Begović
Izrael-BiH, 16.11.2014.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- madtv
#726 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
fuj...hebeni podanicki karakter
Begović

Begović
-
FreakyStyley
#727 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Ne vjerujem. Mozda jedino Pape izjavi "da ga je razocarao kao igrac i kao covjek i naljutio celnike saveza, te se ne uklapa u formaciju."Romanista 101% wrote:Hoce li i protiv Begovica biti pokrenut disciplinski postupak i raspisata potjernica jer je pomenuo Savez na javnoj televiziji?
- zecko_kupuz
#728 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
I ja sam za realno sagledavanje situacije, neću govoriti da je za sve 100% kriv Sušić niti da su nam svi igrači za *urac, ali da se probava, našlo bi se više kandidata. Ne možeš očekivati da ti gotove igračine padaju s neba. Klupa nam se suzila, to nekakva premetanja, rokade po terenu, Bola jednostavno kaže - ne zna se ko šta igra više.
Treba prozvati Savez (normalno Bega, pravo zboriš) i selektora, a i preispitati se ko je od igrača vrijedan pozivanja u budućnosti. Ne možeš izvući Bešića kao asa iz rukava da sam ordinira po sredini cijele kvale, ko će ga zamijeniti u slučaju nužde? Na svakoj poziciji uduplati konkurenciju, pružiti šansu i većem broju domaćih igrača, više će to cijeniti nego ovi neki iz inostranstva (Prcić me u kontinuitetu razočarava nakon cijele one halabuke..).
Uvijek se vidi kad je nešto truhlo u svlačionici (slično kao s Egiptom), igrači se gube od silnih rokada, selektor bez trunke ideje i elana da ih malo trzne iz letargije, pa onda ovo predavanje kad fasujemo gol, padanje u nesvjest i šta već ne...
Gradili smo reputaciju pet-šest godina, a sada sve bacamo niz vodu, u roku od nekoliko mjeseci. Bola je moja srodna duša, razmišljamo isto.
Treba prozvati Savez (normalno Bega, pravo zboriš) i selektora, a i preispitati se ko je od igrača vrijedan pozivanja u budućnosti. Ne možeš izvući Bešića kao asa iz rukava da sam ordinira po sredini cijele kvale, ko će ga zamijeniti u slučaju nužde? Na svakoj poziciji uduplati konkurenciju, pružiti šansu i većem broju domaćih igrača, više će to cijeniti nego ovi neki iz inostranstva (Prcić me u kontinuitetu razočarava nakon cijele one halabuke..).
Uvijek se vidi kad je nešto truhlo u svlačionici (slično kao s Egiptom), igrači se gube od silnih rokada, selektor bez trunke ideje i elana da ih malo trzne iz letargije, pa onda ovo predavanje kad fasujemo gol, padanje u nesvjest i šta već ne...
Gradili smo reputaciju pet-šest godina, a sada sve bacamo niz vodu, u roku od nekoliko mjeseci. Bola je moja srodna duša, razmišljamo isto.
-
todd_smith
#729 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Ovo i mene zanima.Romanista 101% wrote:Hoce li i protiv Begovica biti pokrenut disciplinski postupak i raspisata potjernica jer je pomenuo Savez na javnoj televiziji?
Doduse Pape kaze da igrac bez kluba ne moze igrati, pa zovne Vranjesa. Tako da sve je moguce.
- dustaban
#730 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Boze mili kako ovo sve lici na "slucaj SDP" !

-
condy
#731 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Sramota. Dugo cemo se mi sjecati proslih kvalifikacija i plasmana na SP. Susic je najodgovornini za ovu blamazu i on nas jeste odveo na SP ali on nam je unisto sve sanse za EP. Pored njega, potrebno je i igrace mijenjati, dati sansu nekim novim igracima a nekima se zahvaliti.
- Tito_i_Partija
#732 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Evo zasto Begovic zasluzuje da bude kapiten broj 1. Muda do poda, svaka cast momak.
Jos mi nije jasno sta ono bi sa Miretom. Covjek jednostavno kolabira na terenu. Da nije mozda bolestan igr'o?
A ostalo, komedija. Tragicna komedija. A da li ce ona ubleha napustit' klupu, ne znam. Nadam se da ima bar trunku dostojanstva da to uradi.
Jos mi nije jasno sta ono bi sa Miretom. Covjek jednostavno kolabira na terenu. Da nije mozda bolestan igr'o?
A ostalo, komedija. Tragicna komedija. A da li ce ona ubleha napustit' klupu, ne znam. Nadam se da ima bar trunku dostojanstva da to uradi.
-
FreakyStyley
#733 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Ne znam, glupo mi je spominjat Prcica u negativnom kontekstu toliko. Po meni se momak uspio istac u ovom sivilu, uz Mujdzu i Lulica koji su bili "solidni" u najblazem mogucem smislu te rijeci.
