Izlozbe pasa 2011

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#26 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by KatarinaKosaca »

Cholina_Lokica wrote: Ne zna covjek da li bi se vise smijao ili plakao tome...
Meni se plače, vjeruj mi. Radi cuka.
Cholina_Lokica

#27 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Cholina_Lokica »

Mah, toliko mi je apsurdno sve to, da mi je smijesno. A nije toliko ni steta zbog pasa, to njima nije ni najmanje zanimljivo, izlozbe su tu samo zbog vlasnika, da bi se osjecali bolje i vaznije :mrgreen: :skoljka:
KatarinaKosaca

#28 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by KatarinaKosaca »

Cholina_Lokica wrote:Mah, toliko mi je apsurdno sve to, da mi je smijesno. A nije toliko ni steta zbog pasa, to njima nije ni najmanje zanimljivo, izlozbe su tu samo zbog vlasnika, da bi se osjecali bolje i vaznije :mrgreen: :skoljka:
Ne, jako je bitno radi autohtonih pasa... Radi promoviranja rase. Radi toga što su (smo) izbačeni iz FCI-a radi takvih seljakluka i dalje se nastavlja.
skojotovski

#29 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by skojotovski »

trio fantastico wrote:Izlozbu "Sarajevo dog fest 2011" organizuje Unija kinoloskih saveza u BiH - odnosno SKOFBiH Savez kinoloskih organizacija Fedesracije BiH, i imenovani klubovi posto si neinformisan-a , nije jedini BKS koji organizuje izlozbe u Sarajevu, mozda za tebe jeste.
vi ste svi od reda amateri, da ne kazem lopovi, koji su Kinologiju u BiH pokopali zarad licnih interesa. sram vas bilo!
koliko vas je otislo dalje iz dvorista u druge drzave na izlozbe? o svjetskim i evropskim da ne govorim! KRAFT?! znate li uopste sta je to? koliko vas uopste govori strane jezike?

na kojoj to izlozbi ima da sudija kaze: uvedi tog KERA???
dalje, koji to pojedinac pise FCI-u da mu drzavu izbace iz organizacije? to je vas clan, "gospodo organizatori".
ili sam ja neinformisan, a?

Unija ova, Unija ona, Savez ovaj, Savez onaj...treba vas sve redom smrkom saprat i rastjerat.

treba li jos "neinformisanih" detalja?
skojotovski

#30 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by skojotovski »

KatarinaKosaca wrote:
Cholina_Lokica wrote:Ako cemo realno, ni jedna izlozba u BiH nije kako treba, nit ima kakvih koristi od njih, nit su priznate, nit bilo koji drugi klinac, tako da je svejedno apsolutno to sve :-)
Nije baš svejedno. Eno, sudi čovjek koji je upropastio BH tornjaka (radi njega izbacili tornjaka sa FCI liste), jer je samo svoje davao, prodavao, reklamirao. Nije ga briga za rasu. Tako su im i nastale podjele i tako dalje nastavljaju. :x :x
Alen Salkić - glavom i bradom! (kakva neinformisanost, a :dance: )
trio fantastico

#31 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by trio fantastico »

Zao mi je sto pisete ovakve komentare ali to je vase pravo pa tako i da mozete iznositi vasa misljenja. Na izlozbu koja je objavljena na ovom forumu ljudi su javno pozvani a ko ne zeli nece ni doci.
Medjutim nemogu a da vam ne postavim jos jedno pitanje: Posto vidim da blatite sve oko sebe bez obzira ko je organizator izlozbe i td. Recite : Sta ste vi poduzeli da stanje u bosanskohercegovackoj kinologiji bude bolje. Ako kazete da na celu saveza sjede ljudi koji ne rade kako treba ili sto vec, pa zasto se ne organizujete i vi u pasminske klubove ili jednostavno nam se pridruzite i date svoj doprinos promjenama kojima tezimo, te da zajednickim snagama vec jednom napravimo reda u kinologiji BiH te postavimo na noge jedinstven "Kinoloski savez Bosne i Hercegovine" i kao takvi ponovo se vratimo u redove Federacije kinoloskih organizacija (FCI).
Lijep pozdrav i nadamo se da cete nam doci i ponijeti svu svoju dobru volju i lijepo raspolozenje.
skojotovski

