Jadranka
- cyprus
#76 Re: Jadranka
Ne znam, meni kolači nisu bili loši... Bar ovi što sam ja jeo...
Ja bih rekao je ipak veći problem bio u lokaciji...
Last edited by cyprus on 23/04/2018 15:05, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#77 Re: Jadranka
ne volim to,ko da karton jedemBanksy wrote:
I tahan halva, najbolja u gradu.
- Banksy
#78 Re: Jadranka
E pa ovdje nije k'o karton, mekše jebitanga_sa_otesa wrote:ne volim to,ko da karton jedemBanksy wrote:
Ko je voli, u Egiptu je najbolja, sigurno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#79 Re: Jadranka
Lokacija definitivno. Plus koncepti iz proslog stoljeca. I vjerovatno cinjenica da vecina ljudi koja hodi Grbavicom nema sentimentalnu povezanost tj sjecanje na staru Jadranku.
- bitanga_sa_otesa
#80 Re: Jadranka
hvala,ja cu vaniliju ljesnjak i cokoladu u slatki kornetBanksy wrote: E pa ovdje nije k'o karton, mekše je![]()
- Banksy
#81 Re: Jadranka
bitanga_sa_otesa wrote:hvala,ja cu vaniliju ljesnjak i cokoladu u slatki kornetBanksy wrote: E pa ovdje nije k'o karton, mekše je![]()
- radiša
#82 Re: Jadranka
Sto u lokaciji,kolko imas pored slasticarni,prije piramide na cvili nema ni jedne,doduse ima palma ali tamo skupi kolaci.cyprus wrote:Ne znam, meni kolači nisu bili loši... Bar ovi što sam ja jeo...
- nepass1
#83 Re: Jadranka
Ipak tip top za tahan halvuBanksy wrote:bitanga_sa_otesa wrote:
u egiptu nikad nisam probao kolac,meni na izgled su nikakvi...al zato sladoled uvijek isti![]()
- cyprus
#84 Re: Jadranka
Lokacija je takva da si se u Jadranku morao maksuz zaputit... Rijetko kome je ista bila usput, pogotovo što nije bila negdje gdje raja šeta...radiša wrote:Sto u lokaciji,kolko imas pored slasticarni,prije piramide na cvili nema ni jedne,doduse ima palma ali tamo skupi kolaci.cyprus wrote:Ne znam, meni kolači nisu bili loši... Bar ovi što sam ja jeo...
U takvom slučaju, morala je biti nešto što privlači veliki broj ljudi svojom specifičnosti ili ultra kvalitetom, a to jebiga nije bila... Kažem, po meni su kolači bili OK, i da je bila pozicionirana negdje drugo - sigurno bi bolje poslovala...
-
kox
#85 Re: Jadranka
Cini mi se da u Hrasnom u Nolitovoj zgradi isto ima slasticarna. Ramis na Vilsonovom, ima jos neka na Grbavici ali ne sjecam se kako se zove. A tu su i ove razne 'mjesovite' varijante pekara, hotela, kafica itd. tipa Pal, Bristol i sl., da se ove varijante pakovanih kolaca u svakom granapu i ne spominju. Konkurencija jaka a Jadranka osim imena i tradicije slabo šta je imala ponuditi i ovo je rezultat.radiša wrote:Sto u lokaciji,kolko imas pored slasticarni,prije piramide na cvili nema ni jedne,doduse ima palma ali tamo skupi kolaci.cyprus wrote:Ne znam, meni kolači nisu bili loši... Bar ovi što sam ja jeo...
- radiša
#86 Re: Jadranka
Ko se morao zaputit onaj sto zivi na dobrinji mozda?Ako ces tako razmisljat njemu je i grad daleko.Jadranka bila uz cestu gdje prolaze auta,trolejbus lokacija za pozeliti.Grbavica jako naseljena,da su kolaci valjali nebi ih mogli napeci vjeruj mi,nema tu lokacija veze sa radom jer je idealna.cyprus wrote:Lokacija je takva da si se u Jadranku morao maksuz zaputit... Rijetko kome je ista bila usput, pogotovo što nije bila negdje gdje raja šeta...radiša wrote:Sto u lokaciji,kolko imas pored slasticarni,prije piramide na cvili nema ni jedne,doduse ima palma ali tamo skupi kolaci.cyprus wrote:Ne znam, meni kolači nisu bili loši... Bar ovi što sam ja jeo...
