Izrael i Bosna paralele
- Havatar
#26 Re: Izrael i Bosna paralele
Onaj ko zivi u Srbiji je Srbijanac a ne Srbin i to je paralela sa Bosanac i Bosnjak . Ti mozes da se koristis raznim vratolomijama da objasnis zbog cega se izjasnjavas kao Danac ali ne mozes da tvrdis da je nazivati se kao Bosnjak sto je tradicionalno ime naroda pogresno a novo ime Bosanac i Hercegovac normalno . Bosna se zvala i u srednjem vijeku pa je narod bio Bosnjani kasnije Bosnjaci i taj argument odmah mozes da bacis u vodu posto ti i nije nikakav argument.
- Danguba
#27 Re: Izrael i Bosna paralele
Ok ali da skratimo pricu,Havatar wrote:Ne razumijemo seDanguba wrote:razumijemo se...Havatar wrote:Nije nikad ni bio u Ustavu tako da ne moze da se vrati samo moze da se uvede
ja sam Bosnjak samo zato sto moji bajni politicari nisu uspjeli da se izbore da u Ustavu zemlje stoji da su i Bosanci konstutivni. Naziv Bosnjak je preuranjeno usvojen i trenutno ima znacenje skroz drugacije u odnosu na izvorni naziv.
Kada i dodje do toga prvi cu biti da se izjasnim ponosnim Bosancem islamske vjeroispovijesti a drugi kako ce se izjasniti nije me briga.
p.s. nevezano za tebe, i danas se u Srbiji(Sandzaku) kaze ''udala se za Bosanca'' ili ozenjen je Bosankom.
- Havatar
#28 Re: Izrael i Bosna paralele
To ima veze sa egionalnom pripadniscu ane sa etnickom/nacionalnom
- Danguba
#29 Re: Izrael i Bosna paralele
o ovome se radi...Havatar wrote:To ima veze sa egionalnom pripadniscu ane sa etnickom/nacionalnom
Treba da ostanu Srbi Srbi, Hrvati Hrvati, Bošnjaci Bošnjaci, ali da svi budu i Bosanci-kazao je tada Izetbegović.
- Havatar
#30 Re: Izrael i Bosna paralele
Sa ovim se slazemDanguba wrote:o ovome se radi...Havatar wrote:To ima veze sa egionalnom pripadniscu ane sa etnickom/nacionalnom
Treba da ostanu Srbi Srbi, Hrvati Hrvati, Bošnjaci Bošnjaci, ali da svi budu i Bosanci-kazao je tada Izetbegović.
- Danguba
#31 Re: Izrael i Bosna paralele
to je to cemu svi treba da tezimo i da niko ne bude nicim zakinut.Havatar wrote:Sa ovim se slazemDanguba wrote:o ovome se radi...Havatar wrote:To ima veze sa egionalnom pripadniscu ane sa etnickom/nacionalnom
-
muzicar_iz_parka
#32 Re: Izrael i Bosna paralele
Nema paralela, Izrael je ozbiljna država, na skali 1 do 100, oni su negdje na 10om mjestu a mi otprilike na 75om.