Sabur, ne treba kodru odmah na lomacu..ali
Ono sto boli, vise od poraza, jesu neki njegovi potezi, koji mozda daju naznaku o njegovoj ogranicenosti.
Ne znam koliko su ti momci imali treninga, ali je kodro, ako ima imalo sluha, morao „nanjusti“ , da je semir stilic najbolji (najkretaivniji) igrac, od svih pozvanih. To se nije desilo, kodro nije primjetio njegov talenat, i to je ono sto mene zabrinjaje..a mozda je vecinu iz prvih 11 odredila ekipa suflera, njegovih, nazovi saradnika (barbaric i ekipa bjelosvjetskih mestara) a jos vise me zabrinjaje, a ne zelim u to vjerovat, da je stilic bio u podredjenom polozaju, samo zbog manjka godina( tako razmisljaju treneri iz tarzanovog doba, tipa muzurevica).
kako ce onda, sutra, imati sluha, ili razumjavanja, da odmah u vatru gurne, mladog pjanica ( nije valjda,da su godine prepereke??? Ili sto igra za slabasni metz. Nowitzki je iz druge svapske lige postao NBA suprestar. presudio je talenat, koji je primjecen)
Kodro izjavljuje, da ce pred svaku utakmicu, doci 15 dana ranije. Sta nam to govori? Da opet, nece imati NIKAKVA uvida o stanju u nasoj ligi, ili ce se opet osloniti na ekipu menadzera, seoskih varalica, novinarcica- placenika
mozda je i bolje, da nema uvida. ali opet, ostavlja dojam neozbiljnosti...
Iako smo izgubili, od kodre sam ocekivao, neki, ako nista, hrabar potez( izvrsiti na poluvremenu 5-6 izmjena, igrati napadacki) a ne cekati, kad kola podju nizbrdu. da ne govorim, da je mogao zvati neke igrace iz inostranstva, kojima bi trebalo pruziti sansu, i kad imamo najjaci tim, a kamoli ovakvu turneju..
Na zalost, siguran sam, da kodro, ne da ne zna ko je S.Nadarevic-nego da ne zna 70% naseg tima. Covjek je previse vani, a nikad se u njegovim prijasnjim intervjuima nije vidjelo, da prati, ili da ga zanima situacija sa nasom repkom ( isto ouvijek zakljucim iz intervjua S.Susica)
Znaci, kodro bi, ako zeli ostaviti dojam ozbiljnog covjeka i selektora, pod br.1: trebao/morao, nabaviti SVE KASETE iz proslih, ali i pretproslih kvalifikacija. Pa neka taj materijal doooobro prostudira. A nakon toga, valjda mu nece pasti na pamet, da se ponovo zovu, nekakvi radeljici, zebe, bajici, damjanovici i desetine onih, koji su imali po jedan nastup i impresionirali nas svojim antitalentom. osim ovih kaseta, ako je iole ozbiljan, trebao bi ici, ili na lice mjeste, ili dobavljati kasete, o nasim mladim igracima iz inostranstva, koji bi mogli pojacati repku.
Ali ako on, samo nastavi gdje je muzurevic stao( isti tim , ista taktika, isti mozak) i ne pokaze nimalo volje za PROMJENAMA, pa i nekim rizikom, onda je potpuno opravdano pokazati gnjev i razocarenje.
Jos je prerano za linc.. ali valjda je izvuko neke pouke
I jos nesto, tom covjek bi trebalo reci, da ne vjeruje ni jednom novinaru, ili menadzeru, koji s njim razmjene jednu recenciu, a kamoli ispije kafu.( mada ce oni navuc janjecu kozu)
Treba se distancirat od takvih. za njegovo dobro.
Ipak, sretno mu