U takvom slučaju, morala je biti nešto što privlači veliki broj ljudi svojom specifičnosti ili ultra kvalitetom, a to jebiga nije bila... Kažem, po meni su kolači bili OK, i da je bila pozicionirana negdje drugo - sigurno bi bolje poslovala...
- cyprus
#87 Re: Jadranka
Pa Metropolis i SCC su na 5 minuta hoda odatle, a o tim ostalima da ne govorimo...kox wrote:Cini mi se da u Hrasnom u Nolitovoj zgradi isto ima slasticarna. Ramis na Vilsonovom, ima jos neka na Grbavici ali ne sjecam se kako se zove. A tu su i ove razne 'mjesovite' varijante pekara, hotela, kafica itd. tipa Pal, Bristol i sl., da se ove varijante pakovanih kolaca u svakom granapu i ne spominju. Konkurencija jaka a Jadranka osim imena i tradicije slabo šta je imala ponuditi i ovo je rezultat.radiša wrote:Sto u lokaciji,kolko imas pored slasticarni,prije piramide na cvili nema ni jedne,doduse ima palma ali tamo skupi kolaci.cyprus wrote:Ne znam, meni kolači nisu bili loši... Bar ovi što sam ja jeo...
@radiša, raja što čeka trolejbus nije baš hitnoj u potrazi za slastičarnom... Problem Jadranke je bio u tome što nije u klasteru drugih ugostiteljskih objekata, a pritom nije ni daleko od istih... U takvoj poziciji je morala imati neviđenu ponudu da bi privukla raju...
Last edited by cyprus on 23/04/2018 16:06, edited 1 time in total.
- radiša
#88 Re: Jadranka
Pa ja ti to i kazem a ti kazes lokacija 
- cyprus
#89 Re: Jadranka
Pa ja pričam o lokaciji... Kad nemaš lokaciju, treba ti svemirska ponuda... A to Jadranka nije imala...radiša wrote:Pa ja ti to i kazem a ti kazes lokacija
A kad imaš lokaciju, onda ti je i prosječna, pa čak i ispodprosječna ponuda sasvim dovoljna da dobro posluješ... Moraš imat baš kurac od ponude da bi propao sa dobrom lokacijom... A po mom mišljenju, Jadranka sa boljom lokacijom i istom ponudom - ne bi propala...
- radiša
#90 Re: Jadranka
Lokacija i mjesto dostupno svima,ko nema kola moze doci trolejbusom,prosetat isto,stvarno mi nisi jasan sa lokacijom kao da je bila smjestena na putu između lukavice i vraca 
- cyprus
#91 Re: Jadranka
Pa nije dovoljna samo dostupnost jebem ga ja... Onda je i Švrakino super lokacijaradiša wrote:Lokacija i mjesto dostupno svima,ko nema kola moze doci trolejbusom,prosetat isto,stvarno mi nisi jasan sa lokacijom kao da je bila smjestena na putu između lukavice i vraca
- radiša
#92 Re: Jadranka
Sve sto je uz cestu a mozes doci bez muke tramvajem,trolejbusom,kolima,biciklom,pjeske je za mene idealna lokacija.Pritom u blizini pijaca,skola,fax,zgrade..
- cyprus
#93 Re: Jadranka
Hajd dobro... ne vodi ovo nigdje 
- Edin H.
#94 Re: Jadranka
Ako ides kod Fate u Elmu na sisanje ili pedikitranje taman usput.cyprus wrote:Lokacija je takva da si se u Jadranku morao maksuz zaputit... Rijetko kome je ista bila usput, pogotovo što nije bila negdje gdje raja šeta...radiša wrote:Sto u lokaciji,kolko imas pored slasticarni,prije piramide na cvili nema ni jedne,doduse ima palma ali tamo skupi kolaci.cyprus wrote:Ne znam, meni kolači nisu bili loši... Bar ovi što sam ja jeo...