#32 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by skojotovski »

blatim?
nisam primjetio da ste demantovali niti jedan od mojih, ali ni navode ostalih forumasa, ranije napisanih.

da pokusam ponovo:
zasto postoji nebroj Unija, Saveza? zasto je godinama ovakvo stanje u Kinologiji? zasto nema dogovora? zasto se i ovdje dijelite na nacionalne torove? zasto non-stop prebacujete krivicu jedni na druge? zasto nam se sav normalan svijet smije i ismijava bh izlozbe, nazivajuci ih seljackim vasarima?

nas pozivate da damo doprinos promjenama? jel ovo neki vic za siroke narodne mase? bezbroj puta pokusao. ishod - NEMOGUCA MISIJA!

odgovorite ljudima zasto je Alen Salkic upropastio bh tornjaka i zasto je pasmina izbacena sa FCI liste.
kazite ljudima koji je pametnjakovic pisao FCI-u da nam drzavu izbace iz organizacije.
kazite zasto minirate jedni drugima izlozbe?

i na kraju, STA STE VI OVAKO COPORATIVNO URADILI DA SE STANJE PROMIJENI?!

BRUKA I SRAMOTA!

Lijep pozdrav!
Last edited by skojotovski on 05/09/2011 11:23, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#33 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by KatarinaKosaca »

trio fantastico wrote:Zao mi je sto pisete ovakve komentare ali to je vase pravo pa tako i da mozete iznositi vasa misljenja. Na izlozbu koja je objavljena na ovom forumu ljudi su javno pozvani a ko ne zeli nece ni doci.
Medjutim nemogu a da vam ne postavim jos jedno pitanje: Posto vidim da blatite sve oko sebe bez obzira ko je organizator izlozbe i td. Recite : Sta ste vi poduzeli da stanje u bosanskohercegovackoj kinologiji bude bolje. Ako kazete da na celu saveza sjede ljudi koji ne rade kako treba ili sto vec, pa zasto se ne organizujete i vi u pasminske klubove ili jednostavno nam se pridruzite i date svoj doprinos promjenama kojima tezimo, te da zajednickim snagama vec jednom napravimo reda u kinologiji BiH te postavimo na noge jedinstven "Kinoloski savez Bosne i Hercegovine" i kao takvi ponovo se vratimo u redove Federacije kinoloskih organizacija (FCI).
Lijep pozdrav i nadamo se da cete nam doci i ponijeti svu svoju dobru volju i lijepo raspolozenje.
Nije blaćenje nego istina. Da li postoji jedinstven savez? Ne.. Da li smo u FCI? Ne...
Ja ne znam više na koji savez ili uniju misliš, jer ih ima nekoliko. Jer se jedna seoska varalica uvrijeđena što se samo ne prodaju tornjaci iz njegovog legla ujedinio sa nekim iz "herceg bosne", pa napravio svoj, pa kad mu odvedeš cuku na vakcinu kaže da je škart i da si trebao kupiti od njega, pa se onda posvađa sa ovima iz "herceg bosne", pa dođeš na izložbu pa ti kažu... E, sa ovim papirima ne možeš itd...
Da bi se doprinijelo dobroj volji i lijepom raspoloženju treba interese autohtone pasmine i jedne zemlje staviti iznad sitno osobnih. I šta doprinijeti u tom haosu? Osnovati još jednu asocijaciju, uniju ili šta već i reći... ova moja je prava?
irenasa

#34 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by irenasa »

Kad se sve sabere uopste je vise nebitno ko je ko ,sta je sta,ali bi po meni bilo glupo ne otici na Sarajevsku izlozbu pa da ih ima i 5.Ja neznam ni jednog uzgaivaca neke pasmine koji je zakuko,svaki radi kao sto je i radio.Mene licno bas briga koji je savez ,ko je oraganizator,ja idem tamo gdje mi se ide i svaku pozitivnu manifestaciju od srca pozdravlja.
Jedva cekam sada"Sarajevo dog fest 2011" a i u oktobru izlozbu u Sarajevu isto,meni je prvenstveno da se vidim sa rajom,da se zezam a sam ulazak u ring mi je smaranje cisto.
10 Km je smijesna cifra da se nebi otislo na izlozbu,dali je vazece nesto ili ne najmanje je bitno,sve ce to valjda jednog dana doci na svoje kao i nam drzava draga.
LP
KatarinaKosaca