-
todd_smith
#734 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Jeste. Pod lijekovima igrao.Tito_i_Partija wrote:Evo zasto Begovic zasluzuje da bude kapiten broj 1. Muda do poda, svaka cast momak.![]()
- zecko_kupuz
#735 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Po kojoj ovo logici? Šunjić je čistio sve one ubačaje što je Hadžić dopuštao (solidarišem se s momkom, igra jedno treću-četvrtu poziciju od SP-a), kod prvog gola je Hadžić otvorio prostor za šut, Spahić kasno uletio i skrenuo loptu u mrežu. Kod crvenog kartona Šunjića, Spahić je zalutao negdje naprijed (pogledaj opet na snimku).Frankyee wrote: Reprezentacija je izgubila koheziju unutar tima, glavni igraci veceras kao sto su Pjanic , Lulic, Medunjanin, Spahic nisu povukli dovoljno. Pjanic je veoma lose odigrao kao i protiv Kipra. Sada na terenu nije bilo ni Vrsajevica ni Tina.
Susic jeste najveci krivac ali treba nekim igracima pojasniti stvari. Sunjic je unistio utakmicu a kriv je i za prvi pogodak. Mi nemamo ni jednog igraca veceras da je pokazao dobru igru osim Begovica.
Ovo jeste Papetova kaka, jer je Spahić malo poremetio tek uspostavljenu "harmoniju" u štoperskoj liniji. Govorim prošli put da je dobra stvar što Toni preuzima odgovornost, a sada mu se vraća Spaha da opet diriguje odbranom, a više ne umije ili mu se jednostavno *ebe za sve (smješka se kod žutog kartona
- haris0032
#736 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Ocekivano. Da je bio kakav napadac u timu, siguran sam da bi bar jedan gol dali u onom naletu, a sta bi bilo do kraja ne znam.
Jedina pozitivna stvar je ostavka selektora.
Cimirot
Begovic
Lulic, Mujdza, Spahic pa i Hajrovic su se ako nista trudili.
Ostali.....nemam komentara, Begovic je za njih sve rekao.
Jedina pozitivna stvar je ostavka selektora.
Cimirot
Begovic
Lulic, Mujdza, Spahic pa i Hajrovic su se ako nista trudili.
Ostali.....nemam komentara, Begovic je za njih sve rekao.
- Tito_i_Partija
#737 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Genijalno. Stavi bolesnog covjeka da igra ovako vaznu utakmicu, pa sta bude nek' bude. E moj Safete.todd_smith wrote:Jeste. Pod lijekovima igrao.Tito_i_Partija wrote:Evo zasto Begovic zasluzuje da bude kapiten broj 1. Muda do poda, svaka cast momak.![]()
- Seoskivaralica
#738 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Pričate svašta.....
Generalno izašli smo sa slabim timom , čuj nema napadača....pa pozvao bi' ja Muslića , jal Ćoškovića , Obuću , Nikića , Kodru(Mehu) , dje Balja , pa doš'O bi ne'ko....nema štopera , nema veznjaka , .........'ma nema Sajo daMu , ....saziva miševe , pa ima igrača u nas još mimo onih dvadesetak što ih stalno voooda sa sobom , pa nije moguće da niko u Bosni ne valja....haj' u Bosni nego i ovi što vani igraju....tačno k'o da išće parrrra....
To sve pohasilo...naaaručito Sajo , ...šta će , imao je uspjeha u fudbalskoj karijeri prosječnih , dok u trenerskoj
, ne znam , osim plasmana na SP , ništa , ......umjesto da se lagano nakon mundijala oprostio ko čovjek sad bi ga ja oćero još bi mu jamijo i ono granof odijelo i mobitel što je šićarijo , a ostao bi mu dužan zadnju platu samo iz fazona.... 
Generalno izašli smo sa slabim timom , čuj nema napadača....pa pozvao bi' ja Muslića , jal Ćoškovića , Obuću , Nikića , Kodru(Mehu) , dje Balja , pa doš'O bi ne'ko....nema štopera , nema veznjaka , .........'ma nema Sajo daMu , ....saziva miševe , pa ima igrača u nas još mimo onih dvadesetak što ih stalno voooda sa sobom , pa nije moguće da niko u Bosni ne valja....haj' u Bosni nego i ovi što vani igraju....tačno k'o da išće parrrra....
To sve pohasilo...naaaručito Sajo , ...šta će , imao je uspjeha u fudbalskoj karijeri prosječnih , dok u trenerskoj
- zecko_kupuz
#739 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Sušića treba podsjetiti kako su današnji monumentalni napadači (Džeko i Vedo) započeli u reprezentaciji. Bili su igrači Teplica i nekakvog Aalena ili Achena.. Adnan Ćustović dobio priliku u jednoj ili par utakmica, zabio gol za tri boda protiv Turaka, uz anonimnog Džeku.
Ako nećeš probati, nećeš nikoga ni dobiti. Kako kažu na zapadu - "expect the best prepare for the worst".
Ako nećeš probati, nećeš nikoga ni dobiti. Kako kažu na zapadu - "expect the best prepare for the worst".
