i kad jedno takvo dijete ukrade patike, cokoladu, kinder jaje, mobitel ... sta onda?Sunny-7 wrote:@dezurni_ucenik: I danas me iznenadjuje najvise ljudska glupost.
Neko rece da je tesko kad nema djetetu kupiti kinder-jaje. Jeste, tesko je, ali nije to to. Vjeruj mi, uvjerilasam se da su neke ljubavi ojacale kad je sirotinja pokucala na vrata. I kad nisu imali da kupe djeci nove patike. Ali su imali ljubav, i paznju, i njeznost, i podrsku! A ti, ako mislis da to ne mozes naci i zadrzati bez para, pa kakav si ti onda covjek?!
I nije cura rekla da se moze zivjeti od have, samo je naglasila da vise trebamo cijeniti ono neopipljivo u zivotu, a realno, danas je sve manje ljudi koji streme tome. I da, bez ljubavi se moze disati, samo je to bljutav zivot.
Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
- uglavnomja
#251 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
-
vade_mecum
#252 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
to ti je kao kad neko iz naseg svijeta ode u indiju ili na tajland i vrati se sa pricom kako je odusevljen jednostavnoscu njihovog zivota i kako je sve opusteno i jednostavno u njihovom zivotu...znaci, suplja na kvadrat. zato sam nekada i na pocetku ove teme napisao da ovako seruckanje moze samo doci od nekoga kome pare nisu nikada bile problem.MyTao wrote:Bas sam neki dan gledao film sa Dicapriom "Aviator" ima scena kada je u posjetio roditelje svoje djevojke koji su jako bogati... Pocne prica o parama, a njena majka kaze njemu da oni u svojoj kuci ne vole pricati o parama jer to je kao sporedna stvar u zivotu bla bla... a on njoj lijepo odgovori da njima pare nisu vazne jer su ih uvijek imali![]()
-
modem33
#253 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
lajk wrote:O'zone wrote:Jbš pun stan ako na kraju mjeseca dođeš kući sa 450-500KM. Valja gladna usta nahranit![]()
Meni je uvijek bilo zanimljivo kako ovi "sto manje" imaju serviraju pricu da je u ovih "sto vise imaju" lazni osmjeh, lazno uzivanje,lazno hodanje, da je bolje njima na Visocici nego ovom na Vlasicu, da je bolje njemu u Neumu, Podacamanego njemu u Antaliji bla bla bla.. Sam da si zadovoljan svojim zivotom i da to ne zelis ne bi uopste ni primjetio da je neko u Anataliji dok si ti u negdje drugo..Zato u nas ljudi smatraju da si ti nesretan ako imas vise wtf , balkanizam
Takvi isto meni govore: "sta ce ti klima u autu , zdravo je se znojiti" ... a ja nigdje ne idem bez climatronica
-
prog321
#254 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Sto jes jes, najveci ljubiguza na internetu.detroit-mercy wrote:Nema potrebe, uvlakaci ma koliko se trudili nisu me nikakada imponovali. Vazda bi ih po kratkom odjebao, to ti je najnizi sloj ljudi koji su htjeli da budu "raja" ali ih nesto nije islo, nije im se dalo._BataZiv_0809 wrote:Sta cu ti ja kad nisi cool da bih se tebi uvlacio
Al ti posto priznajes, bice ti pola oprosteno.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#255 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Teško mi je pričati o tim starim vremenima jer nisam lično imao uvid u to. Ali mogu to gledati kroz prizmu moje familije. Gledajući tako, jednostavno smatram da je prije bilo puuuuuuuno manje razorenih porodica i da su se puno više poštovale te relacije, neovisno o ekonomskoj situaciji. Danas toga nema.detroit-mercy wrote: Ne slazem se sa tobom jer ekonomija je kljuc svega, odnosno kako covjek zivi, odmaknimo se od Facebook jer to je klasicno mahaljanje. Nekada mahala znala sve od usta do usta a danas malo modernija tehnologija.
