Ja sam vegetarijanac !

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

Svileni wrote: Pozdrav
Pozdrav
Saian

Post by Saian »

jel se ovo pusi lula mira? mogul i ja mogul i ja mogul i ja :D :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ja sam svoju sinoć morao popušiti jer sam se bio nešto iznervirao, sad sam na poslu pa ne bi bilo u redu :D ali izgleda da me još drži :roll:
daca l

Post by daca l »

Svileni uspio si reci vecinu toga sto ja nisam
:D

Mravojede pojescu sve mrave i ti ces biti kriv :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :l
Svileni

Post by Svileni »

Posto vegetarijanstvo i veganizam nisu nikakva religijska dogma o kojoj se ne bi smjelo prodiskutovati sa raznih pozicija, sto bi se reklo pro et contra, ja cu, na iznesene argumente da je covjek SVEJED ( ne spominjem autora da mi se opet ne bi reklo da sam "natakaren" ili, jos mnogo bolnije, da mi jedan od forumasa ne bi rek'o da sam "k'o Ragib" ( ??? ) ( ima jedan Ragib u mom selu, ne znam jel' se na njega mislilo? ),
iznijeti argumente contra.Pracovjek je bio nesvjesni,instiktivni vegan.
Nemoguce je zamisliti da je svoju lovinu mogao uhvatiti rukama, bez oruzja kojeg tada nije imao, kao sto nije imao ni vatru.To sto covjek danas jede meso, koje je stetno po njegovo zdravlje i bez kojeg moze normalno funkcionisati, ne moze promijeniti njegovu temeljnu prirodu biljojeda.Ako promovisemo tezu da je meso covjekova prirodna ishrana,
postavlja se pitanje kakva je to prirodna ishrana koja je stetna po covjekovo zdravlje?Covjek, takodjer, moze jesti staklo i eksere ( ostalo je upamceno da su D. Rundek i Cavke poslije jednog zajednickog koncerta pojeli razbijeni prozor ) ali to ne znaci da su staklo i ekseri covjekova prirodna hrana.Ljudi jedu meso, izmedju ostalog, zbog vlastitog egoizma ( misli se na egoizam konzumentskog profila ) a i tradicija je zajebana stvar:navik'o je nas veseljak za Prvi maj staviti janjca na rotaciju, pa, dok netom zaklana lesina cvrci na zaru, zagrljen sa svojim jaranima zapjevati jednu sto svi znamo:"KAD ZAPJEVAJU VESELI BOSANCI, TU SE PIJE I PEKU SE JANJCI, OJHA!!!" I ne daj boze da kakav kreten, pardon, vegan, svojom "imbecilnom" pricom o zdravlju i etici narusi blazenu sliku svetog trojstva "U se, na se i po da se".To sto citav ovaj performans zvani "U se, na se i po da se" moze izvesti i kanalizacijski
pacov i to onaj malo zaostaliji u razvoju, manje je bitno.VELIKI SU TO DOMETI!!!Ko bi knjige cit'o i razmislj'o o svijesti i evoluciji?Posto sam oduzio nevidjeno ( nije moglo krace ), da zakljucim:Vegetarijanstvo i veganizam su normalan korak u evoluciji i oni koji to zagovaraju nisu nikakvi ideoloski fanatici.Fanatizam je nesto sasvim drugo.
Odoh sad vidjeti da mi komsija nije pojeo traktor, posto je SVEJED.Valja meni orati danas.
Pozdrav
daca l

Post by daca l »

Svileni ime ti zaista dobro stoji

8)
kamikaza

Post by kamikaza »

ja nejedem crveno meso,ali i ono ostalo mi predstavlja problem,kad pomislim kako se proizvodi.......
ali raja,zar se vi ne suocavate sa problemima.ako nista ,vegetarijanski senvici su skuplji ako se uopste mogu kupiti...da ne spominjemo dogadjaj kao sto je 1. maj,gdje se reze na svakom cosku...uzas........
daca l

Post by daca l »

Uvijek ima salate i krompira hahahha :lol:

Ja ne jedem meso zbog nacina kako se proizvodi

to je fakat grozno , nehumano i zastrasivajuce

:(
animal lover

Post by animal lover »

vegetarijanka sam i zanima me da li u bosni ima puno vegetarijanaca, cime se hranite jer je ovdje jako tesko doci do nekih vege namirnica??
mobsterc

Post by mobsterc »

hranimo se tabletama koje imaju okus mesa... da bi zadovoljili obje strane :lol:
Jara

Post by Jara »

animal lover wrote:vegetarijanka sam i zanima me da li u bosni ima puno vegetarijanaca, cime se hranite jer je ovdje jako tesko doci do nekih vege namirnica??
Pogledaj u Oslobođenju prilog "Gurman", novinu u novini, izlazi ponedjeljkom...
luciferino

#62 Re: Ja sam vegetarijanac !

Post by luciferino »

daca l wrote:Nikad nisam volila meso

sta je s njim toliko ukusno

ne kontam :? :?
Ne kontam ni ja šta je toliko ukusno u povrću pa ga opet nekako jedem.
Da je kupus dobar, zečevi bi bili ko slonovi. :P
mrs. zurbrigen

#63 Re: Ja sam vegetarijanac !

Post by mrs. zurbrigen »

luciferino wrote:

:lol:

ima dobrih vegetarijanskih stvari - moj favorit: medaljoni od soje. mogu se ispohovati, uz salatu, uz povrce - ako treba, mogu i kao spuzvica za pranje sudja. jednostavno savrseno! :D
_BosanaC

#64 Re: Ja sam vegetarijanac !

Post by _BosanaC »

luciferino wrote:

Nema bolje salate od teletine ispod saca :D
Dori

Post by Dori »

Moj drug mi je jednom jednom rekao "Nisu se ljudi hiljadama godina borili da budu na vrhu lanca ishrane, da bi sad jeli soju" :lol:

Salu na stranu, nisam vegetarijanac jer tamanim bureke, cevape, pljeskavice i sl., ali nisam veliki ljubitelj crvanog mesa. Preferiram ribu i piletinu. Sta vise mogla bi zivjeti na morskoj hrani, skapama, dagnjama, lignjama, mmmmm
Ovo ostalo jedem, ali bi izmedju velike snicle i velike zdjele dobre salate izabrala salatu :D
rina*

Post by rina* »

Izvjesno vrjeme sam bila vegetarijanac, a da bi izbjegla gradjanski rat u kuci za vrjeme trudnoce sam opet postala mesozder. :sad:
Nazalaost, trenutno slabog karaktera i zbog daljeg ocuvanja mira (dok sincina ne bude na mojoj strani :D , pripatnik sam protivnickog tabora.
Naravno posto sam glavni kuhar cesto mi se pruzi prilika da sabotiram vladajuci rezim :D :D :D
didgeridoo

Post by didgeridoo »

kao sto rece jedan profesor:
"Za vas organizam najvazniji je vitamin "T""
(TELETINA)

Mada ja licno vise volim vitamin "J" kod Brajlovica vikendom :D
amrino

Post by amrino »

Ja sam polu- vegetarijanac...ne jedem samo odredjene vrste mesa... :D
Karabaja

Post by Karabaja »

pa ako toliko voliš životinje, što im pojede svu hranu :-D