Izraelski fasisti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Efekt

Post by Efekt »

vesela wrote:
digger wrote:
zoom66 wrote:o vidju ti ljubitelja teriguza...:D...diggertjitju, dugo te od teriguz teme nije bilo...:D...tek povremeno te ima, i to kad ti stigne kakva naredba odozgo..:D...drazi si mi kao dijasporac...:D:D:D
Ma pokusavam na sve strane da zakuham... Nekada ne ide kako treba ali se stvarno trudim... :D

Ma kakve bolan "naredbe" diggeru dijasporcu? Nema brale: taj ti je slobodarski duh...( izuzev kada mi zena nesto trazi povisenim glasom)... :D

ovdje je postalo pravo interesantno:

ako ne mislis ISTO i, ne d'o Bog, dodas ARGUMENT odmah si cetnik, ustasa, nevjernik, "sta ti znas dijasporac", tj. placeni dijasporac, tj. dijasporac koji se stidi Bosne itd...itd...lista je predugacka...

a tema : Izraelski fasisti

a mi bi da rusimo srbijanske gradove! :?

u sukobu imaju dvije strane...jedna je jaca sa oruzjem...ispade Hezbola neduzna i nenaoruzana "ABiH" i ne ubija, nedaj Boze da napada...samo se brani!...koliko Caca i inih ima kod njih!...i to kakvih!

Izraelci su za svaku osudu...ne mogu sagledati kraj i ishod ovog sukoba, puno stvari, razlicitih interesa i drzava je upetljano, ali sam uplasena da moze doci do vecih razmjera...
Ako je stolica stolica ti i ja nemamo sta misliti o tome.Ako ti mislis da nije bilo agresije na BiH ti si cetnik. Ja oko toga ne dvojim jer ti nemas sta da mislis oko toga.Ako si ti srbin iz Canade i stavljas se na stranu Izrela ( argument koji si ti naglasila velikim slovom ili ne postoji ili je na staklenim nogama { dodaj ovdje digger-ov argument ako si vec njegov advokat) ja takodje znam da je taj covjek cetnik ,Znam i bog.Zna i on.Da si ti stanovnica Londona( 1943 ) i da si Engleskinja ( a pogotovo da si Njemica
) i da si se zabrinuto upitala " pa necete valjda bombardovati njemacke gradove pa zaboga oni imaju decu ) ti bi iste sekunde bila streljana.Mada Bosancima nikad nije palo na pamet da bombarduju Beograd ,( cestitam onima kojima jeste ) zasto se ti toliko tome cudis.Sta je to toliko sablasno , sta je to toliko tebe sokiralo , ako bi trebalo na beogradskih dva miliona
granata na Sarajevo spucati jednu na terazije pa da i oni vide kako je., Pa jos napises i posaljes u svijet da je granata doletila iz Zajecara.Cak je Avaz pisao o tome .a tek ovo sa Cacom ( ljubi te majka tako iskrenu i postenu ) pa Armija BiH pod navodinke.Pa neduzna .Ko je ikad rekao da je neduzna." nenaourzana sa velikom dozom ironije .Kamo srece da je biila naoruzana.A sto se tice Cace sta ces draga Vesela , nismo ti mi nebeski narod pa nam se Caco omakao.Da smo nebeski narod kao Englezi , Amerikanci , Srbi , Jevreji mi bi samo za Logor Manjacu i onu granatu na Tuzlansku kapiju napravili ono sto su Englezi napravili Njemcima.Svi gradovi su bili sruseni.Deset miliona mrtvih , Rusi su sredili Barlin .....i ispali dobri momci jer su se branili od agresora.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

vesela wrote:znaci li to da je NATO rusio bez razloga?...ili je htio onemoguciti dalji dotok oruzja i ljudi u BiH?...da smo to mogli MI uraditi, ne bi nam trebao NATO!

ili grijesim?
NATO je rušio,..... šta? Gradove nije sigurno.
Da smo to mogli mi uraditi, opet bi rušili vojne ciljeve a ne gradove.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

vesela wrote:znaci li to da je NATO rusio bez razloga?...ili je htio onemoguciti dalji dotok oruzja i ljudi u BiH?...da smo to mogli MI uraditi, ne bi nam trebao NATO!

ili grijesim?
ja ne znam da je nato tukao srbiju zbog bosne ili grijesim? :?

koliko znam nato je istukao srbiju '99 zbog kosova
Efekt

Post by Efekt »