#35 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by KatarinaKosaca »

irenasa wrote:Kad se sve sabere uopste je vise nebitno ko je ko ,sta je sta,ali bi po meni bilo glupo ne otici na Sarajevsku izlozbu pa da ih ima i 5.Ja neznam ni jednog uzgaivaca neke pasmine koji je zakuko,svaki radi kao sto je i radio.Mene licno bas briga koji je savez ,ko je oraganizator,ja idem tamo gdje mi se ide i svaku pozitivnu manifestaciju od srca pozdravlja.
Jedva cekam sada"Sarajevo dog fest 2011" a i u oktobru izlozbu u Sarajevu isto,meni je prvenstveno da se vidim sa rajom,da se zezam a sam ulazak u ring mi je smaranje cisto.
10 Km je smijesna cifra da se nebi otislo na izlozbu,dali je vazece nesto ili ne najmanje je bitno,sve ce to valjda jednog dana doci na svoje kao i nam drzava draga.
LP
Sve je to tako i sve je to divno i krasno. Ovdje smo govorili o nečem drugom. LJudi koji vole životinje i imaju ih , uglavnom se razumiju, bez obzira na naciju, vjeru... veže ih ljubav prema životinjama. A naše autohtone pasmine nemaju šansi da odu na međunarnodnu izložbu (imaju, ali ne mogu biti prvi na izložbi) zato jer ovdje netko sebi daje za pravo da *ebe savez radi sitnog šićarenja. Pa gdje još u svijetu ima da uzgajivač rase bude i sudija toj rasi? Klasični sukob interesa. Daklen, radi se o tome da smo mogli da odemo ne samo na lokalnu izložbu, nego i na međunarodnu, da se čuje za naše pse, ali ne može..... primitivni mentalitet to ne da. I zamisli da odeš na izložbu "da se vidiš sa rajom", a kažu ti... Ne može ti pas izaći sa ovim rodovnikom?
I ovo zaslužuje posebnu temu, jer je ovdje ispalo kao da smo se naklatili protiv ove izložbe (mada bi i o sudijama ove izložbe imala mnogo toga reći).
trio fantastico

#36 Re: Izlozbe pasa 2011

Osim sto samo kudite i omalovazavate i ljude i dogadjaje postavite sebi par pitanja " Sta sam uradio-la da u kinologiji Bosne i Hercegovine bude bolje" ? " Koji je to doprinos koji sam dao-la" ? i td.
skojotovski

#37 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by skojotovski »

imate konkretna pitanja i iznesene cinjenice. izvolite, odgovorite.
trojica vas je, pa valjda mozete nesto smisleno napisati. mozete li?
trio fantastico

#38 Re: Izlozbe pasa 2011

Upravo tako imate li konkretno pitanje postavite , postavili smo vam poziv za izlozbu onaj ko osjeca da ne treba da dodje i ne zeli i ne mora a sve ostalo sto vam ne valja u kinologiji BiH mozete se boriti za promjene putem vasih pasminskih klubova i drustava.
Dobro dosli na "Sarajevo dog fest 2011"

Lijep pozdrav od organizatora ove kinoloske manifestacije.
KatarinaKosaca

#39 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by KatarinaKosaca »

trio fantastico wrote:Upravo tako imate li konkretno pitanje postavite , postavili smo vam poziv za izlozbu onaj ko osjeca da ne treba da dodje i ne zeli i ne mora a sve ostalo sto vam ne valja u kinologiji BiH mozete se boriti za promjene putem vasih pasminskih klubova i drustava.
Dobro dosli na "Sarajevo dog fest 2011"

Lijep pozdrav od organizatora ove kinoloske manifestacije.
Pitanja:

1)Zašto je izabran taj datum izložbe? (Da il da se minira druga izložba istog datuma, jer je uvijek tako ili je slučajnost)?

