Ja, Vesna, uzimam Azru za svoju životnu saputnicu
Moderator: anex
-
emmanuelle
pa niko nikom ne osporava slobodu misljenja, nego treba se malo podtsaknut pa stvarno razmisliti o cemu se radiDaysleepeR wrote:
Odmah klasifikacije.
Pa nije to nego ono za ste se upravo homici i bore, a to je sloboda misljenja.
Ako ja nisam za, to je moje misljenje, imam pravo na njega i slobodno cu ga iznositi.
I nema to nikakve veze sa liberalizmom, 100% sam siguran da jedan homoseksualac iz RS-a nebi nikad htio da ima za komsiju muslimana, a kamoli za ljubavnika.
To su samo "anđeli sa greskom"
ali naravno, svakom njegovo!
a jednom homoseksualcu iz RS-a cisto sumnjam da je na pameti ko mu je komsija! narvjerojatnije dobra osoba istog spola
-
emmanuelle
kad bi me upoznao ne bi tako razmisljao.Stitch__ wrote:fagtreba vas istrijebit
- DaysleepeR
Ja ne sumnjam, cak mislim da bi pukle majice sa natpisomemmanuelle wrote:pa niko nikom ne osporava slobodu misljenja, nego treba se malo podtsaknut pa stvarno razmisliti o cemu se radiDaysleepeR wrote:
Odmah klasifikacije.
Pa nije to nego ono za ste se upravo homici i bore, a to je sloboda misljenja.
Ako ja nisam za, to je moje misljenje, imam pravo na njega i slobodno cu ga iznositi.
I nema to nikakve veze sa liberalizmom, 100% sam siguran da jedan homoseksualac iz RS-a nebi nikad htio da ima za komsiju muslimana, a kamoli za ljubavnika.
To su samo "anđeli sa greskom"![]()
ali naravno, svakom njegovo!
a jednom homoseksualcu iz RS-a cisto sumnjam da je na pameti ko mu je komsija! narvjerojatnije dobra osoba istog spola![]()
"Prije sa zenom nego sa balijom"
Nemojte se busat nekim kvazi-liberalizmom, svjetski zatvori su poprilicno popunjeni ljudima koji su cinili srasne zlocine iz mrznje a homoseksualci su.
kao sto rekoh, ljudi kao i svi drugi samo imaju taj "bug"
Moj je stav, Live and let live, ali mi se i dalje na neke stvari dize kosa na glavi
-
Prenj
Procitah ovo i sve se tjesim, mozda potpisnik ovog pisma ipak ne postoji, mozda je samo neka ruzna sala u pitanju:
Reagovanje na clanak u BH Danima wrote: Neprirodno vjenčanje
(Ekskluzivno: Dani na prvom gay vjenčanju u BiH; Dani 448, 13. 1. 2006., str. 36-38 )
U ime Boga,
Možda bi meni bilo mudrije sačekati da se IZ BiH oglasi povodom neprirodnog i islamom zabranjenog "vjenčanja", ali to je meni nekako dugo čekati pa ovim pismom želim izraziti moje nezadovoljstvo prema tom odvratnom činu kojem su vaše novine dale publicitet, a posebno Belma Bećirbašić kao novinarka.
Čitav taj cirkus je tragikomičan i slab pokušaj da se to servira našem narodu, jer nikad i nikad i nikad to neće biti prihvaćeno kod nas pa makar neko hodao bez glave. Reakcije od moje braće i sestara su krajnje negativne i ozbiljne i oštro se ograđujemo od toga. Takvima nema mjesta među nama i nikada neće biti prihvaćeni.
Ja, kao pojedinka, spremna sam se boriti svim sredstvima protiv osoba koje ispoljavaju te nastranosti i mogu daleko da idem i vjerujte da nisam sama.
Članak je krajnje neukusan i izaziva gađenje i ne bi me iznenadilo da drugi put pomenuta novinarka bude prisutna i izvještava sa nekog drugog vjenčanja čiji su mladenci čovjek i životinja (izvinjavam se životinjama i žao mi je šta ljudi rade od njih).