- karanana
#95 Re: Jadranka
lokacija je takva da je morala imati beton dobre kolace da bi neko dosao tu da sjedi i jede. zgradurina sa pogledom na parking i trolejbusku stanicu, nit mozes sta vidjet niti biti vidjen. znaci, mozda mozes izaci iz trolejbusa i pojesti kolac ili sic iz ulaza i pojesti kolac ali mikrolokacija ne pali. mora privuci vise od raje iz zgrade ili sirotinje koja trolejbusom maksuz dodje da pojede boem.radiša wrote:Sve sto je uz cestu a mozes doci bez muke tramvajem,trolejbusom,kolima,biciklom,pjeske je za mene idealna lokacija.Pritom u blizini pijaca,skola,fax,zgrade..
u kombinaciji sa losim kolacima, to je to. ali definitivno lokacija ima 50% razlog propadanja.
opet kazem, ja nikad poslije rata tamo nisam jeo jer i dalje imam nagon na povracanje jer mzrim boem kao kolac, a oni su mi bili nekako personifikacija boema. mozda su imali jos nesto ne znam.
- radiša
#96 Re: Jadranka
Pa nije svako komplexas da sjedi na mjestu nebi li ga ko vidio
Jedem za sebe a ne da budem viđen kako jedem,komplexasi imaju vatru,metropolis...
Jedem za sebe a ne da budem viđen kako jedem,komplexasi imaju vatru,metropolis...
- bitanga_sa_otesa
#97 Re: Jadranka
nazalost mnogo je takvih danas...radiša wrote:Pa nije svako komplexas da sjedi na mjestu nebi li ga ko vidio![]()
- Edin H.
#98 Re: Jadranka
Kako znas da su kolaci karinana ako nisi probao poslije rata?karanana wrote:lokacija je takva da je morala imati beton dobre kolace da bi neko dosao tu da sjedi i jede. zgradurina sa pogledom na parking i trolejbusku stanicu, nit mozes sta vidjet niti biti vidjen. znaci, mozda mozes izaci iz trolejbusa i pojesti kolac ili sic iz ulaza i pojesti kolac ali mikrolokacija ne pali. mora privuci vise od raje iz zgrade ili sirotinje koja trolejbusom maksuz dodje da pojede boem.radiša wrote:Sve sto je uz cestu a mozes doci bez muke tramvajem,trolejbusom,kolima,biciklom,pjeske je za mene idealna lokacija.Pritom u blizini pijaca,skola,fax,zgrade..
u kombinaciji sa losim kolacima, to je to. ali definitivno lokacija ima 50% razlog propadanja.
opet kazem, ja nikad poslije rata tamo nisam jeo jer i dalje imam nagon na povracanje jer mzrim boem kao kolac, a oni su mi bili nekako personifikacija boema. mozda su imali jos nesto ne znam.
Nisu nista drugo imali, samo boem, pa ko hoce, hoce.
- karanana
#99 Re: Jadranka
pa evo po ocjenama ovih sto su se javili na forumu. najbolja ocjena je da su bili ok. to nije dovoljno za danasnji biznis i konkurenciju.Edin H. wrote:Kako znas da su kolaci karinana ako nisi probao poslije rata?karanana wrote:lokacija je takva da je morala imati beton dobre kolace da bi neko dosao tu da sjedi i jede. zgradurina sa pogledom na parking i trolejbusku stanicu, nit mozes sta vidjet niti biti vidjen. znaci, mozda mozes izaci iz trolejbusa i pojesti kolac ili sic iz ulaza i pojesti kolac ali mikrolokacija ne pali. mora privuci vise od raje iz zgrade ili sirotinje koja trolejbusom maksuz dodje da pojede boem.radiša wrote:Sve sto je uz cestu a mozes doci bez muke tramvajem,trolejbusom,kolima,biciklom,pjeske je za mene idealna lokacija.Pritom u blizini pijaca,skola,fax,zgrade..
Nisu nista drugo imali, samo boem, pa ko hoce, hoce.![]()
![]()
- Edin H.
#100 Re: Jadranka
Pa jesu bili OKkaranana wrote:
pa evo po ocjenama ovih sto su se javili na forumu. najbolja ocjena je da su bili ok. to nije dovoljno za danasnji biznis i konkurenciju.
Meni nisu bas ni u Palmi vrhunski pa uzimaju lopatom.