Ja, on i njegova mater :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#126 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by corolla02 »

zelenashica wrote:
sultanijaodbruneja wrote:Pa nismo, ali snahe su te koje znaju da su one dosle u tu familju (bar na pocetku) te se postavljaju otvorenima, medzutim svekrva je ta koja odreduje odnos.

Aj ti uspostavi normalnu komunikaciju s nekim ko te jos ni nezna a nasao ti je par mana
:x
a ti ko nikad nisi imala neko mišljenje o nekome za koje se ispostavilo kasnije da nije baš tako,budi petlja pa je ubijedi da je njeno nalaženja mana ustvari samo tvoja vrlina,...ako ništa drugo budi malo lukavija,pametniji ćuti a budala skače na prvu loptu :thumbup: .....ja opet pričam koliko ti želiš njenog sina,moraš biti svjesna činjenice da se i ona podsvjesno boji kome "daje"sina....ja kao majka iako imam kćer ću biti malo skeptična prema tom nekom zetu, i sasvim mi je ok da i njegova majka bude prema mojoj kćeri,normalno sve u granicama bez velikih uvreda...ali vrijeme je to koje treba klistarizirati stvari.....jednostavno snaha je ta koja se mora polako i kompromisno boriti za svoj status a ne odmah na početku očekivati da on "jadan"sve navike,pa i pijenje kafe sa majkom mijenja.....cure malo strpljenja ne škodi..... :-)
:thumbup:

Znao sam da si prva liga!
maybelline

#127 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by maybelline »

felipe kajetano wrote:
maybelline wrote:Uuuuh, evo sad jedan podug post, jer imam svasta da kazem :) Posto mi je mrsko citirati, a vise ne znam ni gdje se sta nalazi, nadam se da cete me skontati :)

Prije svega, za persiranje: nisam udata, u dugoj sam vezi, njegove roditelje odlicno poznajem i za sada se odlicno slazemo. PERSIRAM i njegovog oca i majku! Zasto? Zato sto sam valjda tako odgajana, da persiram ljude starije od sebe, a pogotovo buduce inlaws. S druge strane, recimo, moja buduca snaha, bratova djevojka, u zadnje vrijeme ne persira moju mamu (tatu da) sto mene izuzetno nervira! Ne vidjaju se dovoljno cesto da bi uspostavile neku prisnost pa mi to vrlo para usi, posebno jer znam da to moja mama bas i ne voli, ali nece nista da kaze jer nece brata da naljuti!!!!! Nemres bilivit!!! Kazu mi da tu nista ne bih trebala reci jer cu samo ja ispasti vjestica, tako da jos trpim, ponekad joj nesto kroz salu kazem...

Drugo, sto se tice onog pomaganja po kuhinji itd, opet primjer mene i moje buduce nevjeste: ja cu priupitati svoju buducu svekrvu treba li sta pomoci oko rucka; zena uvijek kaze da ne treba; mi rucamo i ja redovno operem tanjire iza nas dvoje, dok on skloni stol. Ona onda malo ronda, al vise onako dobronamjerno (bar to ja tako shvatam :) ). Kafu nikad nisam sama napravila u njenoj kuci niti skuhala rucak (kada je ona tu) jer mi je bezveze i ne osjecam se fino kretati se po tudjoj kuhinji, a pogotovo ne volim kad me neko nadgleda dok kuham, mrzim kad mi to i rodjena mama radi! Cura mog brata se u kuci mojih roditelja, po mojim mjerilima i misljenju, ponasa previse slobodno. Meni se to ne svidja, stvara malo cudnu atmosferu u kuci, ali mama nista ne spominje bratu. Sta sad vi mislite o tome?
Onda opet citam citate nekih hercegovki pa prepoznajem bratovu curu u tim postovima, jer je i ona iz tog dijela, pa onda malo razmisljam...mozda su to stvarno neka druga mjerila, neka druga ponasanja itd, itd... Medjutim, svaka cast svakome, ALI smatram da se trebas malo prilagoditi toj nekoj novoj sredini, novoj porodici u koju ulazis, a ne ici devizom "Ja sam takva i ja se ni za kog necu mijenjati." Ne kazem da se treba mijenjati, samo kazem da treba biti malo takticniji. Valjda covjek "osjeti" u kakvoj je sredini, jesu li ljudi opusteni ili ozbiljni, da li vole prostije sale ili ne, pa se malo u skladu s tim ponasati, kakvi god mi kao osobe bili, a pogotovo kada se tu radi o porodici tvog momka ili muza.