Meliha Drobić
- DaysleepeR
Demokratija buraz,Prenj wrote:Procitah ovo i sve se tjesim, mozda potpisnik ovog pisma ipak ne postoji, mozda je samo neka ruzna sala u pitanju:
Reagovanje na clanak u BH Danima wrote: Neprirodno vjenčanje
(Ekskluzivno: Dani na prvom gay vjenčanju u BiH; Dani 448, 13. 1. 2006., str. 36-38 )
U ime Boga,
Možda bi meni bilo mudrije sačekati da se IZ BiH oglasi povodom neprirodnog i islamom zabranjenog "vjenčanja", ali to je meni nekako dugo čekati pa ovim pismom želim izraziti moje nezadovoljstvo prema tom odvratnom činu kojem su vaše novine dale publicitet, a posebno Belma Bećirbašić kao novinarka.
Čitav taj cirkus je tragikomičan i slab pokušaj da se to servira našem narodu, jer nikad i nikad i nikad to neće biti prihvaćeno kod nas pa makar neko hodao bez glave. Reakcije od moje braće i sestara su krajnje negativne i ozbiljne i oštro se ograđujemo od toga. Takvima nema mjesta među nama i nikada neće biti prihvaćeni.
Ja, kao pojedinka, spremna sam se boriti svim sredstvima protiv osoba koje ispoljavaju te nastranosti i mogu daleko da idem i vjerujte da nisam sama.
Članak je krajnje neukusan i izaziva gađenje i ne bi me iznenadilo da drugi put pomenuta novinarka bude prisutna i izvještava sa nekog drugog vjenčanja čiji su mladenci čovjek i životinja (izvinjavam se životinjama i žao mi je šta ljudi rade od njih).
Meliha Drobić
pa postoje jos radikalniji stavovi kod konzervativnih kršćana u USA, prijestolnici slobode
Neznam sta ti je cudno ovdje
-
Prenj
Zar se moze radikalnije i od skidanja glave?DaysleepeR wrote: Demokratija buraz,
pa postoje jos radikalniji stavovi kod konzervativnih kršćana u USA, prijestolnici slobode
Zar je opravdanje za bilo koje radikalne budale, postojanje nekih morebit jos radikalnijih? Po tome bi svaki mali fasista mogao u Hitleru naci opravdanje za vlastito postojanje i nesmetano djelovanje.
- DaysleepeR
Pa neznam gdje ti zivis.Prenj wrote:Zar se moze radikalnije i od skidanja glave?DaysleepeR wrote: Demokratija buraz,
Zar je opravdanje za bilo koje radikalne budale, postojanje nekih morebit jos radikalnijih? Po tome bi svaki mali fasista mogao u Hitleru naci opravdanje za vlastito postojanje i nesmetano djelovanje.
U Njemackoj imas homoseksualnu zajednicu sa svim mogucim pravima.
Isto tako imas Skinheadse sa svim mogucim pravima.
Nema opravdanja tu, to je demokratija.
Skini se gol, stavi kantu na glavu, budi borac za slobodu, prvo dobices sljedbenike u roku od godine dana, drugo trazices prava i najverovatnije ces ih dobit.
Niko te nece pitat jesi li normalan.
Naravno sve ovo iznad vazi za EU.
-
Prenj
Jeste, ali niko nikome ne skida glavu. Ili ako ipak skine drzava mu odvali 50 godina robije, a ne nagodbu kao kod nas.DaysleepeR wrote:
Pa neznam gdje ti zivis.
Skini se gol, stavi kantu na glavu, budi borac za slobodu, prvo dobices sljedbenike u roku od godine dana, drugo trazices prava i najverovatnije ces ih dobit.
- DaysleepeR
Onda GO WESTPrenj wrote:Jeste, ali niko nikome ne skida glavu. Ili ako ipak skine drzava mu odvali 50 godina robije, a ne nagodbu kao kod nas.DaysleepeR wrote:
Pa neznam gdje ti zivis.
