Izlozbe pasa 2011

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#76 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by KatarinaKosaca »

Cholina_Lokica wrote:Hajde bar mene ne mozes napadati sto lose bi, nisam bila tu :D
I bolje, jer bi ti pukao mokraćni mjehur. Seoski stadion, puno duša i jedan wc u koji se nije moglo ući od smrada i jada. Kako sam zavidila psima koji samo dignu šapu :D
Cholina_Lokica

#77 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Cholina_Lokica »

Zar ne bi nikakve sumice pored? :D
KatarinaKosaca

#78 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by KatarinaKosaca »

Cholina_Lokica wrote:Zar ne bi nikakve sumice pored? :D
:lol: :lol: Kažem ja mužu, idem pored auta ne mogu više... kaže on.. ni slučajno :lol:
Ma, organizacija nula bodova, ali neću sad o tome baš zto što smo loše prošli da ne bude .....
Cholina_Lokica

#79 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Cholina_Lokica »

Ma u sustini kod nas rijetko koja izlozba prodje da bude ok organizacija i sve to :(
A pored toga, sta mi jako smeta, sto ljudi dovode agresivne i nesocijalizirane pse na izlozbe. Ja da sam sudija ja bih to odmah sve diskvalifikovala. Sad u nedelju ovu moju je nekoliko pasa pokusalo da ujede, sto onako u prolazu, a jedan je u ringu je napadao. To mi je stvarno grozno... A rekose mi da je neki pas pravo dobro ujeo neku jadnu lutalicu pa je od poznanika rodica mu pruzala prvu pomoc, bas fuj, lola je na izlozbi pustio kera da jadnika krvnicki ujede :x
KatarinaKosaca

#80 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by KatarinaKosaca »

A moja je u nedelju otišla kod šampiona (mužjaka) i počela ga ljubiti :lol: :lol: On se sav zbunio :roll: :lol:
U Srebreniku organizator doveo agresivnog psa.. Ma, čudo smo mi od kinologije...
Karen

#81 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Karen »

Cholina_Lokica wrote:Ma u sustini kod nas rijetko koja izlozba prodje da bude ok organizacija i sve to :(
A pored toga, sta mi jako smeta, sto ljudi dovode agresivne i nesocijalizirane pse na izlozbe. Ja da sam sudija ja bih to odmah sve diskvalifikovala. Sad u nedelju ovu moju je nekoliko pasa pokusalo da ujede, sto onako u prolazu, a jedan je u ringu je napadao. To mi je stvarno grozno... A rekose mi da je neki pas pravo dobro ujeo neku jadnu lutalicu pa je od poznanika rodica mu pruzala prvu pomoc, bas fuj, lola je na izlozbi pustio kera da jadnika krvnicki ujede :x
Ovo je sve istina, mi smo bili u grupi u ringu kad se to desilo. Normalno socijalizirane pse, koji slušaju i hodaju suci ignoriraju, a pozivaju agresivne pse da slučajno ne propuste ring, ma fuj. U pitanju je bio srednjoazijski ovčar, i druga FCI grupa.
dinna3008

#82 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by dinna3008 »

Mi smo bili na izložbi na dobrinji u nedjelju, super je bilo zbog pasa ali organizacija nikakva, sudije nemaju pojma kako da krenu sa izložbom jer nema kataloga, ne znaju ko je koji broj, uopće katastrofa.
Onda povrh svega toga sudija koji inače sudi FCI II grupu odlučuje da sudij samo rotvajlerima i još ne znam kojoj rasi jer je njih bilo najviše, i mi dobijemo sudiju koji inače sudi FCI IV grupi da sudi ostatak pasa iz FCI II grupe i naravno, mog psa ocjeni samo odličan a drugog psa koji je bio s nama u razredu ocijeni sa 5 i PRM, a pas nikako nije u standardima rase, ni veličinom, ni oblikom, ma nikako ne odgovara standardu... ali ne može se čovjek svađati sa njima ali nije nikako kompetentan da sudi FCI II jer je u mom prisustvu pitao djevojku o standardu psa i karakteristika, i nešto kako ste dosada prolazili na izložbama... ma katastrofa
Pasiflora

#83 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Pasiflora »

Nakon izlozbe pasa u nedjelju, na Dobrinji su (prema nekim info) OSTAVLJENA 2 odrasla njemacka ovcara!
Jedan me je sinoc (kad sam bila u setnji sa mojim psom) pratio do haustora i bio sasvim spreman da sa nama udje u stan! Nekoliko stotina metara je hodao sa moje lijeve strane, 1 korak iza mene i njuskicom mi gotovo dodirujuci nogu. Iskrena da budem - na pocetku sam bila bas uplasena. Kasnije sam skontala da jadan pas samo trazi svoga covjeka!
Radi se o lijepom odraslom primjerku njemackog ovcara i mislim da je jos mlad (recino oko 3 godine) Mozda i grijesim.
Molim ako ima zainteresiranih, da prosetaju po Dobrinji i potraze ovog zaista lijepog psa (i tog drugog za kojeg sam cula) - mislim da nece pogrijesiti ako ga uzme!
Cholina_Lokica

