maybelline wrote:Uuuuh, evo sad jedan podug post, jer imam svasta da kazem

Posto mi je mrsko citirati, a vise ne znam ni gdje se sta nalazi, nadam se da cete me skontati
Prije svega, za persiranje: nisam udata, u dugoj sam vezi, njegove roditelje odlicno poznajem i za sada se odlicno slazemo. PERSIRAM i njegovog oca i majku! Zasto? Zato sto sam valjda tako odgajana, da persiram ljude starije od sebe, a pogotovo buduce inlaws. S druge strane, recimo, moja buduca snaha, bratova djevojka, u zadnje vrijeme ne persira moju mamu (tatu da) sto mene izuzetno nervira! Ne vidjaju se dovoljno cesto da bi uspostavile neku prisnost pa mi to vrlo para usi, posebno jer znam da to moja mama bas i ne voli, ali nece nista da kaze jer nece brata da naljuti!!!!! Nemres bilivit!!! Kazu mi da tu nista ne bih trebala reci jer cu samo ja ispasti vjestica, tako da jos trpim, ponekad joj nesto kroz salu kazem...
Drugo, sto se tice onog pomaganja po kuhinji itd, opet primjer mene i moje buduce nevjeste: ja cu priupitati svoju buducu svekrvu treba li sta pomoci oko rucka; zena uvijek kaze da ne treba; mi rucamo i ja redovno operem tanjire iza nas dvoje, dok on skloni stol. Ona onda malo ronda, al vise onako dobronamjerno (bar to ja tako shvatam

). Kafu nikad nisam sama napravila u njenoj kuci niti skuhala rucak (kada je ona tu) jer mi je bezveze i ne osjecam se fino kretati se po tudjoj kuhinji, a pogotovo ne volim kad me neko nadgleda dok kuham, mrzim kad mi to i rodjena mama radi! Cura mog brata se u kuci mojih roditelja, po mojim mjerilima i misljenju, ponasa previse slobodno. Meni se to ne svidja, stvara malo cudnu atmosferu u kuci, ali mama nista ne spominje bratu. Sta sad vi mislite o tome?
Onda opet citam citate nekih hercegovki pa prepoznajem bratovu curu u tim postovima, jer je i ona iz tog dijela, pa onda malo razmisljam...mozda su to stvarno neka druga mjerila, neka druga ponasanja itd, itd... Medjutim, svaka cast svakome, ALI smatram da se trebas malo prilagoditi toj nekoj novoj sredini, novoj porodici u koju ulazis, a ne ici devizom "Ja sam takva i ja se ni za kog necu mijenjati." Ne kazem da se treba mijenjati, samo kazem da treba biti malo takticniji. Valjda covjek "osjeti" u kakvoj je sredini, jesu li ljudi opusteni ili ozbiljni, da li vole prostije sale ili ne, pa se malo u skladu s tim ponasati, kakvi god mi kao osobe bili, a pogotovo kada se tu radi o porodici tvog momka ili muza.