Ja sam ŠUŠA... do kad više...????

xyz2007

#301 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by xyz2007 »

jeza u ledja wrote: Netacno, znam licno desetine Srba i Hrvata koji 'priznaju drzavu BiH, tj. da su njeni gradjani'. Nemaju nista protiv toga sto su Bosanci, ali se ne stide reci da su Srbi, odnosno Hrvati. Imas gomilu primjera i u javnom zivotu BiH
Znam i ja isto toliko Bosanaca koji priznaju ne samo da su gradjani vec priznaju Drzavu BH kao svoju domovinu, i izjasnjavaju se da su Bosanci tj pripadnici BH Nacije i BH Naroda. I znam puno njih koji su isto tako u javnom zivotu BH Bosanci.

U tome i jeste citava stvar znaci mi postojimo. Bosanska Nacija postoji. :) Vi recite i izjasnite se kako vi hocete a mi trazimo da se i mi mozemo izjasniti kao mi hocemo a mi hocemo da se mozemo izjasniti da smo - BOSANCI.

Ali cudom nekim njih nema u Ustavu vec imate upravo te "gradjane" koji negiraju Bosnu i Hercegovinu kao svoju drzavu i nisu pripadnici Bosanske Nacije vec su pripadnici nekih tudjih Nacija a odlucuju o njoj.

Znaci Stranka je neminovna. Vi stitite i zastupajte interese svojih naroda ( mnozina ) a mi cemo zastupati interese Jedne Bosanske Nacije i Jednog BH Naroda. ( svih religija ) :bih:
Vodenjak

#302 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Vodenjak »

Ne osjecam se pripadnikom bilo kojeg od naroda.
Obican sam gradjanin, jedinka koja ne zeli da se nadje u toru bilo koje vrste ali postujem ljude kojima je pripadnost njihovim narodima sveta.
Moja je nacija bosanska i s ponosom to isticem bilo gdje da se nadjem.
Ali!
Kako god me nerviraju oni ciji se osjecaj pripadnosti njihovom narodu granici sa shovinizmom, tako me isto nervira potcjenjivacki odnos onih koji se osjecaju samo Bosancima prema onima kojima je vazna pripadnost njihovom narodu.

Iskljucivost i nepostivanje drugog i drugacijeg nas je i dovela na ovako niske grane... :(
Fair Life

#303 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Fair Life »

Mozes li koga prepoznati ??

Image
jeza u ledja

#304 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by jeza u ledja »

xyz2007 wrote:Vi recite i izjasnite se kako vi hocete a mi trazimo da se i mi mozemo izjasniti kao mi hocemo a mi hocemo da se mozemo izjasniti da smo - BOSANCI.
Mozes li objasniti sta znaci konkretno to 'izjasniti se da si Bosanac'.

Mislim u vidu cega? Gdje se izjasnjavas? Na popisu stanovnistva? Gdje?
antipatija

#305 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by antipatija »

xyz2007 wrote:Ne sikirajte se vi oko jos jedne Stranke, ova ce biti prava Bosanska.

Osim toga ako nema Bosanaca ni Bosanske Nacije i nema Jednog BH Naroda onda nemate se sta sikirati. Jedna stranka vise ili manje! :lol: :bih:

ali pomjeramo se... :) sporo ali sigurno.
samo naprijed, i proces ko jugoslavija i jugosloveni :-D
uvjek dobar gost

#306 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by uvjek dobar gost »

antipatija wrote:
xyz2007 wrote:Ne sikirajte se vi oko jos jedne Stranke, ova ce biti prava Bosanska.