2)Da li će sudije (Salkić i Haskić) suditi i svojim "klijentima" dakle ljudima kojima su prodali svoje pse i da li je to sukob interesa?

3)Da li se sa bilo kojim rodovnikom iz BiH može p oarticipirati na izložbi, bez da se mijenjaju papiri kao što je običaj?

4) Da li će se parkiranje na poljani naplaćivati 3KM, kao što je bio slučaj prošle izložbe istih organizatora?

A o stanju u BiH kinologiji ću uskoro otvoriti temu. Ovo su dakle pitanje oko "poziva na izložbu"
trio fantastico

#40 Re: Izlozbe pasa 2011

:bih: Pitanja:

1)Zašto je izabran taj datum izložbe? (Da il da se minira druga izložba istog datuma, jer je uvijek tako ili je slučajnost)?

2)Da li će sudije (Salkić i Haskić) suditi i svojim "klijentima" dakle ljudima kojima su prodali svoje pse i da li je to sukob interesa?

3)Da li se sa bilo kojim rodovnikom iz BiH može p oarticipirati na izložbi, bez da se mijenjaju papiri kao što je običaj?

4) Da li će se parkiranje na poljani naplaćivati 3KM, kao što je bio slučaj prošle izložbe istih organizatora?

A o stanju u BiH kinologiji ću uskoro otvoriti temu. Ovo su dakle pitanje oko "poziva na izložbu"[/quote]

Odgovori :

1. Datum izlozbe je ranije najavljen odnosno da ce se izlozba odrzati u 09. mjesecu ali zbog odobrenja terena nije mogao biti preciziran jos u martu mjesecu

2. Sudije ce suditi pse koji se pojave u ringu a dali ce biti pasa iz njihovog uzgoja ne znam ali jednostavno svi imaju pravo na takmicenje i ne vidim zasto to potencirate jer nigdje u svijetu takva zabrana ne postoji mozda vi znate drugacije.

3. Sa bilo kojim rodovnikom iz BiH mozete paticipirati na izlozbi i nikakvih nostrifikacija rodovnika nema kao sto je to vec bio slucaj za Sarajevsku izlozbu 2009 god. a licno sam se bunio protiv takvih odnosa prema izlagacima

4. Parking prostor nije na "poljani" vec pravi asfaltirani parking prostor jer izlozba se i odrzava u urbarnom dijelu grada gdje ljudi imaju potpun ugodjaj za svoje potrebe, i parking SE NECE NAPLACIVATI niti jednu marku

Sto se tice stanja ( da ne kazem drugacije) u kinologiji BiH to i jeste posebna tema u odnosu na ovaj poziv a vec sam vam i napisao kako da se borite ili bar pokusate boriti protiv ove nase kinoloske bosanskohercegovacke agonije. Konkretno mi iz kluba polarnih pasa dajemo sve od sebe da se dodje do pomaka i poboljsanja klime u kinologiji BiH a ujedno i vas pozivamo da se organizujete i date svoj doprinos. Nemojte djelovati tako destruktivno vec saberite svu svoju pozitivnu energiju i dobru volju i krenite u akciju okupljanja ljlubitelja pasmine koju imate i formirajte pasminski klub, tako cete jedino moci postici rezultat, kao individualci nemozemo nista promjeniti opet cemo dobiti isto stanje i isti ljudi ce nas kao slijepce voditi nekim njihovim stazama kinologije.

