Izuvanje po kućama :D

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

jeza u ledja

#726 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by jeza u ledja »

Zejnep wrote:
HAVANA wrote:
radostan dan wrote:znači ko god zakuka da je loše u bejha treba streljati....
jarane, -izuvanje po kućama-, tries strana...pa danci ne bi stigli do sedme, osme, u vrh glave.
:lol: Bila je i o pretis loncu,prava rasprava se razvila.Gluho bilo da jos ko o promaji otvori...Ta ce danci... :D Lijepa bosna,ja pobudalim od posla,sto briga...kontam sipu racq :twisted: i otvorim forum.Kae obrezan il neobrezan,izuo se il jok,boji se pretis lonca...i rahat od pameti... :stolica:
:lol: :lol: :lol:
Nista to. Ja imam tezu dilemu, vrijednu skeca u Seinfeldu ili nesto tako.

Naime, moje je pitanje - kad idete kod nekog kuci, i koristite WC. Recimo da u toj kuci ne zive samo muskarci. Moje pitanje, odnosno dilema je sljedeca - ako spustite sjedalo nakon uriniranja, neko ko udje sljedeci ce mozda misliti da ga nikad niste ni digli. Ako ga pak NE spustite, onda ce se ljudi je li naci uvrijedjeni sto ste bezobirni. Koji je najbolji odgovor? :D
Postoji i zasebna dilema oko spustanja i poklopca, a nakon velike nuzde - (zasto je poklopac spusten?), ali to vec zahtjeva zasebnu temu zbog delikatnosti problema. :D
Zejnep

#727 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Zejnep »

insomnia78 wrote:
Zejnep wrote:
insomnia78 wrote:A bila je mescini
Ne nađoh je
Bila žučna pa je obrisali :-D
Razlog više da se ponovo pokrene. :mrgreen:
Đe ona Zoya? :zoka:
Fudo387

#728 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Fudo387 »

¤ jelena ¤ wrote:Čitam u Finskoj, dal u obdaništu il u jaslicama još...stave ih na promahu...to puše na sve strane da se čeliče...i na snijeg...
kažu treba preživjet onu zimu tamo... :cry: i to sve nešta sklepano, neugledno, straćara naka...trči, trči pa komad tepiha... :|

...
Image :cry:
Ovo su novi detalji na temi, k’o bi rek’o da su Finci budalastiji od Japanaca... :cry:
jeza u ledja

#729 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by jeza u ledja »

Stave ih na promaju, pa onda u saunu. :D
Fudo387

#730 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Fudo387 »

Vidis da to nije normalno.
Jadna djeca.
Mozda su zato svi ‘naki zuti?
jeza u ledja

#731 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by jeza u ledja »

Ne znam, nisam nikad bio.

Znam samo da u poznati po tim saunama i da locu ko Rusi, pa im mozda to pomuti sposobnost racionalnog rezonovanja odgoja djece. :D

No promaja definitivno NE SKODI zdravlju, kao ni mokra kosa, kao ni sjedenje na betonu (odose jajnici :-) :lol: ). Sve te stvari ljudi nam se smiju kad odemo vani. Mozda imaju nekog smisla u odredjenim okolnostima, ali generalno nisu nezdrave.
Meni nikad nije bilo jasno ovo za promaju, kad one tete u tramvaju kazu zatvori prozor ubi me promaja. :shock: :?

Ali eto posto znam da ce se sad javit 101 osoba da mi objasni zasto je to stetno bolje da ne talasam previse. :D
Fudo387

#732 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Fudo387 »

Kako nije stetno?
Eto, okupaj se i zaspi na promaji, pa javi kakve su ti antibiotike dali da ti se usta vrate iz vaginalnog u normalni polozaj. :D
HAVANA

#733 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by HAVANA »

Cuj ne skodi promaja.
triconja

#734 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by triconja »

jeza u ledja wrote:
Zejnep wrote:
HAVANA wrote: :lol: Bila je i o pretis loncu,prava rasprava se razvila.Gluho bilo da jos ko o promaji otvori...Ta ce danci... :D Lijepa bosna,ja pobudalim od posla,sto briga...kontam sipu racq :twisted: i otvorim forum.Kae obrezan il neobrezan,izuo se il jok,boji se pretis lonca...i rahat od pameti... :stolica:
Nista to. Ja imam tezu dilemu, vrijednu skeca u Seinfeldu ili nesto tako.

