Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

SaraFina

#51 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by SaraFina »

JohnnyS wrote:Fascinantna je opsjednutost forumskih multietničara i antifašista nesuđenom nacionalnom manjinom - Hrvatima pa da tema i o mrskom (ali očito od Bošnjaka sve prihvaćenijem) entitetu na kraju završi na najvećim remetilačkim faktorima u državi.

Ne laskajte sebi toliko gospodine Dzoni :D
Lincoln-Burrows

#52 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by Lincoln-Burrows »

JohnnyS wrote:Fascinantna je opsjednutost forumskih multietničara i antifašista nesuđenom nacionalnom manjinom - Hrvatima pa da tema i o mrskom (ali očito od Bošnjaka sve prihvaćenijem) entitetu na kraju završi na najvećim remetilačkim faktorima u državi.
To je zato što njih tri ili četiri drže svu raspravu na tom nivou a
ostalih pedeset napiše po jedan komentar pa stekneš dojam da su svi takvi
ali ja sam uvjeren da nisu, većina nije.
JohnnyS

#53 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by JohnnyS »

Lincoln-Burrows wrote:

I to što kažeš. Emigracija dominira naravno, što maloljetna što zrela. Mister Yesa kritiziraju zbog izjave da je RS izgubljena i da se Federaciju mora poklopiti, a sami se ponašaju na tragu te misli...
SaraFina

#54 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by SaraFina »

Lincoln-Burrows wrote:

I_opet, ovo je leglo multietničnosti potvrdi drugu Dzoniju u odnosu na Forume sa HR predznakom :)
Gdje za stozernika ne smiješ reći lošu riječ .. Ili napuštaš Forum :D

Ovdje slobodno Bakira mozeš blatiti koliko te volja :)

Čak i mi ucestvujemo rado u tim akcijama.
Samokritika na nivou!

@ Dzoni, Mister yes aka Nebula ako još PET ili Šest nickova je trol ..
Baniran pa vaskrsnut i sa hrvatskih foruma uprkos srbofilnoj priči :) koja je mokri san vaših trećeentitaša!
Travnicanin101

#55 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by Travnicanin101 »

Prigovaraju "emigraciji", a vlastito im okupljaliste (hb forum) vrvi od bojovnika iz Holandije, Njemacke, Austrije, Kanade i Australije. :lol:

Sto se tice mistera yesa, sudeci po njegovim upisima i izrazito prosrpskim stajalistima izrazenim u istima, taj lik vjerovatno i nije Bosnjak vec obicni srpski provokatorcic. A sto se "odricavanja" tice, Hrvati mozda jesu halali, Bosnjaci nisu.
sedan

#56 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by sedan »

Travnicanin101 wrote:Prigovaraju "emigraciji", a vlastito im okupljaliste (hb forum) vrvi od bojovnika iz Holandije, Njemacke, Austrije, Kanade i Australije. :lol:

Sto se tice mistera yesa, sudeci po njegovim upisima i izrazito prosrpskim stajalistima izrazenim u istima, taj lik vjerovatno i nije Bosnjak vec obicni srpski provokatorcic. A sto se "odricavanja" tice, Hrvati mozda jesu halali, Bosnjaci nisu.

Koliko ja vidim mnogi Bošnjaci zastupaju teoriju...jebo RS, držmo federaciju.

Onako pošteno bil ti da ostane ovako , kako je ili da federacija bude bošnjačka, bez onih švercera s pokojim Hrvatom za pokazivanje a može i9 brez toga a RS ..eto im tamo..
SaraFina

#57 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by SaraFina »

Ja ba a ZG eto kao nije dijaspora..
Pa ovaj i-opet i slični pišu iz srca BiH :)

Nebula je nekakav Bošnjak i omiljeni lik kao što rekoh prosrpski orijentiranih Hrvata i Srba...

Trećeentitaša i Dodikovih patriJota!
SaraFina

#58 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by SaraFina »

sedan wrote:
Travnicanin101 wrote:Prigovaraju "emigraciji", a vlastito im okupljaliste (hb forum) vrvi od bojovnika iz Holandije, Njemacke, Austrije, Kanade i Australije. :lol:

Onako pošteno bil ti da ostane ovako , kako je ili da federacija bude bošnjačka, bez onih švercera s pokojim Hrvatom za pokazivanje a može i9 brez toga a RS ..eto im tamo..