Ja imam u familiji i srba i hrvata.Gradska porodica , partizani , ljevicari .....imao sam djevojaka Srpkinja , Hrvatica ......ljubili smo se , nije da nismo , i svasta nesto , ali mi od njih nista nije preslo .Ama bas nista , a pogotovo laz i ubleha .Izvrtanje stvarnosti u ime necega i nekoga ( e pa vala necete vi biti dobri a mi losi ) ma kakvi , a pogotovo laz i propaganda.To se nikako ne lijepi na mene.
danas

Post by danas »

ili grijesim?
jeste, sad si me podsjetila kako je to bilo...
nato je bombardovao surcin kao sto su izraelci prvo bombardovali aerodrom u bejrutu... pa je nato onda bombardovao mahom zgrade i naselja, a ne strateske ciljeve po srbiji... i iza nato-a ostadese desetine civila ubijenih, ko sto osta u qani prije neki dan i prije 10 godina (preko 100 samo za jedan dan)... i nato je isao buldozerima na zive ljude koliko se sjecam...

fakat sve isto, jes' vala u pravu si... :shock:
evo ja vise necu nijedne... :roll:
Efekt

Post by Efekt »

Vozdra_123 wrote:

ili grijesim?
ja ne znam da je nato tukao srbiju zbog bosne ili grijesim? :?

koliko znam nato je istukao srbiju '99 zbog kosova
Kliker radi ! bravo vozdra 123
digger

Post by digger »

vesela wrote:ovdje je postalo pravo interesantno:

ako ne mislis ISTO i, ne d'o Bog, dodas ARGUMENT odmah si cetnik, ustasa, nevjernik, "sta ti znas dijasporac", tj. placeni dijasporac, tj. dijasporac koji se stidi Bosne itd...itd...lista je predugacka...

a tema : Izraelski fasisti

a mi bi da rusimo srbijanske gradove! :? ...
E vidis to je zato jer su moji argumenti sa malim "a"... :D

A da mi stvarno svi mislimo dobro i zelimo isto bas svima, bilo bi ovdje i zestokih tema. Kao recimo oko kineske okupacije Tibeta.

Tibet je bio slobodna zemlja vijekovima, sa mirnim Dalaj Lamom... bez puske ili topa... pa je kinezi fino okupirase.

Koliko ih ovdje na forumu zna i brine o tome? Koliko zbog toga ne kupuje kod Kineza? A i zasto brinuti o nekakvim budistima... Njihov problem

Naravno kada bi se izraelci molili bogu na drugi nacin, sve bi im bilo oprosteno. Ali nece fasisticka stoka... tvrdoglavi...

Nije li to pocetak svake mrznje? Nije li zato kako svaki srbin postane "cetnik" a hrvat "ustasa?" Ili na drugoj strani svaki musliman "balija?" To sto sam ja kanadjanin ne vazi: ja sam zigosan kao cetnik a znamo kakvi su cetnici. Svaki izraelac je "cionista" i... problem rjesen. Ne znam da li si znala—dokazano—da su jevreji u srednjem vijeku kuhali djecu u kazanima i jeli kao supu? Pa kako im onda vjerovati?!?

A forumske diskusije cesto idu u bezveznom pravcu kao ona o amerikancu koji je nesto kritikovao, a kao "direktan" odgovor na kritiku je bio: A zasto vi ugnjetavate crnce! :-)

I naravno, uz to ti besplatno nabiju par epiteta koje su im valjda dokaz da si mentalno i moralno zastranio. Pa ti onda vidi kako ces dalje da prezivis...:D
vesela

Post by vesela »

@Efekt,

vidim da si novi clan i dobar dio onog sto si mi napisao NIDJE VEZE sa onim o cemu ja govorim...u drugom dijelu PONAVLJAS moja misljenja, ali sa prepotencijom, jer u svim tvojim postovima jedino TI znas, jedino TI vidis, jedino si TI dozivio i prezivio...smanji malo, pa cemo i prodiskutovati bez naboja

@seljak_cojek

mozda ne bismo rusili posmatrajuci sa ove vremenske distance...ali ONDA, u ono doba mnogi bi rusili "bez bismille"...ne mora znaciti da sam u pravu, ali ovo je moje misljenje
digger

Post by digger »

danas wrote: jeste, sad si me podsjetila kako je to bilo...
nato je bombardovao surcin kao sto su izraelci prvo bombardovali aerodrom u bejrutu... pa je nato onda bombardovao mahom zgrade i naselja, a ne strateske ciljeve po srbiji... i iza nato-a ostadese desetine civila ubijenih, ko sto osta u qani prije neki dan i prije 10 godina (preko 100 samo za jedan dan)... i nato je isao buldozerima na zive ljude koliko se sjecam...