U ovom slucaju jedino rijesenje je cijanid..brzo..efikasno..i bezbolno ;-)

Kome? :-D
tech10

#128 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by tech10 »

Shto rekla rahmetli Esma-hanuma:"Jedna je majka, a zhene mozhesh mijenjat svaki dan." :D
Ljuska_u_BaklaFi

#129 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Nisam uspjela prochitati sve postove ali mislim da sam pohvatala poantu priche i moje misljenje je da,kako se postavish tako dobijesh nazad. Nisam imala priliku da prekinem zbog "matere" moje ili njegove, pa mozhda sve to i gledam malo idilichno. Ipak, ostajem pri tome da ukoliko zhelish da se tvoja postuje, trebalo bi i da postujes tu neku drugu mamu. Na kraju krajeva, rodila je osobu koju volish i sa kojom namjeravash dijeliti zhivot, nije li to sasvim dovoljno da pokazes strpljenje i poshtovanje......da znam, sta ako se ona mijesa i pokusava da upravlja vasim zajednickim zivotom? Onda mislim da je tu problem u odabiru muskarca sa kojim ste. Obicno onaj koji ne zna da razmislja svojom glavom, ne zna sta hoch i kojim zivotom zeli da zivi, pusta mamu da ga vodi i upravlja, a tu se vec nameche jedno drugo pitanje.....Jel' to zaista covjek sa kojim zelite provesti zivot? Ostajem pri onome (josh uvijek :) ) da je u zhivotu sve uzrochno posljedichna veza, ali je problem shto mi radije biramo da smo "natakareni jedni na druge" i da bi razumijevanje predstavljalo pravi luksuz, a tu vech ne pomazhe ni hepek Junuza Đipala :lol:
jedna tamo

#130 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by jedna tamo »

nemam ovih probljema :D
fala Bogu
ecstase

#131 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by ecstase »

brak ili veza je zajednica mene i moje cure a ne mene moje cure i njene/moje mame....
nit je moram postovati nit ebat 2%
moa

#132 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by moa »

ecstase wrote:brak ili veza je zajednica mene i moje cure a ne mene moje cure i njene/moje mame....

Bas tako kako se ko postavi u vezi/braku, zena na jednu stranu, keva na drugu stranu.
Vikicevac

#133 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by Vikicevac »

moa wrote:
ecstase wrote:brak ili veza je zajednica mene i moje cure a ne mene moje cure i njene/moje mame....

Bas tako kako se ko postavi u vezi/braku, zena na jednu stranu, keva na drugu stranu.
A švaler?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#134 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by ladyblue18 »

Vikicevac wrote:
moa wrote:

A švaler?
A svalerka? :oops:
Ljuska_u_BaklaFi

#135 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Oni se prepuste na stranu Chuk Norrisa :lol:
tech10

#136 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by tech10 »

Doslo je vrijeme da danasnje drustvo ispravi (h)istorijsku gresku nanesenu tom divnom bicu , zvanom Njegova Mater. Treba organizovati likovne kolonije gdje ce najveci talenti-slikari ovjekovjeciti njen dragi i njezni lik, a vajari/kipari naci inspiraciju u njenim vrijedenim rukama, koje su razvile vise kilometara jufke nego sto je Dodik napravio autoputeva, koje prave najukusniji gulas koji kad se kuha mirise i u susjednom haustoru i nenadmasnu supu sa knedlama od griza. Sa druge strane pjesnicka kolonija na celu sa Sidranom bi istrazivala najljepse stihove i rime koje bi je opisale onako kako to i zasluzuje. :D
HAVANA

#137 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by HAVANA »

Moja mama a ne mater. :twisted: :D
tech10

#138 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by tech10 »

:thumbup: Pocelo je, pocelo.
tech10

#139 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by tech10 »

HAVANA wrote:Moja mama a ne mater. :twisted: :D
I ona, anamo njena, matereshina. :D
HAVANA

#140 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by HAVANA »

Jes vala :oops: :lol:
kmirsad

#141 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by kmirsad »

:roll: Slatka mamiii. :kiss: :kiss:
HAVANA

#142 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by HAVANA »

:roll: Najdraža mamiii. :kiss: :kiss: :lol:
Zoya

#143 Re: Ja, on i njegova mater :)

Post by Zoya »

Vidi sto im tepaju :lol:
Jeste li to punicama i kompjuter kupili, pa vas pored zena i punice ovdje prate..?
Post Reply