Prije WWII, u nasim krajevima, znas koliko je bilo dogovorenih brakova, gdje se je uglavnom sve gledalo sa socioekonomskog aspekta. Dolazi industrijska izgradnja drzave, dosta mladih ljudi vise nije na babinom kazanu, otvaraju se druge perspektive i naravno, ljubav pocinje da cvjeta. Jer, babo ko te hebe ja mogu sad sam sebi zaraditi. Na drugu stranu, u drustvu u kome je muskarac glava kuce i u kome zena ekonomski zavisi od muza da je broj razvoda manji, onda dolaze godine u kome zene ulaze na trziste rada, postaju sve vise ekonomski samostalnije i gle, broj razvoda se povecava, Jer kao sto je babo prije handrio pa je sin rekao dosta je babo tako sada i supruga kaze, dosta je bilo i ja se pitam nesto.
Onda, po pricama nasih starih dolazi zlatno doba, ekonomija cvjeta isto tako cvjeta i ljubavjer u ta neka doba samo je nebo bilo granica.
Vidis, ti ovdje kazes, ekonomija nije bitna, mogu potrosit dvije glave na gudru ili 20 dana mora ali necu jer mi to nije bitno, radije cu otici npr. na gostovanja moga tima ili slicno. Znaci, ti si ekonomski ostvareniji nego vecina mladih ljudi danas. I ne imputiraj mladim ljudima farme i sl., mladima te farme servira Zeljko Mitrovic i slicna generacija rokera i ljudi koji su odrastali na "pravim vrijednostima".
Sad, vracajmo se na vjencanja, ti zavrsio skolu, posla ni iz glave, sa starcima u dvosobonom stanu, godinama se nekako provlacite i sad vrijeme da se zenis a i mlada u istoj situaciji. Sve bi se to nekako i moglo prevazici ali perspektiva za vas dvoje nikakva ( ne mislim na tebe licno) i sta onda, ljudi postaju neodlucniji, vise ne smatraju da su za brak potrebna samo dva lijepa oka nego mozda bi trebalo uz to i jos nesto vise. I tu se onda dolazimo na cijelu ovu temu i kako su ljudi danas losiji, bezobzirniji i sl.
Ma nisam ja toliko ostvareniji (za sada
Perspektiva... Tu mogu odmah spomenuti Havanin primjer, ali i primjer mojih roditelja koji žive totalno (više-manje) isto kao i on, ali opet kažem da su to incidenti i pomalo je tužno što je to tako. Ja sam rođen 1992. godine, na barikadi. Roditelji nisu imali stan, auto, posao, ništa, rat je počinjao. Svojim zajedničkim radom su došli do toga da imaju dva stana (jedan je garsonjera, jedan dvosoban, znači ništa specijalno), auto, dvoje odrasle djece, a niti jedno ni u jednom trenutku nije imalo platu preko 1.000 KM sa svim bonusima, klincima, palcima. Nismo na budžetu nikada bili, nismo nikada bili aktivni članovi stranaka. Ovo kada napišem ovako zvuči kao utopija, ali je realno, no samo ukoliko partneri žele nešto u životu. Opet kažem, postoje ljudi koji žive samo za svoje prohtjeve i ovakav život ih ne interesuje, no pitanje je da li su sretni. Iz mog iskustva nisu.
'Live for the moment' je postao moto mnogih ljudi, a to je po mom skromnom mišljenju pogrešno na duže staze, slagao se neko sa mnom ili ne. Osjetio sam na svojoj koži da je pogrešno ako ništa. S druge strane, nismo svi ni iste sreće i možda ne možemo ispuniti sve ono što zamislimo, ali mislim da su ljudi postali previše sebični i imaju nerealna očekivanja od mnogih stvari. Previše se i fokusiramo na tuđe živote, ali to nam je sve donijelo 'reality' sranje u kojem živimo.
Samo mojih pet centi. Dosta filozofiranja.
@Tao
Ma nisu više u pitanji ni samo brakovi, nego kompletni odnosi među ljudima.
Last edited by Velkoski on 22/02/2016 17:41, edited 1 time in total.
