "demagogije i propagandu: zivite s 5 kg brasna a mi cemo voziti ferarije"vade_mecum wrote: exempli gratia, kolega. ima ljudi koji budu odusevljeni siromastvom indije ili tajlanda ili indonezje kao sto je i autorica teksta odusevljen zivotom u 30 kvadrata ali isto tako kao sto cisto sumnjam da se iko odrekao svog komfora i odlucio isprobati jednostavnost zivota u siromastvu, tako isto sumnjam da bi autorica pristala zivjeti u 30 kvadrata sa roditeljem i npr. bratom koji se recimo ozenio i doveo suprugu kuci.
toliko..... Jer takvih naslova sam se nacitao u zadnjih 15 godina .... kao npr. "idite u Njemacku traze vas ...." ili "idite u Kruezere ... kao lijepo ce vam biti" a nigdje veze sa realnoscu dok ljudi npr. lome kicmu na tim kruzerima za nikakve novce .... a to uvijek nece da spomenu
![]()
Gotov svaki novinar je stranacki , vise nema nezavisnog pisanja .. nego same propagande i demagogije.
Mene ovdje vise brine nedostatak empatije za ljude koji zive bas u sranju. Nedavno je jedan forumas napisao "niko ovdje nije umro od gladi,", a umrlo troje u Ljubiji kod Prijedora prije nekoliko sedmica. I ako pokusavaju da izraze nesto priblizno tome, to je na taj nacin " e vama je ljepse, nemate para ali se volite" - ali to nije empatija vec snobovsko kurcenje i lijecenje kompleksa vise, a mozda i nize vrijednosti, naravno u ovisnosti od osobe.
Znam ja sta je to ..... to su izjave SADISTA sa drzavnog budzeta ..... oni se bave tim manipulativnim sranjima npr. sta ce ti rafaelo ,, bolje zamijesi rukama brasno i slicne gluposti ..... Samo oni ne znaju da zbog takvih glupih izjava su poceli i vicevi o Husi I Hasi. Jer takve izjave samo izjavljuju glupani super teske kategorije.