Naime, moje je pitanje - kad idete kod nekog kuci, i koristite WC. Recimo da u toj kuci ne zive samo muskarci. Moje pitanje, odnosno dilema je sljedeca - ako spustite sjedalo nakon uriniranja, neko ko udje sljedeci ce mozda misliti da ga nikad niste ni digli. Ako ga pak NE spustite, onda ce se ljudi je li naci uvrijedjeni sto ste bezobirni. Koji je najbolji odgovor? :D
Postoji i zasebna dilema oko spustanja i poklopca, a nakon velike nuzde - (zasto je poklopac spusten?), ali to vec zahtjeva zasebnu temu zbog delikatnosti problema. :D
Nekad je bolje pisat sjedeci nego pisat u lavabo pa more ostati spuscana daska iza muska kad ode pisat. Pa eto sad skontaj sta ti je bolje da neko zapisa lavabo ili da ostavi spuscanu dasku :lol: .
Zejnep

#735 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Zejnep »

Stante ba, odoh otvoriti temu :mrgreen:
HAVANA

#736 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by HAVANA »

Nije ni meni s 20 nista skodilo.De majcin sine s 47 operi kosu i sjedi na promaju...
triconja

#737 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by triconja »

Zejnep wrote:Stante ba, odoh otvoriti temu :mrgreen:
Naziv teme: "Pisate li u lavabo u kucama gdje ima jaca zena ili ostavljate spustenu dasku?" :lol: .

Ovo jaca je starinski receno lijepa i fino popunjena zena (normalne kilaze).
HAVANA

#738 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by HAVANA »

Kae dobar kabriolet,vozo 2 dana...u kiseljak me vodili da mi glavu dedo vrati.Zakovrno.
¤ jelena ¤

#740 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by ¤ jelena ¤ »

:lol: :lol:
Fudo387 wrote: Ovo su novi detalji na temi, k’o bi rek’o da su Finci budalastiji od Japanaca... :cry:
al slika je simpatična, doduše, za većinu našeg svijeta to je... :cry: :D

No, ipak su Danci najbudalastiji...

http://www.mojpedijatar.co.rs/roditeljs ... -na-snegu/

Ko što smo viđali po forumu i naš čoek kad ode tamo, skroz pobudali... elem, nije ni tom Zvizu lako, razumite ga! :D
insomnia78

#741 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:Kae dobar kabriolet,vozo 2 dana...u kiseljak me vodili da mi glavu dedo vrati.Zakovrno.
jeza u ledja

#742 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:Kako nije stetno?
Eto, okupaj se i zaspi na promaji, pa javi kakve su ti antibiotike dali da ti se usta vrate iz vaginalnog u normalni polozaj. :D
Spavao sam na otvorenom mokre kose. Ne znam sad, nisam trazio hodnike sa propuhom dau njima spavam. Otvorim ljeti nekad prozore pa tako spavam. Na zimu izlazio mokre kose (ne sad u minus). Evo maloprije sam pokisao hodajuci vani, a prohladno je. Da li da se zabrinem za oblik svojih usta? :lol:
Opet ponavljam - ljudi nam se smiju radi toga. Ne znam kako si ti u Americi uspio ostati izoliran od tog ismijavanja. :?

Sad se sjetih, bio sam isto u (ne)prilici da budem u stanu gdje nema erkondisna, meni vruce, odvrnem fen na plafonu do daske i tako spavaj. Da nekom u Bosni tako kazes ljudi bi pobjegli glavom bez obzira. :D
jeza u ledja

#743 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by jeza u ledja »

HAVANA wrote:Nije ni meni s 20 nista skodilo.De majcin sine s 47 operi kosu i sjedi na promaju...
A sta ti mislis, da sam ja momcic neki? :D
Zejnep

#744 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Zejnep »

Ali kinezi vjeruju u propuh :mrgreen:
Edin H.

