sulesavic wrote:Yebale ih kamile. Svaki put po noći pomislim da mi krava izlijeće na put.obuca wrote:ima u bica potoku kamila na benzinskoj. alije mi moje ja vidjela
Iznad Nahoreva viđena ptica dodo?
-
senada
funaki wrote:sulesavic wrote:Yebale ih kamile. Svaki put po noći pomislim da mi krava izlijeće na put.obuca wrote:ima u bica potoku kamila na benzinskoj. alije mi moje ja vidjela
![]()
![]()

prihvatite se ovako posla sa finim pitomim domacim kucnim ljubimcima i cuvajte se setnji nocu gradskim ulicama...
-
shin
#28 Re: Iznad Nahoreva viđena ptica dodo?
8. sekretar SKOJ-a wrote:Alija Sirbubalo i njegova žena koja se takođe, zove Alija, su istočno od Skakavca, na brdima iznad Nahoreva, dok su brali divlji bijeli luk – srijemuš, vidjeli neobičnu pticu.
Debeljuškasta, golema, teška oko 25kg, zdepasta, mekog i obilnog perja, jakih nogu i kratkog bijelog repa. Gospodin Alija i njegova žena Aliija su objasnili da ova ptičurina, koja izgleda, ne može letjeti ima fascinantnu glavu sa žutim očima i dugačkim kukastim kljunom, te da je nekako nezgrapna, trapava i tupa. Prošla je pored njih, ne obazirući se i gegavim korakom vukući trbuh po zemlji, otišla u pravcu Bukovika.
Sudeći prema opisu koji su dali gospodin Alija i njegova žena Aliija i postojećim crtežima i slikama, oni su iznad Nahoreva najvjerovatnije vidjeli izumrlu pticu dodo.

- 8. sekretar SKOJ-a
Javili su se novi vidioci. Gospodin Bijedić Sabrija i njegova supruga, gospođa Sabrija su boravili na Bukoviku. Sjedeći u prirodi, ispred planinarskog doma slušali su evergrin ''Some birds never learn to fly'' kada su ugledali pticu dodo.
Ptica dodo je smatrana glupom. Prvobitno, nije imala neprijatelja dok nije došao M'Zungu (mauricijanski=bijeli čovjek, bjelčuga) i doveo klempe, pse i ostale životinje. Ptica dodo nije bježala, prijateljski i umiljato se ophodila sa svima. Trapava i tupa, dobrodušna, vjerovala je svima i prilazila im željna druženja. Zauzvrat lanđaniHo su je lovili (Zapravo tu i nije bilo lova, dovoljno je bilo povesti sa sobom), jeli i stavljali u kaveze, pa brodom u Evropu. Tamo su je pokazivali kao čudo.
Upravo zbog navedenog, što je dodo ptica sinonim za glupost, tvrdim da su supružnici Alija i Alija Sirbubalo, te supružnici Sabrija i Sabrija Bijedić sigurno vidjeli izumrlu pticu dodo na Skakavcu i Bukoviku u okolini Sarajeva.
Naša glupost nije stanje, nego kolektivna dijagnoza.
Za praznike, svi na Skakavac i Bukovik u potragu za izumrlom pticom dodo! Ugledajte se na Aliju&Aliju i Sabriju&Sabriju.
Ptica dodo je smatrana glupom. Prvobitno, nije imala neprijatelja dok nije došao M'Zungu (mauricijanski=bijeli čovjek, bjelčuga) i doveo klempe, pse i ostale životinje. Ptica dodo nije bježala, prijateljski i umiljato se ophodila sa svima. Trapava i tupa, dobrodušna, vjerovala je svima i prilazila im željna druženja. Zauzvrat lanđaniHo su je lovili (Zapravo tu i nije bilo lova, dovoljno je bilo povesti sa sobom), jeli i stavljali u kaveze, pa brodom u Evropu. Tamo su je pokazivali kao čudo.
Upravo zbog navedenog, što je dodo ptica sinonim za glupost, tvrdim da su supružnici Alija i Alija Sirbubalo, te supružnici Sabrija i Sabrija Bijedić sigurno vidjeli izumrlu pticu dodo na Skakavcu i Bukoviku u okolini Sarajeva.
Za praznike, svi na Skakavac i Bukovik u potragu za izumrlom pticom dodo! Ugledajte se na Aliju&Aliju i Sabriju&Sabriju.