Granica je na Drini..

Ono iza eto im tamo :D
Travnicanin101

#59 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by Travnicanin101 »

sedan wrote:

Onako pošteno bil ti da ostane ovako , kako je ili da federacija bude bošnjačka a RS ..eto im tamo..

Federacija je prakticki Republika Bosnjacka. Ovo nisu moje rijec, vec samo parafraziram izjavu funckionera hdza. S distriktom Brcko, koji je takoder vecinski bosnjacki, to je kontrola nad 52% BiH. RS je ionako na duze staze neodrziva jer je zemljopisno isjeckana na tri djela. Prva djelidba je kod Brckog, dakle Distrikt presjecava rs na dva dijela, zapadni banjalucko-krajiski bazen i istocnu Bosnu/Hercegovinu. Dalje, na tri djela je presjecena kod Gorazda, odvajavsi tako Semberiju, Podrinje i Romaniju od istocne Hercegovine. Dodajmo tome i cinjenicu da je jedina ekonomski odrziva sredina u rs potez Banja Luka - Laktasi - Bosanska Gradiska, a ovi djelovi istocno od distrikta Brcko zjape prazni, sto zbog etnickog ciscenja bosnjackog stanovnistva, sto zbog odljeva mladih Srba u Srbiju u potraznji za posao.

Pod takvim okolnostima odreci se tzv. rs bi bilo suludo. Dobro Hrvati, oni su to halali sto se vidi i po cinjenici da se slabo vracaju, dok su Bosnjaci polucili znatno bolje rezultate povratka.
sedan

#60 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by sedan »

Travnicanin101 wrote:
sedan wrote:

Onako pošteno bil ti da ostane ovako , kako je ili da federacija bude bošnjačka a RS ..eto im tamo..

Federacija je prakticki Republika Bosnjacka. Ovo nisu moje rijec, vec samo parafraziram izjavu funckionera hdza. S distriktom Brcko, koji je takoder vecinski bosnjacki, to je kontrola nad 52% BiH. RS je ionako na duze staze neodrziva jer je zemljopisno isjeckana na tri djela. Prva djelidba je kod Brckog, dakle Distrikt presjecava rs na dva dijela, zapadni banjalucko-krajiski bazen i istocnu Bosnu/Hercegovinu. Dalje, na tri djela je presjecena kod Gorazda, odvajavsi tako Semberiju, Podrinje i Romaniju od istocne Hercegovine. Dodajmo tome i cinjenicu da je jedina ekonomski odrziva sredina u rs potez Banja Luka - Laktasi - Bosanska Gradiska, a ovi djelovi istocno od distrikta Brcko zjape prazni, sto zbog etnickog ciscenja bosnjackog stanovnistva, sto zbog odljeva mladih Srba u Srbiju u potraznji za posao.

Pod takvim okolnostima odreci se tzv. rs bi bilo suludo. Dobro Hrvati, oni su to halali sto se vidi i po cinjenici da se slabo vracaju, dok su Bosnjaci polucili znatno bolje rezultate povratka.

Pusti ti što "kažu" Hrvati. Faktički mislim.

Ono da se federacija preuzme faktički a ono Hrvata napenali van Bih, znači federacija bošnjačka cijela i zastava u Neumu a RS eto im tamo.

jel bi to zadovoljilo bošnjačke apetite....
Last edited by sedan on 04/03/2015 16:09, edited 1 time in total.
SaraFina

#61 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by SaraFina »

Ne bi.

Drina je granica.. Svi oni koji zele unutar BiH zivjeti Bujrum

Srbi i Hrvati ali ništa ne mogu ponijeti .. Ni pedalj BiH ..
Travnicanin101

#62 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by Travnicanin101 »

sedan wrote: Pusti ti što "kažu" Hrvati. Faktički mislim.

Ono da se federacija preuzme faktički a ono Hrvata napenali van Bih, znači ne federacija bošnjačka cijela i zastava u Neumu a RS eto im tamo.

Niko nece napenaliti Hrvate toliko, Bosnjaci najmanje, koliko ce to uciniti njihova megalomanska politika. Bosnjacki "apetiti" su sad za sad zadovoljeni, s obzirom da fakticki kontroliraju sve drustveno-politicke, pravne, ekonomske i sve druge bitnije segmente zivota u FBiH.
sedan

#63 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by sedan »

Travnicanin101 wrote:

Ono da se federacija preuzme faktički a ono Hrvata napenali van Bih, znači ne federacija bošnjačka cijela i zastava u Neumu a RS eto im tamo.