Da te podsjetim da si zaboravila spomenuti da je NATO namjerno bombardovao kinesku ambasadu u Beogradu. :D
danas

Post by danas »

vesela wrote: mozda ne bismo rusili posmatrajuci sa ove vremenske distance...ali ONDA, u ono doba mnogi bi rusili "bez bismille"...ne mora znaciti da sam u pravu, ali ovo je moje misljenje
i tako ti onda, u ono doba mnogi srusise jedno brat-bratu oko pravoslavnih 1000 crkava po bosni, haman bez bismile... eno usred sarajeva zjapi rupa gdje je bila bogoslovija... mozda da napravimo od te rupe i memorijal, ko za WTC? ili da vodjeni primjerima brace nam iz RS-a samo udarimo parking ili javni WC?

:roll: :roll: :roll:
danas

Post by danas »

digger wrote:
danas wrote: jeste, sad si me podsjetila kako je to bilo...

Da te podsjetim da si zaboravila spomenuti da je NATO namjerno bombardovao kinesku ambasadu u Beogradu. :D
kao sto si ti zaboravio spomenuti da je u legitimnom cilju odbrane kina zauzvrat bacila atomsku na kaliforniju... :roll:
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

vesela wrote: @seljak_cojek

mozda ne bismo rusili posmatrajuci sa ove vremenske distance...ali ONDA, u ono doba mnogi bi rusili "bez bismille"...ne mora znaciti da sam u pravu, ali ovo je moje misljenje
Naravno da nisi u pravu. Mnogi su i onda imali priliku ali nisu je iskoristili, jer to ne ide tako.
Stanujem pored pravoslavne crkve, kojoj u ratu nije ni prozor razbijen, kojoj su čak nakon rata obnavljali (čini mi se pripadnici turskog bataljona SFOR-a - koje li ironije) fasadu i popravljali limeni pokrov koji bio propao.
Reci mi zašto je to rađeno ako smo skloni rušenju.
digger

Post by digger »

digger wrote:
danas wrote: Da te podsjetim da si zaboravila spomenuti da je NATO namjerno bombardovao kinesku ambasadu u Beogradu. :D
kao sto si ti zaboravio spomenuti da je u legitimnom cilju odbrane kina zauzvrat bacila atomsku na kaliforniju... :roll:
Uuuu... ovo je bio nizak udarac... :D

Elem, cinjenica je da je NATO tj. US avion pogodio kinesku ambasadu u Beogradu. Znamo da je bio americki jer se Klinton direktno izvinio... as U.S. officials blamed outdated maps and bad guesses for the mistake...

Svako pametan to moze prihvatiti (i ako je zvanicno objasnjenje bilo glupavo. Cuj "bad guess"... kao da je pilot bacio bombu rukom iz dvokrilnog aviona?)

Nije mi samo jasno zasto svako pametan ne moze prihvatiti da i Izrael moze napraviti gresku?
danas

Post by danas »

digger wrote:
Nije mi samo jasno zasto svako pametan ne moze prihvatiti da i Izrael moze napraviti gresku?
jebem mu mater digger, ovo je ko onaj vic... kad je mujo ubio zenu, i otiso na sud... pa ga pita sudija kako je fata umrla... kaze mujo, sudija, ja teso drva a fata se okliznula te pade na sjekiru.... pa tako dvajesisest puta...

e, tako nekako dodje i izrael... omaklo mu se slucajno, pade lebanon na sataru samo "26 puta"... :roll:

PS a inace, potrefio si ono za vjeru i da su izraelci samo druge vjere, sve bi lakse bilo. eto, ja se recimo nikako ne vadim iz dzamije i moram priznati da bi mi izrael bio mnogo miliji (voljela bih ga skoro pa ko saudijsku arabiju) samo da hoce doci tobe... :-) :-) :-) :-)
Digitalni Kajmak

Post by Digitalni Kajmak »

Za koju godinu ce se sve vidjeti i ljudi ce skontati da je ADOLF HITLER bio u pravu 8-)

JUDEN RAUS 8-)
Digitalni Kajmak

Post by Digitalni Kajmak »

ostro i na prvu wrote:"Digitalni Kajmak"
Za koju godinu ce se sve vidjeti i ljudi ce skontati da je ADOLF HITLER bio u pravu 8-)

ja sam vec skonto da si ti zesci papak :x :x :x :x
Daj mi kontraargumente,ostavi se vrijedjanja..ah..izvini..mozda si ti jevrej :? :roll:
stickitout

Post by stickitout »

Digitalni Kajmak wrote:Za koju godinu ce se sve vidjeti i ljudi ce skontati da je ADOLF HITLER bio u pravu 8-)