- Bosanac_21
Samo da sad ljudi ne krenu s puskom da je ukantaju 
- Abu FEED el-Castro
al kako cemo je trazit ako je izumrla8. sekretar SKOJ-a wrote:Javili su se novi vidioci. Gospodin Bijedić Sabrija i njegova supruga, gospođa Sabrija su boravili na Bukoviku. Sjedeći u prirodi, ispred planinarskog doma slušali su evergrin ''Some birds never learn to fly'' kada su ugledali pticu dodo.
hmm
-
in33sa
Ne napominji im to, inace ce vec sutra doci vijest "Pronadjeno gnijezdo Tiranosaurusa u Mostrama Donjim, panika u narodu, T-Rex poharao Podvisoko i krece se prema gradu"pitt wrote:sta fali....ka d mogu piramide (svih mogucih nebbeskih tijela) moze onda i ptica dodo:D sto bas visocani moraju sve imat
:D
- Jara
Gluho bilo.forUMASH wrote:.....sekretaru, meni se cini da ti ovdje propagiras homoseksualne brakove (Alija & Alija Sabrija & Sabrija), a pticu dodo samo koristis da zametnes tragove......
Sabrija i Sabriija ...
- pitt
STa cekas hunteruSaraswati wrote:Jest, jest, može nešto i na Baricamapitt wrote:sta fali....ka d mogu piramide (svih mogucih nebbeskih tijela) moze onda i ptica dodo:D sto bas visocani moraju sve imat
:D
![]()
![]()
-
Shoshana
Ili sto bi mi rekli: "NevAlja ti naglAsak"Jara wrote:Gluho bilo.forUMASH wrote:.....sekretaru, meni se cini da ti ovdje propagiras homoseksualne brakove (Alija & Alija Sabrija & Sabrija), a pticu dodo samo koristis da zametnes tragove......Tebi s' čini tako jer ti ne valja akcent...To su Alija i Aliija ,
Sabrija i Sabriija ...
Kad mogu hatomi, moze i dodovka (cije me spominjanje neumitno podsjeti na Marka Twain-a i njegov dnevnik Adama i Eve
- Jara
Nisam citala ( niko nije savrsenShoshana wrote:Ili sto bi mi rekli: "NevAlja ti naglAsak"Jara wrote:Gluho bilo.forUMASH wrote:.....sekretaru, meni se cini da ti ovdje propagiras homoseksualne brakove (Alija & Alija Sabrija & Sabrija), a pticu dodo samo koristis da zametnes tragove......Tebi s' čini tako jer ti ne valja akcent...To su Alija i Aliija ,
Sabrija i Sabriija ...![]()
Kad mogu hatomi, moze i dodovka (cije me spominjanje neumitno podsjeti na Marka Twain-a i njegov dnevnik Adama i Eve![]()
![]()
![]()
)
-
forUMASH
....onda se izvinjavam......do mene.....Jara wrote:Gluho bilo.forUMASH wrote:.....sekretaru, meni se cini da ti ovdje propagiras homoseksualne brakove (Alija & Alija Sabrija & Sabrija), a pticu dodo samo koristis da zametnes tragove......Tebi s' čini tako jer ti ne valja akcent...To su Alija i Aliija ,
Sabrija i Sabriija ...
-
patrius
htio sam samo reci da im se mozda pricinilo...nista vise...znas,oci znaju prevarit...veca_sa wrote:nije al samo se cudim kako i ova tema nije otisla ko 90 % tema, na nacionalizam il vehabizampatrius wrote:mislit i kakit...nije isto...veca_sa wrote: ja mislim da je ovo provokacija na nacionalnoj osnovi
alija i alija - hmmmm to mi zvuci ko balija-balija
a zeli se reci da su glupi
-
PITARKA_SA
ako su oni vidjeli dodo pticu ,ja cu se politi benzinom i zapalit cigaru 
...vidjeli izumrlu psticu dodo,kako jashe dinosaurusa...
pise'l to?
...vidjeli izumrlu psticu dodo,kako jashe dinosaurusa...
pise'l to?
- 8. sekretar SKOJ-a
Pitarko, osvrni se oko sebe, bolje pogledaj,...iznenadićeš se koliko ima izumrlih ptica dodo...Evo, pitaj @inesku...Ona bolje vidi