Niko nece napenaliti Hrvate toliko, Bosnjaci najmanje, koliko ce to uciniti njihova megalomanska politika. Bosnjacki "apetiti" su sad za sad zadovoljeni, s obzirom da fakticki kontroliraju sve drustveno-politicke, pravne, ekonomske i sve druge bitnije segmente zivota u FBiH.

To nije odgovor al s obzirom koliko tretirate tzv. RS i kako ste ladno prihvatili postojanje iste a očnjaci vam rastu i režite na bilo koji spomen Hrvata imam dojam da bi radio sa Srbima podijelili BiH popola.
JohnnyS

#64 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by JohnnyS »

SaraFina wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

I_opet, ovo je leglo multietničnosti potvrdi drugu Dzoniju u odnosu na Forume sa HR predznakom :)

Samokritika na nivou!

Baniran pa vaskrsnut i sa hrvatskih foruma uprkos srbofilnoj priči :) koja je mokri san vaših trećeentitaša!

O ovome ja pričam. Dakle, tema je o izmjenama između dva entiteta. I kakve veze ovaj tvoj kompleksaški, nebulozni upis ima s temom? Tko je prije spomenuo Čovića, Bakira, neke HR forume?

Curo, preporučam ti da nađeš malo života u tom bogatom svijetu, a ne da krstariš po forumima i uspoređuješ članove.

S obzirom da ja u svih nekoliko tisuća upisa nisam navijao niti se zalagao za treći entitet jer su mi i dva previše, a pogotovo zato što ti nemaš pojma što su mi mokri snovi, upis ti je prijavljen zbog etiketiranja. Za nadati se da će te moderacija odgojiti i naučiti pristojnoj konverzaciji kad su doma propustili. Doduše, možda su doma i htjeli, ali si ti bila zauzeta - forumima.
Travnicanin101

#65 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by Travnicanin101 »

sedan wrote:
Travnicanin101 wrote:

To nije odgovor al s obzirom koliko tretirate tzv. RS i kako ste ladno prihvatili postojanje iste a očnjaci vam rastu i režite na bilo koji spomen Hrvata imam dojam da bi radio sa Srbima podijelili BiH popola.

Bosnjaci i Hrvati su uredili svoje odnose kroz Washingtonski sporazum tako sto su stvorili federaciju kantona. To sto je Bosnjaka vise brojcano, i sto samim time dominiraju sve segmente zivota u Federaciji BiH i Distriktu Brckom, nije krivica samih Bosnjaka. I rs je po zakonu entitet u kojem su svi narodi konstitutivni, no realnost je drukcija zbog etnocida, kulturocida i genocida koji su izvrseni nad Bosnjacima i Hrvatima u tom entitetu. Oni su takvo stanje kreirali puskom. Hrvati teze istom stanju, no za to ce morati prihvatiti se puske, ne moze u miru ono sto nije moglo u ratu. Na ovim prostorima tako nikada nije bilo niti ce biti. Bilo kakav preustroj teritorijalni ce zahtjevati ratna dejstva.
sedan

#66 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by sedan »

Travnicanin101 wrote:

Bosnjaci i Hrvati su uredili svoje odnose kroz Washingtonski sporazum tako sto su stvorili federaciju kantona. To sto je Bosnjaka vise brojcano, i sto samim time dominiraju sve segmente zivota u Federaciji BiH i Distriktu Brckom, nije krivica samih Bosnjaka. I rs je po zakonu entitet u kojem su svi narodi konstitutivni, no realnost je drukcija zbog etnocida, kulturocida i genocida koji su izvrseni nad Bosnjacima i Hrvatima u tom entitetu. Oni su takvo stanje kreirali puskom. Hrvati teze istom stanju, no za to ce morati prihvatiti se puske, ne moze u miru ono sto nije moglo u ratu. Na ovim prostorima tako nikada nije bilo niti ce biti. Bilo kakav preustroj teritorijalni ce zahtjevati ratna dejstva.
Ti meni drviš o općim stvarima i svom viđenju rata što je dvojbeno jer npr RS nije bila ništa manje pred slomom 95-te pa je opstala, dakle puškom nije obranjena nego politikom ali to je druga tema, ja pitam bil vas zadovoljila čisto etnička federacija, pola BiH vama a pola BiH Srbima a ti sve zaobilaziš odgovor.
Travnicanin101