Ionako ko god se javi od ljudi koji podrzavaju ili su bili vani, ili su jos tamo, ili planiraju da idu.
Kad vec ovdje nije pogodno tlo, a ne djelim to misljenje, mislim da kad bi doslo i do gay parade da nebi bilo belaja.
Evo ja otvoreno kazem da ne podrzavam a opet u lokal u kojem najradije provodim vrijeme dolaze i homoseksualci, ne pada mi na pamet da im pravim problem.
A tako je i sa velikom vecinom, bez obzira kakav im stav bio.
Moj licni stav je moj ja cu ga reci, a ako se nekom ne svidja sta cu mu ja
-
ragib
A sta je sa maramom(stroga duznost u islamu)DaysleepeR wrote:Pa neznam gdje ti zivis.Prenj wrote:Zar se moze radikalnije i od skidanja glave?DaysleepeR wrote: Demokratija buraz,
Ipak muslimani u nekim EU zemljama nemaju osnovna prava
da se skoluju, vec moraju privatne skole pohadjati ili se odreci vjerskih propisa.
-
car-x
Datum: 17.01.2006furlan wrote:Pa da imamo drzavu dobijali bi i kod nas po 50.
Izrečena presuda za četvorostruko ubistvo kod Sokoca
A. DURMO
Ubici 28 godina zatvora
ISTOČNO SARAJEVO - Vojislav Planinčić (72) poglašen je krivim za četvorostruko ubistvo i osuđen je na 28 godina zatvora.
Datum: 16.01.2006
Okružni sud u Trebinju izrekao presudu Miloradu Vukoviću
V. DUKA
Ubici 30 godina zatvora
TREBINJE - Vijeće Okružnog suda u Trebinju, kojim je predsjedavao sudija Duško Popić, izreklo je juče kaznu zatvora od 30 godina Miloradu Vukoviću (21) jer je 11. marta prošle godine na izuzetno svirep način ubio svoje rođake Slobodana i Dragana Vukovića u selu Meka Gruda.
-
BECHO
Zamisli nesretne Vlahe iz Vesnine familijeA wrote:Zamisli nesretne roditeljeda im se kci uda za Vlahinju
![]()
![]()
Veliki korak za Vesnu i Azru i veliki korak za ljudske slobode u BiH.
Nek' im je sretno!
Salu na stranu, podrzavam sve sto ima veze sa ljubavlju, medjusobnim razumijevanjem, respektiranjem i prihvacanjem jedno drugog, bez obzira na naciju, spol, vjeroispovjest etc.
-
St.Germain
BECHO wrote:Zamisli nesretne Vlahe iz Vesnine familijeA wrote:Zamisli nesretne roditeljeda im se kci uda za Vlahinju
![]()
![]()
Veliki korak za Vesnu i Azru i veliki korak za ljudske slobode u BiH.
Nek' im je sretno!da im se kci uda za Balinkuru!
![]()
![]()
Salu na stranu, podrzavam sve sto ima veze sa ljubavlju, medjusobnim razumijevanjem, respektiranjem i prihvacanjem jedno drugog, bez obzira na naciju, spol, vjeroispovjest etc.
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
Joj, sto ne mogu ovih nacionalno neosvjestenih odroda!!!Ja, Vesna, uzimam Azru za svoju životnu saputnicu
-
Ina
S izvjesnom rezervom mogu prihvatiti homoseksualne brakove...zbog svoje izrazite dobrote
mozda nekog "realno/normalnog" liberalizma... Neka se ljudi zene i udaju za koga god hoce, zive onako kako hoce sve dok ne zadiru u moja prava i moj osobni zivot...fer odnos...mislim ili se obmanjujem
. Ne bih da polemisem u nadogled o normalnosti prirode takvih odnosa jer cu se zapetljati u vlastitoj kontardiktornosti.