Hvala LP :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
KatarinaKosaca

#41 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by KatarinaKosaca »

trio fantastico wrote:Odgovori :

1. Datum izlozbe je ranije najavljen odnosno da ce se izlozba odrzati u 09. mjesecu ali zbog odobrenja terena nije mogao biti preciziran jos u martu mjesecu
Interesantno je da se uvijek "potrefe" dvije izložbe jedna asocijacije, druga unije istog datuma. :roll: Dakle, ne kažam ja explicite ni za "vas" ni za "njih", nego snagu na to trošite i rezultat negativan ide po našim psima, svim, a naročito autohtonim.

trio fantastico wrote:2. Sudije ce suditi pse koji se pojave u ringu a dali ce biti pasa iz njihovog uzgoja ne znam ali jednostavno svi imaju pravo na takmicenje i ne vidim zasto to potencirate jer nigdje u svijetu takva zabrana ne postoji mozda vi znate drugacije.
Znam drugačije. Sukob interesa je biti i uzgajivač i sudija iste pasmine. Svugdje u svijetu. Sem u Bosni gdje dokor sa privatnog travničkog faksa (moš mislit :-) ), podijeli pehare Mari sa kojom uzgaja, Seferu čije ovce liječi i Mujagi Selmanu koji njemu naštima :lol: .. E, sramota me više i pisati šta radi taj vaš sudija... A taj drugi sudija, ima običaj da "zaboravi" psa u ringu, ćaska sa pomoćnicima, pa pas obiđe 100 krugova, on ga zaboravio.. Istina @trio fantastico, sve istina..
trio fantastico wrote:3. Sa bilo kojim rodovnikom iz BiH mozete paticipirati na izlozbi i nikakvih nostrifikacija rodovnika nema kao sto je to vec bio slucaj za Sarajevsku izlozbu 2009 god. a licno sam se bunio protiv takvih odnosa prema izlagacima .
Nije bio slučaj, kao što i sam kažeš. Šta se radi sa rodovnicima, opet posebna tema... I opet isti akteri u igri...
trio fantastico wrote:4. Parking prostor nije na "poljani" vec pravi asfaltirani parking prostor jer izlozba se i odrzava u urbarnom dijelu grada gdje ljudi imaju potpun ugodjaj za svoje potrebe, i parking SE NECE NAPLACIVATI niti jednu marku .
Prošla izložba jeste bio na poljani i jeste naplaćivan 3KM :-)
trio fantastico wrote:Sto se tice stanja ( da ne kazem drugacije) u kinologiji BiH to i jeste posebna tema u odnosu na ovaj poziv a vec sam vam i napisao kako da se borite ili bar pokusate boriti protiv ove nase kinoloske bosanskohercegovacke agonije. Konkretno mi iz kluba polarnih pasa dajemo sve od sebe da se dodje do pomaka i poboljsanja klime u kinologiji BiH a ujedno i vas pozivamo da se organizujete i date svoj doprinos. Nemojte djelovati tako destruktivno vec saberite svu svoju pozitivnu energiju i dobru volju i krenite u akciju okupljanja ljlubitelja pasmine koju imate i formirajte pasminski klub, tako cete jedino moci postici rezultat, kao individualci nemozemo nista promjeniti opet cemo dobiti isto stanje i isti ljudi ce nas kao slijepce voditi nekim njihovim stazama kinologije.

Hvala LP :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Pa, klubovi i jesu dio ovog haosa... Ono što se mora je zajednički raditi na priznavanju od strane FCI-a, kako saveza (unije, asocijacije, zovi kako hoćeš), tako i autohtonih pasmina. Ali, to nije u interesu . Netko je napisao da su nacionalni torovi. Nisu. Zamisli u BiH nisu. Nego baš sitno interesni. Imaju neka 2 hrvatska, jedan vamo, jedan tamo, 3 srpska jedan vamo, dva tamo , nekoliko bošnjačkih i vamo i tamo.. A vodža jedih od tih kaže da jedini ima dobre cuke i da od njega treba kupovati. Zato mu se i ne ide u FCI... E, muka mi je viša pisati, sramim se kao da ja to radim..