#67 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by Travnicanin101 »

sedan wrote:
Travnicanin101 wrote:

Ti meni drviš o općim stvarima i svom viđenju rata što je dvojbeno jer npr RS nije bila ništa manje pred slomom 95-te pa je opstala, dakle puškom nije obranjena nego politikom ali to je druga tema, ja pitam bil vas zadovoljila čisto etnička federacija, pola BiH vama a pola BiH Srbima a ti sve zaobilaziš odgovor.

Rat nikada nije ni zaustavljen, danas se vodi drugim sredstvima. Prijedor, Doboj i Podrinje od grada Bijeljine s Janjom do Foce ce Bosnjacima donijeti stopostotno zadovoljstvo. Ovako je samo djelomicno, jezgro Bosnjaka je ocuvano kao i svi veci gradovi i industrijski centri, s Sarajevom kao biserom u kruni.
sedan

#68 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by sedan »

Travnicanin101 wrote:
sedan wrote:
Travnicanin101 wrote:

Rat nikada nije ni zaustavljen, danas se vodi drugim sredstvima. Prijedor, Doboj i Podrinje od grada Bijeljine s Janjom do Foce ce Bosnjacima donijeti stopostotno zadovoljstvo. Ovako je samo djelomicno, jezgro Bosnjaka je ocuvano kao i svi veci gradovi i industrijski centri, s Sarajevom kao biserom u kruni.

Mogu li ja iz ovog maskiranog i nedovrešenog odgovora zaključit da tebe ne bi zadovoljila podjela Bosne fifty-fifty sa Srbima nego 70:30 u korist Bošnjaka ili 60:40
spreca

#69 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by spreca »

sedan wrote:
bez obzira sto nisi pitao mene evo ja cu ti dati svoj odgovor.....samo prvo da kazem da si jedan obicni provokator......a sad 'ajmo po redu Bosnjaci nikada nisu niti razmisljaju o nekoj svojoj cistoj teritoriji.........nama ne smetaju ni Hrvati ni Srbi....to sto bi neki htjeli da nas stave u neke okvire mogu samo da dobro isprazne pluca i da momacki povuku.............nema vise kurcenja valjda ti je to jasno
sedan

#70 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by sedan »

spreca wrote:
sedan wrote:
bez obzira sto nisi pitao mene evo ja cu ti dati svoj odgovor.....samo prvo da kazem da si jedan obicni provokator......a sad 'ajmo po redu Bosnjaci nikada nisu niti razmisljaju o nekoj svojoj cistoj teritoriji.........nama ne smetaju ni Hrvati ni Srbi....to sto bi neki htjeli da nas stave u neke okvire mogu samo da dobro isprazne pluca i da momacki povuku.............nema vise kurcenja valjda ti je to jasno

Javno ne, to niti Srbi ne tvrde al stanje na terenu je bitno.

uostalom forumaš travničanin sam neće jasno odgovorit, prema tome tvoje dociranje nema nikakvu vrijednost
spreca

#71 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by spreca »

sedan wrote:
spreca wrote:
sedan wrote:

Javno ne, to niti Srbi ne tvrde al stanje na terenu je bitno.

uostalom forumaš travničanin sam neće jasno odgovorit, prema tome tvoje dociranje nema nikakvu vrijednost
Ti bi htio cuti ono sto hoces cuti pa te boli sto ti Travnik ne odgovara na tvoju provokaciju...samo nastavi trolati
sedan

#72 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by sedan »

spreca wrote: Ti bi htio cuti ono sto hoces cuti pa te boli sto ti Travnik ne odgovara na tvoju provokaciju...samo nastavi trolati
Travničanin je djelimično odgovorio..dodao je federaciji još Prijedor, Doboj, Bijeljinu i još neka mjesta..
SaraFina

#73 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by SaraFina »

JohnnyS wrote:
SaraFina wrote:

Samokritika na nivou!

O ovome ja pričam. Dakle, tema je o izmjenama između dva entiteta. I kakve veze ovaj tvoj kompleksaški, nebulozni upis ima s temom? Tko je prije spomenuo Čovića, Bakira, neke HR forume?