Da li takve ljude smatrati mentalno, fizicki bolesnim ili samo tek bolesnim bez ikakve kvalifikacije, unesrecenim igrom prirode ili okolnosti ugrozenim pojedincima ( jer se iskreno nadam da nisu u velikom broju...Bog neka mi prosti
) zrtvama nerazumijevanja i drustvene osude...ne znam...previse je nerazumijevanja i nejasnoca u pogledu ove grupacije koje se javljaju, pa cak i kod relativno liberalnog covjeka spremnog na uvazavanje svih mogucih razlicitosti, neuobicajnosti...a da ne spominjem jednog prosjecnog, obicnog covjeka sa dukoko ukorijenjenim osjecajima pojma normalnosti i nacina dozivljavanja svijeta oko sebe, covjeka koji sa sobom nosi tradicionalno naslijedje svoje kulturoloske, religijske, etnicke zajednice...
Imajuci sve to u vidu jedino mogu biti toooliko dobra i pozeljeti tim sretnim / nesretnim ljudima srecu u borbi za svoja prava...fer game
Da li takve ljude smatrati mentalno, fizicki bolesnim ili samo tek bolesnim bez ikakve kvalifikacije, unesrecenim igrom prirode ili okolnosti ugrozenim pojedincima ( jer se iskreno nadam da nisu u velikom broju...Bog neka mi prosti
Imajuci sve to u vidu jedino mogu biti toooliko dobra i pozeljeti tim sretnim / nesretnim ljudima srecu u borbi za svoja prava...fer game
-
St.Germain
bas si fino opisala svoje nedoumice i dileme koje velikoj vecini bh populacije pomazu da i dalje uzgajaju predrasude prema homo-populaciji koja u Bosni ima iste probleme kao i Jevreji u WW2.
Takve dileme su vjerovatno imali i mitläuferi u trecem rajhu--Jevreji kvare cistocu arijevske nacije, bili su tolerisani, ali nisu imali nista niti protiv eliminacije istih
Takve dileme su vjerovatno imali i mitläuferi u trecem rajhu--Jevreji kvare cistocu arijevske nacije, bili su tolerisani, ali nisu imali nista niti protiv eliminacije istih
-
PR80.
Nisam procitala sve sto ste napisali a nije toliko sigurno ni bitno. 
Cure su napravile veliki korak ali bojim se da ce njihov zivot biti poprilicno turbulentan jer ako i 10-ti dio naroda razmislja ovako kako dosta forumasa pise onda nije la`ko biti u njihovoj kozi.
Neka im je sretno.
Cure su napravile veliki korak ali bojim se da ce njihov zivot biti poprilicno turbulentan jer ako i 10-ti dio naroda razmislja ovako kako dosta forumasa pise onda nije la`ko biti u njihovoj kozi.
Neka im je sretno.
-
emmanuelle
dusho moja, nije ovdje pitanje tvoje dobrote, nego zrelosti, pameti, mudrosti, shvatanja, razumijevanja, suosjecanja, obrazovanja itd.Ina wrote:S izvjesnom rezervom mogu prihvatiti homoseksualne brakove...zbog svoje izrazite dobrotemozda nekog "realno/normalnog" liberalizma... Neka se ljudi zene i udaju za koga god hoce, zive onako kako hoce sve dok ne zadiru u moja prava i moj osobni zivot...fer odnos...mislim ili se obmanjujem
. Ne bih da polemisem u nadogled o normalnosti prirode takvih odnosa jer cu se zapetljati u vlastitoj kontardiktornosti.
Da li takve ljude smatrati mentalno, fizicki bolesnim ili samo tek bolesnim bez ikakve kvalifikacije, unesrecenim igrom prirode ili okolnosti ugrozenim pojedincima ( jer se iskreno nadam da nisu u velikom broju...Bog neka mi prosti) zrtvama nerazumijevanja i drustvene osude...ne znam...previse je nerazumijevanja i nejasnoca u pogledu ove grupacije koje se javljaju, pa cak i kod relativno liberalnog covjeka spremnog na uvazavanje svih mogucih razlicitosti, neuobicajnosti...a da ne spominjem jednog prosjecnog, obicnog covjeka sa dukoko ukorijenjenim osjecajima pojma normalnosti i nacina dozivljavanja svijeta oko sebe, covjeka koji sa sobom nosi tradicionalno naslijedje svoje kulturoloske, religijske, etnicke zajednice...
takva lafo dobrota i sto rece germain, tvoje nedoumice nista nece pomoci tim ljudima i ovom drustvu..
ali eto prosjecan covjek ili zena kao ti, vjerovatno se moze nauciti boljem.