Molim LP :bih: :bih:
Cholina_Lokica

#42 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Cholina_Lokica »

@Katarina

sto se tice datuma izlozbe, stvarno je covjek u pravu, mi sa Dobrinje, Alipasina i okolnih mahala znamo za ovo vec par mjeseci, happening nam u mahali, znas koji je to dozivljaj :D :lol:

A i ovo sto se sudjenja tice, na svakoj nasoj izlozbi je tako, pogledaj kad bude na Zetri izlozba situaciju oko polarnih pasa i sve ce ti se samo kazati
KatarinaKosaca

#43 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by KatarinaKosaca »

Cholina_Lokica wrote:@Katarina

sto se tice datuma izlozbe, stvarno je covjek u pravu, mi sa Dobrinje, Alipasina i okolnih mahala znamo za ovo vec par mjeseci, happening nam u mahali, znas koji je to dozivljaj :D :lol:

A i ovo sto se sudjenja tice, na svakoj nasoj izlozbi je tako, pogledaj kad bude na Zetri izlozba situaciju oko polarnih pasa i sve ce ti se samo kazati
Pa to i jeste problem što je tako na svakoj izložbi, nisam ja nekoga ovdje "branila". Znam samo jednog sudiju kojem skidam kapu (nije osobno, jer je na primjer mojoj cuki dao 4), ali niti je uzgajivač, niti je sudio nacionalno ni interesno. A datumi se uvijek tako podudare da jedino ako si Harry Poter možeš biti na obje...
trio fantastico

#44 Re: Izlozbe pasa 2011

KatarinaKosaca, ne pratite tekst koji vam pise objasnjenja koja sam vam napisao su vezana za najavljenu izlozbu koja se odrzava u Sarajevu u naselju Dobrinja. Parking nije na livadi vec asfaltirani parking prostor koji je dio infrastrukture naselja Dobrinja on ce se koristiti za izlagace i posjetioce i NECE SE NAPLACIVATI, to sto je u Travniku naplacivano mozete se zaliti organizatoru. Pa evo recimo na CAC posusje odrzana izlozba 03 - 04. 09.2011.
revijalni dio programa se dodatno naplacivao, vidi gluposti dodjes do revijalnog dijela i trebas se takmiciti za BIS ali moras platiti.
Sto se tice organizacije izlozbi pasa - Izlozbe pasa ne organizuju savezi vec kinoloska drustva i klubovi a savezi samo odobravaju odrzavanje odredjene izlozbe odnosno kinoloske manifestacije ( smotra pasa, cac,specijalna izlozba, ispiti uradu i td.)
Sto se tice sudaca - Sudac moze biti uzgajivac pasmine koju sudi odnosno psi iz uzgoja mogu pripadati FCI grupi pasa koje sudac ocjenjuje i to nije sukob interesa a posebno je pitanje koliko je koji sudac realan ocjenjivac to je tako svugdje u svijetu, pa sta bi po vama trebalo sa medjunarodnim sudcima (International Judges) koji sude svih deset FCI grupa. Po vama oni nebi smjeli uzgajati pse odnosno bi na izlozbama sudili samo dijelove grupa. ??????
Pitanja:
1) " Kako nastaju savezi i ko ih formira" ?
2) "Kako to mislite da je pasmina "tornjak" izbacena sa FCI liste?
Ako jeste izbacena -brisana sa FCI liste -
3) Kako objasnjavate takmicenje "Tornjaka" na izlozbama kako u BiH tako i u drugim drzavama?

I da vam ne postavljem bez veze dalje pitanja, ne trebate vi biti Harry Poter da bi ste prisustvovali na obadvije izlozbe vec jednostavno odlucite na koju zelite ici , ako uopste i zelite otici na neku izlozbu sa svojim psom.
I na kraju ne vidim razlog zasto ovoliko kritikujete organizaciju ove kinoloske manifestacije, zasto vam to smeta, pa ljudski smo pozvali sve na jedno lijepo druzenje, a recite mi samo kada ste dozivjeli da se u BiH napravi ovako velika kinoloska manifestacija gdje u jednom danu imate CAC, Specijalnu izlozbu, Memorijal, Takmicenje za nerasne pse, i jos dosta prateceg programskog sadrzaja, i sve to za 10 Km. Vjerujte steta je ne doci .