Osim toga ako nema Bosanaca ni Bosanske Nacije i nema Jednog BH Naroda onda nemate se sta sikirati. Jedna stranka vise ili manje! :lol: :bih:

nemaju veze Jugosloveni sa Bosancima il Hercegovcima.... država Bosna ima tradiciju više od hiljadu godina... ali problem je što su je komšije za rad svojih ličnih interesa... razvukli i specijalnim ratom su na neki način uradili i previše da ubiju državnost BiH i sve ono što ista ta državnost nosi.....
osa

#307 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by osa »

uvjek dobar gost wrote:
antipatija wrote:

nemaju veze Jugosloveni sa Bosancima il Hercegovcima.... država Bosna ima tradiciju više od hiljadu godina... ali problem je što su je komšije za rad svojih ličnih interesa... razvukli i specijalnim ratom su na neki način uradili i previše da ubiju državnost BiH i sve ono što ista ta državnost nosi.....
e kad nema logičnog krivca, onda su krive komšije, vanjski neprijatelj, a o unutarnjem da i ne pričamo, on čini više od pola stanovništva bih. podsjeća li ovakvo razmišljanje na odgoj u "starom dobrom komunističkom sustavu".
uvjek dobar gost

#308 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

.. Uzmite malo neke knjige u ruke pa pročitajte, ne boli nužno...lupate nebuloze... poredite babe i žabe-.....
Jara

#309 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Jara »

Sa Predsjednikovog bloga Ž. Komšića:
Pročitao sam mnogo komentara o tome kako se ko nacionalno izjašnjava i kako bi se neko navodno trebao izjašnjavati i mislim da bi se stvarno trebalo prestati sa takvim raspravama, makar na mome blogu.

Jedan od osnovnih postulata demokratije, civilnog društva i ljudskih prava čine dva navedena člana:

Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima

Član 18.

Svako ima pravo na slobodu misli, savjesti i vjeroispovijesti; ovo pravo uključuje slobodu promjene vjeroispovijesti ili uvjerenja i slobodu da čovjek sam ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, manifestuje svoju vjeru ili uvjerenje podučavanjem, običajima, molitvom i obredom.

Evropska konvencija o ljudskim pravima

Član 9

Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti

1. Svako ima pravo na slobodu misli, savjesti i vjere: ovo pravo uključuje slobodu da promjeni vjeru ili uvjerenje i slobodu, sam ili zajedno sa drugima i javno ili privatno, da manifestuje svoju vjeru ili uvjerenje, obredom, propovijedanjem i vršenjem vjerskih dužnosti i rituala.

2. Sloboda manifestovanja svoje vjere ili svojih uvjerenja će podlijegati samo onim ograničenjima predviđenim zakonom i koja su neophodna u demokratskom društvu u interesu javne sigurnosti, zaštite javnog poretka, zdravlja ili morala ili zaštite prava i sloboda drugih.

Iskreno mislim da svako ko pažljivije pročita ove članove shvata da je zaista bespotrebno gubiti energiju u raspravi da li je neko bosanski katolik ili Hrvat, bosanski pravoslavac ili Srbin, bosanski musliman ili Bošnjak, Bosanac, Hercegovac, Bogumil ili šta već. Bitno je da se svi mogu izjašnjavati onako kako žele, da svi budu ravnopravani, a nečije izjašnjavanje nikada ne smije, od strane drugih, dovoditi u pitanje nečiji patriotizam. Ako to već nije stvar demokratije, onda je to stvar bar finog kućnog odgoja.

Druga je stvar što naš Ustav priznaje ravnopravne i manje ravnopravne narode, Bošnjake, Hrvate, Srbe i "Ostale" (kako ponižavajući i omalovažavajući termin!!!) te će se stoga, naravno, morati mijenjati ako mislimo barem malo krenuti ka Evropi.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
saibaba

#310 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by saibaba »

Podrzavam ideju !

Mislim da bi prvu traku koja se odštampa trebalo odnijeti Lajčaku !

Jest da je čovjek Slovak ali ipak je odgovoran za ovu zemlju pa bi morao malo da se poistovjeti sa narodom.
gospodar kuglastih munja

#311 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by gospodar kuglastih munja »

saibaba wrote:Podrzavam ideju !

Mislim da bi prvu traku koja se odštampa trebalo odnijeti Lajčaku !