-
modem33
#256 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
vade_mecum wrote:to ti je kao kad neko iz naseg svijeta ode u indiju ili na tajland i vrati se sa pricom kako je odusevljen jednostavnoscu njihovog zivota i kako je sve opusteno i jednostavno u njihovom zivotu...znaci, suplja na kvadrat. zato sam nekada i na pocetku ove teme napisao da ovako seruckanje moze samo doci od nekoga kome pare nisu nikada bile problem.MyTao wrote:Bas sam neki dan gledao film sa Dicapriom "Aviator" ima scena kada je u posjetio roditelje svoje djevojke koji su jako bogati... Pocne prica o parama, a njena majka kaze njemu da oni u svojoj kuci ne vole pricati o parama jer to je kao sporedna stvar u zivotu bla bla... a on njoj lijepo odgovori da njima pare nisu vazne jer su ih uvijek imali![]()
Kakva Indija ?!?! Indija ti je drzava u kanalizaciji, svaka kuca nema WC-a , ljudi spavaju u govnima , tu i jedu , tu i rade poslove reciklaze...
Ako mu je u Indiji lijepo .... taj je slijep. BiH-a je za Indiju naprednija za 10x ...
- MyTao
#257 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Nisu prije brakovi trajali duze jer su se voljeli, vec sto nisu imali drugog izbora...
-
vade_mecum
#258 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
exempli gratia, kolega. ima ljudi koji budu odusevljeni siromastvom indije ili tajlanda ili indonezje kao sto je i autorica teksta odusevljen zivotom u 30 kvadrata ali isto tako kao sto cisto sumnjam da se iko odrekao svog komfora i odlucio isprobati jednostavnost zivota u siromastvu, tako isto sumnjam da bi autorica pristala zivjeti u 30 kvadrata sa roditeljem i npr. bratom koji se recimo ozenio i doveo suprugu kuci.modem33 wrote:vade_mecum wrote:to ti je kao kad neko iz naseg svijeta ode u indiju ili na tajland i vrati se sa pricom kako je odusevljen jednostavnoscu njihovog zivota i kako je sve opusteno i jednostavno u njihovom zivotu...znaci, suplja na kvadrat. zato sam nekada i na pocetku ove teme napisao da ovako seruckanje moze samo doci od nekoga kome pare nisu nikada bile problem.MyTao wrote:Bas sam neki dan gledao film sa Dicapriom "Aviator" ima scena kada je u posjetio roditelje svoje djevojke koji su jako bogati... Pocne prica o parama, a njena majka kaze njemu da oni u svojoj kuci ne vole pricati o parama jer to je kao sporedna stvar u zivotu bla bla... a on njoj lijepo odgovori da njima pare nisu vazne jer su ih uvijek imali![]()
Kakva Indija ?!?! Indija ti je drzava u kanalizaciji, svaka kuca nema WC-a , ljudi spavaju u govnima , tu i jedu , tu i rade poslove reciklaze...
Ako mu je u Indiji lijepo .... taj je slijep. BiH-a je za Indiju naprednija za 10x ...
toliko.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#259 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Brkate jednu stvar u nekim primjerima. Ako neko živi od 400 KM mjesečno, onda je to više socijalni slučaj i tu je onda riječ o pukom preživljavanju. Mislim da je ovdje ipak polemika o nekoj srednjoj klasi, koja je, bar trenutno, najbrojnija u Sarajevu (neću reći u BiH).
-
dezurni_ucenik
#260 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:56, edited 1 time in total.
- MJAU - da
#261 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
MyTao wrote:Nisu prije brakovi trajali duze jer su se voljeli, vec sto nisu imali drugog izbora...
Dijelom si u pravu, to je sad cijela psihologija jednog vremena. Imali su ljudi i više strpljenja, tolerancije, a bome nisu imali ni izbora, žene pogotovo.