JUDEN RAUS 8-)
A onda bi se moglo zakljuciti da ni tvoja malenkost ne bi mogla ostavljati komentare poput ovog gore. Jer da je u pravu (adolf), ni tebe ne bi!!! Nisu samo "juden" bili na spisku pod-rasa, nego i ti, i ja, i svi ovde forumasi i preci nam nasi. Nego ti lijepo taj "digitalni kajmak" obrisi sa labrnje, zasuci rukave i udri po zaliscima dok ne procitas dovoljno da mozes skupit to malo testisa sto nedavno sleti u mosnje kese, da bi iole na nesto zrelo licilo i dolicilo pristojnom komentaru na ovoj, na da sve, ozbiljnoj temi sa prilicno gnusnim naslovom! :D :D
Klesar Tadija Tegoba

Post by Klesar Tadija Tegoba »

Digitalni Kajmak wrote:Za koju godinu ce se sve vidjeti i ljudi ce skontati da je ADOLF HITLER bio u pravu 8-)

JUDEN RAUS 8-)
Ti si bolan digitalni krmak. Krmak raus!
A_I_

Post by A_I_ »

zoom66 wrote:nazalost, nece biti u prilici prochitati tvoj odgovor...:D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Efekt

Post by Efekt »

vesela wrote:@Efekt,

vidim da si novi clan i dobar dio onog sto si mi napisao NIDJE VEZE sa onim o cemu ja govorim...u drugom dijelu PONAVLJAS moja misljenja, ali sa prepotencijom, jer u svim tvojim postovima jedino TI znas, jedino TI vidis, jedino si TI dozivio i prezivio...smanji malo, pa cemo i prodiskutovati bez naboja

@seljak_cojek

Pa sto nisu rusili sa ili bez bismile ? imali su cekic i macole i krampove ako nisu eksploziv i 4 godine vremena.Sto ? Kako ja mogu dignuti ruku na crkvu kada ja to dozvivljavam kao svoje.To i jeste moje .Ja sam u crkvi bio vise puta nego li u dzamiji. To je moja kultura moja bastina , ja se divim ljepoti crkve i katedrale .Ja to gledam i uzdisem .Pa udjem unutra pa sve one freske i ikone pa ona misterija, pa zvuk potpetice koji se prolama , moras pricati tiho i kad sapces cuje se od vrata do oltara , to je savrsen akustican prostor .Zato se u crkvama odrzavaju koncerti ozbiljne i duhovne glazbe.Sta bona pricas .sta ti je, bog s tobom zeno. Jesi li ovaj godisnji provela na Palama ili u Sarajevu.Jedan od haskih optuzenika iz Karadjiceve ergele masovnih ubojica je i ovo rekao " Mi smo njih pobili jer su oni htjeli nas " Dakle preventivno .
"Popij antibiotik jer mozes i oboliti :-) ubij psa prije nego sto te ujede " Da tebe slusa neko od onih bajnih SDS - ovaca bi sada rekao : " Idemo opet u rat , sutra , protiv muslimana jer ce nam srusiti crkve / jer ih nisu srusili 92 a htjeli su / Tobe jarebi tobe stakfirula ( kako SDP-ovac ovo speluje )
lindjo

Post by lindjo »

incesrting safunica Image

IZRAEL IS GAY Image

Image

hiihi
digger

Post by digger »

Mislim da je vrijeme da se povucem i ostavim drugima da nastave sa komentarima. Ako nastavim zamjericu se jos gore @danas i drugima a za sve to nema potrebe. Medjutim, ako ce neko da razmislja bar o jednom elementu diskusije koji mu/joj moze pomoci da bolje shvati bilo koju stranu, onda smo nesto dobro napravili.

Jedno znam: ako nekoga zaista mrzim, onda sam to svijesno i konstantno gradio, korak po korak. A kada za mrznju dodje na red neko drugi, pa treci... akt mrznje postane laksi... raste nekako sam od sebe.

Mrznja niceg dobrog ne donosi. Kroz nju samo mozemo da nadjemo istomisljenike koji na zalost nemaju nista kvalitetnije da ponude.
Efekt

Post by Efekt »

digger wrote:Mislim da je vrijeme da se povucem i ostavim drugima da nastave sa komentarima. Ako nastavim zamjericu se jos gore @danas i drugima a za sve to nema potrebe. Medjutim, ako ce neko da razmislja bar o jednom elementu diskusije koji mu/joj moze pomoci da bolje shvati bilo koju stranu, onda smo nesto dobro napravili.

Jedno znam: ako nekoga zaista mrzim, onda sam to svijesno i konstantno gradio, korak po korak. A kada za mrznju dodje na red neko drugi, pa treci... akt mrznje postane laksi... raste nekako sam od sebe.

