Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
konektovan wrote:
Kad spomenu ove kolace iz trznih centara, MBA pekara, inace neko mi rece da je to isti gazda kao i slstko i slano, pravi odlicne krempite, i prodaju se na komad u gotovo svim vecim centrima. Krempita je vrh, i ja je cesto kuoim u amko marketu na mojmilu, a i belgijski kolac je takodjet dobar. Uvihek friško i ukusno.
Je li MBA pekara u stvarnom vlasništvu i pod upravom Asima Kraljića, menadžera Dine Merlina, ili je to Dinin projekat koji markira Asim Kraljić?
Sasa je dobar covjek i zao mi sto mu propade posao... Ali kolaci su bili losi... Torte iz 85-e ne mogu proci danas, ni ukusom ni izgledom... Ljudi danas u kuci prave torte za rođendan ukusnije, ljepse, u obliku stajaznam munjevitog jurica... Kod njih jos haman pa one plasticne ruze bile po kolacima... Jbg...
Kapitalizam je jednostavan. Što ima profit to opstaje što nema to nestaje.
Što @karanana kaže tužno je kad prođeš i vidiš prazne vitirne ali....sad su neke druge stvari modernije..niko više ne izvodi dragu na kolač a ni djecu vala. Kad gosti dolaze ode se do Konzuma ili Binga i uzme onih gotovih 600 grama za 4-5 marki...
Život ide dalje.
Kad spomenu ove kolace iz trznih centara, MBA pekara, inace neko mi rece da je to isti gazda kao i slstko i slano, pravi odlicne krempite, i prodaju se na komad u gotovo svim vecim centrima. Krempita je vrh, i ja je cesto kuoim u amko marketu na mojmilu, a i belgijski kolac je takodjet dobar. Uvihek friško i ukusno.
ne kontam ni radovanje sto se nesto otvara (kao da imaju licni finansijski interes) a jos manje kontam piskanje u gace od srece zbog zatvaranja nekog objekta...
Ned071 wrote:Sasa je dobar covjek i zao mi sto mu propade posao... Ali kolaci su bili losi... Torte iz 85-e ne mogu proci danas, ni ukusom ni izgledom... Ljudi danas u kuci prave torte za rođendan ukusnije, ljepse, u obliku stajaznam munjevitog jurica... Kod njih jos haman pa one plasticne ruze bile po kolacima... Jbg...
to je sva poenta, nije dovoljno samo otvoriti 'poznati' lokal iz nekog drugog vremena i ocekivati da radi samo zarad 'imena' i neke stare slave
Vijest zbog koje mi je zao, ali koja me ne iznenadjuje. Ono jednostavno nije lokacija na kojoj slasticarna moze uspjesno raditi u danasnje vrijeme. Da su se premjestili npr. na Vils ili Aleju Lipa i malo modernizovali ponudu kolaca, puno bi bolje radili.
holowey wrote:ne kontam ni radovanje sto se nesto otvara (kao da imaju licni finansijski interes) a jos manje kontam piskanje u gace od srece zbog zatvaranja nekog objekta...
geralt wrote:Vijest zbog koje mi je zao, ali koja me ne iznenadjuje. Ono jednostavno nije lokacija na kojoj slasticarna moze uspjesno raditi u danasnje vrijeme. Da su se premjestili npr. na Vils ili Aleju Lipa i malo modernizovali ponudu kolaca, puno bi bolje radili.
kako onda objasnjavas da gioia u hrasnici radi ko sat. slasticarna na livadi ali zato kolaci prvoklasni. jadranka em je imala lose kolace em je ona teta bila uvijek namrgodjena. pored desserta, mba, gioia, palme pa i chipasa, ne mozes sa onakvom arhaicnom ponudom. steta sto su upropastili "brend"
bilo kako bilo ovim je nestao još jedan dio onoga sarajeva koje je bilo bolje.
jebiga, izgleda da više nikada nećemo pojesti najbolje šamponeze na svijetu! bio sam zadnji put prije mjesec dana, pojeo dvije .... nisam imao pojma da je to to! šteta!
Ne znam , ja i moja porodicam u principu, nemamo navike ici po slasticarnama, maksimalni domet je naruciti tortu za djetetov rođendan!
Jednom sam usao u Jadranku nakon novootvorenja, i meni se čini da su cijene bile malo veće žara , e sad ne znam jel to vrijedilo ili nije, uglavnom ja im ne ostavih ni pfeninga....
Naravno... Sva prica o lokaciji, proslosti, ratnim vremenima... Na jednu stranu. Kvalitet uvijek ispliva. 2X sam na rodjendanima probao njihove torte- na granici jestivosti, realno
VladaFBiH wrote:
upravo... imali su neodoljiv okus "prošlih" vremena i kolača koji su za osnovu koristili margarin (čitaj jako loše)...
meni ti kolaci prije/ poslije rata nikakve slicnosti nisu imali....2 razlicita svijeta...
ja ipak mislim da smo se samo navikli na bolje (probali bolje) a da se oni nisu značajno razlikovali već da naš mozak "čini" da su neka sjećanja ljepša nego to zaista jesu (isti ih je čovjek svakako pravio i prije rata).
Dosta stvari mi u sjećanjima ima bolji ukus nego što je to fakt (npr. Eurokrem, Euroblok, Poli salama , i sl.)
VladaFBiH wrote:
ja ipak mislim da smo se samo navikli na bolje (probali bolje) a da se oni nisu značajno razlikovali već da naš mozak "čini" da su neka sjećanja ljepša nego to zaista jesu (isti ih je čovjek svakako pravio i prije rata).
Dosta stvari mi u sjećanjima ima bolji ukus nego što je to fakt (npr. Eurokrem, Euroblok, i sl.)
a ne znam sta bi ti rekao,poletio sam ja odmah cim se otvorila da probam,ali nije mi to bilo to...kasnije poslije 2-3 god probam opet,jos gori...
eurokrem mi je bio na zadnjem mjestu uvijek,kinder lada prva,pa par mjesta,onda viki ,pa opet 5 mjesta pa eurokrem
Kombinacija više faktora... Nekad je u gradu bilo nekoliko dobrih slastičarni, danas svaki granap ima dobre gotove kolače. Kolači su im bili malo 'teži', danas su moderni oni 'lajt'. Cijena relativno visoka za količinu i kvalitet. Itd. Uzimala sam ih redovno, ali, iskreno, više iz navike. Boemi, žito, šamponjeza i voćne korpice. Taman sam pred 1. april uzela veću količinu, nisam ni znala... Ni prvi ni zadnji koje je pojela tranzicija. Žao mi je.