Jest da je čovjek Slovak ali ipak je odgovoran za ovu zemlju pa bi morao malo da se poistovjeti sa narodom.
Kakvi Lajcaku, on je obicni administrator .

Lijepo naljepnice u koverte i na adrese Dodika, Silajdjica, i svih onih govana koji su zaboravili da su bosanci. Jednu treba i Cericu :mrgreen:
antipatija

#312 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by antipatija »

Jara wrote:Sa Predsjednikovog bloga Ž. Komšića:

Iskreno mislim da svako ko pažljivije pročita ove članove shvata da je zaista bespotrebno gubiti energiju u raspravi da li je neko bosanski katolik ili Hrvat, bosanski pravoslavac ili Srbin, bosanski musliman ili Bošnjak, Bosanac, Hercegovac, Bogumil ili šta već. Bitno je da se svi mogu izjašnjavati onako kako žele, da svi budu ravnopravani, a nečije izjašnjavanje nikada ne smije, od strane drugih, dovoditi u pitanje nečiji patriotizam. Ako to već nije stvar demokratije, onda je to stvar bar finog kućnog odgoja.

Druga je stvar što naš Ustav priznaje ravnopravne i manje ravnopravne narode, Bošnjake, Hrvate, Srbe i "Ostale" (kako ponižavajući i omalovažavajući termin!!!) te će se stoga, naravno, morati mijenjati ako mislimo barem malo krenuti ka Evropi.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:[/quote]

nije da se ne slazem sa podvucenim, al nije li taj clan predsjednistva, iz reda hrvatskog naroda kojeg su birali bosnjaci. demokratija je stvar vecine (tesko da je slobode jer i u samoj rijeci nalazi se vladanje), a ovdje caruje strah od te vecine. i jugoslavija se rasturila od te vecine, srpske, kojoj i ja pripadam. nemojte mi samo pricati o slobi i njegovim zaslugama, pa zar se vi odricete svoga prezimena zbog neke crne ovce u svojoj porodici...
cogni

#313 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by cogni »

antipatija wrote: nije da se ne slazem sa podvucenim, al nije li taj clan predsjednistva, iz reda hrvatskog naroda kojeg su birali bosnjaci.
O ne, samo ne opet o tome tko je i kako izabrao Komsica. Tko do sada nije razumio sve sto je imalo da se razumije taj to sigurno nece ni od sada.
jeza u ledja

#314 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by jeza u ledja »

Jara wrote:Sa Predsjednikovog bloga Ž. Komšića:
Pročitao sam mnogo komentara o tome kako se ko nacionalno izjašnjava i kako bi se neko navodno trebao izjašnjavati i mislim da bi se stvarno trebalo prestati sa takvim raspravama, makar na mome blogu.

Jedan od osnovnih postulata demokratije, civilnog društva i ljudskih prava čine dva navedena člana:

Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima

Član 18.

Svako ima pravo na slobodu misli, savjesti i vjeroispovijesti; ovo pravo uključuje slobodu promjene vjeroispovijesti ili uvjerenja i slobodu da čovjek sam ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, manifestuje svoju vjeru ili uvjerenje podučavanjem, običajima, molitvom i obredom.

Evropska konvencija o ljudskim pravima

Član 9

Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti

1. Svako ima pravo na slobodu misli, savjesti i vjere: ovo pravo uključuje slobodu da promjeni vjeru ili uvjerenje i slobodu, sam ili zajedno sa drugima i javno ili privatno, da manifestuje svoju vjeru ili uvjerenje, obredom, propovijedanjem i vršenjem vjerskih dužnosti i rituala.