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#740 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
http://blogcikcik.blogspot.com/2014/11/ ... mogao.htmlTito_i_Partija wrote:Evo zasto Begovic zasluzuje da bude kapiten broj 1. Muda do poda, svaka cast momak.![]()
-
todd_smith
#741 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Nece biti vise selektor.
- Tito_i_Partija
#742 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Source?todd_smith wrote:Nece biti vise selektor.
- Romanista 101%
#743 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Ja mislim da ako Vaha sad ne pristane znaci da nece nikad preuzeti BiH.
- Logovan
#744 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Pobjeda Izraela je u potpunosti zaslužena, iskoristili su većinu svojih šansi, ali malo je rezultat i nerealan, jer smo i mi trebali makar jedan-dva gola zabiti. Hajrović, Lulić, itd, nijedan da pogodi.
Niko nije imao muda da šuta sa 20-tak metara, nego se išlo na ona glupa dodavanja, kontali ući će u gol. Nije mi jasno kako Izet nije ono pretvorio u gol
a još mi je manje jasna ona situacija sa Lulićem. Odbrana nam je kritična. Riješiti se kvazi igrača, Hadžića, Kvržića, itd.
Safetu je došao kraj sa reprezentacijom. Nakon ovog će 100% otići. Njemu hvala za sve, ali vrijeme je da ode.
Safetu je došao kraj sa reprezentacijom. Nakon ovog će 100% otići. Njemu hvala za sve, ali vrijeme je da ode.
- TheWatcher
#745 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
bili zmajevi sad su gusteri 
- Havatar
#746 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Opet ljudi gledaju a ne umiju da gledaju , ofanzivni dio ekipe je dobro igrao i ulazili su u šanse ali je odbrana od početka bila nesigurna i svaki napad Izraela je bio rizičan , to je nekako guralo dok nije primljen gol a onda se sve raspalo . Slična utakmica kao protiv Nigerije samo mnogo ubjedljiviji poraz pošto je i sastav slabiji u odnsu na tu utakmicu.
- TheWatcher
#747 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Havatar wrote:Opet ljudi gledaju a ne umiju da gledaju , ofanzivni dio ekipe je dobro igrao i ulazili su u šanse ali je odbrana od početka bila nesigurna i svaki napad Izraela je bio rizičan , to je nekako guralo dok nije primljen gol a onda se sve raspalo . Slična utakmica kao protiv Nigerije samo mnogo ubjedljiviji poraz pošto je i sastav slabiji u odnsu na tu utakmicu.
de ti to strucno objasni
- zecko_kupuz
#748 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Šabić i Bola su korektno i logično odgovorili. Možda je vrijeme da se Sušić sam povuče, jer došlo je do zasićenja, ali ko god da dođe poslije ima imperativ da uzme barem 15 bodova. To je ludost teška. Može li iole razuman navijač očekivati da nov selektor upozna momčad, ugradi psihu i razvije taktiku za 3-4 mjeseca?! Jedno je kad smjena trenera stvori "šok-terapiju" kroz dva-tri meča, ali uzeti pet od šest ili šest od šest tekmi je gotovo nemoguće.
Neka se barem potrude da nešta urade do kraja ovog ciklusa, pokažu bobu volje i želje, a ne da nas unazade 40 pozicija na rang-listi. Za idući opet vrijedi samo jedno direktno mjesto i jedno u baraž, prema tome vakat je da se krene sa temeljitom smjenom generacija i modernijim pristupom selektovanja i taktiziranja.
Neka se barem potrude da nešta urade do kraja ovog ciklusa, pokažu bobu volje i želje, a ne da nas unazade 40 pozicija na rang-listi. Za idući opet vrijedi samo jedno direktno mjesto i jedno u baraž, prema tome vakat je da se krene sa temeljitom smjenom generacija i modernijim pristupom selektovanja i taktiziranja.
- N.N.
#750 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Sergej, Bola i Kodro u strucni stab. Kao trener neka se vodi ko ima licencu
Nesto slicno kao sto su svojevremeno Hrvati uradili sa Bilicem, Prosineckim i Asanovicem.
Sa ovim triom ne bi bilo fule 100 % sam siguran.
Ovoj ekipi treba drugarstvo, pozitivna atmosfera i naboj, treba im neko ko je prosao neke stvari sa repkom, koji je uvazen i postovan od raje. Momci znaju igrati fudbala, samo to neko treba dobro selektirati, postaviti kako Bog zapovjeda i rezultat ne bi izostao.
Nesto slicno kao sto su svojevremeno Hrvati uradili sa Bilicem, Prosineckim i Asanovicem.
Sa ovim triom ne bi bilo fule 100 % sam siguran.
Ovoj ekipi treba drugarstvo, pozitivna atmosfera i naboj, treba im neko ko je prosao neke stvari sa repkom, koji je uvazen i postovan od raje. Momci znaju igrati fudbala, samo to neko treba dobro selektirati, postaviti kako Bog zapovjeda i rezultat ne bi izostao.