-
hizo ramidovic
#262 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
paresu bitne ali ni su naj bitnie ilsto rekne umenemi moj pajdo sukro koima para more svasta kupit ko neima para nemere nista kupit alzato more pijevat damu budne lakse
- muha_sa
#263 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
hizo ramidovic wrote:paresu bitne ali ni su naj bitnie ilsto rekne umenemi moj pajdo sukro koima para more svasta kupit ko neima para nemere nista kupit alzato more pijevat damu budne lakse
i mi kokuzi možemo pjevat--borbene
- fortaleza
#264 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Ovo o poslu može biti i samo metafora koja opisuje drugačiji mindset, preferencije, način razmišljanja te poslije i razilaženja. Drugi mentalni svjetovi. Na to sam ciljao, a ne nužno o tome kako je tko proveo dan pa ni o tome koliko tko zarađuje.Tomahawk11 wrote:Pa nije nuzno. Ne vole svi pricati o poslu kad dodju kuci. Ako se posao ne moze odvojiti od privatnog zivota - nije ni to dobro. Trpe svi. Jbo profesionalnu deformaciju, kad svi moraju znati sta si danas radio, kakvih je problema bilo na poslu, je li bilo stresno, s kim si se sukobio. Ima i drugih stvari u zivotu osim posla. Kad predjem prag firme, sve to ostaje iza mene. Ne pricam supruzi o poslu, nema potrebe. Istina, to isto ne vazi za nju. Ona tu tematiku itekako izlozi. No, to ne znaci da ova varijanta o ostavljanju posla gdje mu je mjesto nije bolja.
Znam jedan par: on varioc, ona pravnica. Ne znam sto je nemoguce. Ta prica o nekim krugovima kod nas je smijesna. Nismo mi kao drustvo toliko visoko da bi ta razlika bila ono bas izrazena.
Nije baš slučajno da ćelavi krkani s lančićem vodaju nablajhane Seke Aleksić. Generaliziram, al svejedno mislim da se ljudi uglavnom nalaze na nekoj "frekvencijskoj" razini prije nego na fizičkoj. I zato svako nađe sebi ravnog.
Utječu naravno, ali prije sam mišljenja da se u startu više-manje zna kolika će primanja biti kome. Parafraziram, ali osoba koja aktivno sluša turbofolk te većinu dana provede u razgovorima o politici te se postavlja kao žrtva vlastitog mentaliteta/sudbine teško može biti tako uspješna.ferratilis wrote:I recite vi meni da nečija primanja ne utiču na to šta misli/vjeruje/radi, kako se oblači i gradi svoj imidž.
Last edited by fortaleza on 22/02/2016 18:15, edited 1 time in total.
-
lajk
#265 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Ma nije samo po forumasima, vec po stanovnistvu..ispade brate ne mozes uzivat u plodovima svog rada, a kamoli negdje otic..odma nisi sretandezurni_ucenik wrote:Velkoski wrote:Brkate jednu stvar u nekim primjerima. Ako neko živi od 400 KM mjesečno, onda je to više socijalni slučaj i tu je onda riječ o pukom preživljavanju. Mislim da je ovdje ipak polemika o nekoj srednjoj klasi, koja je, bar trenutno, najbrojnija u Sarajevu (neću reći u BiH).
Po nekim forumasima, taj koji zivi sa 400 maraka je sretniji od onoga sto ima 4000 platu.
-
punosvega
#266 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Haman pa nisam nista naucio sa ove cetiri banke, ali svakako fala na komplimentu.detroit-mercy wrote:Nisu marili za novac ali su se zenili iz svoje kasteRazlozi veceg broja razvoda danas su malo drugacije prirode ali mlad si jos, nadoces
Ako su se prije i zenili iz svoje kaste (sto cak uopste nije tacno) i to je bolje bilo nego danasnji brakovi koji se sklapaju cisto zato da novci ostanu na kamari
-
Sunny-7
#267 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Jesi li ti ikad ukrao/la? Valjda je na roditeljima da dijete odgajaju i ukazu mu na vrijednosti kao sto su cast, moral, postenje!uglavnomja wrote:i kad jedno takvo dijete ukrade patike, cokoladu, kinder jaje, mobitel ... sta onda?Sunny-7 wrote:@dezurni_ucenik: I danas me iznenadjuje najvise ljudska glupost.