#84 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Cholina_Lokica »

Koja pogan... Bio je i ovdje kod nas, totalno je pogubljen. A prvkolasni je primjerak njem. ovcara
mericak

#85 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by mericak »

Sirota zivotinja :sad: . Nije mi jasno kako mogu....Jedino sto oni zele je da su voljeni. Nikad necu shvatiti zasto ljudi uzimaju zivotinje i poslije ih odbacuju kao igracke....Neki dan sam vidjela "argentinca" kojeg djevojka hoce da se rijesi jer ga ne moze kontrolisati...Kako tuzno, raspitaju li se ti ljudi o rasama koje uzimaju ili je bitno samo da budu videni?
Sorry za skretanje s teme, al kad vidim te jadne pse ostavljene na tramvajskim (gazda zbrisao u tramvaj), kako danima docekuju tramvaje cekajuci da on izade iz njega, pobila bih sve ljude na planeti! :x
Cholina_Lokica

#86 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Cholina_Lokica »

Suma sumarum: 3 psa ostavljena za sad poslije izlozbe :x Pa vise postujem zohara nego ljude
wewa

#87 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by wewa »

Cholina_Lokica wrote:Suma sumarum: 3 psa ostavljena za sad poslije izlozbe :x Pa vise postujem zohara nego ljude
:(
Lucazode

#88 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Lucazode »

Jedan dragi dagani sa izložbe :)

Image
Pasiflora

#89 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Pasiflora »

Priznaj - jesi li ga ti ugurao u ovaj lavor ili je sam usao :?:
Lucazode

#90 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Lucazode »

sitno wrote:Priznaj - jesi li ga ti ugurao u ovaj lavor ili je sam usao :?:

Vidiš da je pod prisilom :evil:
Čojek sam ušo ba :lol: :lol: :lol:

Dagac :)
Cholina_Lokica

#91 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Cholina_Lokica »

sitno wrote:Priznaj - jesi li ga ti ugurao u ovaj lavor ili je sam usao :?:
Ovo je i moj Bobi radio prije ljeti cim vidi lavor sa vodom a njemu vruce :lol:
Pasiflora

#92 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Pasiflora »

Moj sreco nikada ne bi usao sam u bilo sta sto ga asocira na kadu :lol: iako obozava vodu (more, jezera, rijeke, cak i Vrelo Bosne).
jaca-maca

#93 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by jaca-maca »

Cholina_Lokica wrote:Suma sumarum: 3 psa ostavljena za sad poslije izlozbe :x Pa vise postujem zohara nego ljude
4 psa :x

Danas je vidjen bijeli labrador na dobrinji, muzijak :shock:
Lucazode

#94 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Lucazode »

jaca-maca wrote:
4 psa :x

Danas je vidjen bijeli labrador na dobrinji, muzijak :shock:

Vazda si ljuta :lol:
Ljubi brat Godzzila :kiss:
jaca-maca

#95 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by jaca-maca »

Lucazode wrote: Vazda si ljuta :lol:
Ljubi brat Godzzila :kiss:

:?
enesbilal

#96 CAC KAKANJ 2011, izlozba pasa

Post by enesbilal »

Obavještavamo sve vlasnike, ljubitelje i uzgajivače pasa da će se dana 08.10.2011. godine održati CAC Kakanj, 2. Državna izložba pasa svih pasmina. Mjesto održavanja je plato Eurobesta ( bivši Merkator) u Kaknju.

RASPORED SUDIJA PO FCI GRUPAMA:
Refet Hadžić: I,VII,VIII I X
Dragan Stojanović: II,III,IV I V
Emir Hasanbegović: VI I IX

Za vise informacija posjetite nasu stranicu http://www.caniskakanj.com ili grupu na facebook-u http://www.facebook.com/groups/272082902809209/

Srdacan pozdrav.
Cholina_Lokica

#97 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Cholina_Lokica »

Hoce li jos iko uvrstiti mjesance :? :mrgreen: Da se malo qurcimo da izvinete :lol:
tinchy

#98 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by tinchy »

Cholina_Lokica wrote: Mada je bilo nekih zalbi sto se mjesanaca tice, jer su uveli cistokrvne pse u ring, i pse koji jesu mjesanci ali su povukli na jednu rasu, pa sudinica nije htjela da gleda takve pse, mada je na pocetku receno da se takvi pse ne uvode. PA su se ljudi zalili eto kako ih nije ni pogledala.
Znaš i sama da je naziv bio Izložba mješanaca i pasa bez pedigrea/rodovnika, prema tome sudinica može jest' go*na... :D
luna09

#99 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by luna09 »

kao da sam negdje pročitala da ima neka izložba pasa sutra na Zetri :shock: :shock: nigdje ništa o tome ili sam ja prolupala malo ;-) ;-)
KatarinaKosaca

#100 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by KatarinaKosaca »

luna09 wrote:kao da sam negdje pročitala da ima neka izložba pasa sutra na Zetri :shock: :shock: nigdje ništa o tome ili sam ja prolupala malo ;-) ;-)
Na Skenderiji. Sarajevo winter show. Trebala biti na Zetri ranijeg datuma, pa je promijenjeno.
Post Reply