LP
Last edited by trio fantastico on 07/09/2011 10:38, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#45 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by KatarinaKosaca »

:D :D Neka vam je sretno na izložbi, ima druga tema o kinologiji, pa sad neću mješati, a to što manipulirate informacijama za tornjaka, da objasnim (mislim da vi znate :D ). Kako mogu ići na izložbe

Daklen, niti smo mi (BiH) u FCI-u niti je tornjak od istog priznat kao rasa (zašto , već sam objasnila)
Onda se ovdje formiraju izložbe (koje nigdje u svijetu nisu ni za šta priznate), pa izađu tornjaci.
A vani mogu ići, jednako kao mješanci.. Mogu biti prvi u svojoj rasi, ali nikada pobjednici izložbe niti grupe. Obično je tornjak u grupi dva (na međunarnodnim izložbama) i tu ne može ući u konkurenciju za prvo mjesto. Znači, ne može ništa. Sad su na izložbu u Holandiju išla 4 tornjaka iz Hrvatske. Sami sebi pravili konkurenciju i uzeli prvo, drugo i treće mjesto u rasi tornjaka. I to je ništa... To je onako da kažeš imam svjetskog prvaka :? (Kao što kaže vaš sudija, jer je vodio u Poljsku, bio jedini tornjak, sam sebi konkurencija i prvi :lol: ).
Ovo sam pojašnjenje dala radi ostalih ljudi koji ne znaju.

A da sami sebi minirate izložbe između sebe potvrđujete upravo ovim postom... "Opredijelite se na koju ćete izložbu". Kako sam i napisala... Ili si naš ili si njihov u otvorenom, odvratnom ratu zarad nekoliko feninga na uštrb mnogo toga...
oji je dio infrastrukture naselja Dobrinja on ce se koristiti za izlagace i posjetioce i NECE SE NAPLACIVATI, to sto je u Travniku naplacivano mozete se zaliti organizatoru. Pa evo recimo na CAC posusje odrzana izlozba 03 - 04. 09.2011.
Gdje sam spomenula Travnik? :D Vidiš da se odlično razumijemo :lol: i vidiš da je odlična asocijacija i livada i cijena :D
trio fantastico

#46 Re: Izlozbe pasa 2011

Opet ne citate dobro ili namjerno preformulisete napisano ovdje sam napisao da odlucite na koju izlozbu zelite ici odnosno za koju vi smatrate da vam je bolje organizovana, na kojoj ce vama biti ljepse i ugodnije, koja vam je eventualno bliza radi mozda troska, gdje smatrate da vam je bitno misljenje odredjenog sudca i td. sve to su razlozi zbog kojih cete se odluciti na koju izlozbu otici to je vasa privatna stvar.
Evo procitajte ponovo, ovdje se niko ne dijeli na "ove" ili "one" to ste vi napisali

I da vam ne postavljem bez veze dalje pitanja, ne trebate vi biti Harry Poter da bi ste prisustvovali na obadvije izlozbe vec jednostavno odlucite na koju zelite ici , ako uopste i zelite otici na neku izlozbu sa svojim psomProcitajte ponovo :
Last edited by trio fantastico on 07/09/2011 10:50, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#47 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by KatarinaKosaca »

Da ne bude ovdje da nastojim da ti pljujem po izložbi (ovo radi cuka kažem, za organizatore ma baš briga), neka ti bude sretno na izložbi, (eto dočekao i sudija da sudi :D ), nego kao ljubitelj pasa i kinologije dođi na drugu temu da vidimo i da se upitamo kako kažeš..l Šta je ko od nas učinio da u kinologiji bude bolje.
Iako imaš 10 postova, 10 u cilju promidžba izložbe, tako da pretpostavljam da i nećeš ;-)
trio fantastico

#48 Re: Izlozbe pasa 2011

Postovani posjetioci teme "Izlozbe pasa 2011" izvinjavam se zbog skretanja sa teme i predlazem svim ostalim koji pisu komentare da budu vezani za najave izlozbi kako bi smo dobili detaljnije informacije o predstojecim kinoloskim manifestacijama. Hvala.
Karen

#49 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Karen »

Nigdje ne piše u koliko sati počinje?
trio fantastico

#50 Re: Izlozbe pasa 2011

PROGRAM KINOLOSKE MANIFESTACIJE
„Sarajevo dog fest 2011“

CAC Sarajevo 2011
„Budi moj prijatelj“

07,00 – 09.45 Ulazak izlagača