2. Sloboda manifestovanja svoje vjere ili svojih uvjerenja će podlijegati samo onim ograničenjima predviđenim zakonom i koja su neophodna u demokratskom društvu u interesu javne sigurnosti, zaštite javnog poretka, zdravlja ili morala ili zaštite prava i sloboda drugih.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sve je covjek ovdje rekao.
uvjek dobar gost

#315 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Samo bih ja nešto još rekao... kakva ba Europa... mi kao zbog bržrg ulaska u istu... nešto trebamo mijenjati... ako ćemo zbog njih praviti reformu policije, mijenjati Ustav.. il bilo šta.. bolje je da to ne radimo...
Cijela ta fama i priča o ulasku nekoga u nešto.. meni se pomalo gadi, mi moramo sve oko sebe promijeniti ali radi sebe, kad mi ovdje postignemo viši sveukupni standard života i kad riješimo mnoge stvari.. sama će nas Unija moliti da pristupimo... mi sve uraditi moramo ali radi nas samih..

Molim Željka Komšića, ako čita ovo il ako pročita... da povede priču o ostalima, o Bosancima i Hercegovcima, njihovoj ugroženosti... ako treba da i mi pokrenemo koji referendum.... :-) :dance:

Podrška Ž. K uz molbu da bude još za nijansu glasniji, mnoge su oču uprte u njega. :skoljka:
saibaba

#316 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by saibaba »

Mislim da ove gluposti kako treba da uradimo to i to da bi bili primljeni tu i tu vrijedjaju zdravu intenigenciju.
Pa pogledajte Rumuniju, Bugarsku, Dio kipra, sta su to oni revolucionarno uradili pa su primljeni u EU.
Sta su to kosovski političari uradili pa su dobili državu ?
Počinjem da mislim da jednostoavno ne treba raditi nista a EU će nas primiti kad im to bude u interesu.
cyprus

#317 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by cyprus »

xyz ja većih gluposti u životu nisam pričitao. Kako da ti se objasni da u svijetu postoji oko 4000 naroda, a samo 200 država. Po tvome ispade koliko naroda toliko država.
cyprus

#318 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by cyprus »

cyprus wrote:xyz ja većih gluposti u životu nisam pričitao. Kako da ti se objasni da u svijetu postoji oko 4000 naroda, a samo oko 200 država. Po tvome ispade koliko naroda toliko država.
xyz2007

#319 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by xyz2007 »

Evo vec 3 April 2008. :bih:

Mi ostali... nekonstitutivni.... neustavni .... ima li sta novo?
djulba

#320 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by djulba »

xyz2007 wrote:Evo vec 3 April 2008. :bih:

Mi ostali... nekonstitutivni.... neustavni .... ima li sta novo?

NIŠTA
uvjek dobar gost

#321 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Radi se radi, nemojte tako... ja sam poručio naljepnica za nekih 500km... biće ih oko 10 000 mislim barem, nisam još pomnožio.. biće ih sljedećih ja sam Bosanac i ja sam Hercegovac.. ja sam Bosanka, ja sam Hercegovka, ja sam građanin, ja sam građanka i ja sam ostali.. crna slova na bijeloj podlozi... nisam imao više para...
ko god žel da učestvuje neka mi se javi na pp....

Eto ,neka mi je frka bila na poslu pa mi se vrijeme malo izvuklo... j.ga...
feral.tribune

#322 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by feral.tribune »

uvjek dobar gost wrote:Radi se radi, nemojte tako... ja sam poručio naljepnica za nekih 500km... biće ih oko 10 000 mislim barem, nisam još pomnožio.. biće ih sljedećih ja sam Bosanac i ja sam Hercegovac.. ja sam Bosanka, ja sam Hercegovka, ja sam građanin, ja sam građanka i ja sam ostali.. crna slova na bijeloj podlozi... nisam imao više para...
ko god žel da učestvuje neka mi se javi na pp....

Eto ,neka mi je frka bila na poslu pa mi se vrijeme malo izvuklo... j.ga...
svaka cast !
uvjek dobar gost

#323 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Naljepnice će biti najdalje sutra ujutro.... znači... sve je ok...

podrška?
klif

#324 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by klif »

uvjek dobar gost wrote:Naljepnice će biti najdalje sutra ujutro.... znači... sve je ok...

podrška?
Moju imaš!
uvjek dobar gost

#325 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Hvala.
Post Reply