Neko rece da je tesko kad nema djetetu kupiti kinder-jaje. Jeste, tesko je, ali nije to to. Vjeruj mi, uvjerilasam se da su neke ljubavi ojacale kad je sirotinja pokucala na vrata. I kad nisu imali da kupe djeci nove patike. Ali su imali ljubav, i paznju, i njeznost, i podrsku! A ti, ako mislis da to ne mozes naci i zadrzati bez para, pa kakav si ti onda covjek?!
I nije cura rekla da se moze zivjeti od have, samo je naglasila da vise trebamo cijeniti ono neopipljivo u zivotu, a realno, danas je sve manje ljudi koji streme tome. I da, bez ljubavi se moze disati, samo je to bljutav zivot.
Izgubila se poenta ove teme, odose svi u neke krajnosti...
-
detroit-mercy
#268 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Nemoj da se vrijedjas ali uvijek je bilo tako. Kod nas, mislim na bivsu Jugu, nije bilo tih nekih velikih razlika. Manje vise svi kokuzi ali je opet postojao taj neki sistem u kome se ljudi iz jednog socio/ekonomskog sistema mijesali samo sa svojima. Rijetko je bilo da je neki fakultetlija ozenio ljubav svog zivota koja je ostala na osnovnoj ili srednjoj samo. Stvar je sto mi to necemo da priznamo, eto svi smo bili isti u ljubavi. I sta je to ako ne podsvjesno trazenje sebi osobe slicnog backgrounda.punosvega wrote:Haman pa nisam nista naucio sa ove cetiri banke, ali svakako fala na komplimentu.detroit-mercy wrote:Nisu marili za novac ali su se zenili iz svoje kasteRazlozi veceg broja razvoda danas su malo drugacije prirode ali mlad si jos, nadoces
![]()
Ako su se prije i zenili iz svoje kaste (sto cak uopste nije tacno) i to je bolje bilo nego danasnji brakovi koji se sklapaju cisto zato da novci ostanu na kamari
-
detroit-mercy
#269 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Vec sam ti rekao, da ta mantra pomalo lici na onu religijsku, pati na ovom svijetu ali ces zasto uzivati na onomlajk wrote:Ma nije samo po forumasima, vec po stanovnistvu..ispade brate ne mozes uzivat u plodovima svog rada, a kamoli negdje otic..odma nisi sretandezurni_ucenik wrote:Velkoski wrote:Brkate jednu stvar u nekim primjerima. Ako neko živi od 400 KM mjesečno, onda je to više socijalni slučaj i tu je onda riječ o pukom preživljavanju. Mislim da je ovdje ipak polemika o nekoj srednjoj klasi, koja je, bar trenutno, najbrojnija u Sarajevu (neću reći u BiH).
Po nekim forumasima, taj koji zivi sa 400 maraka je sretniji od onoga sto ima 4000 platu.
Ovdje je samo mantra, sirmasni jebu i smiju se, uzivaju imucnijij ne znaju ni za sta, vracaju se u svoje prazne hladne stanove i zivote
- HAVANA
#270 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Aaaa sto me frajer narezili bezeze
Nista, odo ja otvorit pivu i pjevat ljubavne pjesme,a vi repajte...I jest nam ko kad repaju,sve neko nekog ruzi...Evo jos malo patetike,kome smeta...
-
modem33
#271 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Razumijem te u potpunosti , ali ja odgovorno tvrdim da autorica teksta naslova "2500 KM " je poseban clan neke politcke partije koja uziva super beneficije pa pise "demagogije i propagandu: zivite s 5 kg brasna a mi cemo voziti ferarije ups ..jest vama s 5kg lijepo"vade_mecum wrote: exempli gratia, kolega. ima ljudi koji budu odusevljeni siromastvom indije ili tajlanda ili indonezje kao sto je i autorica teksta odusevljen zivotom u 30 kvadrata ali isto tako kao sto cisto sumnjam da se iko odrekao svog komfora i odlucio isprobati jednostavnost zivota u siromastvu, tako isto sumnjam da bi autorica pristala zivjeti u 30 kvadrata sa roditeljem i npr. bratom koji se recimo ozenio i doveo suprugu kuci.
toliko.