-
FFK as Lucy01
Nekim ljudima izgleda nikada nece biti jasno da nemaju apsolutno nikakvo pravo da drugom oduzmu isto ono sto za sebe zahtijevaju: pravo izbora, slobodu, pravo da izaberu kako, s kim i gdje da zive....
Definicija slobode se ne mijenja i prilagodjava samo zato sto neko iskace iz naseg okvira "normalnog", koji je u svakom slucaju nesto nauceno i naslijedjeno kroz vaspitanje i tradiciju, i koji uopste ne mora da bude ispravan samo zato sto ga vecina prihvata.
Definicija slobode se ne mijenja i prilagodjava samo zato sto neko iskace iz naseg okvira "normalnog", koji je u svakom slucaju nesto nauceno i naslijedjeno kroz vaspitanje i tradiciju, i koji uopste ne mora da bude ispravan samo zato sto ga vecina prihvata.
-
Ina
: St.Germain Poslano: 20/01/2006 17:10
bas si fino opisala svoje nedoumice i dileme koje velikoj vecini bh populacije pomazu da i dalje uzgajaju predrasude prema homo-populaciji koja u Bosni ima iste probleme kao i Jevreji u WW2.
Da, ja sam jasno ( lijepo ) opisala svoje nedoumice i dileme uz malu napomenu da bih vjerovatno mogla zapasti u vlastitu kontardiktornost.
emmanuelle Upisano: 20. jan. 2006. 17:58 Naslov poruke:
dusho moja, nije ovdje pitanje tvoje dobrote, nego zrelosti, pameti, mudrosti, shvatanja, razumijevanja, suosjecanja, obrazovanja itd.
takva lafo dobrota i sto rece germain, tvoje nedoumice nista nece pomoci tim ljudima i ovom drustvu..
Duso Emmanuelle, da te oslovim na nacin koji ti to cinis, bila ja prosjecna ili ne, ti si ocigledno ozbiljno shvatila moju navodnu dobrotu. Moja
" dobrota " je navedena uz podrugljivi osmjeh samoj sebi...Zaboga, zar osobina biti dobar je dovoljna za razumijevanje svijeta oko sebe ?!? Nisam to do sada znala valjda zato sto sam "dobra" i sto ta moja nuzna dobrota jeste izvor svog mog nerazumijevanja, nesaosjecanja, neobrazovanja i neshvatanja svega onoga i svih onih koji su razliciti od mene. E, sada slijedi
za koje se nadam da ces shvatiti u njihovom pravom znacenju.
Da, ja sam jasno ( lijepo ) opisala svoje nedoumice i dileme uz malu napomenu da bih vjerovatno mogla zapasti u vlastitu kontardiktornost.
emmanuelle Upisano: 20. jan. 2006. 17:58 Naslov poruke:
dusho moja, nije ovdje pitanje tvoje dobrote, nego zrelosti, pameti, mudrosti, shvatanja, razumijevanja, suosjecanja, obrazovanja itd.
Duso Emmanuelle, da te oslovim na nacin koji ti to cinis, bila ja prosjecna ili ne, ti si ocigledno ozbiljno shvatila moju navodnu dobrotu. Moja
" dobrota " je navedena uz podrugljivi osmjeh samoj sebi...Zaboga, zar osobina biti dobar je dovoljna za razumijevanje svijeta oko sebe ?!? Nisam to do sada znala valjda zato sto sam "dobra" i sto ta moja nuzna dobrota jeste izvor svog mog nerazumijevanja, nesaosjecanja, neobrazovanja i neshvatanja svega onoga i svih onih koji su razliciti od mene. E, sada slijedi