#745 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:Kae dobar kabriolet,vozo 2 dana...u kiseljak me vodili da mi glavu dedo vrati.Zakovrno.
:lol: :lol: :lol: malo ga shiljis, al hajde. :D
¤ jelena ¤

#746 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by ¤ jelena ¤ »

Sve, sve, al zakovrno... :lol: otkad taj izraz nisam čula. :D
hAZNADAR wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

I za Dansku važi ista priča, ne mogu sad naći link, ali je slično ovome što ste vi čuli za Norvešku. :)

Elem, ima tu nešto...ne stakleno zvono, nego stisni zube i prepustiti se stihijama, nevremenu i mikrobima...s vremena na vrijeme. :D
U cijeloj Skandinaviji to jeste praksa. Ali ta djeca su obucena, utopljena, samo lice viri,... i nije bas da cvokocu vani namjerno. Osim toga jaslice, vrtici po pravilu imaju problem prostora i nema mjesta za svu djecu koja spavaju u kolicima unutra. Isti problem imaju i obdanista za malo vecu djecu gdje se u vecini svaki dan ide busom van grada u sumu, park, farmu,... i provede 8 sati vani. Bez obzira kakvo je vrijeme. Za razliku od nas koji se sklanjaju od kise, vjetra, zime i mijenjaju plan zbog vremena - skandinavci samo obuku prikladniju odjecu i napolje. Posebno je interesantno vidjeti u Kopenhagenu ujutro nepregledne kordone bicikala po kisi i vjetru - u kabanicama i gumenjacima voze. Mlade majke izuzetno lijepe po dvoje male djece na biciklu jedno ispred, drugo na paksicu svi u kabanicama i sta ces - mora se stici gdje vec idu. Neko nema auto pa je prisiljen na to a neko ima ali zbog guzve i trazenja parkinga izabere biciklo sa kojim brze stigne. U vrticima i jaslicama je sila prilika sto se spava i boravi vani jer nema mjesta unutra. Nije to zato da se celici, ojaca,.... vec sila prilika i - takav im je mentalitet.

Uglavnom se izuvaju u kuci - vezano za temu.
I to je dobra praksa, samo što je našem čovjeku malo čudno i na prvu neprihvatljivo. Evo na ovom linku što sam postavila gore, majka iz Zagreba doživjela nervni slom (pretpostavljam bukvalno) kad je vidjela kako Danci bebama liječe prirodnim putem temperaturu u tim njihovim državnim jaslicama.

Elem, ako sam dobro shvatila, u sistemu u kojem je sve besplatno i svima dostupno, pa veliki broj ljudi isto i koristi, nedostatak prostora dosta toga diktira i uslovljava. Ima logike, naravno, a ima i do klimatskih faktora.
HAVANA

#747 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by HAVANA »

Edin H. wrote:
:lol: :lol: :lol: malo ga shiljis, al hajde. :D
Ne siljim matere mi.Hoce mene to.I onaj atlas sam ti ja radio. :D
Connaisseur Karlin

#748 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Connaisseur Karlin »

kako je tebe dedo izljecio , ozbilljno pitam :)
zippoo87

#749 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by zippoo87 »

logicno da se izuvam jbte...pa kuca bi bila ko svinjac da se u obuci hoda
ali ja cim ulazim u kucu,oblacim kucne papuce(pape),nema sanse da bi mogao zimi bez papuca,smrzo bi se :D

a da se osvrnem i na ovu cuvenu promaHu,promaju ili ti ga propuh...fazon je u tome sto mi kazemo "ubiti ce me " i to je smijesna fraza a sto se tice nezeljenih efekata od propuha,ima ih...zna ukociti vrat,usta i ostale dijelove tijela,zavisno od godina :D

ali da ce to nekoga "Ubiti" e zbog toga nas i treba ismijavati :D
HAVANA

#750 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by HAVANA »

Pa dobro sad mi se ubijemo i od alkohola,oderemo trebu,zavrnemo levata...nako,vise figurativno je to.. :D
Post Reply