Curo, preporučam ti da nađeš malo života u tom bogatom svijetu, a ne da krstariš po forumima i uspoređuješ članove.

S obzirom da ja u svih nekoliko tisuća upisa nisam navijao niti se zalagao za treći entitet jer su mi i dva previše, a pogotovo zato što ti nemaš pojma što su mi mokri snovi, upis ti je prijavljen zbog etiketiranja. Za nadati se da će te moderacija odgojiti i naučiti pristojnoj konverzaciji kad su doma propustili. Doduše, možda su doma i htjeli, ali si ti bila zauzeta - forumima.

Ja tebe lično nigdje ne etiketiram no komuniciraš sa čovjekom koji ima nick i -opet na forumu Herceg Bosne i raspravljaš o forumašu Mister Yes čiji je nick Nebula, takodje tamo.

Dakle savjetovala sam ti pristojno obzirom na konstantne neposredne uvrede što cjelokupnom forumu što meni lično i zamjerke na multikulturi da se osvrnes na kulturu tih koji su Dodikovi bojovnici i treçeentitaši.
Kako ti nazivaš ovaj svoj komentar? Etiketiranjem kompletnog foruma sa par izuzetaka, i odakle ti pravo?

"Fascinantna je opsjednutost forumskih multietničara i antifašista nesuđenom nacionalnom manjinom - Hrvatima pa da tema i o mrskom (ali očito od Bošnjaka sve prihvaćenijem) entitetu na kraju završi na najvećim remetilačkim faktorima u državi"

Imaš i temu o tom forumu upravo otvorenu.. Pa se informiraj..
A ja nigdje ne tvrdim da ti zagovaraš treći.

Uostalom i da tvrdim kakva je to uvreda i etiketiranje? Na kraju ti mene nazivaš kompleksasicom!

Ali eto pozivam te da izneses kopi mog teksta i uvede upućene tebi :)

http://forum.klix.ba/virtualni-rat-prot ... 34610.html

Dakle ja se dobronamjerno pitam obzirom na tvoje komentare jesu se svi sa HB forumaši ovdje preselili i da li da ih lociram nickovima tamo? :D

A po sadrzaju foruma mozeš vidjeti što zagovaraju i kako...
Ako si iznimka.. Tvoje pravo ali ja te i nisam ubacila u isti koš sa Dodikovim patriJotama i trećeentitaśima.

A ove što komuniciraš s njima izvoli pitati jesu stalno članovi tog foruma koji se pominje :D

A ovo je moj post s prve stranice ove teme :
Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
Post04/03/2015 11:35

Ovo je tema prebačena s drugog foruma da dokaze koperativnost i multikulturu jednih i drugih ( ovih koji zamjene provode ) a da Bošnjaci / Bosanci zapnu ko sivonje i ospore sve medjuentitetske razmjene.

Ako su tri konstitutivna naroda ravnopravna na cjelokupnoj teritoriji BiH a BiH je jedinstvena zemlja za mene bilo kakva razmjena teritorija izmedju entiteta je predigra u neki novi teritorijalni preustroj BiH ...
Nadam se da ti jasna veza.
muzicar_iz_parka

#74 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by muzicar_iz_parka »

Hebeš druge forume oni su nebitni.

Postojanje entiteta je činjenica, bez obzira koliko se jedni ili drugi sa tim slagali ili ne.

Koliko sam skontao iz uvoda teme, razmjenili su naselje za neku njivu na brdu iznad Doboja, dobar deal za Usoru i to je to.

Treba vidjeti ko se protivio ovom prijedlogu u skupštini grada, mislim da nisu bošnjački predstavnici, prije će biti SNSD.

Ako to valja ljudima koji žive u Doboju i ne ugrožava ih, zašto bi smetalo nekome u Sarajevu?

Sa dobojskim gradonačelnikom bošnjački povratnici imaju sasvim korektan odnos, a i odnosi između grada Doboja i opština u federaciji koje graniče sa njim su normalni i bez tenzija, kako treba da bude.
SaraFina

#75 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja

Post by SaraFina »

Htjela sam reci da se istovjetna tema ne otvara na dva foruma u jednom danu slucajno, cilj je naravno jasan. Cak su i diskutanti sa foruma hb presli ovamo.
A spinovi jeftini.
Post Reply