Gotov svaki novinar je stranacki , vise nema nezavisnog pisanja .. nego same propagande i demagogije.
-
dezurni_ucenik
#272 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:55, edited 2 times in total.
-
vade_mecum
#273 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
zato sam i pitao ranije sta autorica zaista radi jer ne zivi od pisanja garant jer i sidran bi umro od gladi da zivi iskljucivo od poezije i proze.modem33 wrote:Razumijem te u potpunosti , ali ja odgovorno tvrdim da autorica teksta naslova "2500 KM " je poseban clan neke politcke partije koja uziva super beneficije pa pise "demagogije i propagandu: zivite s 5 kg brasna a mi cemo voziti ferarije ups ..jest vama s 5kg lijepo"vade_mecum wrote: exempli gratia, kolega. ima ljudi koji budu odusevljeni siromastvom indije ili tajlanda ili indonezje kao sto je i autorica teksta odusevljen zivotom u 30 kvadrata ali isto tako kao sto cisto sumnjam da se iko odrekao svog komfora i odlucio isprobati jednostavnost zivota u siromastvu, tako isto sumnjam da bi autorica pristala zivjeti u 30 kvadrata sa roditeljem i npr. bratom koji se recimo ozenio i doveo suprugu kuci.
toliko..... Jer takvih naslova sam se nacitao u zadnjih 15 godina .... kao npr. "idite u Njemacku traze vas ...." ili "idite u Kruezere ... kao lijepo ce vam biti" a nigdje veze sa realnoscu dok ljudi npr. lome kicmu na tim kruzerima za nikakve novce .... a to uvijek nece da spomenu
![]()
Gotov svaki novinar je stranacki , vise nema nezavisnog pisanja .. nego same propagande i demagogije.
-
vade_mecum
#274 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
empatiju mozes pokazati volontiranjem, donacijama javnoj kuhinje, odjece koju vise ne nosis i na 1000 slicnih nacina. od tipkanja na drustvenim mrezama malo ko ima hajra.dezurni_ucenik wrote:modem33 wrote:Razumijem te u potpunosti , ali ja odgovorno tvrdim da autorica teksta naslova "2500 KM " je poseban clan neke politcke partije koja uziva super beneficije pa pise "demagogije i propagandu: zivite s 5 kg brasna a mi cemo voziti ferarije"vade_mecum wrote: exempli gratia, kolega. ima ljudi koji budu odusevljeni siromastvom indije ili tajlanda ili indonezje kao sto je i autorica teksta odusevljen zivotom u 30 kvadrata ali isto tako kao sto cisto sumnjam da se iko odrekao svog komfora i odlucio isprobati jednostavnost zivota u siromastvu, tako isto sumnjam da bi autorica pristala zivjeti u 30 kvadrata sa roditeljem i npr. bratom koji se recimo ozenio i doveo suprugu kuci.
toliko..... Jer takvih naslova sam se nacitao u zadnjih 15 godina .... kao npr. "idite u Njemacku traze vas ...." ili "idite u Kruezere ... kao lijepo ce vam biti" a nigdje veze sa realnoscu dok ljudi npr. lome kicmu na tim kruzerima za nikakve novce .... a to uvijek nece da spomenu
![]()
Mene ovdje vise brine nedostatak empatije za ljude koji zive bas u sranju. Nedavno je jedan forumas napisao "niko ovdje nije umro od gladi,", a umrlo troje u Ljubiji kod Prijedora prije nekoliko sedmica. I ako pokusavaju da izraze nesto priblizno tome, to je na taj nacin " e vama je ljepse, nemate para ali se volite" - ali to nije empatija vec snobovsko kurcenje i lijecenje kompleksa vise, a mozda i nize vrijednosti, naravno u ovisnosti od osobe.
-
dezurni_ucenik
#275 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:55, edited 1 time in total.