Jasenko KORJENIĆU! STIDI SE!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Bosanski_kralj

#26 Re: Jasenko KORJENIĆU! STIDI SE!

Post by Bosanski_kralj »

Te ne trebaju preimenovati Titovu ulicu, te ne trebaju preimenovati Omladinsku... Pa et de vi meni recite koju bi trebali preimenovati? U ex-Yu su ulice dobijale nazive po borcima iz II svj. rata..., i sasvim je logično da i mi danas naše ulice nazivamo po našim borcima.
Ma šta vi mislili o Aliji(meni nije posebno drag) on je ipak pozitivnija ličnost od Tita. Iza njega nije ostala mrlja ratnih zločina, Golih Otoka itd.
Miki123

#27 Re: Jasenko KORJENIĆU! STIDI SE!

Post by Miki123 »

Bosanski_kralj wrote:Te ne trebaju preimenovati Titovu ulicu, te ne trebaju preimenovati Omladinsku... Pa et de vi meni recite koju bi trebali preimenovati? U ex-Yu su ulice dobijale nazive po borcima iz II svj. rata..., i sasvim je logično da i mi danas naše ulice nazivamo po našim borcima.
Ma šta vi mislili o Aliji(meni nije posebno drag) on je ipak pozitivnija ličnost od Tita. Iza njega nije ostala mrlja ratnih zločina, Golih Otoka itd.
Jest, jest.. oni hrvati se sami pobili u grabovici, isto i sa onim srbima u čelebićima kod konjica, a tek oni na kazanima u Sarajevu. De, ne lupetaj.

I pozivati nekog da vidi stanje u banja luci i širokom brijegu je isto idiotizam. Znači, ako kod njih ne valja, nema veze, ne treba valjati ni kod nas. Ako kod njih ideologija određuje imena ulica, treba i kod nas..
grany-smith

#28 Re: Jasenko KORJENIĆU! STIDI SE!

Post by grany-smith »

Bosanski_kralj wrote:
Ali je ostao Bakir.

Naravno,da ulice treba da nose imena i po poginulim borcima ovoga posljednjeg rata,
ali po "šehidima" .....?
samo malo

#29 Re: Jasenko KORJENIĆU! STIDI SE!

Post by samo malo »

To forsiranje naziva "sehidi" je cisto skakanje samom sebi u usta, nemoguce je tvrditi da si branio multietnicku BiH a ovamo ti poginuli borci sehidi, udarne jedinice sa arapskim slovima na celu, borbeni poklic tekbir i Allahu ekber, mislim moguce je ali izgleda itekako smijesno i nelogicno.

Nemam ja nista protiv naziva sehidi, ali daj nemojmo onda sami sebe lagati. Sehidi ginu na Allahovom putu, a taj put nema nikakve veze sa odbranom multietnickih vrijednosti.
Bosanski_kralj

#30 Re: Jasenko KORJENIĆU! STIDI SE!

Post by Bosanski_kralj »

Miki123 wrote:
Bosanski_kralj wrote:Te ne trebaju preimenovati Titovu ulicu, te ne trebaju preimenovati Omladinsku... Pa et de vi meni recite koju bi trebali preimenovati? U ex-Yu su ulice dobijale nazive po borcima iz II svj. rata..., i sasvim je logično da i mi danas naše ulice nazivamo po našim borcima.
Jest, jest.. oni hrvati se sami pobili u grabovici, isto i sa onim srbima u čelebićima kod konjica, a tek oni na kazanima u Sarajevu. De, ne lupetaj.

I pozivati nekog da vidi stanje u banja luci i širokom brijegu je isto idiotizam. Znači, ako kod njih ne valja, nema veze, ne treba valjati ni kod nas. Ako kod njih ideologija određuje imena ulica, treba i kod nas..
Zločini koji su i činjeni ili ih je učinio pojedinac ili neki odred, jedinica(koji je već termin ispravan) i nikako se komanda ARBIH ne može krivit za to. To su uostalom potvrdile presude Haškog suda.

Stanje je kod nas takvo, da će se uvijek naći neki razlog da se mrzi BiH. Danas je to naziv ulice po Aliji, a da je ostao Tito ti bi istim smetalo i to. Sutra će im smetati zelena trava...
tech10

#31 Re: Jasenko KORJENIĆU! STIDI SE!

Post by tech10 »

Evo jednostavnog predloga: Zamijeniti Azizu sa Joan Baez. :-D

Bosanski_kralj

#32 Re: Jasenko KORJENIĆU! STIDI SE!

Post by Bosanski_kralj »

samo malo wrote:To forsiranje naziva "sehidi" je cisto skakanje samom sebi u usta, nemoguce je tvrditi da si branio multietnicku BiH a ovamo ti poginuli borci sehidi, udarne jedinice sa arapskim slovima na celu, borbeni poklic tekbir i Allahu ekber, mislim moguce je ali izgleda itekako smijesno i nelogicno.

Nemam ja nista protiv naziva sehidi, ali daj nemojmo onda sami sebe lagati. Sehidi ginu na Allahovom putu, a taj put nema nikakve veze sa odbranom multietnickih vrijednosti.
Haj čitaj šta? Saznaj šta je borba na Allahovom putu.
Kreni ti u rat, na liniju, svjestan da svakog trenutka možeš poginuti, pa ćemo vidjeti kako ćeš se ponašati. U takvim trenutcima je prirodno da se ljudi okreću Bogu ili nečem/nekom drugom u šta vjeruje. Probelm sa mulitetničnošću ima upravo onaj kome to smeta.
Zar je za vas multietnička BiH ta koja će biti ateistička, u kojoj ja neću smjeti sellam nazivati, neko neće smjeti krst nositi, da se ne bi zamjerili jedan drugom. To nam ne treba smetati i to nam ne smeta. Dok su jedni uzvikivali tekbir, drugi su sa sobom krst imali i nisu smetali jedni drugima. Ne znam što se danas oko toga frka pravi.
Upravo je to greška u komunizmu bila, mislili su da će zabranjivanjem i skrivanjem nečeg riješiti problem. Desilo se suprotno.
Locked