Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ćelava cura wrote:Nije mi vokri, bilo je ono ne volim te vise budalice mala (ne u romanticnom kontekstu)
A vjerujete li u Volim te nakon IZvini? Ja ne, ako neko toliko, da prostite za****, da mi se mora izvinjavati a u romanticnoj smo vezi, onda mi to Volim te dodje k'o fasada...
maccarona wrote:ne vjerujem uopste u te iluzije kako god da su upakovane povjerenje, postovanje, biti tu kad te treba i obrnuto sve ostalo je samo
haj da vam objema odgovorim u paketu interesantno mi vase razmisljanje jer moje nije bas takvo
valjda sve zavisi od toga sta smatrate dovoljno bitnim za izvinjenje....za mene izvinjenje ne podrazumjeva neki velik belaj ili neki ogroman zglajz razlicitim ljudima su razlicite stvari bitne...pa bez obzira koliko dugo ste s nekim moguce su situacije gdje kazete ili uradite nesto sto se vama cini bezazleno a drugoj osobi je izuzetno vazno....
meni fakat nije mrsko izviniti se ako vidim da sam necim doprijenila uznemirenosti ili neraspolozenju, a kamoli povrijedjenosti druge osobe, ma kako bezazleno se to meni cinilo u datom trenutku....jer na kraju krajeva zar nije to ljubav? to uvazavanje licnosti druge osobe onakve kakva je cak i onda kada se ljuti naravno vrijedi i obrnuto apsolutno mi je nebitno cija je "greska" ili "do koga je"....bitnije mi je da u svemu tome naucimo nesto jedno o drugom....
a povjerenje i postovanje ne iskljucuju razlicitosti, kao ni temperamente, a ni nesporazume
samopostovanje u vezi je bitno, ono nas stiti od toga da nas neko maltretira ili zloupotrebljava nasa osjecanja (za mene je taj faktor dovoljna zastita od zlostavljanja, varanja, laganja itd itd itd)....ali ponos, ponos je lazni prijatelj od njega fajde u ljubavi neJma ja ga inace zovem "glasnogovornikom mahale" u takvim situVacijama jer u biti on je tu vise zbog toga sta ce neko drugi pomisliti o nama a ne zbog onog sto je nama stvarno bitno...
ma ne obracajte paznju na mene i ne trosite energiju
moj komentar se odnosio vise na nesto drugo znas ponijele me emocije
evo ovako ja licno nemam problema reci IZVINI, ako sam u*rala motku i jos ako mi je osoba bas jako, jako vazna (sto mi se rijetko desava da povrijedim one koje volim, ali eto, desi se ...i ja sam samo INSAN ) ....sve cu uraditi za nju
a sto se tice VOLIM TE nisam jos izgovorila jer je to samo rijec al znam sestro da pokazem da gori
valjal? :D
i izvini ako te nerviram mojim neozbiljnim komentarima
odanamajka wrote:Bas me nesto interesuje je li do mene/nas ili su ove dvije NAJTEZE rijeci. Vise se i ne sjecam kako to zvuci!!!
Nije mi problem izvinuti se ako je do mene,ali u zadnje vrijeme VOLIM TE se i suvise olahko uzima usta ko da je to cigareta,pa pripali i za 6min baci.
To mi malo ide na zivce u zadnje vrijeme,ali ipak treba vremena proci da ja kazem nekome volim te i da tako osjecam.
neki ljudi fakat imaju problem da izgovore ove rijeci... meni uopste nije tesko reci izvini ili oprosti ako sam nesto skrivila ili ako nisam u pravu...smeta mi sto nekad ljudi jednostavno ne mgu prevaliti ovo preko usta
sto se tice ovoga volim te.. hm... to ipak ide malo teze... mislim da sam za ovih svojih x godina to rekla samo dva puta
meni su govorili ali ja vise volim to da osjetim nego da mi se kaze... a i ja vise volim da pokazem voljenoj osobi na neki nacin.. nekim djelima, gestovima nego da govorim
Izvini je ok,ali VOLIM TE je beze jer su samo rijeci u pitanju od kojih u principu nema nista,mada nekad partner zeli to naglasiti.Naravno druga je stvar sta stoji iza toga,emocije,navika ili pa eto da i ja njoj ili njemu kazem da ga volim onako reda radi.
Terenc wrote:Izvini je ok,ali VOLIM TE je beze jer su samo rijeci u pitanju od kojih u principu nema nista,mada nekad partner zeli to naglasiti.Naravno druga je stvar sta stoji iza toga,emocije,navika ili pa eto da i ja njoj ili njemu kazem da ga volim onako reda radi.
e ako ce mi neko reci samo reda radi ili iz navike...e onda bolje nek... zauvijek suti
Mene iskreno nervira kad mi neko kaze izvini cisto da bi se on izvukao...
A znam dobro kada je to tako.
Napravi dobru glupost i onda mi pocne pricati bla bla bla i izvinjavat se...pa nisam ja od jucer
Bolje mi se nemoj izvinjavat nego mi neki lazni moral prodavat
odanamajka wrote:Bas me nesto interesuje je li do mene/nas ili su ove dvije NAJTEZE rijeci. Vise se i ne sjecam kako to zvuci!!!
Ne znam zasto ljudi pridaju toliko vaznosti rijecima .Oduvijek sam smatrala da rijeci vode samo ka dubljem nerazumjevanju i da bi se mnogo bolje razumjeli da nemamo moc govora.Jedan pogled, zagrljaj u pravom trenutku meni znaci mnogo vise
Kako kaze Andric "Govoriti malo,ne govoriti zlo, glupo, povrsno ni uzaludno, ili cak ne govoriti uopste"
to su samo rijeci..........vazno je da se kazu sa osjecajem a ne onako lupetati.....nije tesko reci ni jedno ni drugo ako govoris pravoj osobi ili ako tebi govori prava osoba,sada da li je prava ili ne osoba to je vec diskutabilna tema.......mrsko mi toliko pisati o tome eto
hajde zdravo cmoka vam
ladyblue18 wrote:@lelic-koja je furka saa tim zdravo i cmokama
Da nisi pogrijesila forum?
kakve veze ima forum s tim??? to je moja licna furka ne vidim nista lose u tome.......i ne morate to licno shvatati kome to mi je uzrecnica hahahahahahaha
haj zdravo cmoka
"IZVINI" je nekako postala uzrecica jer nerijetko kasnim ali nije mi tesko iskreno to reci kad znam da sam pogrijesila.Ali "VOLIM TE" hmmm...malo teze.Ne sjecam se kad sam zadnji put to nekome rekla.
Prozor wrote:ne treba ni imati ponos ili uzdrljivost do krova, a ni razbacivati tim rijecima toliko da izgube znacaj, sredinom, sto bi rek´o Dino...
Slazem se! Jako vrijedne rijeci koje se tako rijetko govore i koje mogu spasiti mnoge stvari i mnogo vrijediti. Ali, treba znati kome ih uputiti i u kojoj situaciji. Teske, jer se lako na nekoga naljutiti, najlakse, ali tesko je popraviti. Tako uvijek biva.