Mrznja niceg dobrog ne donosi. Kroz nju samo mozemo da nadjemo istomisljenike koji na zalost nemaju nista kvalitetnije da ponude.
Stojis na pozicijama Sharona i trazis ravnotezu i relativiziras bosansku apokalipsu. Golgotu Bosne , tragediju bosanskog naroda biblijskih razmjera koji je doveo bosanske muslimane na sam rub bioloskog nestanka pravdas retorikom jednog Paravca i Seselja.I pises ovakve pateticne izlive i zrtve genocida poducavas ljubavi i pricas im o pogubnosti mrznje.
Skaces po forumu k'o kengur sa teme na temu da bi nam objasnio da smo slijepi i glupi te da ne shvatamo svu ljepotu balistickih raketa koji raznose djecu u molekule. Ovo je necuveno ! Volio bih ti vidjeti lice , i ne bi zalio sutra umrijeti.Ti si vampir.
danas

Post by danas »

digger wrote:Mislim da je vrijeme da se povucem i ostavim drugima da nastave sa komentarima. Ako nastavim zamjericu se jos gore @danas i drugima a za sve to nema potrebe. Medjutim, ako ce neko da razmislja bar o jednom elementu diskusije koji mu/joj moze pomoci da bolje shvati bilo koju stranu, onda smo nesto dobro napravili.

nema razloga da smatras da ces mi se zamjeriti -- ja imam svoje pozicije, a ti svoje. i ne moramo se slagati. a ja ne mrzim nikoga, osim -- kad me povuce partizanski gen -- cetnike, ustase, i domace izdajnike :D :D :D

ja jednostavno nastojim da zivim zivot po nekim principima, i nastojim da ti principi budu dosljedni, da imaju makar kakve-takve logike (da ne ulazimo u moral i obraz).

pa kako mislim da nije posteno da se srbi izbace iz sarajeva da bi se u njihove stanove uselile izbjeglice iz foce, tako mislim da nije posteno da se palestinci izbace iz svojih domova da bi se tu uselile izbjeglice iz varsave i beca.

kako smatram da bosanci ne treba da bombarduju civile u beogradu i novom sadu i cacku jer postoji .0000001% sanse da u tom bombardovanju pogine ratko mladic koji se krije u srbiji, tako isto smatram da izrael ne treba da bombarduje civile i naselja po bejrutu da bi ko biva smakao nekog vodju hizbolle.

kako smatram da srbin ili hrvat ili jevrejin ili ciganin ne treba biti gradjanin drugog reda u bosni, tako smatram da i taj palestinac ima pravo biti ravnopravnim gradjaninom u svojoj domovini.

kako smatram da se ne treba dici zid na drini da nas stiti od komsija koji svako malo pretrce drinu da me kolju (samo moja porodica je poklana najmanje 4 puta u zadnjih 140 godina), tako smatram da izrael ne treba da dize zid da se 'stiti' od palestinaca.

i tako dalje, i tako duze. ovo je samo izabrani dio paralela koje se mogu napraviti... ne kazem da su najbolje, ali makar ilustruju (donekle) sta bi bilo kad bi svi radili ono sto radi izrael. nije u redu, pa nije u redu. pa da mi je rodjeni otac sef izraela, nije u redu. a ako iko ne gleda kroz prizmu vjere na ovaj sukob, to sam ja...
vesela

Post by vesela »

danas wrote: i tako dalje, i tako duze. ovo je samo izabrani dio paralela koje se mogu napraviti... ne kazem da su najbolje, ali makar ilustruju (donekle) sta bi bilo kad bi svi radili ono sto radi izrael. nije u redu, pa nije u redu. pa da mi je rodjeni otac sef izraela, nije u redu. a ako iko ne gleda kroz prizmu vjere na ovaj sukob, to sam ja...
u cijelom postu ti je svaka na svom mjestu, posebno u citiranom dijelu...ilustrovala si sta bi bilo kad bi svi radili ono sto radi Izrael...ja samo ponavljam da to Izrael radi jer im se moze, imaju cime...to je poenta svakog sukoba...svijet gleda i, aman, zgrazava se i osudjuje...ali niko nista konkretno ne radi da se ubijanje zaustavi...sve dok se ne pojavi neko ko ima interes da se upetlja...a ljudi ginu...i sigurna sam da oni koji su jos u zivotu, u Libanu, nebi sekunde razmisljali da li da sravne Izrael, samo kad bi imali cime...

a lako je moguce da dobiju, pa da nastane haos mnogo vecih razmjera...to je ono cega se ja bojim!
Post Reply